Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
pallo007 Grafoman

Registrace: 17.9. 2007 Příspěvky: 1428 Bydliště: Senec
|
Zaslal: út říjen 05, 2010 11:04 am Předmět: |
|
|
cornus napsal: | Všimol som si na Palovom novom luku podpis autorského tandemu Arni a Jan. Kto robil akú časť?  |
ak sa nemylim tak Jan robi nejake vypocty a Arni sa s nimi hraje potom v dielni:-) ale mozno sa vyjadria oni sami:-) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

Registrace: 22.2. 2007 Příspěvky: 5356 Bydliště: Galgocy
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
pallo007 Grafoman

|
Zaslal: po říjen 04, 2010 8:49 pm Předmět: |
|
|
gratulujem:-)) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jekyl Nováček

Registrace: 26.9. 2010 Příspěvky: 98 Bydliště: Česká Lípa
|
Zaslal: po říjen 04, 2010 8:47 pm Předmět: |
|
|
dík _________________ Bohatým bral a chudým dával |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jekyl Nováček

Registrace: 26.9. 2010 Příspěvky: 98 Bydliště: Česká Lípa
|
Zaslal: po říjen 04, 2010 8:44 pm Předmět: |
|
|
pallo007 napsal: | novy Jekyll doma:-))) uplna parada... diky Tome:-)
dole 3 sipy na 25 metrov (luk aj sipy mam asi 24 hodin) bez rozcvicky:-)))
video prilezitostne:-) |
Taky budu mít jekylla, ale až příští podzim. _________________ Bohatým bral a chudým dával |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pallo007 Grafoman

|
Zaslal: ne říjen 03, 2010 11:56 am Předmět: |
|
|
Elév napsal: | No Palli, velký Alwy povedal, takže ti iné nezostáva, len na ten nádherný Arniho lak nalepiť lepenku (?), aby sa preboha nepoškrábal... |
amen:-) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Elév Grafoman

Registrace: 4.2. 2010 Příspěvky: 1107 Bydliště: Pacov
|
Zaslal: ne říjen 03, 2010 10:57 am Předmět: |
|
|
No Palli, velký Alwy povedal, takže ti iné nezostáva, len na ten nádherný Arniho lak nalepiť lepenku (?), aby sa preboha nepoškrábal... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
alwarez Grafoman

Registrace: 12.7. 2009 Příspěvky: 2333 Bydliště: Severni Karolina USA
|
Zaslal: ne říjen 03, 2010 6:08 am Předmět: |
|
|
Jeste jsem si vsiml ze Arni ma na tetive 4 tlumice zvuku a to je velmi chytre i na 3D a ja bych to take doporucoval naistalovat tlumice na tetivu .....
Kazdy si mysli ,ze tlumice nejak vyhradne zpomaluji luk ,co je nesmysl ,nebot tech 50 liber je tak nezpomali a hlavne, kdyz je tlumic 15 palcu od konce ramena tam je davam alespon ja, ostatni si mohou strilet jak chteji .pak jim to praska jako rana z pistole i kdyz 3D nam nikam neutecou.... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
alwarez Grafoman

|
Zaslal: ne říjen 03, 2010 1:46 am Předmět: |
|
|
http://www.3riversarchery.com/Bow+Accessories+Camo_c46_s205_p0_thumb.html
Ted zbyva tento luk chranit i pri 3D ,to znamena strilet z neho sipy co jsou tech 10 grains pro 1 libru natahu a ne 5 grains, jak nekteri to delaji a chranit jej proti poskrabani tim ze na ne navleceme neco na ramena a to neni pouze jako maskovani pro lovecky luk ,ale tez slouzi jako fyzicka bariera proti poskozeni a k tomu nevyhnutelne dojde . Jasne luku je jedno jake sipy strili pocituje pouze jejich vahu a jasne nejlepe clovek strili lukem, kdyz z neho strili treba 5 let a nemeni a ne kdyz strili kazdych 14 dni z jineho luku cili je strida ...... Mozna i hak na opasku by pomohl na 3D kam se luk zavesuje pri chozeni mezi terci ,protoze ja jsem pochodoval mezi terci lesem i 3 km a to bylo jenom 20 tercu .....
Ti co strili kladkove luky jsou tak pomali ,ze jim trva az 4 hodiny jeden okruh =20 tercu a na to nemam trpelivost ....
Na luk co byl bily /jasan/ale take se to tyka Samicku muzeme obtocit maskovaci lepenku co je tam temer natrvalo i kdyz se muze odstranit ,ale lepidlo se musi odstranit nejakym redidlem .....Takovy luk by mel vydrzet 1 miliom ohybu tedy leta a leta strileni . |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pallo007 Grafoman

