Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
dav1dMldc Grafoman

Registrace: 16.1. 2010 Příspěvky: 580 Bydliště: ladce
|
Zaslal: pá únor 27, 2015 8:56 pm Předmět: |
|
|
...ešte jalovec ma napadá. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
dav1dMldc Grafoman

Registrace: 16.1. 2010 Příspěvky: 580 Bydliště: ladce
|
Zaslal: pá únor 27, 2015 8:51 pm Předmět: |
|
|
Pretože Cornus robil aj z osage a má plno lukov aj najväčších libráži s rôznych tropických drevín a o šľachových lukoch ani nehovoriac, tak ho počúvaj!
K veci: Agát na tlak nie je dobrý, robil som zopár šľachových indiánov z hodne tvrdého dreva, no začali sa objavovať menšie frety. Musí sa jedine urobiť tenký a široký.
Pája robil z moruše aj 120lbs luky, takže nie je iba na slabé libráže hoci je ľahké. Kľudne to použi.
U nás by som odporúčal tis, bazu a jadro sliviek ako trnka, mirabelka a pod. Dá sa použiť aj brest, no príde mi to zbytočné šlachovať, pretože sa tak ľahko nezlomí.
Osage na indiána ponúkal nedávno Dušan Blažek pokiaľ viem. Skús kontaktovať jeho. Ja nejaké mám, ale nepredávam čisto drevo. Je to hodne dobrý materiál. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jiří z Podkopečka Nováček

Registrace: 20.5. 2014 Příspěvky: 55
|
Zaslal: st únor 25, 2015 9:34 pm Předmět: |
|
|
Okej Cornusi, rad si cením a beru je na vědomí, díky. Zkusím si i sehnat i tu osage. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

Registrace: 22.2. 2007 Příspěvky: 5356 Bydliště: Galgocy
|
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: st únor 25, 2015 2:56 pm Předmět: |
|
|
Máte někdo zkusenost s nejakym prodejcem z USA co prodáva osage? Někdo kdo se osvědčil? Přes ebay nebo neco podobneho.
letos jsem pokacel hezky rovny agát, ale byl lehce napadenej houbou Uvidim co z toho bude, šlachovat to nebudu... Mám jilm a moruši, kvalitní dřeva to sou, ale nevim jak snesou to přetahování pod šlachama. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

|
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: st únor 25, 2015 2:40 pm Předmět: |
|
|
No chtěl bych něco ve stylu prerijnich indiánů. Malej plochej pošlachovanej. Treba i 140-150cm ale s plnym natahem treba 29-30". Nebo pak třeba 120-130 s menším nátahem. Zajímalo by mě středoevropské dřevo které na to bude nejlepší... pokud nude nějaké vhodné. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jeneš Grafoman

Registrace: 16.6. 2006 Příspěvky: 762 Bydliště: u Karlových Varů
|
Zaslal: st únor 25, 2015 9:49 am Předmět: |
|
|
Bambus je na tlak velmi dobrý, taky je velmi dobrá massaranduba, což jsou ovšem materiály, které u nás nerostou. |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: út únor 24, 2015 10:32 pm Předmět: Dřevo dobré v tlaku ? |
|
|
Hoj, chtěl bych se zeptat jaké v čr rostoucí dřevo je vhodné na krátký šlachovaný luk? Bude namaháný větším nátahem než je zvykem u dlouhých celodřevěných luků. K dispozici mám jilm a moruši. Dá se z toho něco požít?
Děkuji za odpověď. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|