Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Ritsi Nováček

Registrace: 22.6. 2006 Příspěvky: 89
|
Zaslal: st březen 28, 2007 11:57 pm Předmět: |
|
|
"Erenšpikloš nemeči huňár scepeňkámoš..."
(maďarům se omlouvám, já nemám ani ten jídelní lístek...)
2 ex2: Pátrej po hře zvané Vražda v salonním kupé, autorem jest Jára Cimrman. Ale zapředpokladu, že se nezabýváš krom lukostřelby také pokusy na poli mastí pro růst vlasů, bych se až tak nebál...  _________________ --- na fotce se pracuje --- |
|
Návrat nahoru |
|
 |
ex2 Nováček

Registrace: 23.1. 2007 Příspěvky: 20
|
Zaslal: st březen 28, 2007 11:15 pm Předmět: |
|
|
vlakove dentisty???vlak zznam dentista taky ale nejde mi to dohromady...pls o vysvetleni  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Gator Grafoman

Registrace: 11.8. 2006 Příspěvky: 652
|
Zaslal: st březen 28, 2007 7:13 pm Předmět: |
|
|
Eleazare,
pokud myslíš ve světě tak se podívej na ATARN. A jdi po jménech Adam Karpowicz, Yokhua, Reto. Zejména posledně jmenovaný se umí podělit o informace. Napiš mu mail, má nepřeberné množství fotografií.
Motivy na zdobení najdeš v Graysonově sbírce kterou jsem uváděl v odkazech.
Jinak v Istanbulu v paláci Topkapi toho uvidíš nejvíc, tak jestli tě to zajímá tak neber přitulkyni k moři ale vemte Orient expres do Istanbulu. Ale bacha na vlakové dentisty. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Eleazar Stálý přispivatel

Registrace: 17.6. 2006 Příspěvky: 446 Bydliště: Opava
|
Zaslal: st březen 28, 2007 7:01 pm Předmět: |
|
|
Tak zpět, vy dacani!!!
Znáte někdo někoho, kdo vyrábí turecké luky? (máš odkaz? Poděl se s námi )
Také by mě zajímaly turecké vzory a motivy zdobení luků + dekorační materiály...
Díky. _________________ Člověka člověkem nedělají jeho schopnosti, nýbrž jeho rozhodnutí! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Soron Stálý přispivatel

Registrace: 19.6. 2006 Příspěvky: 352 Bydliště: Žatec
|
Zaslal: út březen 13, 2007 9:48 am Předmět: |
|
|
Jo jo, jsem ze Žatce . A odkud že jsi Ty, Warm? Aha, už to vidím , tak to máme cca 20 km. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bambulka Grafoman

Registrace: 16.6. 2006 Příspěvky: 548
|
Zaslal: po březen 12, 2007 6:56 pm Předmět: |
|
|
Pravda, Kyzl je z Teplic. Soron je nicmene z Loun. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mysa Grafoman

Registrace: 25.9. 2006 Příspěvky: 4466 Bydliště: Praha - Radotín
|
Zaslal: po březen 12, 2007 5:38 pm Předmět: |
|
|
Nebydlí Soron poblíž okresu Most?A Kýzl je z Teplic? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Lucínek Administrátor

Registrace: 16.6. 2006 Příspěvky: 2024 Bydliště: Kladno
|
Zaslal: po březen 12, 2007 10:04 am Předmět: |
|
|
Děkujeme za slova chvály, to tel.číslo je na J.Kejvala - autora a prodejce v jedné osobě , já osobně o nikom v ústeckém kraji teď z hlavy bohužel nevím  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Warm Nováček

Registrace: 9.3. 2007 Příspěvky: 2 Bydliště: Polerady okres Most
|
Zaslal: po březen 12, 2007 9:33 am Předmět: knížka |
|
|
Děkuju za radu, a to číslo patří komu ? abych věděla kam vlastně budu psát  _________________ Tereza  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jaroslav Kejval Grafoman

Registrace: 21.6. 2006 Příspěvky: 741
|
Zaslal: po březen 12, 2007 9:03 am Předmět: |
|
|
Začni od toho, že si o instinktivní lukostřelbě něco konkrétního přečteš. Knížka Instinktivní lukostřelba možno objednat na 725 132 677
Na základě těchto informací se v tom zorientuješ, budeš vědět co to obnáší a pomůže ti to ve výběru vybavení. Za další máš v tom konkrétně popsanou správnou techniku střelby takže můžeš začít střílet bez toho aby jsi přebírala špatné návyky od jiných střelců. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Warm Nováček

