Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
alwarez Grafoman

Registrace: 12.7. 2009 Příspěvky: 2333 Bydliště: Severni Karolina USA
|
Zaslal: st březen 23, 2011 10:54 pm Předmět: |
|
|
Pro mne je jedno at luk stoji 3500 nebo 2400 dolaru je moc drahy ,proc ja bych jej kupoval ,kdyz je mohu pohodlne koupit za 200 dolaru a pri stejnem tahu at ma o 30 metru vetci vykon ten drahy ,radeji pak se mi vyplati naladovat ladovacku
Union Grove byl nejak za horkeho srpna /leta roku 2010 ,ten luk byl vyroben jako normalni drevolaminatovy co mel javor uprostred a kolem byl nalepen umely laminat ,toz jak jsem se zminoval drevo laminatove luky musi mit jinou konstrukci, nez oslachovane luky a puvodni luky musi byt upravene .... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Elév Grafoman

Registrace: 4.2. 2010 Příspěvky: 1107 Bydliště: Pacov
|
Zaslal: st březen 23, 2011 10:14 pm Předmět: |
|
|
A číselká poznáš? Vieš Alwarez, to nieje jedno aké zrovna použiješ. Tie drahé stoja 2400!!! 3500 je také úplne iné číslo...  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ivan Stálý přispivatel

Registrace: 1.9. 2010 Příspěvky: 441
|
Zaslal: st březen 23, 2011 10:10 pm Předmět: |
|
|
alwarez napsal: | v Union Grove a pri tom jsem studoval zlomeny luk laminatovy Novotneho .... |
Napiš v kterém to bylo roce a jaká byla skladba luku |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pallo007 Grafoman

Registrace: 17.9. 2007 Příspěvky: 1428 Bydliště: Senec
|
Zaslal: st březen 23, 2011 9:42 pm Předmět: |
|
|
alwarez napsal: | To je nesmysl, uz jsem se o tom zminoval jak jsem prodaval v Union Grove a pri tom jsem studoval zlomeny luk laminatovy Novotneho a proste je neumi delat a snazi se stary tvar luku delat jako drevolaminatovy a proste to nefunguje a ty drahe za 3 500 $ ze slach a rohu jsem nevidel ..... |
ty si hlavne furt meles svoje a neodpovedas na otazky... _________________ Ne hava ne keman, ve ne kemankeş, ancak erdiren menziline tiri nida-yı Ya Hak
(It's not the wind, the bow nor the archer, its only God who brings your arrow to its target) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
alwarez Grafoman

|
Zaslal: st březen 23, 2011 9:40 pm Předmět: |
|
|
To je nesmysl, uz jsem se o tom zminoval jak jsem prodaval v Union Grove a pri tom jsem studoval zlomeny luk laminatovy Novotneho a proste je neumi delat a snazi se stary tvar luku delat jako drevolaminatovy a proste to nefunguje a ty drahe za 3 500 $ ze slach a rohu jsem nevidel ..... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ivan Stálý přispivatel

|
Zaslal: st březen 23, 2011 9:09 pm Předmět: |
|
|
No hlavně mám dojem , že zlomený luk od Novotného nikdo neviděl,že by ho někdo přeříznul ze studijních důvodů jsem také neslyšel,to ovšem neznamená že tomu tak není, a tak řeči o bakelitu jsou pouhé teorie na úrovni Cimrmana.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
JardaM Grafoman

Registrace: 21.9. 2008 Příspěvky: 1190 Bydliště: Zlín
|
Zaslal: st březen 23, 2011 3:35 pm Předmět: |
|
|
Jas napsal: | Neviem ako v kaji, ale v tzv. "Hvarangoch" čo priviezli z WTAF je určite bambus a niečo sa hovorí aj o tom "bakelite" Myslím , že ho už pred Novotňákom Korejci zaviedli. nazývajú to však papierom -niečím napúšťaným- čo môže byť nejaká varianta bakelitu. Je to predsa tiež buničina niečím napustená. |
Ono je to vysokotlaký fenol- nebo melaminformaldehyd. Jednoduše řečeno - v podstatě Umakart |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jas Grafoman

Registrace: 12.11. 2006 Příspěvky: 2772
|
Zaslal: st březen 23, 2011 1:59 pm Předmět: |
|
|
Neviem ako v kaji, ale v tzv. "Hvarangoch" čo priviezli z WTAF je určite bambus a niečo sa hovorí aj o tom "bakelite" Myslím , že ho už pred Novotňákom Korejci zaviedli. nazývajú to však papierom -niečím napúšťaným- čo môže byť nejaká varianta bakelitu. Je to predsa tiež buničina niečím napustená. _________________ J. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

