Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Elév Grafoman

Registrace: 4.2. 2010 Příspěvky: 1107 Bydliště: Pacov
|
Zaslal: po leden 03, 2011 12:05 pm Předmět: |
|
|
Ataman napsal: | Elév: Poněkud svérazná interpretace, neřekl jsem, že to byl jezdecký luk. Byl dřevěný a zepředu polepený šlachami... |
...to je pravda, neřekl, takže snáď logická interpretace... šlachované drevo je samozrejme iná káva, tak sorry...
Ja by som ti doporučil toto:
http://www.nomadbows.com/htm/L1_Asszir/g/index.html
tvarovo to zodpovedá, cena je dobrá a ešte to aj krásne (presne a rýchlo) striela. Jediné čo mne na tých drevolaminátových grozeroch vadí je ten tuhý náťah a pri silnejších celolaminátoch ten kopanec do ramena. Čo sa týka dobovej autentičnosti, platí čo napísal Cornus... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Vason Občasný přispivatel

Registrace: 27.5. 2008 Příspěvky: 157
|
Zaslal: po leden 03, 2011 11:52 am Předmět: |
|
|
Ataman napsal: | ......Například luk Crimean tatar byl podle názvu používán Krymskými Tatary ,ale znamená to, že používali výhradně tento typ? Některé druhy z různých dob jsou si podobné, odhadnete někdo, nakolik je typologie směrodatná? |
Grozer se celkem i snazi delat vzhledove "historicke kopie" casto tedy na ukor funkcnosti, nicmene popravde rozmanitost druhu a nazvu jest take komernim tahem aby byla sirsi a pestrejsi nabidka, preci jenom je to pro pana Grozera zivobyti. Nicmene urcite stoji za to za nim zajet, je to prijemny clovek a muzes si osobne odzkouset cokoliv z jeho produkce co ma na sklade. _________________ Nikdy nic neni tak jak se zda! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

Registrace: 22.2. 2007 Příspěvky: 5356 Bydliště: Galgocy
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ataman Nováček

Registrace: 2.1. 2011 Příspěvky: 2
|
Zaslal: po leden 03, 2011 10:59 am Předmět: |
|
|
Elév: Poněkud svérazná interpretace, neřekl jsem, že to byl jezdecký luk. Byl dřevěný a zepředu polepený šlachami, výrobce jmenovat nebudu, ale neznámý není. Zasloužilé veterány mohu ujistit, že pak příspěvky smažu, abych jim nezvedal žlučník.
Chtěl jsem koupit luk od Grozera, ale pak jsem si přečetl několik negativních komentářů, což mě nepotěšilo. Na Alexbow je přímo v nabídce všehovšudy jeden luk, který by přicházel v úvahu.
Docela by mě zajímalo, jak je to s charakterističností jednotlivých typů. Například luk Crimean tatar byl podle názvu používán Krymskými Tatary ,ale znamená to, že používali výhradně tento typ? Některé druhy z různých dob jsou si podobné, odhadnete někdo, nakolik je typologie směrodatná? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
TS Spelec Grafoman

Registrace: 5.12. 2009 Příspěvky: 524 Bydliště: Vyškovsko
|
Zaslal: po leden 03, 2011 9:55 am Předmět: |
|
|
Ataman:Od Grozera-pokud o něm uvažuješ můžeš mít Turka-Base hned.Má na skladě55lb a 54lb v kolonce STOCK. Pokud bys chtěl silnější a jinou barvu tak je to cca 2,5 měsíce a dělá se do60lbs. Tatar Krimi Taky do 60tky ale na objednávku. Ja mám turk.base 55lb. Obrázky tady opár řádků níž.
T.S. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Itazipa Grafoman

Registrace: 16.6. 2006 Příspěvky: 1017 Bydliště: Kladno
|
Zaslal: po leden 03, 2011 1:27 am Předmět: |
|
|
V tom případě bych volil Krim Tatara, nebo Turka. Turkis Base od Grozera je tvarově odpovídající a tvým účelům by měl vyhovovat. Domnívám se, že všichni ti Avaři a Hunové jsou na tvou dobu nevhodní. _________________ ...to je dobrý vědět... Itazipa Yuksá Óta |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Elév Grafoman