|
Zaslal: so říjen 02, 2010 10:12 pm Předmět: |
|
|
alwarez napsal: | Kolik ten luk dostreli do dalky temi sipy na 3D bez uprav ,pod uhlem 45 stupnu ??? |
to netusim, o rok na lukobrani otestujem:-))) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pallo007 Grafoman

|
Zaslal: so říjen 02, 2010 10:12 pm Předmět: |
|
|
cornus napsal: | Gratulujem, nech dobre slúži
aj keď má okno. |
dakujem, nech sluzi:-) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
alwarez Grafoman

|
Zaslal: so říjen 02, 2010 10:07 pm Předmět: |
|
|
Kolik ten luk dostreli do dalky temi sipy na 3D bez uprav ,pod uhlem 45 stupnu ??? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pallo007 Grafoman

|
Zaslal: so říjen 02, 2010 9:12 pm Předmět: |
|
|
Elév napsal: | "custom made for Pallo" gratulujem, krásny. Len je to strašne dlhé... . |
dakujem ale na dlzke a velkosti predsa nezalezi
Elév napsal: |
Volačo ti poviem Palli, teraz vždy keď nebudeš prvý, tak ťa kruto vysmejeme... , bolo ti to treba?  |
no ja som to vravel, ja som to vravel  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Elév Grafoman

Registrace: 4.2. 2010 Příspěvky: 1107 Bydliště: Pacov
|
Zaslal: so říjen 02, 2010 8:10 pm Předmět: |
|
|
"custom made for Pallo" gratulujem, krásny. Len je to strašne dlhé... . Volačo ti poviem Palli, teraz vždy keď nebudeš prvý, tak ťa kruto vysmejeme... , bolo ti to treba?  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
tulak77 Grafoman

Registrace: 31.12. 2007 Příspěvky: 2096 Bydliště: Pataš
|
Zaslal: so říjen 02, 2010 7:43 pm Předmět: |
|
|
uprimne ja som tvrdil ze "posledny pri 4tom a teraz je ich na stene 7 ale dva su pani Tulakove  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pallo007 Grafoman

|
Zaslal: so říjen 02, 2010 6:58 pm Předmět: |
|
|
tulak77 napsal: | tak myslim ze na toto nemam slov  |
presne tak, ani mna uz nic vtipne nenapada:-) ale hlavne je, ze mam doma krasny kus, ako som vravel manzelke: "uz posledny, naozaj"  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
tulak77 Grafoman

|
Zaslal: so říjen 02, 2010 6:34 pm Předmět: |
|
|
tak myslim ze na toto nemam slov  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pallo007 Grafoman

|
Zaslal: so říjen 02, 2010 6:29 pm Předmět: |
|
|
tulak77 napsal: | no hezke .... prave premyslam kde na akej akcii sa stretneme aby si sa predviedol |
ja uz nikam chodit nebudem lebo ked nebudem aspon prvy tak sa mi vsetci budete smiat:-))) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
tulak77 Grafoman

|
Zaslal: so říjen 02, 2010 6:18 pm Předmět: |
|
|
no hezke .... prave premyslam kde na akej akcii sa stretneme aby si sa predviedol |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pallo007 Grafoman

|
Zaslal: so říjen 02, 2010 6:16 pm Předmět: |
|
|
novy Jekyll doma:-))) uplna parada... diky Tome:-)
dole 3 sipy na 25 metrov (luk aj sipy mam asi 24 hodin) bez rozcvicky:-)))
video prilezitostne:-) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
hawkwind Stálý přispivatel

Registrace: 18.6. 2006 Příspěvky: 403
|
Zaslal: po srpen 23, 2010 2:19 pm Předmět: |
|
|
Ogen napsal: | Ogen napsal: | Aby sme si ujasnili, čo je energia a čo hybnosť vo vzorcoch: E = m . a (Nm/s2); p = m . v (Nm/s), takže tetiva pri vypustení nemá len rychlosť, ale i zrychlenie (i spomalenie), takže či sa nám to páči alebo nie má i energiu, prenesenú na špičky luku. |
Doplním, že energia a práca majú rovnakú jednotku Nm/s2 = J (joul), čo s rychlosťou sa nepodarí a v praxi je rychlosť a zrychlenie - spomalenie, ruku v ruke, každá ma však inú jednotku, takže každý si to teraz môže zrekapitulovať, kdo je mimo a kdo nie. |
No a ted´ti zbývá jen udělat to poslední - aplikovat níže uvedené vzorce na probém který jsem popsal.
Chápeš že vzoreček z učebnice pro 6 třídu je ti k ničemu když nevíš o čem se mluví a neumíš ho aplikovat vid´?
J. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ogen Grafoman