Registrace: 22.2. 2007 Příspěvky: 5356 Bydliště: Galgocy
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Elév Grafoman

|
Zaslal: st březen 23, 2011 1:55 pm Předmět: |
|
|
Ivan napsal: | ...já si myslím že to bude bambusové jádro a grafit + sklo, ale řezat ji kvůli tomu nebudu,mám k ní vřelý vztah.  |
...marí sa mi, že by tam mal byť javor nie bambus... a ja ju raz isto rozrežem...  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ivan Stálý přispivatel

|
Zaslal: st březen 23, 2011 1:40 pm Předmět: |
|
|
Ono se to asi nedá takhle šmahem prohlásit.Pro výrobu všelijakých komponent je to určitě pravda, budou lehčí a pevnější s vyšší teplotní odolností, ale ve funkci pružiny mohou být v některých případech výhodnější skleněná vlákna.
U té KAY by mne také zajímalo z čeho je složená,já si myslím že to bude bambusové jádro a grafit + sklo, ale řezat ji kvůli tomu nebudu,mám k ní vřelý vztah.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Elév Grafoman

|
Zaslal: st březen 23, 2011 12:11 pm Předmět: |
|
|
Ja si teda nie som istý či teraz nebudem kecať blbosti, ale neviem si predstaviť koresku Kayu vyrobenú iba čisto z laminátu... to by chúďa asi bola už nebohá po tom aké pokusy som s ňou vyvádzal... podla mňa ten uhlík nie je len dobre znejúca reklama. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ivan Stálý přispivatel

|
Zaslal: st březen 23, 2011 11:37 am Předmět: |
|
|
Nepřesně jsem formuloval-ten poslední odstavec se týká toho dřeva ne karbonové vnitřní vrstvy.Ta má pouze zvýšit příčnou,torzní tuhost.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
tulak77 Grafoman

Registrace: 31.12. 2007 Příspěvky: 2096 Bydliště: Pataš
|
Zaslal: st březen 23, 2011 11:26 am Předmět: |
|
|
Ivan o ukludneni pri vystrele za pouzitia carbonu som cital ale ako pisem sam som nepostrehol. Pri mnou vyrabanych laminatovych lukoch som asi 2 sek. zvazoval pouzitie uhlikovej lamely . Rozhodol som sa nedat ..... Ak niekto chce skusat a lepit luk s pouzitim carbonu je to pochopitelne jeho vec ale tym vzrasta aj cena materialu pouziteho na luk. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ivan Stálý přispivatel

|
Zaslal: st březen 23, 2011 11:19 am Předmět: |
|
|
Když jsem zmínil křížový karbonový laminát,tak samozřejmě jako tenkou folii v ose luku,nikoliv jako výplň nezi vnějšímy vrstvami laminátu.
Ono vůbec mluvit o dřevolaminátu,je nesmysl.Když pomineme přírodní kompozit ,tak luk je buďto dřevěný nebo Lamináto dřevěný,protože veškeré silové poměry v luku se odehrávají v jeho vnějších plátcích laminátu-sklelného nebo karbonového a vnitřní vrstva dřeva nebo bambusu má jedinou funkci a to udržovat ty vnější plátky v požadované vzdálenosti a podélném profilu luku.
Většina jeho dalších vlastností je pro luk škodlivá.Má vlastní hmotnost a tím zpomaluje luk,má při deformaci vnitřní tření a tak část energie luku zmaří v teplo,částečná kladná vlastnost je tlumení vybrací a pěkný vzhled, hlavně madla. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pallo007 Grafoman

|
Zaslal: st březen 23, 2011 11:18 am Předmět: |
|
|
porovnanie by mohlo byt zaujimave ale mna skor zaujima alwarezovo vysvetlenie, preco kejval dava karbon? ked podla neho "zaciatocnik" arni ho tam dava len ako tahak na peniaze... _________________ Ne hava ne keman, ve ne kemankeş, ancak erdiren menziline tiri nida-yı Ya Hak
(It's not the wind, the bow nor the archer, its only God who brings your arrow to its target) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
tulak77 Grafoman

|
Zaslal: st březen 23, 2011 11:09 am Předmět: |
|
|
nuz priklanal by som sa porovnaniu dvoch tvarovo rovnakych lukov s tym ze v jednom by bol pouzity karbon ... Potom by sa potvrdilo ci ide o reklamny tah alebo faktom podlozene realne zlepsenie spravania sa luku pri vystrele . Ja osobne som sice mal moznost strielat s carbonovym lukom no priznavam som trosku nevsimavy a teda som nezaznamenal rozdiel. Tym ale netvrdim ze nieco co ja necitim neexistuje. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jas Grafoman