|
Zaslal: po leden 03, 2011 12:54 am Předmět: |
|
|
Ataman napsal: | ...před dvěma lety jsem si u jednoho výrobce objednal luk se zvratnými rameny z dobových materiálů... |
Toto ma celkom zaujalo. Ak sa teda bavíme o reflexných krátkych (jazdeckých) lukoch - čiže ak z dobových materiálov, tak asi hovoríme o hornbowe. Na svete je možno 5 ludí, ktorých by skúsenosti a majstrovstvo (v čisto remeselnom význame, žiadne zbožšťovanie ani okultizmus ) oprávňovalo prijať takúto objednávku. A ani jednému by sa ten luk nezlomil. Ak si to objednal u nejakého šuflikanta bez toho aby si si spravil dosť dobrý prehlad o problematike (keďže sa tu jedná zvačša už o značné sumy), tak by si mal možno začať zvažovať používanie výrazov ako "rádobyodborníci"...  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
alwarez Grafoman

Registrace: 12.7. 2009 Příspěvky: 2333 Bydliště: Severni Karolina USA
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
alwarez Grafoman

Registrace: 12.7. 2009 Příspěvky: 2333 Bydliště: Severni Karolina USA
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ataman Nováček

Registrace: 2.1. 2011 Příspěvky: 2
|
Zaslal: ne leden 02, 2011 3:21 pm Předmět: výběr luku |
|
|
Původně jsem chtěl založit nové téma, ale tohle podle názvu celkem vyhovuje.
Hodlám si koupit reflexní/jezdecký/recurve luk na historickou střelbu (takže mi jde o celkem odpovídající vzhled).
Křivkami se mi nejvíc líbí luky tvaru Medvěd a Chrt od Kassaie, Nomad G 1 Székely, Nomad L 3 Jazygian a Nomad L 4 Hungarian od Grozera.
Luk může stát přibližně 5000 (6000) a nátahovou sílu chci tak 60lb.
Předem díky |
|
Návrat nahoru |
|
 |
TS Spelec Grafoman

|
Zaslal: st prosinec 08, 2010 4:46 pm Předmět: |
|
|
Tak mi odepsal. Dear Antonin,
the Junior Turkish bow has just been completed. We are sending it on Friday.
Sorry for the delay.
Best regards,
Noémi Varga, Csaba Grózer's assistant
To čumím Sláááááva na výsostech. T.S. |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: st prosinec 08, 2010 4:14 pm Předmět: |
|
|
Moje reklamace probehla taky bez problemu _________________ Nikdy nic neni tak jak se zda! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mysa Grafoman

Registrace: 25.9. 2006 Příspěvky: 4466 Bydliště: Praha - Radotín
|
Zaslal: st prosinec 08, 2010 1:51 pm Předmět: |
|
|
tak už je zřejmě velkotovárník. Já u něj reklamoval dvakrát a trvalo to asi 14 dní. Jsou výrobci, kteří reklamace neuznávají ze zásady  _________________ Důvěřuj Aláhovi, ale napřed si uvaž velblouda.
Prorok Mohamed |
|
Návrat nahoru |
|
 |
TS Spelec Grafoman

|
Zaslal: st prosinec 08, 2010 1:24 pm Předmět: |
|
|
Mysa napsal: | Grozeři mají životnost slušnou a kdyby ne, reklamace je vyřízena raketovou rychlostí |
Ta raketová rychlost u mé reklamačky už trvá od 27 srpna doposud. Dneska jsem mu psal že už mně to s..e. To jsem zvědavý co mi zase odpoví. .
T.S. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
ormatops Nováček

Registrace: 12.11. 2010 Příspěvky: 2
|
Zaslal: ne listopad 14, 2010 9:33 pm Předmět: |
|
|
Jako lepší beru Kassaye než Samick, ale taky ho neberu jako konečnou stanici. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
staso Stálý přispivatel

Registrace: 2.11. 2009 Příspěvky: 477 Bydliště: Bratislava
|
Zaslal: ne listopad 14, 2010 6:52 pm Předmět: dik |
|
|
Vďaka za fotky ... naozaj potešili  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
TS Spelec Grafoman

|
Zaslal: ne listopad 14, 2010 6:41 pm Předmět: Re: ok |
|
|
staso napsal: | TS: Dík za info. Budem sa tešiť ak sa Ti podaria nejaké fotky... |
Staso tu máš pár tch slíbených fotek. T.S.
http://tsspelec.rajce.idnes.cz/Luk/ |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ivan Stálý přispivatel

Registrace: 1.9. 2010 Příspěvky: 441
|
Zaslal: so listopad 13, 2010 9:00 pm Předmět: |
|
|
Mně jenom zajímalo který z těch dvou ormntopus hodnotil jako lepší.Neobjednám si žádný z nich. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pallo007 Grafoman

