Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Mysa Grafoman

Registrace: 25.9. 2006 Příspěvky: 4466 Bydliště: Praha - Radotín
|
Zaslal: čt březen 12, 2009 8:55 pm Předmět: |
|
|
většinou stromeček. Lít po jednom je neekonomické _________________ Důvěřuj Aláhovi, ale napřed si uvaž velblouda.
Prorok Mohamed |
|
Návrat nahoru |
|
 |
robinhoodd Nováček

Registrace: 10.8. 2006 Příspěvky: 127 Bydliště: Praha-9
|
Zaslal: čt březen 12, 2009 8:40 pm Předmět: |
|
|
Zajímalo by mě, jak měli udělaný formy na ty hroty.. že tam měli i odlitou tulej... to asi museli bejt formy na jedno použití nebo nevíte někdo jak se tenkráte hrotý odlejvaly? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jas Grafoman

Registrace: 12.11. 2006 Příspěvky: 2772
|
Zaslal: čt březen 12, 2009 8:38 pm Předmět: |
|
|
a kde sa tam ma kliknut ?  _________________ J. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Itazipa Grafoman

Registrace: 16.6. 2006 Příspěvky: 1017 Bydliště: Kladno
|
Zaslal: čt březen 12, 2009 8:25 pm Předmět: |
|
|
hroty šípů _________________ ...to je dobrý vědět... Itazipa Yuksá Óta |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jas Grafoman

|
Zaslal: čt únor 26, 2009 6:28 pm Předmět: |
|
|
Holá. Miso je ju tu . Tak nejake Komturovy zozen. Od nas je to dalej a drahsie.  _________________ J. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mysa Grafoman

|
Zaslal: čt únor 26, 2009 6:25 pm Předmět: |
|
|
právě jsem se vrátil z dovolené v HALLSTATU!!!Heč. Dva dny nás tam věznila lavina, ale nesehnal jsem deset zájemců na otevření muzea
Krásné fotky. Bronzové šípové hroty jsou i v Čechách poměrně běžné a snadno dostupné. U trojbokých je dokonce veliká vzácnost, pokud nejsou z kamene , či bronzu. On je to totiž takový kovářský oříšek a nechce se mi věřit, že by to někdo dělal z jiného důvodu, než čirého furiantství. _________________ Důvěřuj Aláhovi, ale napřed si uvaž velblouda.
Prorok Mohamed |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jas Grafoman

|
Zaslal: po únor 23, 2009 8:25 pm Předmět: |
|
|
Najnovsie - 3 dnove. Su to sice zeleza , ale pekne- blba mobil fotka. Ten stihlejsi je keltsky.
 _________________ J. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jas Grafoman

|
Zaslal: po únor 23, 2009 8:21 pm Předmět: |
|
|
Mozem sa ti na to, Komtur pozriet . Posli mi na sz realnu predstavu o tom, pripaden mail adresu.  _________________ J. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jas Grafoman

|
Zaslal: po únor 23, 2009 8:17 pm Předmět: |
|
|
Cornus to sa velmi mylis. Tych lokalit je cela kopa. Zhodou okolnosti zijeme v jednej z nich a od nas sa to taha na juh a pozdlz hranic s Madarskom. Logicky po okraji podunajskej niziny , ktora je vlastne konecnou stanicou stepnej magistraly az z Mongolska.Pre to ich nachadzame. Ti smradi tu vzdy skoncili , ked sa vydali na lup. Ty mas blizsie k Trnave a tam je vela nalezov a potom k okoliu Smolenic. Ja tu mam hned za domom kopec na ktorom sa museli odohravat velke bitvy. Kazde vojsko , ktore chcelo ovladat pristupove priesmiky z Moravy na Piestany muselo obsadit tento kopec , ako strategicky bod. Naposledy tam mali pravdepodobne tabor husiti. Kopa kusovych streliek. Ale hlbsie uz bronzove z kompozitov... Keby som mal detektor  _________________ J. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

Registrace: 22.2. 2007 Příspěvky: 5356 Bydliště: Galgocy
|
Zaslal: po únor 23, 2009 7:54 pm Předmět: |
|
|
U nás je tiež iba železo. Bronz bude asi z jednej neznámej lokality. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Komtur Stálý přispivatel

