Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Eleazar Stálý přispivatel

Registrace: 17.6. 2006 Příspěvky: 446 Bydliště: Opava
|
Zaslal: st prosinec 06, 2006 12:10 pm Předmět: |
|
|
Letky z dravců mají výborné vlastnosti háčků (zapojení k sobě) a proto se velmi dobře upravují po prošití!
Jen některé jsou velmi slabé a proto to chce vybíra jen ty hrubé.
Co se týče olepovačky, Myša má pravdu... Musím ale varovat, že olepovačka za 600kč je na opravdu zběžné lepení.
Profi olepovačka za 2000 ta umí zlepšit náladu! _________________ Člověka člověkem nedělají jeho schopnosti, nýbrž jeho rozhodnutí! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
eli Občasný přispivatel

Registrace: 27.11. 2006 Příspěvky: 179
|
Zaslal: út prosinec 05, 2006 10:54 pm Předmět: |
|
|
Přátelé... Co takhle na letky použít peří z dravce?!? Měl jsem letos při svých toulkách lesy a háji docela štěstí, a dost jsem toho pozbíral. Navíc jsem se, nedaleko od nás, seznámil s partou sokolníků... i když, ti zrovna rozdavační nejsou.. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Itazipa Grafoman

Registrace: 16.6. 2006 Příspěvky: 1017 Bydliště: Kladno
|
Zaslal: út prosinec 05, 2006 9:46 pm Předmět: |
|
|
Neměřím, nevážím, nespinuju, netrenuju, pomůcky nepoužívám, já jsem jedna velká náhoda. _________________ ...to je dobrý vědět... Itazipa Yuksá Óta |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mysa Grafoman

Registrace: 25.9. 2006 Příspěvky: 4466 Bydliště: Praha - Radotín
|
Zaslal: út prosinec 05, 2006 9:40 pm Předmět: |
|
|
VTIP olepovačky spočívá v tom,že většinou má automatické dělení úhlu a všechna péra nalepí stejně,a to i pod úhlem.Pomáhá eliminovat chybu způsobenou originalitou každého šípu,takže člověk má více možností pracovat na sobě.Dokud se šípy dělají od oka,budeš bombardovat prostor terče a zásahy jsou náhodné i u dobrého střelce  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
maty Nováček

Registrace: 5.8. 2006 Příspěvky: 114 Bydliště: Severní čechy
|
Zaslal: út prosinec 05, 2006 6:49 pm Předmět: |
|
|
Moje zkušenost je taková, že pokud chceš přírodní peří pouze lepit tak olepovačka je nutnost. Pokud peří vážeš a lepíš nebo pouze vážeš je olepovačka zbytečná. Pokud ale budeš hodně střílet, a máš pírka pouze lepená, tak občas budeš potřebovat některá pírka znova přílepit nebo šípy opět olepit novými pírky. Na šípu pírka trpí nejvíce. K tomuto se ti olepovačka hodí. Když se podíváš na některé internetové obchody s lukostřeleckým materiálem tak olepovačku seženeš za cca 700,-Kč. _________________ Maty |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Miki Grafoman

Registrace: 9.11. 2006 Příspěvky: 669 Bydliště: Hradištko
|
Zaslal: út prosinec 05, 2006 6:18 pm Předmět: |
|
|
jen skromný dotaz lepíte na šípy ty letky "jen tak" nebo máte všichni olepovačky? a je dobré si jí koupit? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
maty Nováček

|
Zaslal: út prosinec 05, 2006 5:52 pm Předmět: |
|
|
Myšo to sedí. Více se jich nehodí. Příliš krátké a slabé. Již jsem z nich v minulosti pár šípů udělal.
V současné době raději kupuji již připravené. Ale když mám možnost tak si vždycky rád připravím pírka sám. Má to něco do sebe a k šípům které si vyrobím celé sám včetně dříků mám trochu jiný vztah. Je v tom kus romantiky a jitří to ve mě pocity dávných předků, když střílím z vlastnoručně vyrobeného luku a vlastnoručně vyrobenými šípy. Bohužel mé výrobky zatím nedosahují požadované kvality aby se daly prezentovat. _________________ Maty |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mysa Grafoman

|
Zaslal: út prosinec 05, 2006 3:19 pm Předmět: |
|
|
divokou kachnu mam taky.Z jednoho křídla tak 4 péra.Voser |
|
Návrat nahoru |
|
 |
maty Nováček

|
Zaslal: út prosinec 05, 2006 2:43 pm Předmět: |
|
|
Já díky své pověsti vraha divokých zvířátek a lesního škůdce mám přístup k peří divokých kachen. Je ale omezen na podzimní období a i množství není velké. V současné době mám doma asi čtyři komtletní kachní křídla a letos už asi žádné další nebude. _________________ Maty |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: út prosinec 05, 2006 2:34 pm Předmět: |
|
|
Jejda tak to jsem popletl. Přesto bych rád apeloval na kachní i husí peří divokých letavců, kteří odlétají! Vím, že jejich letky mohou být velmi zajímavé! Jen se k nim dostat, ale takový Myša takové možnosti má...  _________________ Člověka člověkem nedělají jeho schopnosti, nýbrž jeho rozhodnutí! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
maty Nováček

|
Zaslal: út prosinec 05, 2006 2:26 pm Předmět: |
|
|
Eleazare Berneška je ale husa. Jinak jsem taky zkoušel kachní peří ( z divokých kachen) a je pravda, že je náchylnější na poškození, a je kratší. Mám ale pocit, že klade při letu menší odpor vzduchu a na šípy pro střelbu do dálky by to němělo být marné vyzkoušet. Objednám si nějaké násady a začnu experimentovat. Chybí mi ale přesné váhy. Nicméně výsledky zde uvedu. _________________ Maty |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: út prosinec 05, 2006 1:18 pm Předmět: |
|
|
Však vo co de...? Kachny jsou slabárna, jak už bylo zmíněno, pokud se jedná o chovné kachy. Pokud bys měl Bernešky (nebo nějaké jiné veliké) bylo by to super! A to bych chtěl taky! )) _________________ Člověka člověkem nedělají jeho schopnosti, nýbrž jeho rozhodnutí! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jerrydecampo Nováček

