Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
alwarez Grafoman

Registrace: 12.7. 2009 Příspěvky: 2333 Bydliště: Severni Karolina USA
|
Zaslal: út únor 28, 2012 1:31 am Předmět: |
|
|
Prohlednete si sipy z JAr jak Ita dala na vlatno jake maji lepeni ,neni to helical ? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mysa Grafoman

Registrace: 25.9. 2006 Příspěvky: 4466 Bydliště: Praha - Radotín
|
Zaslal: út únor 28, 2012 12:10 am Předmět: |
|
|
cornus napsal: | Nepoznám historicky doložený prípad lepenia peria do špirály.
Vzniklo to asi po zavedení plastových. |
obohatím tě
Středověké mongolské šípy z výstavy která teď probíhá v Bonnu. Taky jsem si myslel, že to lepili výhradně rovně, protože to lepili od oka a rovně je to jednodušší
jak vidno, zkoušeli to taky všemožně, jako my  _________________ Důvěřuj Aláhovi, ale napřed si uvaž velblouda.
Prorok Mohamed |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

Registrace: 22.2. 2007 Příspěvky: 5356 Bydliště: Galgocy
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
alwarez Grafoman

|
Zaslal: st únor 22, 2012 1:15 am Předmět: |
|
|
Vy mne rozcilujete , v komunismu at udelate cokoliv vse je spatne a v nekterych forech co napisete vse je spatne vsude se najde nejaky chytrak co vam to vyvraci pindy a pindy a nic jineho ......Ja uz temer 20 let delam sipy na prodej a je to opereni 5,5 ince dlouhe a high back nalepeno lepickou jako helical a spicky na sipy jsou normalne tercove a jestli si chcete tam dat broad head tak nahrejete ten tercovy hrot a date 125-150 grains /broadhead/ a ta leta, jako vas tercovy hrot a ja delam universalni sipy ....jasne na velke vzdalenosti spicka rychleji klesa, ale na tech 20 kroku to neni znat .......A ze to zpomaluje let sipu ? tak je mam 52 liberni luk a tento sip jde asi 180 m a 60 liberni luk tak sip jde az 220 m a to i s broadhead ,ale jak vite luk je 50 000 let stara zbran a tak pocitame, tak na zver na 20 m a blize ....... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
imago Stálý přispivatel

Registrace: 23.12. 2011 Příspěvky: 432 Bydliště: Brno
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
alwarez Grafoman

|
Zaslal: út únor 21, 2012 9:59 pm Předmět: |
|
|
Co je toto za paleo -pakarnu ---Slyseli jste nekdy o double fletching Cerokezu je to stare asi 2000 let a cetl nekdo Ye sylvan archer ??
Casopis co vychazel od roku 1930 az asi do konce 2 svet valky tam lepicka na sipy byla davno reklamovana ,tak nejmene od 30 tych let se lepi helical ..... dnes vsechny sipy jsou helical, vsak se podivejte na e-bay ,pouze kdyz sipy lepime rucne je vyhodnejsi lepit trochu sikmo nebo dokonce rovne jako ty anglicke sipy s dlohymi pery ......sip se stabilizuje rotaci treba jaku kulka co ma 100 000 otacek za minutu,nebo je stabilizace dosahnuta nejakym ocasem co predstavuji pera a jehlu hodite ze se zabodne do stukovane zdi, kdyz ma za sebou asi 0,5 m nite ..... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Dusan Grafoman

Registrace: 13.8. 2011 Příspěvky: 1264 Bydliště: Trnavská šíra step
|
Zaslal: út únor 21, 2012 8:01 pm Předmět: |
|
|
veru skusal som aj ja perie do spiraly a neuveritelne som zhorsil let sipu prakticky az na uroven, ze v podstate nelietal
ale zas existuju historicke kresby aj takehoto druhu operenia, aj ked to zas neni zrovna helical, ale urcite to nie je rovno, alebo len cisto do sikma....skusim to znovu vyhladat.... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Arrand Občasný přispivatel

