Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Jas Grafoman

Registrace: 12.11. 2006 Příspěvky: 2772
|
Zaslal: čt únor 19, 2009 12:21 am Předmět: |
|
|
Mozes si ju u mna kupit. Mrkni na predaj.  _________________ J. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
oravec Občasný přispivatel

Registrace: 5.2. 2009 Příspěvky: 287
|
Zaslal: čt únor 19, 2009 12:19 am Předmět: |
|
|
no hej,len nemám šajnu kde by som sa k tej rohovine mohol dostať.a zas extrémny výkon to mať nemusí |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jas Grafoman

Registrace: 12.11. 2006 Příspěvky: 2772
|
Zaslal: st únor 18, 2009 1:46 pm Předmět: |
|
|
Hoci su mi pokusi simpatické, sám som kadeco vyskusal, tak neodporucam. Uvedomil som si , ze som vlastne vzdy spekuloval hlavne kvoli tomum, ze som nemal ten spravny material. Podobne asi aj vy chlapci. Vrstvenie u dlhsieho luku ma zmysel, ale naco u kratkeho lucista trapit drevo ? Nasi predkovia tiez neboli na hlavu padnuty a skusali vsetko mozne a uzavreli to rohovinou. Nakoniec sli do maxima a drevo upne vylucili. Robili sa cisto rohovinove vrstvenia so slachou a vsite do koze.
Uvedomte si zakladne fakty : max. kompresia u dreva je okolo 1,25kg na i mm , kdezto u rohoviny je to 13 kg !!!
Podobne je to s taznou silou. Drevo ma okolo 5 kg na 1 mm a slachy - 20 kg na 1 mm !!! _________________ J. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Igor V Grafoman

Registrace: 16.7. 2008 Příspěvky: 622
|
Zaslal: st únor 18, 2009 9:53 am Předmět: |
|
|
Skús jedno drevo a ošlachovať ,drevo dobré v tlaku "ovocné alebo jadro kríkového tisu ,indiáni používali ako kompresné drevo aj spodnú časť smrekového konára ,možností máš kopu kedže na to nepotrebuješ niečo dlhé tak sa zameraj na kvalitu . |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

Registrace: 22.2. 2007 Příspěvky: 5356 Bydliště: Galgocy
|
Zaslal: st únor 18, 2009 9:52 am Předmět: |
|
|
Ideálne by bolo bazu narezať po vláknach a na plochý chrbát nalepiť plátok svíbu, tak 4 mm. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Igor V Grafoman

|
Zaslal: st únor 18, 2009 9:09 am Předmět: |
|
|
Konkretne toto mi splesnivelo ,ale jeden lukár ktorému celkom dôverujem (Baza) mi napísal že to nebude dobrá kombinácia . Bolo to počiatočné nadšenie . |
|
Návrat nahoru |
|
 |
oravec Občasný přispivatel

Registrace: 5.2. 2009 Příspěvky: 287
|
Zaslal: st únor 18, 2009 12:45 am Předmět: |
|
|
zaujímavé.ja tiež rozmýšľam nad nejakým kompozitom ale na lučište do kuše.tiež len dva druhy dreva a ošľachovať.vyrobil som si napodobeninu historickej kuše, lučište z dvoch zlepených jaseňov ale po čase mi to ruplo pri naťahovaní.to že je brucho z bazy do kompozitu dobré už niekto spomínal.len či aj do kuše...  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Igor V Grafoman

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
|