Registrace: 17.9. 2007 Příspěvky: 1428 Bydliště: Senec
|
Zaslal: so listopad 13, 2010 8:55 pm Předmět: |
|
|
Ivan napsal: | Teď ještě vědět kterej z nich je nebetyčně lepší.  |
ale no, je jedno ktory si vyberies, v momente ked ho objednas budes lutovat ze si neobjenal ten druhy:-))) ber to tak, ze vacsina ludi tu neberie nakup luku ako vec konecnu a na dozivotie:-))) o rok uz budes mat doma mozno dalsie dva:-) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ivan Stálý přispivatel

Registrace: 1.9. 2010 Příspěvky: 441
|
Zaslal: so listopad 13, 2010 8:22 pm Předmět: |
|
|
Teď ještě vědět kterej z nich je nebetyčně lepší.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
ormatops Nováček

Registrace: 12.11. 2010 Příspěvky: 2
|
Zaslal: pá listopad 12, 2010 9:02 pm Předmět: Kassay medvěd |
|
|
Mám od Kassaye medvěda v 58 librách, a nemám si na co ztěžovat, nemám sice možnost ho srovnat s Grozerem, jenom se Samickem Talonem, ale tam je rozdíl nebetyčný. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Vraell Nováček

Registrace: 16.10. 2010 Příspěvky: 16 Bydliště: Jižní Morava, okolí Brna
|
Zaslal: út listopad 09, 2010 11:43 pm Předmět: |
|
|
fajn díky za radu, ale já spíš čekal porovnání těch dvou luků, zkušenosti s nimi a tak podobně |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Elév Grafoman

|
Zaslal: út listopad 09, 2010 10:17 am Předmět: |
|
|
...ale kúp si ho radšej tu:
http://pannonijasz.com/index.php
ušetríš nejakých 50euro...
Hlavný rozdiel vidím v tom, že pri bírovy si možeš vybrať farbu kožky a dá sa kúpiť až 110 librový... Shocked |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Vraell Nováček

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jas Grafoman

Registrace: 12.11. 2006 Příspěvky: 2772
|
Zaslal: ne listopad 07, 2010 6:27 pm Předmět: |
|
|
Aký odkaz ? Daj si do googlu Kassay bows. alebo ak to chceš v Maďarčine Kassay íjász a môžeš sa vytešovať do zblbnutia... _________________ J. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Vraell Nováček

|
Zaslal: ne listopad 07, 2010 5:41 pm Předmět: |
|
|
hoď mi nějakej odkaz prosím |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: čt listopad 04, 2010 8:14 am Předmět: |
|
|
Vraell napsal: | A co takhle Bear od kassaie? Jak ten si u vás stojí? |
Ja mam Falkon 1 a vrele nedoporucuji, pokud se nechystas strilet z kone Kassaiovou technikou na Kassaiove trati  _________________ Nikdy nic neni tak jak se zda! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Vraell Nováček

|
Zaslal: čt listopad 04, 2010 1:10 am Předmět: |
|
|
A co takhle Bear od kassaie? Jak ten si u vás stojí? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mysa Grafoman

Registrace: 25.9. 2006 Příspěvky: 4466 Bydliště: Praha - Radotín
|
Zaslal: so říjen 23, 2010 4:57 pm Předmět: |
|
|
Co jsem měl možnost vyskoušet, tak z Grozerů vyšel nejlépe "asyřan" . V podstatě turek s deflexem v madle. Slušně rychlý, stabilní a ergonomicky mnohem lepší, než korejci. Ale co se tedy cena- výkon týče, na korejce hned tak něco nemá a když, cena je několikanásobná _________________ Důvěřuj Aláhovi, ale napřed si uvaž velblouda.
Prorok Mohamed |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Elév Grafoman

|
Zaslal: so říjen 23, 2010 4:43 pm Předmět: |
|
|
Vraell napsal: |
Zatím mám požadavek na funkčnost, propracovanost z hlediska dobovosti a materiálu jde myslím prozatím stranou |
... ak ti ide o funkčnosť, tak sa daj radšej na tých korejcov. Ich velmi príjemný a dlhý náťah, švih a rýchlosť grozery nemajú, aspoň nie tie lacnejšie... a cena nieje o moc vyššia. Grozer ktorý striela porovnatelne stojí min. o polovicu viac... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|