Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Xaldas Nováček

Registrace: 11.8. 2011 Příspěvky: 2 Bydliště: Konarovice
|
Zaslal: ne srpen 14, 2011 7:04 pm Předmět: |
|
|
Sorry. Ale skus pisať s Dislexiou plus Disgrafiou. Ale vynasnažim sa aby som prejšiel u teba aspoň zo 4-kou. Gratulujem. Inak mam fotku toho istého luku so štirmi ramenami na každej strane. A ten chlapec s tim napadom spojit 2 pári ramien k sebe neuspeje zbytočne vyhodené prachy. To predné lučištie je uplne atipicke oproty tomu čo sa vyraba. Ku klasickému luku nepoužitelne. Zlomilo bi sa tak 20-25 cm u špičky. A to hovorym s vlastnej skúsenosti. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

Registrace: 22.2. 2007 Příspěvky: 5356 Bydliště: Galgocy
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Xaldas Nováček

Registrace: 11.8. 2011 Příspěvky: 2 Bydliště: Konarovice
|
Zaslal: čt srpen 11, 2011 5:22 pm Předmět: |
|
|
Ja som podobny virobil. A ak si trufaš ho virobit tak klobuk dolu. Dufam ze maš za sebou už zdarne virobenich aspom 20 lukou. Tei ramena su tem kvoli sčitaniu sily Napriklad kratcie ma 5 kg v tahu a dlkšie 10 kg v tahu visledok je 15 kg. uhol tetivi tiežmeni parametre obidvoch ramien. Ked tak chod na veb www.moznenemozneluky.websnadno.cz a mrkni sa na neho.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
emanon Stálý přispivatel

Registrace: 26.2. 2011 Příspěvky: 368
|
Zaslal: út červen 14, 2011 11:39 am Předmět: |
|
|
nemyslím že ten malý luk je proti tomu aby to nešlo po tetive , je to len náhrada šlachovania na krátkom luku do chladnejšieho a vlhkejšieho prostredia asi ,niečo ako zlepšená verzia káblového backingu ,alebo proste iná ...
...a aj som aj názoru že ak sa to urobí tak ako to robia americký výrobcovia súčastne ,že dva priame luky spojené ,jeden večší a druhý menší tak je to vaicmenej bez účinku (taka voloviva iba,oblbovák) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
alwarez Grafoman

Registrace: 12.7. 2009 Příspěvky: 2333 Bydliště: Severni Karolina USA
|
Zaslal: út červen 14, 2011 10:02 am Předmět: |
|
|
Presne tak ja tu knizku mam a ten maly luk zabranuje string follow tomu vetsinu luku a tak je to vyhoda na kterou prisli i primitivove ,luk se vlastne nachazel v chladnem prostredi a ja jsem sice byl pouze v Mainu v lete ,ale teplota nikdy nepresahla 20 stupnu C ale tento luk se vyskytoval dale na severu new found land a tam dobre fungoval ,zde by to byla tragedie s temi prirodnimi materialy .....Tomuto luku nebudou zacatecnici rozumet a proto maji ty nesmyslne vykriky ......
Luk by dobre fungoval na Slovensku v horach v zime ..... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
emanon Stálý přispivatel

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
emanon Stálý přispivatel

|
Zaslal: út červen 14, 2011 9:07 am Předmět: |
|
|
presne to ma napadlo alwy že tie ramena maju byť tvarovane do reflexu obe hádam inak je to oničom
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
alwarez Grafoman

|
Zaslal: út červen 14, 2011 6:42 am Předmět: |
|
|
Ty ramena na luku spojuje a spojovala slacha a horni tamena byla trochu zakrivena ,zakroucenim tetivy muzeme trochu zvysovat a snizovat tah luku a luk muze zustavat delsi dobu natazeny.... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Zeryk Nováček

Registrace: 6.10. 2010 Příspěvky: 104
|
Zaslal: st červen 08, 2011 1:25 pm Předmět: |
|
|
Spíš než historie vikingů apod. by mě zajímalo kdo z vás tady ten luk skutečně má nebo z něj alespoň střílel... . a pár dalších věcí:
Ten luk z toho fantazi obrázku asi v reálu moc nenastřílí, co?
Sundává se ta "tětiva" co spojuje ramena?
Ty dvě části jsou spojené jenom u madla?
To že jsou dva tomu celému dodává na průraznosti?
Kdybych si chtěl něco takového nadstavit na svůj obyč. luk o kolik % se zvedne výkon? Stojí to vůbec za to? Má to nějaké pravidlo, že ten menší musí mít sílu 1/3 nebo něco takého?
Na první pohled to nevypadá těžce, prostě jenom vyrobím dva, ten menší nahřeju a prohnu do deflexu a slepím v madle...
Alwarez: Prosím tísici slovy a méně u tvých příspěvků se v ději ztrácím po pár větách... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
alwarez Grafoman

|
Zaslal: so červen 04, 2011 8:10 pm Předmět: |
|
|
Zacatecnik se nemuze poustet do vyroby Penobcsotu ,pouze lukar jako je treba Cornus by mohl udelat tento luk ----ze drevo laminatu pouze si zkomplikujete zivot a stejne nedosahnete vetsiho vykonu a je problematicke nahradit ty provazy co spoluji ramena aby vydrzely po dobu trvanlivosti ramem drevolaminatoveho luku .....orginal byl slachy a nekdy kuze ...... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Iorweth Nováček