Registrace: 9.3. 2007 Příspěvky: 2 Bydliště: Polerady okres Most
|
Zaslal: pá březen 09, 2007 10:18 pm Předmět: Jsem Začátečník |
|
|
Ahoj lukostřelba mě láká a mám pocit že bych se její ,tradiční´formě chtěla věnovat, mám hodně času a jsem ochotná investovat do svého koníčku nějaké peníze, potřebuju se ale zorientovat a najít nějaké lidi kteří tomu rozumí - tohle vypadá na super stránku kde možná najdu nějakou tlupu nadšenců co by mi pomohli. Doufám Zajímalo by mě všechno, jaká je třeba investice do luku, nebo jestli nevíte o nějakém spolku v ústeckém kraji, co nejblíž okresu Most. Tak doufám že mi odpovíte, a jestli si tohle čte i stvořitel těchto stránek musím ho pochválit protože vypadají fakt hezky  _________________ Tereza  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
PeZ Občasný přispivatel

Registrace: 27.6. 2006 Příspěvky: 174 Bydliště: kousek od Řípu a Labe
|
Zaslal: čt listopad 23, 2006 11:46 am Předmět: |
|
|
Pro "primitivní" lučištníky - to co děláte je PŮVODNÍ lukostřelba.
Od nynějška budu používat tento výraz, protože v češtině přesně vystihuje popisovaný pojem. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ritsi Nováček

Registrace: 22.6. 2006 Příspěvky: 89
|
Zaslal: čt listopad 23, 2006 9:57 am Předmět: |
|
|
Moc hezký článek... jen se pořád nemůžu zbavit pocituje, že říci někomu že je "primitivní lučištník" by mohlu při troše neporozumění vzbudit značnou vlnu nevole
...ne vážně, fakt moc hezké článek  _________________ --- na fotce se pracuje --- |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: st listopad 22, 2006 3:16 pm Předmět: |
|
|
Jiiii  _________________ Člověka člověkem nedělají jeho schopnosti, nýbrž jeho rozhodnutí! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mamutik Redaktor

Registrace: 16.6. 2006 Příspěvky: 146 Bydliště: Praha - Radotín
|
Zaslal: st listopad 22, 2006 10:27 am Předmět: Re: Tradičná lukostreľba? |
|
|
ohno napsal: | Do tejto miestnosti som sa dostal pod dojmom,že viem , čo je to tradičná lukostreľba. Ale ako vidím ostatní to vnímajú úplne ináč.
Podľa mňa teda nezáleží na definícii ako ju niekto povedal, dokonca nezáleží ani na prostriedkoch, ktoré človek používa, čo je však TRADIČNÉ je tzv. FORMA, teda pozadie celej lukostreľby. (KYUDÓ)?
Ak sa mýlim prosím opravte ma, dik |
Vzhledem k tomu, že se o tom, jak kdo vnímá různé kategorie lukostřelby, vede v ČR častá debata, tak jsme se v redakci Lukostřelce s konečnou platností rozhodli (aspoň v oblasti působnosti tohoto portálu), že dáme lukařské veřejnosti na vědomí, jak chápeme tradiční lukostřelbu my. Z čehož můžou i ostatní usoudit, čím se budeme řídit při členění článků a obsahu na Lukostřelci, a nebo jak stanovíme kategorie na závodech, které budou pořádány pod patronaci OS Lukostřelec.
Více v tomto článku: http://www.lukostrelec.cz/modules.php?name=News&file=article&sid=14 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
ohno Nováček