Registrace: 7.1. 2007 Příspěvky: 475 Bydliště: Tvrz Kamberk
|
Zaslal: po únor 23, 2009 7:51 pm Předmět: |
|
|
Takových pět šest kousků různých typů bych rád koupil. Peníze bych poslal. Díky. U nás mají jen železo. _________________ SI VIS PACEM PARA BELLUM |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jas Grafoman

|
Zaslal: po únor 23, 2009 7:41 pm Předmět: |
|
|
Supy su to , to je jasne ! Komtur si u nich asi nepomoze. Tam je vyskyt tohoto typu hrotov vzacnost. Mozno este na Morave. Mozem kupit , ale Cornus by bol vhodnejsi ma lacnejsich kamosov ., _________________ J. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

|
Zaslal: po únor 23, 2009 7:20 pm Předmět: |
|
|
Jas, za 500 to sú zlodeji. Zavolať na nich police.
Komtur, najdi si v svojom okolí detektoristu a máš to. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Komtur Stálý přispivatel

|
Zaslal: po únor 23, 2009 7:10 pm Předmět: |
|
|
To by mě zajímalo do sbírky. U nás jsem to neviděl. Bylo by možné nechat si od vás nějaké koupit? _________________ SI VIS PACEM PARA BELLUM |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jas Grafoman

|
Zaslal: po únor 23, 2009 6:55 pm Předmět: |
|
|
Tak to ich misis mat za kamaratov. Alebo su trochu poskodene. Ja som tie vcelku nevidel pod 500-teda 17 eu, /nech uz si zvykam /a naposledy dokonca nechcel ist pod 30 eu , ale ten bol trochu zvlastnejsi so srdieckovym hrotom a na boku s malym uskom . _________________ J. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

|
Zaslal: po únor 23, 2009 6:20 pm Předmět: |
|
|
Ten bronz je krása. Naozaj to iba málo koroduje do peknej olivovej zelenej farby.
Detektoristi to na burzách predávajú po dvesto korún. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jas Grafoman

|
Zaslal: po únor 23, 2009 5:54 pm Předmět: |
|
|
U nas je tych bronzovych hrotov prevaha. Dokazuje to kolko a ako casto sa tu kocovnici prehanali. Hromadne ich volaju "Skytske" . Ale reprezentuju urcite viac roznorodych kmenov a obdoby. Zaraduju sa do Halštadtu . Nadherne na Bronze je to , ze ked to vytiahnes zo zeme , tak ten hrot vyzera , ako by si ho vcera stratil. Nemaju ziadne poskodenia. Maximalne trocha zelenej medenky , ak bola prehnana med v zmesi. Akurat v sobotu som bol na jednej burze a neodolal som a zo dva som si kupil u detektorakov . Zatial bola najdena len jedina kamenna aj to nie uplna kadlub na odlievanie , ale dokazuje to , ze sa tu aj odlievali. Ten cet ide na OBNOVA.sk . Ale je tam dost mrtvo. Asi su ti ludia viac v terene , ako za compom. Za co im chvala  _________________ J. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Komtur Stálý přispivatel

|
Zaslal: po únor 23, 2009 5:09 pm Předmět: |
|
|
Jsou fakt krásný. Dal bys mi odkaz na to forum. Mám pár štípaných kamenných hrotů, zkusím je v týdnu nafotit. Ale ten bronz se mi moc líbí, nic takového jsem ještě neměl v ruce. _________________ SI VIS PACEM PARA BELLUM |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jas Grafoman

|
Zaslal: po únor 23, 2009 5:03 pm Předmět: |
|
|
Este zopar tych znackovych
a este nieco pre Misa -hroty z kaukazu
 _________________ J. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jas Grafoman

|
Zaslal: po únor 23, 2009 4:47 pm Předmět: |
|
|
Dalsie smejdenie po inernete ma doviedlo na cet detektoracov, kde rozoberali naivne, ci vobec boli otvory v medennych hrotoch od kompozitov zvukove a ci iba nepodarky pri odlievani Ale zaujali ma tam nalezy jednoho z nich s akymisi znackami na hrotoch . Rozoberalo sa ci su to znacky tvorcu , alebo strelca a preco
potom som vsak objavil nalez z Mstjenic a ten ma dostal !
To jer parada. _________________ J. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Cailean Nováček

