Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Rivan Nováček

Registrace: 1.2. 2007 Příspěvky: 44
|
Zaslal: út březen 06, 2007 8:55 pm Předmět: |
|
|
Co se týče dřeváren a luků na ně ... tam tehdy šlo spíš o to aby se to jen tak nezlomilo a nebylo to moc silný ... což luky z ohradníků běžek a dalších podobných materiálů splňoval. Dnes je tam těchto luků minimum , většinu luků tvoří nějaké základní luky koupené buďto v praze v LARPshopu nebo takové ty lamináty co má tuším matyášek nebo jak se jmenuje ... a potom je tam pár lidí co si dělá luky samo takovou nejjednodušší cestou , v zimě se vezme nějaký vhodný stromek , třeba líska , a ta sa po částečném vyschnutí upraví a luk na jednu sezonu je na světe ... Vzhledem k maximální síle luku 15kg je to dostačující řešení ... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Itazipa Grafoman

Registrace: 16.6. 2006 Příspěvky: 1017 Bydliště: Kladno
|
Zaslal: út březen 06, 2007 8:23 pm Předmět: |
|
|
Kdyby mi šlo o přežití a byl bych závislý na luku, tak bych se koukal po takových věcech na jeho výrobu , jako jsou ohradníky, antény, rybářské pruty a pod. Na běžky bych se vybodnul. Zajímalo by mě, jestli to autor té knihy zkoušel v praxi. _________________ ...to je dobrý vědět... Itazipa Yuksá Óta |
|
Návrat nahoru |
|
 |
ex2 Nováček

Registrace: 23.1. 2007 Příspěvky: 20
|
Zaslal: út březen 06, 2007 8:00 pm Předmět: |
|
|
>Jeneš> to urcite-zadny krasavec to nebude, ale chrakterizovali tam luk (obecne) jako nejlepsi zbran-zde se konkretne jednalo o pripadne napadeni statu a prezivani v lese(prirode)-oproti pistolim a puskam ktere jsou hlucne poruchove a musis kupovat naboje taky je to (u luku) presne naopak a navic kdyz se to clovek nauci-kdyz to umi tak je to i stejne ucine..
jaky je link na ty dřevárníky?
>Komtur> to uz se ale splha do nejakych tisicu..a jde o sportovni typy...olympiada ne?
omlouvam se za pripadne blbe dotazy.....jsem preci jen jeste zacatecnik |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Komtur Stálý přispivatel

Registrace: 7.1. 2007 Příspěvky: 475 Bydliště: Tvrz Kamberk
|
Zaslal: út březen 06, 2007 8:58 am Předmět: |
|
|
A ramena na kladkáčích bývají ještě ze zběsilejších kompozitů. V zásadě jde ale o různá uspořádaná vlákna (sklo, uhlík) zalitá do matrice z pryskyřic nebo podobného syntetického materiálu. Princip laminátu. Běžka i když vykazuje podobnost s ramenem luku, je přece jenom konstruovaná k trochu jinému účelu a její tvar, použité materiály, způsob jejich vrstvení a pod. není coby luk ideální. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jeneš Grafoman

Registrace: 16.6. 2006 Příspěvky: 762 Bydliště: u Karlových Varů
|
Zaslal: út březen 06, 2007 2:14 am Předmět: |
|
|
Jestli jste někdy nakoukli na stránky "dřevárníků", tak jste tam mohli na podobné hrůzy narazit. Skutečně se tam snaží bastlit luky ze starých běžek a jakéhokoliv středu. Přízvisko "survivalový" má zpravidla navodit představu luku pro přežití a odpoutat pozornost od jeho všeobecné příšernosti.
Luk jinak lze vyrobit mimo dřev z různých typů laminátů nebo i kovové - ale vzhledem k jejich nebezpečnosti od toho bylo upuštěno.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
ex2 Nováček

|
Zaslal: po březen 05, 2007 7:55 pm Předmět: |
|
|
ne ne byl to opravdu luk-kdyz tak pokud nekdo mate ZASKODNIKa od Marka CHlibka tak je to na konci v povidani o RAT-ja jen nevedel zda to je dobre, dneska bych napsal rukojet, drzadlo nebo to za co se to drzi |
|
Návrat nahoru |
|
 |
PeZ Občasný přispivatel

Registrace: 27.6. 2006 Příspěvky: 174 Bydliště: kousek od Řípu a Labe
|
Zaslal: po březen 05, 2007 12:10 pm Předmět: Re: NEdřevěné luky |
|
|
ex2 napsal: | ... četl jsem o "survivalovém luku", který byl vytvořen z hliníku-tiller (nevím zda je tiller přesně to co myslím tak to radši napíšu jako blbeček-to za co se to drží) a zárověň sloužil jako spojnice pro ramena z předních částí běžek (asi laminát, či nějaký pružný plast). ... |
Tiller je klacek, na který se napíná luk, aby si člověk mohl prohlédnout ramena. Používá se to i pro označení sochy kuše. Nejednalo se náhodou o kuši? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Komtur Stálý přispivatel

Registrace: 7.1. 2007 Příspěvky: 475 Bydliště: Tvrz Kamberk
|
Zaslal: ne březen 04, 2007 8:11 am Předmět: |
|
|
Myslím, že určitě fungují. Na naší Zemi existuje nespočet materiálů, které už byly objeveny a na výrobu luků se hodí a nebo ne a těch, které na své objevení a využití ještě čekají. Princip luku známe a máme obecně dobrou představu o tom, jaké vlastnosti by dobrý materiál pro jeho výrobu měl mít .... a to je dobrý vědět ... (jak praví Itazipa) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
ex2 Nováček

|
Zaslal: so březen 03, 2007 6:43 pm Předmět: NEdřevěné luky |
|
|
Zdravím, jsem začátečník a k lukostřelbě jsem se dostal poměrně obloukem, ale vždy se mi líbila. Chystám se na výrobu "historického" kousku až mi uschne dřevo. Prozatím jsem se chtěl zeptat: "Co si myslíte o lucích jejichž tělo je tvořeno čímkoliv jiným než dřevem". Jejich vlastnostmi, možnostmi použití, praktické použitelnosti. Ptám se protože, jsem četl jsem o "survivalovém luku", který byl vytvořen z hliníku-tiller (nevím zda je tiller přesně to co myslím tak to radši napíšu jako blbeček-to za co se to drží) a zárověň sloužil jako spojnice pro ramena z předních částí běžek (asi laminát, či nějaký pružný plast). VElmi mě to zaujalo. Omlouvám se za případné chyby. Snad se jich příště vyvaruju, až budu zkušenější. Díky za reakce. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|