Registrace: 21.11. 2006 Příspěvky: 1 Bydliště: Kysucké Nové Mesto
|
Zaslal: st listopad 22, 2006 9:16 am Předmět: Tradičná lukostreľba? |
|
|
Do tejto miestnosti som sa dostal pod dojmom,že viem , čo je to tradičná lukostreľba. Ale ako vidím ostatní to vnímajú úplne ináč.
Podľa mňa teda nezáleží na definícii ako ju niekto povedal, dokonca nezáleží ani na prostriedkoch, ktoré človek používa, čo je však TRADIČNÉ je tzv. FORMA, teda pozadie celej lukostreľby. (KYUDÓ)?
Ak sa mýlim prosím opravte ma, dik |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: po říjen 16, 2006 5:26 pm Předmět: |
|
|
Zajímavé...
Ovšem mám ještě připomínku:
Představme si Tradiční Hanácký kroj a včechny prvky, které s tím stouvisí. Tance, jídlo, zkrátka zvyky! U těchto prvků si můžeme říci 100procentně, že se jedná o tradici SE VŠÍM VŠUDY.
A teď se koukněme na jakoukovi soutěž, střelbu kohokoliv, kdo u nás třílí. Můžeme říci, že se jedná o ucelenou tradici? V čem se odráží Tanec s valaškama nebo Hanácký tanec Dupák? Nebo Frgály nebo tak něco?
A s touto vizí i srovnávám ucelenou tradici jako takovou... Neříkám ale, že když někdo něco dlouho dělá a lidé to mají rádi a s chutí se na to slezou odkudkoli, tak to jistě můžeme označit tradicí také. _________________ Člověka člověkem nedělají jeho schopnosti, nýbrž jeho rozhodnutí! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Griffin Grafoman

Registrace: 21.7. 2006 Příspěvky: 1283 Bydliště: Nymburk
|
Zaslal: pá říjen 06, 2006 11:44 pm Předmět: |
|
|
Střílím tzv. tradiční historickou lukostřelbu, jak je chápána v Čechách "chvíli" ve srovnání s některými z vás a porozuměl jsem tomu takhle:
1. Při standardních sportovních 3D disciplinách jsou tzv. tradiční luky vytlačovány kladkovými. Je pak potřeba specielně označit luky, které jednak nejsou kladkové a jednak se na ně nic nenavěšuje - pak už se jen rozliší reflex a longbow (TR-RB a TR-LB) a je "vymalováno". Tzn. tyto luky využívají moderní materiály a zároveň se nezbavují "okna"... Tady má pak Hawkwind pravdu.
2. Zvláštní skupina lidí v Čechách, která má ráda středověk (ale i historii obecně - viz Indiáni a Lazluk) včetně jeho kostýmů apod. to posunula kousek dál:
- vyloučila laminát a slovem tradiční chápe luk z jednoho kusu dřeva ( maximálně 2 u LB), nevylučuje se ale ani kompozit z přírodních materiálů u jezdeckých luků
- vyloučilo se "okno" a středové luky, které prokazatelně v historické době zřejmě nebyly
- požívají se dřevěné šípy, zpravidla bez plastových končíků, hroty má někdo kované, někdo terčové, brčka jsou přírodní byť tak 50/50 sportovní "trueflight"/vlastními silami připravené peří
A tady rozumím tomu co říká Eleazar a co myslí tím dodržením nebo založením české tradice.
Problémem použitých lepidel nebo laků při výrobě šípů a luků bych to asi nekomplikoval, mohlo by to vytvořit poměrně velkou vstupní bariéru pro spoustu lidí, kteří mají jinak k uvedeným zásadám blízko. _________________ Griffin |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: pá říjen 06, 2006 4:17 pm Předmět: |
|
|
Mlčím... _________________ Člověka člověkem nedělají jeho schopnosti, nýbrž jeho rozhodnutí! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Itazipa Grafoman

Registrace: 16.6. 2006 Příspěvky: 1017 Bydliště: Kladno
|
Zaslal: pá říjen 06, 2006 4:15 pm Předmět: |
|
|
Promiň, ale tohle opravdu nepobírám. |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: pá říjen 06, 2006 4:07 pm Předmět: |
|
|
No právě! Věrní až za hrob!  _________________ Člověka člověkem nedělají jeho schopnosti, nýbrž jeho rozhodnutí! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Itazipa Grafoman

|
Zaslal: pá říjen 06, 2006 4:05 pm Předmět: |
|
|
Jak dlouho musí něco trvat, než je z toho tradice? |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: pá říjen 06, 2006 3:45 pm Předmět: |
|
|
Coc coo cožžeé?
Myslím to vážně!
Ale tu šestnáscku jsem už dlouho neměl! _________________ Člověka člověkem nedělají jeho schopnosti, nýbrž jeho rozhodnutí! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Itazipa Grafoman