Registrace: 9.11. 2008 Příspěvky: 75
|
Zaslal: čt únor 19, 2009 5:32 pm Předmět: |
|
|
Pravdu díš mistře Kornusi,já pořád tvrdím,že je jim líp u nás(v Čechách,na Moravě nebo na Slovensku),než někde v Dojču za ečka |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

|
Zaslal: čt únor 19, 2009 5:16 pm Předmět: |
|
|
No veď je len sa nemôžeme priznať, takže nieje. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Cailean Nováček

|
Zaslal: čt únor 19, 2009 5:11 pm Předmět: |
|
|
Tak to jo,já jsem pochopil ,že jako je to z vašich soukromých sbírek. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mysa Grafoman

|
Zaslal: čt únor 19, 2009 4:57 pm Předmět: |
|
|
krásná kušovka.
Proč ne?? Já si od archeologů běžně půjčuji staré zbraně, zámky, kování. Tím že to změřím, zvážím a vyfotím se tomu snad nic nestane. Za týden se chystám do muzea zkoumat renezanční zámky. Jelikož dělám repliky těhle věcí, fotky z internetu mi nestačí. Chci si to prohlédnout a udělat podrobnou dokumentaci. _________________ Důvěřuj Aláhovi, ale napřed si uvaž velblouda.
Prorok Mohamed |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Cailean Nováček

|
Zaslal: čt únor 19, 2009 4:46 pm Předmět: |
|
|
Krásné hroty,jak je vidět mnoho nového už vymyslet nejde.Jenom bych to tady takhle veřejně nevystavoval,to víte lidé jsou různí... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

|
Zaslal: st únor 18, 2009 8:35 pm Předmět: |
|
|
Ešte jeden najnovší prírastok mojej zbierky. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jas Grafoman

|
Zaslal: st únor 18, 2009 7:41 pm Předmět: |
|
|
ono maloktore hroty su velmi hlboko. Ten moj bronzovy bol len 30 cm a to prebehlo aspon 9 storoci ak nie viac... Samozrejme , ak je v ramci nejakeho hradiska a zastavanej plochy to je o inom. _________________ J. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

|
Zaslal: st únor 18, 2009 7:22 pm Předmět: |
|
|
naviac bol ten hrot asi 10 cm hlboko, takže naň pravidelne pršalo, mrzol a roztával.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mysa Grafoman

|
Zaslal: st únor 18, 2009 6:12 pm Předmět: |
|
|
na to, že byl nějakých 400 - 1000 let v zemi až tak orezlý není. Ty staré materiály získávané nízkoteplotní tavbou vůbec nějak méně korodovaly. Kdyby to bylo z dnešních materiálů, tak za 20 let už najdeš jenom červený flek
To prostřelování plechu zas až takový výkon není. Jednak to byla rána z 10m, jednak kolmo na plech a jednak je to obyč plech z Ferony. To probiješ kramlí. Do toho nikdy nikdo nemusel střílet, leda by se jednalo o dveře pobité železem.
Já bych si z něčeho takového ochranu těla nedělal. Jednak by byla těžká a jednak by moc nechránila. Leda na divadlo a to je rychlejší a lepší z papírmaše
U kovaného materiálu dosáhnu mnohem lepších vlastností při třetinové tloušťce.
Spíš mne zajímalo, že u tulejových hrotů se mi bikonické šípy lámaly za hrotem (po nárazu do tvrdého) nebo přesně v půlce při výstřelu do měkého z blízka. Hroty s řapem zdá se tuto nemoc nemají. Ještě zkusím kolik nejvíc šíp prorazí, než se rozbije.
Je tam nezbytné, aby řap byl kónický a dřík omotaný šlachou. _________________ Důvěřuj Aláhovi, ale napřed si uvaž velblouda.
Prorok Mohamed |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jas Grafoman

|
Zaslal: st únor 18, 2009 6:07 pm Předmět: |
|
|
Nóó Miso , to aby sme si zalozili vlastne muzeum prestrelenych veci Parada. Nabuduce uz strielaj do nejakych zaujimavejsich predmetov nech to je na podiv v muzeu . Keramicky sedaci hajzlik, velku cinsku vok panvicu, zelezny mobil , keby si zohnal kus krydla nejakej bojovej stihacky alebo vrtulnika a tak. Vynachadzavosti sa medze nekladu...  _________________ J. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|