Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
fucker Nováček

Registrace: 8.11. 2011 Příspěvky: 38
|
Zaslal: pá listopad 09, 2012 2:43 pm Předmět: |
|
|
Nic objevného byl jsem svědkem několika takových pravidel...klučina luk sešroubovany vruty...misto tětivy špagát...a šípy nádherně letaly do terče ale zase tokový příklady jsou většinou nahody a ten dotyčný o tom ani neví  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

Registrace: 22.2. 2007 Příspěvky: 5356 Bydliště: Galgocy
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
fucker Nováček

Registrace: 8.11. 2011 Příspěvky: 38
|
Zaslal: st listopad 07, 2012 10:00 pm Předmět: |
|
|
Rozhodující je vždy šíp...jeho vhodnost pro dany luk (spine) klacek z gumou z trenek a k tomu odpovidajici šípy tak jsou vysledky lepší než z lukem za 50 tisic ale nevhodnymi šípy... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
CAJ Stálý přispivatel

Registrace: 29.7. 2009 Příspěvky: 409 Bydliště: Praha
|
Zaslal: st listopad 07, 2012 8:32 pm Předmět: |
|
|
lubo napsal: | Od Kejvala to bol BLACK WIDOW STYLE AX100 |
No jo, tak to je v podstatě sportovní luk.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
alwarez Grafoman

Registrace: 12.7. 2009 Příspěvky: 2333 Bydliště: Severni Karolina USA
|
Zaslal: st listopad 07, 2012 7:53 pm Předmět: |
|
|
Nerozumim proc jsi neposlal luk zpet.... hele tady to se mi zlomilo a chci novy zpet poslat jednoducha reklama co? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Tecumseh Grafoman

Registrace: 15.10. 2010 Příspěvky: 751 Bydliště: Biele Karpaty
|
Zaslal: st listopad 07, 2012 7:38 pm Předmět: |
|
|
Ten Black Widow sa Ti nezlomil náhodou v madle ? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
lubo Nováček

Registrace: 14.12. 2011 Příspěvky: 126 Bydliště: Stará Turá
|
Zaslal: st listopad 07, 2012 7:22 am Předmět: |
|
|
Od Kejvala to bol BLACK WIDOW STYLE AX100 - takže luk tak isto ako Samick pre kategóriu TRRB ( cena lukov ale neporovnateľná), strielané v oboch prípadoch karbóny.
Caj je mi jasné to čo píšeš, ale ja neporovnávam rozne kategórie luku napr. primtívny luk s reflexným ....
A na tom že luk je najmenej podstatný na tom si trvám . Je jedno či strielate z luku ktorý je za 1000, 500 alebo 60 Euro. Dôležité je to aby vás to bavilo, aby ste mali s toho dobrý pocit a je fajin keď sa ešte zlepšujete a šípy sa vám čoraz častejšie "trjafajú" do stredu. Podľa mna záleží na tom pocite zo samotného výstrelu a z celkového výsledku a nie z toho aký drahý a vyčačkaný luk máte. Koniec filozofovania.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
CAJ Stálý přispivatel

|
Zaslal: st listopad 07, 2012 2:10 am Předmět: |
|
|
lubo napsal: | zo Samicku som nestrielal horšie ako z luku od Kejvala |
Tak jde také o to, co to bylo za Kejvala.
Např. já bych asi po nějaké chvilce také střílel s nějakým Samickem přesněji než svým lískovým primitivem od Cornuse (já zas v kategorii celodřevo celkem uznávám tohoto slovenského výrobce).
Zvláště když bych k tomu měl karbony proti dřevům. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Civi Nováček