Registrace: 30.8. 2011 Příspěvky: 155
|
Zaslal: út únor 21, 2012 6:01 pm Předmět: |
|
|
alwarez napsal: | To je kravina vse musi byt helical ...... |
Zvlastni... neexistuje zadna historicka zminka o tom, ze by se pera lepila do spiraly. At uz v americe, nebo v evrope, nebo v asii.
Sip totiz roztoci uz rovne nalepene pero, tak na co jeste omezovat dostrel tim, ze to pero natocis vetsi plochou proti smeru letu a tak ten sip zpomalis ? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
alwarez Grafoman

|
Zaslal: út únor 21, 2012 5:59 pm Předmět: |
|
|
To je kravina vse musi byt helical ...... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Fifa Občasný přispivatel

Registrace: 29.7. 2010 Příspěvky: 224
|
Zaslal: út únor 21, 2012 4:10 pm Předmět: |
|
|
fasinuje me ta kreativita, misto abyste dali par penez za poradnou lepicku. Cena se vam vrati po par sipech (zalezi kolik si pocitate na hodinu)
Jinak to Tecumsech a Buki:
Letky na karbony se lepi ruzne.
Rovne, pod uhlem, nebo rovne specialni spin wing letky ktere maji profil. Exoti lepi i "helical" ale to jsem videl jen na fotce. _________________ Elite Archery GT 500
Bowtech Infinity Edge
Hoyt Podium |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Dusan Grafoman

Registrace: 13.8. 2011 Příspěvky: 1264 Bydliště: Trnavská šíra step
|
Zaslal: ne únor 05, 2012 4:47 pm Předmět: ultra lacná lepička |
|
|
Lepím letky lepím a už ma prestalo baviť vyrovnávať pierka ručne.
Zobral som jednoduchý kancelársky fórichtung, čo sa používa, keď chcete zopnúť viacero listov papiera
Jo, aby som dal dal pierko, roztlačil som to dvoma lyžičkami
Je to oveľa rýchlejšie a navyše to má výhodu, tá kancelárska hovadinka sa presne oprie o kostrnku pierka, a dokonale rovnomerne na ňu po dĺžke zatlačí. Viem, že som neobjavil Ameriku, ale komu sa nechce kupovať si drahú komerciu, tak to možno ocení.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
spot Nováček

Registrace: 9.12. 2011 Příspěvky: 30 Bydliště: Volyně
|
Zaslal: po prosinec 19, 2011 1:26 am Předmět: |
|
|
Když jsem si začal vyrábět šípy, tak jsem neměl lepičku a ani super návod na alternativní lepičku, tak jsem si nakreslil 3 čáry na šípu 120° od sebe, mezi 2 plastové obaly na CD jsem dal letku, olepil oboustranou izolepou a nalepil na dřík. Drží to hned a pak už jenom zbývalo omotat šíp režnou nití. Je to taková improvizace narychlo, ale mě to fungovalo  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Buky Občasný přispivatel

Registrace: 11.10. 2008 Příspěvky: 263 Bydliště: Praha
|
Zaslal: út prosinec 13, 2011 11:01 am Předmět: |
|
|
Tecumseh napsal: | Pastové letky na carbonové šípy sa,tiež lepia aj pod uhlom,alebo len rovno? |
Mám dojem, že u karbonov a kovákoch sa rotácia rieši iným typom letiek než lepením bežných plastových letiek pod uhlom. Vygoogli si napríklad výraz "spin wing". Ide myslím aj o to, že drevené šípy sa normálne používajú pre mimostredové luky, kde šíp pri výstrele musí "obtekať" okolo madla luku, čo ho samozrejme rozkmitá viac, než výstrel stredovým lukom s oknom, kde sa používajú najmä karbony a kováky. Odtiaľ teda snaha o nasledovnú stabilizáciu pomocou rotácie. Ale asi by to niekto iný vysvetlil fundovanejšie. _________________ Odpor je zbytečný |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Tecumseh Grafoman

Registrace: 15.10. 2010 Příspěvky: 751 Bydliště: Biele Karpaty
|
Zaslal: po prosinec 12, 2011 6:30 pm Předmět: |
|
|
Pastové letky na carbonové šípy sa,tiež lepia aj pod uhlom,alebo len rovno? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Buky Občasný přispivatel

