Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Drakobijec Stálý přispivatel

Registrace: 25.3. 2007 Příspěvky: 381 Bydliště: Brno
|
Zaslal: út říjen 30, 2007 8:34 pm Předmět: |
|
|
pod dvacet pět nejdu tak za dva týdny to máš nachystaný  _________________ DRAK |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Pája1111 Grafoman

Registrace: 24.1. 2007 Příspěvky: 548 Bydliště: Brno
|
Zaslal: út říjen 30, 2007 8:24 pm Předmět: |
|
|
Drakobijec napsal: | Chceš nějaký udělat??  |
Jasně, vezmu si jich 50ks po deseti kačkách za kus  _________________ Když máš obě ruce levé, staň se levákem, budeš ve výhodě! |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: út říjen 30, 2007 8:09 pm Předmět: |
|
|
Chceš nějaký udělat??  _________________ DRAK |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Pája1111 Grafoman

|
Zaslal: út říjen 30, 2007 7:00 pm Předmět: |
|
|
Se mi líbí ten bodkin Pěkný.... _________________ Když máš obě ruce levé, staň se levákem, budeš ve výhodě! |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: út říjen 30, 2007 3:17 pm Předmět: |
|
|
Přidal jsem sem http://sweb.cz/MozolicM nějaké další fotky bohužel mám doma dost nekvalitní foťák o víkendu se dostanu k lepšímu tak ty fotky nafotím znova a lépe.
Jinak info o hrotech:
Bodkin:délka 9cm,20g
Větší list:9cm,30g
Menší list:8cm,20g
Rozklepaný s krčkem:12cm,20g
Materiál je roxor kaleno do vody se solí.
Omlouvám se za to že váha je nepřesná pokusím se o víkendu zvážit na lepší váze doplnit přesně _________________ DRAK |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: út říjen 30, 2007 2:58 pm Předmět: |
|
|
Na okrasu to bylo a hlavně to byl pokus dělal sem to poprvé.
Ke hrotům ta tulejka je pěkná hraju si sní srovnávám na trnu atd. vyfotím. _________________ DRAK |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Kaša Občasný přispivatel

Registrace: 19.2. 2007 Příspěvky: 197 Bydliště: Staré Město (Uh.H)
|
Zaslal: út říjen 30, 2007 11:11 am Předmět: |
|
|
to Drak: Ty hroty vypadají super ,ale zkus vyfotit hrot zezadu,jestli má
tulej přesný kuželový tvar,to je docela důležité pro usazování hrotu.
Hezké končíky na tom luku,ale pro jasan(jestli je to jasan) to je zbytečné,
snad jen na okrasu,ne? |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: út říjen 30, 2007 8:24 am Předmět: |
|
|
No v komplu byly fotky dobrý ale tady nějak ne opravím. _________________ DRAK |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Pája1111 Grafoman

|
Zaslal: po říjen 29, 2007 11:54 pm Předmět: |
|
|
Drakobijec napsal: | Na adresu http://sweb.cz/MozolicM sem vložil fotku mnou vyrobených hrotů prosím o kritiku vzhledu. |
Hroty v mlze??? Nafoť to líp a dopiš k tomu co je to za materiál a kolik to měří a váží, potom to bude plnohodnotný příspěvek  _________________ Když máš obě ruce levé, staň se levákem, budeš ve výhodě! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Lucínek Administrátor

Registrace: 16.6. 2006 Příspěvky: 2024 Bydliště: Kladno
|
Zaslal: po říjen 29, 2007 9:50 pm Předmět: |
|
|
Zkus prozkoumat, jestli ten foťák neumí makro režim a foť to venku za denního světla. Jinak to bude rozmazané pořád a nic na tom neuvidíme  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

Registrace: 22.2. 2007 Příspěvky: 5356 Bydliště: Galgocy
|
Zaslal: po říjen 29, 2007 9:36 pm Předmět: |
|
|
Obrázky neostré, nauč sa fotit.
Práca na tvoj vek slušná.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: po říjen 29, 2007 8:52 pm Předmět: |
|
|
Na adresu http://sweb.cz/MozolicM sem vložil fotku mnou vyrobených hrotů prosím o kritiku vzhledu. _________________ DRAK |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

Registrace: 22.2. 2007 Příspěvky: 5356 Bydliště: Galgocy
|
Zaslal: út září 11, 2007 8:49 pm Předmět: |
|
|
A jak to letí s takou hrčí? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Komtur Stálý přispivatel