Registrace: 27.10. 2012 Příspěvky: 9 Bydliště: Bratislava
|
Zaslal: út listopad 06, 2012 6:52 pm Předmět: |
|
|
lubo napsal: | Ako som si to tu prečítal, nedalo mi nezareagovať a povedať svoj možno mylný názor.
No je jasné , že Samick nie je to najlepšie čo môžeme z lukov mať. Sú oveĺa kvalitnejšie luky a uznávam najmä českých výrobcov lukov ale .... keď zohĺadním cenu luku, tak sa dá aj zo Samickom dobre zastrielať. Keď sa mi na jar zlomil luk od Kejvala, tak som nemal s čím strielať a tak som zobral zaprášený Samick Red fox, ktorý som dávnejšie kúpil za 60Euro vo výpredaji pre návštevy a tak, ked si chcel niekto u mňa vystreliť z luku. No a v pohode.
Myslím že o luku to nie je. Najdôležitejší je ten, kto z toho luku strieľa a ako to má zrovnané v hlave, potom ďalšie sú v poradí šípy a až potom vo veľmi malej miere má na to vplyv luk . Osobne by som luk dal až na posledné miesto ako to čo ovplyvňuje samotný výstrel. Ked´že som potreboval pokračovať v sútaži GP, zo Samicku som nestrielal horšie ako z luku od Kejvala a mal som s ním na súťažiach také isté umiestnenia . Inak so Samickom som strielal aj teraz na MSR a v pohode, da sa vyhrať aj s ním. Preto vravím nebral by som to s tyma lukmi až tak vážne.  |
...a vďaka za reakciu |
|
Návrat nahoru |
|
 |
lubo Nováček

Registrace: 14.12. 2011 Příspěvky: 126 Bydliště: Stará Turá
|
Zaslal: út listopad 06, 2012 6:29 pm Předmět: |
|
|
Ako som si to tu prečítal, nedalo mi nezareagovať a povedať svoj možno mylný názor.
No je jasné , že Samick nie je to najlepšie čo môžeme z lukov mať. Sú oveĺa kvalitnejšie luky a uznávam najmä českých výrobcov lukov ale .... keď zohĺadním cenu luku, tak sa dá aj zo Samickom dobre zastrielať. Keď sa mi na jar zlomil luk od Kejvala, tak som nemal s čím strielať a tak som zobral zaprášený Samick Red fox, ktorý som dávnejšie kúpil za 60Euro vo výpredaji pre návštevy a tak, ked si chcel niekto u mňa vystreliť z luku. No a v pohode.
Myslím že o luku to nie je. Najdôležitejší je ten, kto z toho luku strieľa a ako to má zrovnané v hlave, potom ďalšie sú v poradí šípy a až potom vo veľmi malej miere má na to vplyv luk . Osobne by som luk dal až na posledné miesto ako to čo ovplyvňuje samotný výstrel. Ked´že som potreboval pokračovať v sútaži GP, zo Samicku som nestrielal horšie ako z luku od Kejvala a mal som s ním na súťažiach také isté umiestnenia . Inak so Samickom som strielal aj teraz na MSR a v pohode, da sa vyhrať aj s ním. Preto vravím nebral by som to s tyma lukmi až tak vážne.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
CAJ Stálý přispivatel

|
Zaslal: po říjen 29, 2012 7:50 pm Předmět: |
|
|
Kibe
Jasně, o těch nebyla řeč.
Ani bych se k nim nevyjadřoval - nemám přehled ani tenhle typ vkusu. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Kibe Grafoman

Registrace: 15.10. 2006 Příspěvky: 1065 Bydliště: Turnov/Praha
|
Zaslal: po říjen 29, 2012 5:53 pm Předmět: |
|
|
U Samiků bych to tahle úplně nezobecňoval...ty sportovní modely pro olympijské střílení jsou víceméně srovnatelné s ostatními top značkami. _________________ když se střetne smysl s významem, tak počkej se svýmy soudy |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Civi Nováček