Registrace: 11.10. 2008 Příspěvky: 263 Bydliště: Praha
|
Zaslal: po prosinec 12, 2011 12:58 pm Předmět: |
|
|
Nestáčam, ale lepím ich jednoducho našikmo. Proti ose drieku sú letky vychýlené tak o 2-3 stupne. Používam kúpenú lepičku (viď úvod vlákna), ktorá sa dá nastaviť na rovnobežné aj šikmé lepenie. Ale aj tá Jasova by sa dala jednorázovo upraviť na šikmé lepenie. Rotujúci šíp sa rýchlejšie stabilizuje za cenu väčšieho odporu vzduchu. _________________ Odpor je zbytečný |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jas Grafoman

Registrace: 12.11. 2006 Příspěvky: 2772
|
Zaslal: po prosinec 12, 2011 12:06 pm Předmět: |
|
|
Srandovná lepička. Takú som ešte nevidel. Tiež by sa to dalo urobiť podomácky...
 _________________ J. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
ostrolucan Nováček

Registrace: 24.2. 2011 Příspěvky: 41 Bydliště: Zvolen
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Zeryk Nováček

Registrace: 6.10. 2010 Příspěvky: 104
|
Zaslal: so únor 05, 2011 11:30 am Předmět: |
|
|
Mám opačnou otázku. Jak odlepit peří z dřeva nalepené chemoprenem? Není radno střílet do zmrzlé země ze vzdálenosti 3 metrů ... zlikvidoval jsem 7 šípů a je mi líto tam ty letky nechat, páč je to pro mě nedostatkové zboží. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
camaro Nováček

Registrace: 10.11. 2010 Příspěvky: 31
|
Zaslal: pá leden 28, 2011 6:53 pm Předmět: |
|
|
ked lepim plastove kormidla na hlinik tak hned po zaschnuti skusam ako to drzi a teda nedrzi to vobec dobre lebo to zaschnute lepidlo vytvori takmer celistvy tenky film, ktory sa lahko zlupe dole  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jas Grafoman

|
Zaslal: pá leden 28, 2011 12:49 pm Předmět: |
|
|
Prírodný glej  _________________ J. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
camaro Nováček

Registrace: 10.11. 2010 Příspěvky: 31
|
Zaslal: pá leden 28, 2011 12:07 pm Předmět: |
|
|
urobil som si lepicku podla obrazkov, ktore tu dal Jas a funguje na jednicku
ked vsak lepim plastove letky na duralove sipy lepidlom NPV, velmi lahko sa odlepuju. zaschnute lepidlo sa totiz odlepuje od hladkeho povrchu sipu. na karbonovych sipoch vsak drzi dobre. nejedna sa o chybu lepicky ale chybu lepidla alebo ja neviem preco to nechce drzat poriadne. ake lepidla pouzivate ? a su nejake lacnejsie varianty specialnych lepidiel na sipy ? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jas Grafoman

|
Zaslal: út září 28, 2010 1:51 pm Předmět: |
|
|
prečo nie , len aby ti tam nebolo tesno manipulovať s pierkami . _________________ J. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jekyl Nováček

Registrace: 26.9. 2010 Příspěvky: 98 Bydliště: Česká Lípa
|
Zaslal: út září 28, 2010 1:40 pm Předmět: |
|
|
Děkuji vám za skvělé rady ohledně lepení letek. Nej nej nej mi příde příspěvek od jase, protože jsem uskutečnil jeho návrh, a vypadá velmi dobře. Pouze jsem ho trošku vylepšil:
Místo malého dřívka jsem ty kolíčky přilepil na věčí kus dřeva(prkna). Ty kolíčky jsem totiž přilepil po obou stranách toho prkna, takže se dají dělat dva šípy najednou-jen takové urychlení výroby.  _________________ Bohatým bral a chudým dával |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jekyl Nováček

Registrace: 26.9. 2010 Příspěvky: 98 Bydliště: Česká Lípa
|
Zaslal: po září 27, 2010 4:45 pm Předmět: |
|
|
O jakých úhlech se tu bavíte? _________________ Bohatým bral a chudým dával |
|