Registrace: 7.1. 2007 Příspěvky: 475 Bydliště: Tvrz Kamberk
|
Zaslal: út září 11, 2007 7:03 pm Předmět: |
|
|
Tak si přesně nepamatuju, kde jsme probírali ty zápalné šípy. Tehdy jsme konstatovali, že napuštěná omotávka zhasíná. Zjistili jsme, že se to dá dohnat tloušťkou omotávky. Zkrátka, duralový šíp omotaný materiálem, který se používá na točení hořících tyčí a napuštěný lampovým olejem při vrstvě okolo 1 cm ještě zhasíná, při zdvojnásobení vrstvy omotu už ne. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Oromis Nováček

Registrace: 3.8. 2007 Příspěvky: 27 Bydliště: Liberec
|
Zaslal: so srpen 04, 2007 2:24 am Předmět: |
|
|
já sem měl docela pěkný plochý hroty z plechi asi 1,5 mm širokýho. špičky sem si za studena vykoval aby byly aspoň trochu ostrý. sice by se to takhle asi dělat nemělo, ale fungovalo to dobře. jenomže sem je zasazoval do trojpuku a blbě to drželo páč sem to nelepil... už nemam ani jeden. ale tady sem se dozvěděl dost tak sedám směle do výroby jinejch  _________________ ave Oromis |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jenda Nováček

Registrace: 30.4. 2007 Příspěvky: 131 Bydliště: pod Brnem, u Hodonína
|
Zaslal: út květen 29, 2007 9:40 pm Předmět: |
|
|
Já jsem si skušebně amatérsky hrot vybrousil na brisce a tulej vyvrtal 5mm vrtákem. Ale náhodou vypadá dost dobře a nebezpečně. _________________ Jenda |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Eleazar Stálý přispivatel

Registrace: 17.6. 2006 Příspěvky: 446 Bydliště: Opava
|
Zaslal: pá duben 13, 2007 4:34 pm Předmět: |
|
|
Tak jelikož vím, jak to u profi filmu, potažmo u profi divadla(ale to se nezaměřuje na detail) chodí, souhlasím absolutně s Michalem Sodjou... A dodávám, že je to taková škoda, až hrůza. Protože jak všichni víme, točí se v tom neskutešné prachy a když si uvědomíme, kolik financí se spotřebuje na různé nechutné rádoby repliky, tak za ty peníze by byly výborné a kvalitní repliky a ještě by zbylo na megapárty! _________________ Člověka člověkem nedělají jeho schopnosti, nýbrž jeho rozhodnutí! |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: so duben 07, 2007 10:06 am Předmět: |
|
|
presne tak  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
ex2 Nováček

Registrace: 23.1. 2007 Příspěvky: 20
|
Zaslal: so duben 07, 2007 2:32 am Předmět: |
|
|
ne brno mam pres 200 km ale je videt ze jsme cesi  |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: pá duben 06, 2007 9:28 pm Předmět: |
|
|
ex2 napsal: | s tim zamerem musim souhlasit....cetl jsem rozhovor s reziserem a uz podle toho ze to je podle komixu tak je to rochu uhozene ale taky tam rikal ze nechteli jen nudne kopirovat historii ale vtahnout divaka do deje ozivujicimi prvky...no ty "zrůdičky" m i prisli nadsazene ale nosozozec si slon jako tehdejsi tank-poc ne..ovsem nejvic me pobavil kozlik (sikula)-ve treti rade rikal nekdo velkopopovičak....v tom haremu:) |
Jestli seš z brna a byl s natom v sobotu tak to řekl kamoš jo a to železo ja požívám običejný železo ale je pravda že strácím dost hrotů |
|
Návrat nahoru |
|
 |
ex2 Nováček

|
Zaslal: pá duben 06, 2007 5:29 pm Předmět: |
|
|
chtel jsem se zeptat jaky kov pouzit na hroty-cetl jsem o roxorech ale nikdo v okoli nestavi a koupit to muzu pak..chtel jsem zneuzit kontaktty ve fabrice-muzou mi neco donest a taky protoze zatim vyhen neni-a jeste asi delsi dobu nebude tak spis jaky typ ocele-pokud na tom nejak zalezi... jinak myslim ze dal uz je "staci" opracovat-dilnu mame celkem vybavenou a velkou-diky |
|
Návrat nahoru |
|
 |
ex2 Nováček

|
Zaslal: st duben 04, 2007 8:14 pm Předmět: |
|
|
s tim zamerem musim souhlasit....cetl jsem rozhovor s reziserem a uz podle toho ze to je podle komixu tak je to rochu uhozene ale taky tam rikal ze nechteli jen nudne kopirovat historii ale vtahnout divaka do deje ozivujicimi prvky...no ty "zrůdičky" m i prisli nadsazene ale nosozozec si slon jako tehdejsi tank-poc ne..ovsem nejvic me pobavil kozlik (sikula)-ve treti rade rikal nekdo velkopopovičak....v tom haremu:) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mysa Grafoman

