Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Tecumseh Grafoman

Registrace: 15.10. 2010 Příspěvky: 751 Bydliště: Biele Karpaty
|
Zaslal: po únor 06, 2012 3:18 pm Předmět: |
|
|
Toni napsal: | Osobně mám dřevolaminát a o střelbě v zimě jsem také asi ostatně jako každý uvažoval,ale zvítězila opatrnost,nad zvědavostí.Chce to myslím vydržet do jara . |
Drevolaminát bez problémov strielam teraz každý deň pri teplotách do -16,je to v pohode,myslím,že aj s celodrevom to nebude až také zlé nakoniec,lukom sa lovilo(loví)aj na Aliaške,alebo na Sibíri a tam sú väčšie mrazy ,osatne cornus,už to tu potvrdil  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

Registrace: 22.2. 2007 Příspěvky: 5356 Bydliště: Galgocy
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
imago Stálý přispivatel

Registrace: 23.12. 2011 Příspěvky: 432 Bydliště: Brno
|
Zaslal: po únor 06, 2012 9:09 am Předmět: |
|
|
Toni napsal: | Osobně mám dřevolaminát a o střelbě v zimě jsem také asi ostatně jako každý uvažoval,ale zvítězila opatrnost,nad zvědavostí.Chce to myslím vydržet do jara . |
Kdysi jsem se na to ptal St. Vidíma, do -15°C prý to nevadí. Pořádal se druh závodů zvaný skiarchery - běžky + lukostřelba, tam se dřevolamináty používaly běžně.
Zrovna minulý týden jsem zkoušel najít, jak jsou na tom s odolností pěno-karbonová ramena, nenašel jsem nic, ale přežila taky. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Arrand Občasný přispivatel

Registrace: 30.8. 2011 Příspěvky: 155
|
Zaslal: po únor 06, 2012 8:19 am Předmět: |
|
|
Toni napsal: | Luk,jak víme se v minulosti používal také mimo boj i k lovu. Takže je jasné,že v zimě lovil člověk lukem stejně,jako v létě.Je ale možné,že používal jiný druh dřeva při výrobě luku na zimu nebo léto,totéž může platit pro šípy.Je ale nad míru jasné,že zimní prostředí není asi to nejlepší,co můžeme luku a šípům poskytnout,a já bych asi klasický dřevěný luk netýral(o šípech ze dřeva to platí taky)Osobně mám dřevolaminát a o střelbě v zimě jsem také asi ostatně jako každý uvažoval,ale zvítězila opatrnost,nad zvědavostí.Chce to myslím vydržet do jara . |
Ja to do jara nevydrzel.
V prosinci jsem koupil holmegaarda od Cornuse, z jilmu, predevcirem jsem z neho v -15° strilel, a neuskodilo mu to ani v nejmensim.
Nechal jsem ho pul hodiny aklimatizovat (15 minut nenaply, 15 minut naply), pak 10 minut postupneho "rozcvicovani" a strilel uplne skvele.
Set tesne po stazeni tetivy asi pul palce, ted uz zase neni zadny.
Nemyslim si, ze by si nasi predkove nejak lamali hlavu se drevem v zime, nebo nejak resili dva luky. (Aspon jsem nikde v literature nenarazil na zminku, ze by se menily luky pro zimni tazeni v zadne kulture tuto zbran pouzivajici). |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Toni Nováček

Registrace: 25.9. 2011 Příspěvky: 3 Bydliště: Krnov
|
Zaslal: po únor 06, 2012 7:44 am Předmět: |
|
|
Luk,jak víme se v minulosti používal také mimo boj i k lovu. Takže je jasné,že v zimě lovil člověk lukem stejně,jako v létě.Je ale možné,že používal jiný druh dřeva při výrobě luku na zimu nebo léto,totéž může platit pro šípy.Je ale nad míru jasné,že zimní prostředí není asi to nejlepší,co můžeme luku a šípům poskytnout,a já bych asi klasický dřevěný luk netýral(o šípech ze dřeva to platí taky)Osobně mám dřevolaminát a o střelbě v zimě jsem také asi ostatně jako každý uvažoval,ale zvítězila opatrnost,nad zvědavostí.Chce to myslím vydržet do jara . |
|
Návrat nahoru |
|
 |
alwarez Grafoman

