Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
jaký luk upřednostňujete? |
Krátký luk |
|
26% |
[ 6 ] |
dlouhý luk |
|
73% |
[ 17 ] |
|
Celkem hlasů : 23 |
|
Autor |
Zpráva |
cornus Grafoman

Registrace: 22.2. 2007 Příspěvky: 5356 Bydliště: Galgocy
|
Zaslal: pá duben 06, 2007 10:00 pm Předmět: |
|
|
Dobré , a dostrel ste neskúšali? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jeneš Grafoman

Registrace: 16.6. 2006 Příspěvky: 762 Bydliště: u Karlových Varů
|
Zaslal: pá duben 06, 2007 4:45 pm Předmět: |
|
|
Na tom spodním snímku v nenapnutém stavu vypadají ty luky jako splašení hadi. Dobrá perspektiva. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Lucínek Administrátor

Registrace: 16.6. 2006 Příspěvky: 2024 Bydliště: Kladno
|
Zaslal: pá duben 06, 2007 11:53 am Předmět: Eleazarovy luky |
|
|
Slibované fotky Eleazarových luků:
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

|
Zaslal: pá březen 30, 2007 10:32 pm Předmět: |
|
|
Suším teraz krásny dvojmetrový kus jilmu. Chcel by som vyrobiť podobnú beštiu, ale bude mať minimállne 90 libier  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jeneš Grafoman

|
Zaslal: pá březen 30, 2007 1:06 am Předmět: |
|
|
Je to jasanový LB s končíky z buvolího rohu a kostěnou opěrkou pro šíp. Původně byl mírně předreflexovaný (využil jsem přirozené prohnutí dřeva a zbytek dotvaroval), takže teď po zastřílení by měl mít mírně prohnutý střed a proti tomu mírně reflexní špičky - fotky luku by teď už mohl dodat jedině Michal (Eleazar).
Ritsi: Ten luk jsem tileroval na 740 mm, protože to přibližně odpovídá nejdelšímu Michalovu nátahu. Ten materiál má ale ještě rezervy a dá se v klidu zatížit dál. Při téhle délce luku se geometrie prohnutí mezi 28" a 30" zase tak zásadně nemění, aby bylo potřeba měnit profil ramen. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

|
Zaslal: čt březen 29, 2007 11:55 am Předmět: |
|
|
Jeneš, prosím viac podrobností.
material, dostrel, follow a podobne |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ritsi Nováček

Registrace: 22.6. 2006 Příspěvky: 89
|
Zaslal: čt březen 29, 2007 9:56 am Předmět: |
|
|
Nu tedy takhle dlouhý luk nepochybně. Ale já myslel, že luk by měl být tillerován až po požadovaný nátah (když ho udělám na 28" a pak začnu tahat na 31" může provést neplechu...). _________________ --- na fotce se pracuje --- |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jeneš Grafoman

|
Zaslal: čt březen 29, 2007 2:01 am Předmět: |
|
|
Ritsi napsal: | Blahopřeji k nové hračce!
Poslyšte, ale neměl by mi warbow (krom pár liber navíc - ale na druhou stranu nechceme přece mást budoucí archeology, kteří někde vykopou naše pozůstatky - ještě se pak bude v učebnicích tvrdit, že jsme tu se zbraněmi trochu zaspali ) mít taky tiller na 31"? |
Osobně bych se klonil spíš k označení longbow - warbow evokuje příliš silně představu prostřeleného rytíře a to by skutečně chtělo spíš tak 100 liber a víc. Ta nátahová síla se standartně udává na nátahové délce 28", což ovšem neznamená, že ho nemůžeš používat na nátah delší. Konkrétně tenhle luk má téměř 2 m délku a natáhnout ho můžeš s klidem přinejmenším na 30". |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ritsi Nováček

Registrace: 22.6. 2006 Příspěvky: 89
|
Zaslal: čt březen 29, 2007 12:03 am Předmět: |
|
|
Blahopřeji k nové hračce!
Poslyšte, ale neměl by mi warbow (krom pár liber navíc - ale na druhou stranu nechceme přece mást budoucí archeology, kteří někde vykopou naše pozůstatky - ještě se pak bude v učebnicích tvrdit, že jsme tu se zbraněmi trochu zaspali ) mít taky tiller na 31"? _________________ --- na fotce se pracuje --- |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mysa Grafoman