Registrace: 25.9. 2006 Příspěvky: 4466 Bydliště: Praha - Radotín
|
Zaslal: st duben 04, 2007 4:30 pm Předmět: |
|
|
Za to může režisér ,produkce a výprava. Výtvarník něco vymyslí ,rejža to schválí a tak to bude .Párkrát jsem filmaře vybavoval a pokoušel jsem se jim radit ,ale rejžu to prostě nezajímá.Ale do titulků vás pak dají a ostudu máte vy. Nejhorší jsou v tom patrně amíci ,kteří jsouce bez vlastní historie ,poskládáni z verbeže ,která se jinde nechytla a vybaveni náležitým sebevědomím netuší, že pro někoho by historie mohla být důležitá ,film zdrojem poznání a že mohou existovat lidé ,kteří něčemu rozumí víc než rejža Zlatý Vávra |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Komtur Stálý přispivatel

|
Zaslal: út duben 03, 2007 11:30 pm Předmět: |
|
|
Včera jsem na tom byl a dost věcí kolem zbraní včetně zmíněných hrotů bych považoval za typický americký blábol. Nejsmutnější je, že režiséři podobných filmů mají k dispozici vynikající odborníky, kteří by jim se zbraněmi, kostými a způsoby boje poradili. Samozřejmě to splácají tak, aby nevzdělané davy měly otevřenou pusu a oči na vrch hlavy. Brát silně s rezervou! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Arquero Nováček

Registrace: 24.11. 2006 Příspěvky: 11 Bydliště: Mladá Boleslav
|
Zaslal: út duben 03, 2007 8:20 pm Předmět: |
|
|
Film 300 bohužel není možno považovat za historický. Děj sice vychází ze skutečné události, ale realitě je hóóódně vzdálený. Zvláště perská armáda, plná obludných monster, je dost ulítlá. Nutno však dodat, že to byl záměr tvůrců. Hroty šípů spadají, podle toho, co vím, do oblasti fantasy lukostřelby ( Pán prstenů apod.), takže bych si se způsobem jejich výroby osobně hlavu nelámal. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
ex2 Nováček

|
Zaslal: po duben 02, 2007 11:04 am Předmět: |
|
|
vcera jsem byl v kine na 300 Kód: | http://www.csfd.cz/film/221337-300-bitva-u-thermopyl-300/ | mne osobne se to libilo...chetl jsem se zeptat kdo to taky videl-at muzeme zhodnotit perske hroty....koukal jsem na to jak puk...nevim jak to v tech dobach mohli udelat-vypadalo to skoro jako vyrezane vodnim paprskem..pro ukazku jsem se pokusil neco podobneho nacrtnout v malovani vypada to trochu jak brou z timona a pumby  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mysa Grafoman

|
Zaslal: ne březen 11, 2007 9:53 pm Předmět: |
|
|
poprosím mamutíka a zas nějaké nadělám.Neumím vkládat fotky a nemám digitál.I když mi asi nezbyde,než si ho pořídit |
|
Návrat nahoru |
|
 |
robinhoodd Nováček

Registrace: 10.8. 2006 Příspěvky: 127 Bydliště: Praha-9
|
Zaslal: ne březen 11, 2007 9:33 pm Předmět: |
|
|
mysa: ty štípačky do radiusu mi nejdou do hlavy , nemoh bys to prosím nafotit? a ty hroty s žebrem. Rád bych kouk. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Komtur Stálý přispivatel

|
Zaslal: čt březen 01, 2007 3:24 pm Předmět: |
|
|
Michal jako kovář samotář ze zásady se stal mistrem ve vymýšlení a konstrukci různých pomůcek, které mu umožňují zvládnout i ty nejsložitější úkony v jednom. Některé jeho přípravky vypadají dost strašidelně, ale fungují. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mysa Grafoman

|
Zaslal: čt březen 01, 2007 1:46 pm Předmět: |
|
|
dělám si klapačky poměrně často.Na většinu kovářských prací jsou potřeba 2-3 lidé a tyhle pomůcky to zjednodušují a zrychlují .Ale kvůli jednomu hrotu bych formu nedělal.Ani kvůli deseti a na tohle stačí jednoduchá osazovací.Hroty s žebrem dělám tlakem za pomoci starých zničených pákových štípaček,které jsem přebrousil do radiusu |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|