Registrace: 8.11. 2006 Příspěvky: 55 Bydliště: poblíž F-M
|
Zaslal: po prosinec 04, 2006 8:07 pm Předmět: |
|
|
Srry ,dlouho sem tu nebyl..Kachní peří bych nepodceňoval.Osobně dělám z toho co mám.O víkendu sem vytvořil pár šípů do lb a je na nich kachní peří .Lítají megálně..Letky nelepím ale používám omotávku:) |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: pá prosinec 01, 2006 4:29 pm Předmět: |
|
|
To ti vysvětlíme s Honzou v lednu  _________________ Člověka člověkem nedělají jeho schopnosti, nýbrž jeho rozhodnutí! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mysa Grafoman

|
Zaslal: st listopad 29, 2006 10:29 pm Předmět: |
|
|
Eleazar napsal: |  | Co máš s tím ubohým Soronem v plánu DAREBÁKU |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: st listopad 29, 2006 3:26 pm Předmět: |
|
|
JOjo, jsem trochu debil!  _________________ Člověka člověkem nedělají jeho schopnosti, nýbrž jeho rozhodnutí! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Soron Stálý přispivatel

Registrace: 19.6. 2006 Příspěvky: 352 Bydliště: Žatec
|
Zaslal: st listopad 29, 2006 11:46 am Předmět: |
|
|
Mysa napsal: | z králičích kostiček uděláš prd.Používám oosic.To je výstuha z mrožího pindíku,kdybys nevěděl  |
No přeci ke mě . Ty jsi to nepoznal? |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: st listopad 29, 2006 10:57 am Předmět: |
|
|
K čemu to je odpověď, Myšo! _________________ Člověka člověkem nedělají jeho schopnosti, nýbrž jeho rozhodnutí! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mysa Grafoman

|
Zaslal: út listopad 28, 2006 4:12 pm Předmět: |
|
|
z králičích kostiček uděláš prd.Používám oosic.To je výstuha z mrožího pindíku,kdybys nevěděl  |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: út listopad 28, 2006 2:51 pm Předmět: |
|
|
 _________________ Člověka člověkem nedělají jeho schopnosti, nýbrž jeho rozhodnutí! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Soron Stálý přispivatel

|
Zaslal: út listopad 28, 2006 2:31 pm Předmět: |
|
|
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: út listopad 28, 2006 1:15 pm Předmět: |
|
|
 _________________ Člověka člověkem nedělají jeho schopnosti, nýbrž jeho rozhodnutí! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Soron Stálý přispivatel

|
Zaslal: út listopad 28, 2006 1:09 pm Předmět: |
|
|
Hele, Michale, nech si toho jóó?!  |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: út listopad 28, 2006 9:43 am Předmět: |
|
|
Sorone to je fórek! Samozřejmě vím, že jsi to nepochopil! _________________ Člověka člověkem nedělají jeho schopnosti, nýbrž jeho rozhodnutí! |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: út listopad 28, 2006 9:40 am Předmět: |
|
|
OK kostěný končík dám do sekce:Turecké šípy! Mysho, můžeš vyfotit i ten tvůj kočík ze dvou kusů, rád bych to viděl. Děkuji!
Sorone, ty jsi  _________________ Člověka člověkem nedělají jeho schopnosti, nýbrž jeho rozhodnutí! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Soron Stálý přispivatel

|
Zaslal: út listopad 28, 2006 1:30 am Předmět: |
|
|
Ale pánové, Vy tady z toho děláte galymatiáš! Já se těšil, že se tady dočtu něco zajímavého o letkách, a vy už střílíte chudáky králíčky a lepíte si jejich kostičky na šípy. No FUJ!!!  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mysa Grafoman

|
Zaslal: po listopad 27, 2006 10:02 pm Předmět: |
|
|
smrdí co? Dvojdílné nejsou o nic složitější a jsou více stylové.Už se těším na foto |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: po listopad 27, 2006 9:45 pm Předmět: |
|
|
Dnes jsem vyrobil svůj první kostěný končík. Málem jsem se z toho poblil, jak jsem tu kost tak řezal, piloval a brousil, ale kousek děťátka je zase na světě! Za pár dní dodám fotky!  _________________ Člověka člověkem nedělají jeho schopnosti, nýbrž jeho rozhodnutí! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mysa Grafoman

|
Zaslal: po listopad 27, 2006 9:13 pm Předmět: |
|
|
taky se snimi mazlím , maluji na ně obrázky a dělám na ně futrálky |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: po listopad 27, 2006 8:30 pm Předmět: |
|
|
No právě! Ale otázka je na jakou dálku. Jestli to dali na LAZLUKU na šutry, tak to jsou pěkné potvory! A také bych vážil, zda střílet. To je maso. Své poslední šípy tak dlouho, že usínám s pohledem na ně ve vytrínce!  _________________ Člověka člověkem nedělají jeho schopnosti, nýbrž jeho rozhodnutí! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|