|
Zaslal: po říjen 29, 2012 4:59 pm Předmět: |
|
|
CAJ: chlapi, ja sa nehadam, venujem sa tomu rok, klidek Ale mas recht, nestrielam 350 sipov denne, ale ak uz idem na to, nie je to 50 ran. Takze aspon mam prehlad, kolko dat, aby som vas dotiahol
A ked uz pises o "Merkuri". K akej znacke sa mam otocit, v pripadnom dalsom nakupe luku, ked je Samick taky šit?
Beriem lukostrelbu ako hobby, relax, fasa pocit a nie ako robotu. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
CAJ Stálý přispivatel

|
Zaslal: po říjen 29, 2012 4:17 pm Předmět: |
|
|
Civi napsal: | Kibe napsal: | Bylo to půl roce , teď už tolik nestřílím. |
...a to sa dá?
sak to je 165 sipov denne alebo 300 obden
 |
A to je podle mne jádro pudla: pokud si někdo koupí Samick a střílí s ním 50 šípů na zahradě o víkendu a jinak nic, nestřílí v mrazu, nevozí luk po turnajích v létě, kde je plném slunci hodně přes 50 stupňů ... tak bude nadšen a proč ne. Střílí to dobře, i když je to furt takový merkur - šroubky, matky...
Petr Mikeš střílel jeden čas přes 350 šípů denně, Kibe píše, že za půl roku dal 30 000 šípů. Na to podle mne Samicky prostě nejsou konstruované. Je to hoby náčiní. Popsané zatížení odpovídá spíš profi nasazení. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
imago Stálý přispivatel

Registrace: 23.12. 2011 Příspěvky: 432 Bydliště: Brno
|
Zaslal: po říjen 29, 2012 12:53 pm Předmět: |
|
|
Tak i pro mě dobré upřesňující informace... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Civi Nováček

|
Zaslal: po říjen 29, 2012 10:28 am Předmět: |
|
|
Kibe napsal: | Bylo to půl roce , teď už tolik nestřílím. |
...a to sa dá?
sak to je 165 sipov denne alebo 300 obden
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Kibe Grafoman

|
Zaslal: po říjen 29, 2012 10:23 am Předmět: |
|
|
Bylo to půl roce , teď už tolik nestřílím. _________________ když se střetne smysl s významem, tak počkej se svýmy soudy |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Civi Nováček

|
Zaslal: po říjen 29, 2012 9:53 am Předmět: |
|
|
cornus - jasné, aj to mi napadlo. Každopádne budem rád, keď budem medzi neprasknutými šťastlivcami. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Civi Nováček

|
Zaslal: po říjen 29, 2012 9:48 am Předmět: |
|
|
Kibe, nehádam sa, len mi to prišlo divné. Mám z neho totiž dobrý pocit.
30 000 vystrelov a uznaná záruka? To si stihol asi v priebehu dvoch rokov, rátam. Strieľaš teda hodne, mám čo doháňať  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Kibe Grafoman

|
Zaslal: po říjen 29, 2012 9:13 am Předmět: |
|
|
Mě devastátot prasknul(rameno) a tak polovině lidí, co znám(kteří ho měli), tak taky(rameno i střed). Výhodu vidím v tom, že reklamace proběhla vždy bez problémů. Např. v mém případě jsem měl nová ramena za 10 minut, když mi prasklo rameno na střelnici(po cca 30000 výstřelů). Ta váha šípu má určitě taky značný podíl na těchto problémech. _________________ když se střetne smysl s významem, tak počkej se svýmy soudy |
|
Návrat nahoru |
|
 |
imago Stálý přispivatel