Registrace: 4.6. 2011 Příspěvky: 3
|
Zaslal: so červen 04, 2011 7:57 pm Předmět: |
|
|
Díky za info. Tady je lepší obrázek toho mého luku . Myslím, že od penobscotu se dost liší ne? Přemýšlel jsem, že bych si objednal 2 páry standartních ramen pro sportovní luky, jeden pár delší, jeden kratší a jen vyrobil střed... asi plácám nesmysly, co?  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
alwarez Grafoman

|
Zaslal: so červen 04, 2011 7:44 pm Předmět: |
|
|
Jo to bude zase rvani zacatecniku ,kdyz se rozepisi o Penobscotu .Tak tento kmen zil na severu mezi kanadskymi hranicemi a dnes statem Mainem ,ale jasne luk byl pouzivan i jinymi kmeny a byl hlavne urcen na loveni Losu a ten muze vazit az 3/4 tuny .Luk nestrili rychle to neni jeho ucel ,ale strili velmi dobre tezke sipy 600 grains a vice, ma vetsinou tah 60 liber a vice ....Los zije i o mnoho nize a kdyz jsem bydlel v Bostonu a okolo Bostonu obcas se do predmesti zatoulal los a pak novinari z toho meli senzaci ,nez zase los odesel,ale to je skutecne nejjiznesi hranice tohoto zvirete.... Tento luk je nejmene 1000let stary jako model luku ,nebot do Ameriky pronikli Vikingove asi pred 1000 lety a v dnesni Canade zalozili osadu so byla znicena indiany a to neni nejaka fantasie ,osadu vykopali a muzete se tam dojet podivat a najit si to na netu a nasli tam vikingske artifakty a legenda vypravi ze 200 yardu letel sip z Penobscotu ,nez zabil vikingskeho sefa no Evropani prisli o asi 500 let pozdeji a bylo jich vice, nez indianu ....luk vypada zajimave ,ale nema vyhody o proti dnesnimu drevolaminatu na losa potrebujete 60 liberni recurve a tezky sip 600 grains....Byron Ferguson ma ve sve knize jak strelil losa v Canade a musel volat helikopteru aby losa vytahli z baziny ,kam zapadl pri svem poslednim kratkem behu ..... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jas Grafoman

Registrace: 12.11. 2006 Příspěvky: 2772
|
Zaslal: so červen 04, 2011 6:27 pm Předmět: |
|
|
Je to názov indiánskeho kmeňa, ktorý ho preslávil- Penobscot... _________________ J. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Iorweth Nováček

|
Zaslal: so červen 04, 2011 6:18 pm Předmět: |
|
|
Díky moc! Přesně tohle jsem potřeboval . Teď už vím, jak se jmenuje... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
tulak77 Grafoman

Registrace: 31.12. 2007 Příspěvky: 2096 Bydliště: Pataš
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
tulak77 Grafoman

Registrace: 31.12. 2007 Příspěvky: 2096 Bydliště: Pataš
|
Zaslal: so červen 04, 2011 1:33 pm Předmět: |
|
|
Nazdar ten luk ma realny povod ... indiansky luk ale omnoho viac ako ja s mojimi drobnymi znalostami by ti povedal Prorazeckosti on sa zaobera indianskymi lukmi  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Iorweth Nováček

|
Zaslal: so červen 04, 2011 1:11 pm Předmět: Penobscot |
|
|
Ahoj,
dnes jsem narazil na kresbu zvláštního luku - http://www.kaermorhen.ru/modules/Gallery/Files/wallpaper_w2_1600/TheWitcher2_Iorweth_1600x1200.jpg . Zajímalo by mne, jestli takovéto luky existují (přece jen je to fantasy obrázek) a jestli ne, co si o něm myslíte? Je vůbec funkční? Jaké by měl asi vlastnosti? Já střílím cca rok s obyčejným sportovním lukem, ale přemýšlel jsem o tom, že bych se pokusil vyrobit ten luk z obrázku...myslíte, že se do toho mám pustit?
Díkyz a všechny odpovědi. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|