|
Zaslal: pá říjen 06, 2006 3:33 pm Předmět: |
|
|
Tý brďo, už bys měl jít domů. Neděláš šestnáctky? Teda myslím šestnáctky jako šestnáctky  |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: pá říjen 06, 2006 12:34 pm Předmět: |
|
|
Tradiční lukostřelba je lukostřelba, která se vyšplhala v dané lokalitě na "VRCHOL" a žáci ji zachovávájí loajalitu, neboť věří ve velikost mistra!
A je zbytečné se o tom tady rozepisovat. Všichni totiž uznají, že v ČR je z dobových lukostřelců každý na začátku svého hledání optimálního střílení - stylu a žádná tradice zde v tomto oboru pěstována není!
Můžeme si jen snít...
Ale to neznamená, že to co se v současnosti v ČR na tomto poli děje, nějakou Tradici nezaloží. Musíme si naslouhat, být moudří v rozhodování a zůstávat si věrni!!! _________________ Člověka člověkem nedělají jeho schopnosti, nýbrž jeho rozhodnutí! |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: pá říjen 06, 2006 12:11 pm Předmět: |
|
|
Omluva přijata!  _________________ Člověka člověkem nedělají jeho schopnosti, nýbrž jeho rozhodnutí! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mysa Grafoman

|
Zaslal: čt říjen 05, 2006 10:53 pm Předmět: |
|
|
Nesmírně se omlouvám. Již si plně uvědomuji že Michael je zelený,ale snad to byl můj jediný omyl. Jako čerstvý černoch si chyby nemohu dovolit |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: st říjen 04, 2006 8:13 pm Předmět: |
|
|
MICHAELA Z OPAVY, Myšo!!!  _________________ Člověka člověkem nedělají jeho schopnosti, nýbrž jeho rozhodnutí! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mysa Grafoman

|
Zaslal: po září 25, 2006 11:05 pm Předmět: |
|
|
Tezko rici.Osobńe se neustále pokoušim o mongolské luky a neustále se potýkám s řadou problémů.Kromě typicky výrobních,jako přesnost zpracování,hmotnost ramen,vyvážení atd.,také s tím,že některé suroviny,pokud vůbec jdou sehnat,jsou natolik vzácné a drahé,že podnikat s nimi pokusy vyžaduje notnou dávku odvahy.Samozřejmě vždycky někdo poradí,ale několikrát se mi stalo,že taková rada stála pár let života.Dokud nevidíš,či nevyzkoušíš,nevíš.Také tradiční lepy zrají nejméně rok.Proto z čistě studijních důvodů jich dělám vždy několik najednou a některé lepím moderními lepidly,používám jinou rohovinu,plasty,lamináty,šlachy odmašťuji benzinem,či acetonem,ruce si myji solvinou,tětivu dělám z umělé šlachy,ale výsledkem bude skvost,vyrobený tím nejtradičnějším způsobem.Chce to trpělivost.Přesto pokud bude chtít parta milých lidí změřit síly ve střelbě v kontextu nějaké doby,věřím že není problém se domluvit na takových podmínkách,které nikoho nezvýhodní.Soutěže v dostřelu či průbojnosti jsou vzácné,a na 2O metrů ať si soupeř střílí třeba z tyčky z ohradníku.Optický dojem je jiná věc ale zatím mám dojem že většina lidí se pokouší naplnit představu pořadatele a dostaví se oděna a vyzbrojena dle svých možností a svědomí.Snad nenastane doba,kdy bude třeba na utkání (dle mého soudu zatím v přátelském duchu)dorazit pěšky,či koňmo vyzbrojen otepí literatury a dva dny se přít o historické věrohodnosti knoflíků a nakonec být vyloučen ,neboť hroty byly vyrobeny z válcované oceli.Na Ilburku,kromě mně,nikdo neprudil Michala z Opavy,že střílí v brýlích,a dokud budou na světě takové akce,má smysl žít.Děkuji za pozornost a omlouvám se za délku. Mýša |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: po srpen 28, 2006 1:46 pm Předmět: |
|
|
Eeee... Tak to to v podstatě jsme za jedno.  _________________ Člověka člověkem nedělají jeho schopnosti, nýbrž jeho rozhodnutí! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|