Registrace: 25.9. 2006 Příspěvky: 4466 Bydliště: Praha - Radotín
|
Zaslal: st březen 28, 2007 9:51 pm Předmět: |
|
|
Je to warbow na válku proti neozbrojenému kolečku polepenému papírem |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

|
Zaslal: st březen 28, 2007 9:31 pm Předmět: |
|
|
47lb- trochu slabé na warbow  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Eleazar Stálý přispivatel

Registrace: 17.6. 2006 Příspěvky: 446 Bydliště: Opava
|
Zaslal: st březen 28, 2007 7:07 pm Předmět: |
|
|
Má new WAR-BOW od Jeneše. Replika STOLETÉ VÁLKY. 47lbs na 28"
Je více uzký než jsem si představoval. Již jsem jej zastřílel a musím říci, že je to milý kousek, který má v sobě něco vellllllmi zajímavé a krásného!
Teď jsem již poloviční rekostrukce lukostřelce!
 _________________ Člověka člověkem nedělají jeho schopnosti, nýbrž jeho rozhodnutí! |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: po leden 08, 2007 5:48 pm Předmět: |
|
|
Hochu tak 55euro/ks - Taloši! _________________ Člověka člověkem nedělají jeho schopnosti, nýbrž jeho rozhodnutí! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jerrydecampo Nováček

Registrace: 8.11. 2006 Příspěvky: 55 Bydliště: poblíž F-M
|
Zaslal: so leden 06, 2007 1:42 am Předmět: |
|
|
Nevite někdo za jakou cenu se prodává tisové dřevo?(pokud se vubec prodává) |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: út prosinec 05, 2006 2:16 pm Předmět: |
|
|
Re Jerry de Campo: Je to tak!!!  _________________ Člověka člověkem nedělají jeho schopnosti, nýbrž jeho rozhodnutí! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Soron Stálý přispivatel

Registrace: 19.6. 2006 Příspěvky: 352 Bydliště: Žatec
|
Zaslal: út prosinec 05, 2006 10:54 am Předmět: |
|
|
Mysa napsal: | Sorone,? není to ten co ho tam našli zmrzlého?  |
Jestli ho našli v okolí Zeel am See, tak by to mohlo být ...  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mysa Grafoman

|
Zaslal: po prosinec 04, 2006 7:57 pm Předmět: |
|
|
Sorone,? není to ten co ho tam našli zmrzlého?  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Soron Stálý přispivatel

|
Zaslal: po prosinec 04, 2006 7:51 pm Předmět: |
|
|
RE Jerrydecampo:
Proč bys nemohl vysadit tis v Alpách? Já myslím, že by Ti místní ještě půjčili nářadí ... . Jestli máš sazenice, tak se hlásím. Mám v Alpách známé, tak by tam byl chráněn před takovými podobnými jako jme my ... . |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jerrydecampo Nováček

|
Zaslal: po prosinec 04, 2006 7:38 pm Předmět: |
|
|
jsou dvě věci.Jedna věc je to co člověk muže udělat a druhá věc je co člověk nemuže udělat.Mužu si doma vysadit tis,ale nemužu to udělat v alpach.Vy ale mužet psát příspěvky k věci ale taky mužete psát přízpěvky na které bude člověka nudit odpovídat.Já mužu říct ať píšete střízlivě k tématu ale nemůžu vám to nutit..  |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: pá prosinec 01, 2006 9:04 pm Předmět: |
|
|
Re Myša: A doporučuji velmi stinnou stranu hor!  _________________ Člověka člověkem nedělají jeho schopnosti, nýbrž jeho rozhodnutí! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mysa Grafoman

|
Zaslal: čt listopad 30, 2006 9:12 pm Předmět: |
|
|
vysaď ho v Alpách! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jerrydecampo Nováček

|
Zaslal: čt listopad 30, 2006 7:24 pm Předmět: |
|
|
s tím tisem máte pravdu..je to na prd..asi vysadím tak hektar porostu aby moji vnuci mohli z čeho robit!:)obejdu pár parků a pohledám nějaký ten vhodný kousek...Kdysi jsem měl luk něco mezi lb a krátkým z tisu ale ten nebyl oschlý při výrobě a časem se zkroutil.mám jeden tisový krátký ale ten má ješte blbou konstrukci a je slabý takže už s ním nestřílím.
Druhý jsem zlomil v létě a ten jsem málem obrečel,protože byl zatim nejlepší. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Josh Redaktor