Registrace: 15.10. 2007 Příspěvky: 1155
|
Zaslal: po srpen 23, 2010 12:56 pm Předmět: |
|
|
Ogen napsal: | Aby sme si ujasnili, čo je energia a čo hybnosť vo vzorcoch: E = m . a (Nm/s2); p = m . v (Nm/s), takže tetiva pri vypustení nemá len rychlosť, ale i zrychlenie (i spomalenie), takže či sa nám to páči alebo nie má i energiu, prenesenú na špičky luku. |
Doplním, že energia a práca majú rovnakú jednotku Nm/s2 = J (joul), čo s rychlosťou sa nepodarí a v praxi je rychlosť a zrychlenie - spomalenie, ruku v ruke, každá ma však inú jednotku, takže každý si to teraz môže zrekapitulovať, kdo je mimo a kdo nie. |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: ne srpen 22, 2010 5:26 pm Předmět: |
|
|
Ogen - go away or I will mock you.
Cornus - Peter, já ti napíšu na brodec v kostce zhruba o co šlo, jak to probíhalo a jakou to mělo dohru. Kdybych to napsal tady, tak mě za měsíc o tom bude zase nějakej chytrák poučovat.
J. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ogen Grafoman

Registrace: 15.10. 2007 Příspěvky: 1155
|
Zaslal: ne srpen 22, 2010 3:59 pm Předmět: |
|
|
Hawkwind - nebudem slovičkáriť, tie vzorce vypovedajú o všetkom a fyzika a jej vzorečky v mojom prípade je iné kavčo, len mi to vyplňuje čas. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

|
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: ne srpen 22, 2010 12:28 pm Předmět: |
|
|
Tyhle debaty nejsou ani na internetu žádná novinka. Podívej, já dělám luky 12 let. To samo o sobě není žádná zásluha, doba po jakou to člověk dělá, protože někdo se prostě nepoučí, ale pamatuju věci a diskuze o kterých nikdo z vás nemůže mít ani povědomí, protože jejich účastníci přestali postovat, zapadli apod. Jako například Osage wars kdy se do krve zhádal Tim Baker s Deanem Torgesem a jejich fanoušci k tomu. Tam se polarizovali tábory panečku. Ale už ej pryč třeba doba kdy jsem byl mladý a naivní chlapec, který s snažil dát know how dál, protože z těch 250 lidí co mi prošlo rukama mě půlka pomluvila a půlka zkusila to co jsem jim předal okamžitě zpeněžit - což by mi samo o sobě nevadilo, kdyby toho uměli víc než jeden víkendovej kurz. (Co je nejzajímavější tak spousta se jich zapíchla přesně tam, a i po letech se můžeš na tu střelnou tyčku kterou právě dodělali podívat a ukázat si - a heleme se až sem jsem ho to naučil - a odtud už ne.) A pak tu máš pitomce který jsou opravdu hloupí a nic nevědí a pořád jen žvaní jako Alwarez. A vaří jedovou polívku.
Ted´ jsem potkal (loni) na Wolinu toho poláka co napsal tu jednu knížku. Arogantní jako prase, luky hrozný. "V této knize nejsou žádné chyby" - Já ukazuju na obálku: "A proč je na om lb špatná sportovní tětiva." Šel po mě ještě dva dni - "že slyšel že jsem arogantní a pod." No ale v polsku vrcholem historické lukostřelby je luk od bisoka že jo.
Mezi výrobci luků nemůže být žádné přátelství. Nikde po světě není. Není žádný obor kde by se know how tak kradlo a chránilo. Ale můžeme se respektovat.
(S vyjímkou žvanilů a patlalů, k tomu mě nikdo nutit nemůže.)
j. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jaroslav Kejval Grafoman

Registrace: 21.6. 2006 Příspěvky: 741
|
Zaslal: ne srpen 22, 2010 11:16 am Předmět: |
|
|
Jardo (Hawkwind) díky moc za skvělý rozbor věci a nové poznatky (aspoň pro mne). Já jsem si aspoň ujasnil a opravil svoji laickou teorii. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|