Registrace: 12.11. 2006 Příspěvky: 2772
|
Zaslal: st březen 23, 2011 10:33 am Předmět: |
|
|
Bez toho , že by som sa chcel púšťať do debaty okolo zmyslu karbonu, jednoznačne nemôže byť pochýb o tom , že keď výrobca zmieni použitie karbonu - znie to moderne -kozmicky a inovatívne - čo má určite priaznivý dopad na reklamný efekt a dôvod na zvýšenú cenu.
Najnovšie už to nie je karbon , ale Novotňákov moderný "bakelit" a ako sa ukazuje nie je to len reklamný materiál , ale niečo čo naozaj poriadne zasiahlo do tvaru , veľkosti a výkonu luku. _________________ J. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pallo007 Grafoman

|
Zaslal: st březen 23, 2011 10:18 am Předmět: |
|
|
kejval ma ale tiez karbonove verzie v ponuke... _________________ Ne hava ne keman, ve ne kemankeş, ancak erdiren menziline tiri nida-yı Ya Hak
|
Návrat nahoru |
|
 |
alwarez Grafoman

|
Zaslal: st březen 23, 2011 8:54 am Předmět: |
|
|
Ramena luku musi byt co nejlehci a tak vyborny material je bambus co vlastne je trava a vsechny uhliky a ruzne nesmysly jsou pouze past na penize ,ale nekdy se daji vyborne vysledky dosahnout s jilmem ci proste javorem ,co pak zavisi vice a celem profilu luku ......
Ja mam 52 liberni recurve a trochu jej pretahuji a dostrelim borovicovy sip 200m.........zkousel jsem ten hybryd od Kejvala co mel 55liber a se stejnym sipem dostrelil 200 m no a pocit strelby je stejny a jelikoz nemame luky na hrani jako jsou 3D tento vykon staci na vsechny ty potvory kolem ........ |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ivan Stálý přispivatel

|
Zaslal: st březen 23, 2011 8:33 am Předmět: |
|
|
Doprostřed se dává karbon s křížovou osnovou pro zvýšení torzní tuhosti, na vnější vrstvy s rovnoběžnýmy vlákny,hlavně na tahovou stranu. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pallo007 Grafoman

|
Zaslal: st březen 23, 2011 7:27 am Předmět: |
|
|
alwarez napsal: | Tem par lukarum nema cenu nic vysvetlovat ,ti si budou stale vesti tu svou a zustanou na urovni zacatecniku.... |
uz sa tesim ked zverejnis svoje pokusy s karbonom a podlozis ich argumentami, ty odbornik na vsetko... _________________ Ne hava ne keman, ve ne kemankeş, ancak erdiren menziline tiri nida-yı Ya Hak
|
Návrat nahoru |
|
 |
alwarez Grafoman

|
Zaslal: st březen 23, 2011 4:21 am Předmět: |
|
|
Tem par lukarum nema cenu nic vysvetlovat ,ti si budou stale vesti tu svou a zustanou na urovni zacatecniku.... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
jiljovský Nováček

Registrace: 21.8. 2006 Příspěvky: 49
|
Zaslal: út březen 22, 2011 9:27 pm Předmět: |
|
|
alwarez: Uprostřed uhlík opravdu žádný význam nemá, to máš pravdu.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pallo007 Grafoman

|
Zaslal: út březen 22, 2011 8:33 pm Předmět: |
|
|
alwarez napsal: | Uhlikova lamela nema zadny vyznam je to pouze chytak na penize a uhlikova lamela se dava doprostred a laminat pak z obou stran .... |
skus to porozpravat arnimu:-))) _________________ Ne hava ne keman, ve ne kemankeş, ancak erdiren menziline tiri nida-yı Ya Hak
|
Návrat nahoru |
|
 |
alwarez Grafoman

|
Zaslal: út březen 22, 2011 8:05 pm Předmět: |
|
|
Uhlikova lamela nema zadny vyznam je to pouze chytak na penize a uhlikova lamela se dava doprostred a laminat pak z obou stran .... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
jiljovský Nováček

Registrace: 21.8. 2006 Příspěvky: 49
|
Zaslal: út březen 22, 2011 8:24 am Předmět: |
|
|
Při lepení luku ze sklolaminátových a uhlíkových lamel, které z nich dát na tlakovou a které na tahovou stranu? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
tulak77 Grafoman

|
Zaslal: po leden 17, 2011 7:01 pm Předmět: |
|
|
nerad by som krical hop skor nez preskocim prepac  |
|