Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
tom Nováček

Registrace: 26.8. 2007 Příspěvky: 106 Bydliště: jeseník nad odrou - hůrka
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Wahin Nováček

Registrace: 13.3. 2007 Příspěvky: 7
|
Zaslal: pá duben 27, 2007 9:38 am Předmět: |
|
|
Viděl jsem nějaké video na netu a myslím, že hodně záleží na projektilu.
Měl by být dost dlouhý cca 150 cm, ale hlavně pružný. Tak pružnost totiž splolyká při hodu dost nepřesností v technice. Zatím jsem zkoušel "šípy z tenkého bambusu, ale ten se mi zdá pořád dost tuhý. Teď mi dosychá prut ze svídy, tak uvidíme. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
ex2 Nováček

Registrace: 23.1. 2007 Příspěvky: 20
|
Zaslal: čt duben 26, 2007 11:22 pm Předmět: |
|
|
pouzivaj to [ABORIDŽINCI]-puv obyv australie-tipek z dediny tam byl mezi nima 7let tak povidal a ukazoval |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mysa Grafoman

Registrace: 25.9. 2006 Příspěvky: 4466 Bydliště: Praha - Radotín
|
Zaslal: čt duben 26, 2007 3:37 pm Předmět: |
|
|
zkoušel jsem to, ale problém byla nevypočitatelnost dráhy a nedostatek trpělivosti. Projektil jsem opeřil a zlepšilo se to. Dolet byl více než dvojnásobek bezpomůckového doletu. Taky jsem měl jen velmi hrubou představu, jak to funguje. V Náprstkáči mají nějaké wumery, tak to zkoukni. Když jsem přestal podmetávat, létalo to tak 100m |
|
Návrat nahoru |
|
 |
MAT Nováček

Registrace: 26.6. 2006 Příspěvky: 16 Bydliště: Kladno
|
Zaslal: čt duben 26, 2007 2:51 pm Předmět: |
|
|
Ahoj
Atlatl jsme zrovna k vrhání oštěpů nepoužívali, já osobně jsem zkoušel klasiku, ratiště, omotané do šroubovice stočeným provázkem. Je fakt, že výkony se zvýšily cca. o 10-20m. Přesnost se taky trochu zvýšila, ale výkonů z moudrých knížek jsme rozhodně nedosahovali.
Kvalita oštěpu byla pouze spotřební zboží, žádný zázrak.
Jaké jsou tvoje zkušenosti s tímto vrhačem? O kolik jsi cca. zlepšil dohoz, zlepšila se ti přesnost? Jak často jsi s tím trénoval? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Wahin Nováček

Registrace: 13.3. 2007 Příspěvky: 7
|
Zaslal: čt duben 26, 2007 2:04 pm Předmět: |
|
|
Poslední době mě zaujal atlatl.Samozžejmě jsem nelenil a jeden zkusil vyrobit.Je to opravdu úžasná zbraň.Zatím se ještě peru s technikou.
Pokud máte někdo nějaké zkušenosti, napište, jsem jedno velké oko. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
MAT Nováček

Registrace: 26.6. 2006 Příspěvky: 16 Bydliště: Kladno
|
Zaslal: út duben 03, 2007 10:31 am Předmět: |
|
|
Pokud chceš něco najít z domova, doporučil bych www.knife.cz.
Pokud tě házení všeho opravdu zajímá, sjeď si na některou z republikových soutěží, většinou tam najdeš i lidi, kteří kvalitní vrhací zbraně vyrábí a jsou schopni ti tam s nimi i něco ukázat. Z nejbližších příležitostí bych doporučil: IV. ročník mistrovství České republiky - Kladno. (viz. upoutávka v této sekci)
Samozřejmě se nebavím jen o noži a sekeře, ale i o oštěpech a metacích pracích, i když ty součástí mistrovství zatím nejsou. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
ex2 Nováček

Registrace: 23.1. 2007 Příspěvky: 20
|
Zaslal: čt březen 15, 2007 6:28 pm Předmět: |
|
|
rad bych pridal svou trosku do mlyna ale problem je ze zadnou nemam...taky me to zajima ahledal jsem na netu ale asi ne precizne tudiz jsem doufal ze aspon neco bude tu..ale bohuzel nic:( |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Komtur Stálý přispivatel

Registrace: 7.1. 2007 Příspěvky: 475 Bydliště: Tvrz Kamberk
|
Zaslal: ne únor 25, 2007 12:20 pm Předmět: Ostatní vrhací zbraně |
|
|
Jsem rád, že se na lukostřeleckém portálu otevřela diskuse o vrhacích zbraních. Myslím, že to sem patří. Většině z těch, kteří propadli kouzlu lukostřelby, je určitě blízká každá zbraň vržená k cíli. Předmět, který se stane na okamžik součástí našeho těla, které pochopí jeho mechaniku, zařadí ho do své soustavy kostí, svalů a kloubů a přiměje ho vydat se po intuitivně "vypočítané" dráze k předem určenému cíl. Podobně jako při lukostřelbě začínáme s podivem objevovat své skryté schopnosti a sledujeme proces učení a vyhodnocování, který v našem mozku probíhá na pozadí stovek opakování určitého úkonu.
Jsem přesvědčen, že podobné činnosti jsou tím nejpřirozenějším a nejméně násilným způsobem mentálního a fyzického tréninku, tréninku soustředění a relaxace.
Toto téma otvírám jako prostor pro diskuse o dosud nezmíněných více či méně známých vrhacích zbraních jako jsou japonské šakeny, indické kruhy, jihoamerická bolasa a pod. Kdysi jsem se o tyto věci hodně zajímal a budu rád když se někdo přidá. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|