Registrace: 23.12. 2011 Příspěvky: 432 Bydliště: Brno
|
Zaslal: ne říjen 28, 2012 1:41 am Předmět: |
|
|
Ahoj Civi, já Ti jen chci potvrdit, že ačkoliv jej nemám, je Devastator podle mého výborný a krásný luk a střílí suprově. Těch pár lidí, co znám, s ním problémy včetně prasknutí nemělo a nemá, je mi to divný, že zprávy o prasknutém Devastatoru chodí vždy jen ze Slovenska, říkám si, jestli tam chalani nepoužívají moc lehký šípy - opravdu nevím. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Civi Nováček

|
Zaslal: so říjen 27, 2012 9:47 pm Předmět: Devastator |
|
|
Ahojte. Som tu novy, strielam necely rok a cucám info kde sa len da
Som trochu rozcarovany z reakcii, ktore tu citam ohladom Samicku. Ked som pred rokom kupil luk, absolutne nic som o lukostrelbe nevedel, tak som si nechal poradit vo Vinicnom. Chcel som sa venovat intuitivnej strelbe a luk som chcel jednoznacne recurve - pocitovo. Tak nejak sme sa vysplhali az k vyssim sumam a skoncil som pri Samick Devastator 40lbs, sipy Powerflight 500. To je dovod, preco pisem. Kopec z vas tu pise aj o tomto modeli, ze je "nanic". Nestrielam casto a odstrielal som s nim asi 3000 sipov pri roznych poveternostnych podmienkach. Som s nim nadmieru spokojny. Pre niektorych je to "len" 40-tka, ale dovolim si tvrdit, ze je rychly a ma slusnu ranu (stihol som si už rozbiť stojan na terčovnicu + ďalšie veci )
Mozno som vymakol kus, alebo mam ten pocit preto, ze som este neskusil nieco ine - lepsie.
Kazdopadne mam kopec otazok ohladom vyberu sipov, techniky strelby atd atd. Patram tu na fore, ale je to dost komplikovane a nove vlakna otvarat nechcem - urcite dostanem odpoved - najdi si, uz sa to tu rozoberalo
Ak ste niekto z BA, ozvite sa sem alebo sukromnou spravou. Rad nadviazem kontakt s niekym, kto sa strelbe venuje pravidelne a co-to poradi.
Dik
Čivi
PS: to su fakticky Samicky tak zle...?  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
tulak77 Grafoman

Registrace: 31.12. 2007 Příspěvky: 2096 Bydliště: Pataš
|
Zaslal: st červen 20, 2012 5:31 pm Předmět: |
|
|
Jasne to bol moj prvy longbow ktory som drzal v ruke SLB mas pravdu bol dost hnusn ale aj tak som sa aspon nieco naucil .... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
tulak77 Grafoman

Registrace: 31.12. 2007 Příspěvky: 2096 Bydliště: Pataš
|
Zaslal: st červen 20, 2012 4:48 pm Předmět: |
|
|
to naozaj vyzera dost hnusne ... Ja osobne mam este doma nejaky ten Samick ale nestrielam z neho ... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
bowhunter123 Grafoman

Registrace: 14.6. 2010 Příspěvky: 653 Bydliště: Zvolen
|
Zaslal: st červen 20, 2012 4:45 pm Předmět: |
|
|
uff... tá posledná fotka..až zamrazí..  _________________ Lukostreľba je boj lukostrelca so sebou samým. (E. Herrigel, Zen a umenie lukostreľby) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
alwarez Grafoman

Registrace: 12.7. 2009 Příspěvky: 2333 Bydliště: Severni Karolina USA
|
Zaslal: st červen 20, 2012 4:44 pm Předmět: |
|
|
Nahanite mi strach, nekupujte zadne Samicky ,kdyz se luk zlomi tak se pouze prelozi a ne aby explodoval ......totiz 40 liber bylo tady schvaleno pred par lety jako lovecky luk co ma dostatek energie na zabiti jelence kdysi bylo 45 liber a tak opatrne a neposlete si sip z krz ruku !!!! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
sirsoso Nováček

Registrace: 19.6. 2012 Příspěvky: 1 Bydliště: Bratislava
|
Zaslal: st červen 20, 2012 1:28 pm Předmět: Samick Lion |
|
|
Tak pripajam zopar fotiek, ako dopadol dalsi kus od Samicku. Prvy nam praskol hned pri natahu.
http://www.eagleeye.szm.com/end.html
soso _________________ S pozdravom Sirsoso |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|