Registrace: 12.7. 2009 Příspěvky: 2333 Bydliště: Severni Karolina USA
|
Zaslal: čt listopad 10, 2011 8:41 am Předmět: |
|
|
Tis se pri nahle zmene teploty lame a dokonce kdyz je stala zima ,zatimco v mrazech -50stupnu C osage orange funguje bez problemu ,tez tyhle mrazy nemaji vliv na drevolaminatove luky ,pokud je vam zima dopurucuji koupit ty ohrivaci balicky do kapec a strcit tam ruce ,dvojite latkove rukavice jsou zadouci ...... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
ostrolucan Nováček

Registrace: 24.2. 2011 Příspěvky: 41 Bydliště: Zvolen
|
Zaslal: út listopad 08, 2011 2:14 pm Předmět: |
|
|
No veď skúsim a uvidím...neviem či to patrí sem,ale ako sa správajú šípy v zime?Nelámu sa alebo nemení sa nejak tragicky sústrel? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
ostrolucan Nováček

|
Zaslal: út listopad 08, 2011 2:05 pm Předmět: |
|
|
Dík cornus,takže môj holmík z jaseňa si neoddýchne ani v zime Len či to vydržia moje prsty  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
ostrolucan Nováček

|
Zaslal: út listopad 08, 2011 10:23 am Předmět: |
|
|
A ako je to s drevenými lukmi v zime,nepraskajú pri mínusových teplotách?Myslím že drevo sa v zime stáva také krehkejšie a to môže byť pre luk velmi nebezpečné...Alebo sa mýlim.... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
alwarez Grafoman

Registrace: 12.7. 2009 Příspěvky: 2333 Bydliště: Severni Karolina USA
|
Zaslal: st listopad 25, 2009 2:44 am Předmět: |
|
|
Drevo-laminatove luky snesou vice jak -30 stupnu C mrazy a +50 stupnova horka Sahary bez jakeho koliv velkeho vykyvu natahu . A kdyz tam bude rozdil v sile natahu tak je neznatelny +/- 1 libra. Nejvice kde drevolaminatovy luk dostane na frak tak je to v amazonskem pralese, diky desti kazdy den a ohromne vlhkosti po cely rok na rovniku........ |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

|
Zaslal: út listopad 24, 2009 3:19 pm Předmět: |
|
|
Ja by som nebol vo veľkom mraze až taký hrdina.
Živica v lamináte je plast. Minimálne bude luk o niečo silnejší čím sa rozladí.
Robil mi to kladkáč čo mal ramená živica-sklo. Tiež mu nerobilo dobre teplo už nad 35 stupňov to bolo cítiť. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pet.ar.kay Administrátor

Registrace: 19.6. 2006 Příspěvky: 1582 Bydliště: Praha - Řepy
|
Zaslal: út listopad 24, 2009 12:40 pm Předmět: |
|
|
Je ale lepší nechat vyrovnat teploty luku a okolí než natáhneš tětivu. _________________ Říkej co říct chceš a mysli to vážně. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
alphonzo Nováček

Registrace: 18.11. 2009 Příspěvky: 26 Bydliště: Trnava
|
Zaslal: út listopad 24, 2009 11:50 am Předmět: Strelba v zime... |
|
|
Nikde som to tu nenasiel, chcem sa spytat ci mozem svoj luk /drevolaminat/
pouzivat aj v zimnych mesiacoch, mam na mysli nulove az minusove teploty.
Strelba vonku ako postupovat.
Dakujem, |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|