Registrace: 16.6. 2006 Příspěvky: 402 Bydliště: Kladno
|
Zaslal: út listopad 28, 2006 4:59 pm Předmět: |
|
|
Mysa napsal: | šel bych do LB,kdybych měl kontejner horského tisu,abych si mohl dovolit každý rok nový.Jinak je to jako stavět cadilac ze sololitu a PET lahví  |
Když vezmeš v úvahu, že na nový luk budeš dle literatury čekat 4 roky (1-2 roky schne polínko, 1-3 roky hotový luk), tak by bylo lepší koupit kontejner laminátu ...  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mysa Grafoman

|
Zaslal: út listopad 28, 2006 4:02 pm Předmět: |
|
|
šel bych do LB,kdybych měl kontejner horského tisu,abych si mohl dovolit každý rok nový.Jinak je to jako stavět cadilac ze sololitu a PET lahví  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Miki Grafoman

Registrace: 9.11. 2006 Příspěvky: 669 Bydliště: Hradištko
|
Zaslal: út listopad 28, 2006 3:53 pm Předmět: |
|
|
Josh napsal: | ........ale kdybych si chtěl pořídit něco hi-fi, tak to nebude reflex nebo skládačka, ale nabušená sportovní kuše s optikou (a nejlépe s laserovým zaměřováním). |
Tak to bych si taky dokázal užít, ale pro mě je momentálně pro příštích pár let rozhodnuto. Longbow a střílet a střílet a ......... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Josh Redaktor

Registrace: 16.6. 2006 Příspěvky: 402 Bydliště: Kladno
|
Zaslal: út listopad 28, 2006 3:24 pm Předmět: |
|
|
Griffin napsal: | Longbow je pro mě emocionální záležitost. |
Tak to je. Už u něj asi zůstanu, ale kdybych si chtěl pořídit něco hi-fi, tak to nebude reflex nebo skládačka, ale nabušená sportovní kuše s optikou (a nejlépe s laserovým zaměřováním). |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Soron Stálý přispivatel

|
Zaslal: út listopad 28, 2006 2:42 pm Předmět: |
|
|
"Griffin" napsal: Longbow je pro mě emocionální záležitost. Je to krásný kus dřeva a pro mě "pan luk".
Také to tak cítím! Ale bohužel, doba si žádá své ... a tak půjdu zřejmě i do reflexu. |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: út listopad 28, 2006 1:30 pm Předmět: |
|
|
Ten problém s autem je docela zásadní věc! Uvažoval jsem někdy (to jsem byl ještě malý, že coposite=skládací) takový jako měl RAMBO !!!
No ale také někdy jezdím na kole na cičiště a s LB je to nahovno.
Ovšem to co píše Griffin je nanejvýše jistá věc. LB ná v sobě něco...
Naproti tomu compozity jsou MEGA, ale o tom tady nejni řeč! _________________ Člověka člověkem nedělají jeho schopnosti, nýbrž jeho rozhodnutí! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Griffin Grafoman

Registrace: 21.7. 2006 Příspěvky: 1283 Bydliště: Nymburk
|
Zaslal: čt listopad 23, 2006 11:52 pm Předmět: |
|
|
Re: Jerrydecampo: Longbow je pro mě emocionální záležitost. Je to krásný kus dřeva a pro mě "pan luk".
Mysa napsal: | ...Josh a Griffini s tím umí střílet VLEŽE!.. |
To asi myslíš Lazluk, kde jsme v tzv. Lazecké kombinaci třirát zalehli a stříleli zleže. Bylo to maso..., nevíš jestli na bok, nebo na břicho .. někteří extremisti stříleli vleže na zádech !!!
Jo, ale já převážně střílím s flatbow z jasanu, sice měl původně rozměr longbow (cca 180) ale tedˇ je o 5 cm kratší, aby "zesílil" . Tvarově je vyroben podle luku z Holmegaard, který byl z jilmu (cca 2.000 let před Kristem):
"...The oldest bows known so far come from the Holmegaard swamp in Denmark. In the 1940s, two bows were found there. They are made of elm and have flat arms and a D-shaped midsection. The middle part is biconvex. The complete bow is 1.50 m (5 ft) long. Bows of Holmegaard-type were in use until the Bronze Age; the convexity of the midsection has decreased with time." Wikipedia _________________ Griffin |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|