Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
cornus Grafoman

Registrace: 22.2. 2007 Příspěvky: 5356 Bydliště: Galgocy
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
ostrolucan Nováček

Registrace: 24.2. 2011 Příspěvky: 41 Bydliště: Zvolen
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
ostrolucan Nováček

|
Zaslal: so leden 28, 2012 8:13 pm Předmět: |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=FpPhQ3kxbQ0&feature=youtu.be
Tak už som to dnes konečne zalepil,zajtra uvidím či som si počínal dobre
Dal som aj video v celej dlžke kde je môj postup lepenia,len dúfam som na nič nezabudol Má 12 minút tak kto chce sa môže pozrieť,ešte pripomínam že som to robil v spartanských podmienkach(kuchyňa na poschodí) kedže u nás bolo v noci mínus 18 a nechcelo sa mi kúriť v dielni...  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
dav1dMldc Grafoman

Registrace: 16.1. 2010 Příspěvky: 580 Bydliště: ladce
|
Zaslal: ne leden 22, 2012 8:31 pm Předmět: |
|
|
ak maš trochu dreva odštiepnuteho, nalej tam sekundové lepidlo, pritlač, a omotaj to polyesterovou alebo podobnou niťou. Nakoniec zalej sekunďakom. To nepraskne ani keby neviem čo s tím robíš . To je všetko. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
ostrolucan Nováček

|
Zaslal: pá leden 20, 2012 6:20 pm Předmět: |
|
|
nie,je to len nalakované.neviem,možno by to bolo pevnejšie ak by aj na omotávke bolo lepidlo,no mne to zatiaľ drží aj takto[/quote]
a keď to budem ešte prípadne pretierať tým lepidlom tak má byť tetiva napnutá alebo povolená?Myslím tým to či to nebude praskať (lepidlo)keď to bude vytvrdnuté? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
oravec Občasný přispivatel

Registrace: 5.2. 2009 Příspěvky: 287
|
Zaslal: pá leden 20, 2012 5:49 pm Předmět: |
|
|
ostrolucan napsal: | Tú omotávku si nespevnil lepidlom?Myslel som že zalepím tú prasklina a tú omotávku ešte zatriem lepidlom,aby to bolo pevnejšie? | nie,je to len nalakované.neviem,možno by to bolo pevnejšie ak by aj na omotávke bolo lepidlo,no mne to zatiaľ drží aj takto |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
ostrolucan Nováček

|
Zaslal: pá leden 20, 2012 3:26 pm Předmět: |
|
|
Tú omotávku si nespevnil lepidlom?Myslel som že zalepím tú prasklina a tú omotávku ešte zatriem lepidlom,aby to bolo pevnejšie? |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
ostrolucan Nováček

|
Zaslal: čt leden 19, 2012 9:03 pm Předmět: |
|
|
oravec napsal: | ostrolucan mám prasklinku na svíbovom plocháči takú ako ty,trošku odlúpený jeden letokruh,presne ako písal Jeneš,zalial som to lepidlom urobil omotávku,luk takto strieľa už rok a nezlomil sa . Naso,na jednom svíbovom plocháči mám tiež podobnú prasklinu a nalial som tam sekundové lepidlo,omotávka žiadna,luk tiež stále strieľa(keď chcete tak to aj odfotím a pošlem) takže kašlite na toho "amerického" mudrca.ak by bol ostal v čechách tak by ostal normálny lenže odsťahoval sa do ameriky a tam mu američťí soudruzi vymleli mozek aby byl jako oni  |
Poslal som Ti asi pred tromi dňami sz a stále nič???Pošli mi tú fotku ako si to opravil. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Naso Nováček

Registrace: 31.12. 2011 Příspěvky: 133
|
Zaslal: út leden 17, 2012 8:30 pm Předmět: |
|
|
jj mám tam ten modrý extrém  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Naso Nováček

|
Zaslal: út leden 17, 2012 8:17 pm Předmět: |
|
|
njn holt smůla už to tam je. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Pája1111 Grafoman

Registrace: 24.1. 2007 Příspěvky: 548 Bydliště: Brno
|
Zaslal: út leden 17, 2012 7:41 pm Předmět: |
|
|
Chemoprén je ta nejhorší volba na něco takového. Přeji hodně štěstí při čekání na vytvrdnutí ) _________________ Když máš obě ruce levé, staň se levákem, budeš ve výhodě! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
vladik Občasný přispivatel

Registrace: 14.10. 2008 Příspěvky: 230 Bydliště: Michalovce, SR
|
Zaslal: po leden 16, 2012 7:17 pm Předmět: |
|
|
ou...ten chemopren je aj po vyschnuti prakticky guma...podla mojho skromneho nazoru nevhodne...ten epoxid bola dobra volba.. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Naso Nováček

|
Zaslal: po leden 16, 2012 6:42 pm Předmět: |
|
|
Vpohodě já ho už ani nevnímám, kdybych měl uvažovat jako on tak proto abych něco ulovil bych si měl vzít dělo s ultrakrátkými vlnami, případně vodíkovou bombu abych byl in! Je to moderní ne.
Já mám molegabet, nebo holmika proptože, mi to přikazuje materiál vzhledem k výkonu. A styl se mi líbí. Takže mi nevadí že jsem podle alwa začátečník nepoužívající šlachy.
Co se týče té podélné praskliny nalil jsem tam lepidlo chemoprén extrém! A vůbec mi to nijak nevadi. Po vytvrdnutí uvidím jak to bude makat. Tož tak. Jakmile to stvrdne, dám vědět jak to pracuje. |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: ne leden 15, 2012 9:10 pm Předmět: |
|
|
ostrolucan mám prasklinku na svíbovom plocháči takú ako ty,trošku odlúpený jeden letokruh,presne ako písal Jeneš,zalial som to lepidlom urobil omotávku,luk takto strieľa už rok a nezlomil sa . Naso,na jednom svíbovom plocháči mám tiež podobnú prasklinu a nalial som tam sekundové lepidlo,omotávka žiadna,luk tiež stále strieľa(keď chcete tak to aj odfotím a pošlem) takže kašlite na toho "amerického" mudrca.ak by bol ostal v čechách tak by ostal normálny lenže odsťahoval sa do ameriky a tam mu američťí soudruzi vymleli mozek aby byl jako oni  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
alwarez Grafoman

Registrace: 12.7. 2009 Příspěvky: 2333 Bydliště: Severni Karolina USA
|
Zaslal: ne leden 15, 2012 8:47 pm Předmět: |
|
|
Tak se zeptej Cornuse rekneme ma rok Holmika a najednou napraskne rameno a co on udela pujde si udelat noveho Holmika a starym zatopi a nekdo muze tvrdit ze to neumim, ale Holmik to je doba kamenna a to sakra jeste jste tam nedospeli v tom pripade bude zbyvat koupit novy luk myslivec si nekoupi jednu brokovnici za zivot, ale ma jich celou baterii a ani lukostrelec nema jediny luk ......jo a jak jsi zvolil tu opravu nejak jinak je proste spatne ,reseni je pouze novy luk ci slachy nemusic verit, ovsem stale jsi nedosahl vedomostem doby kamenne a budes se muset vratit k atlatlu .... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Naso Nováček

|
Zaslal: ne leden 15, 2012 7:22 pm Předmět: |
|
|
alwarez napsal: | Dnes nema sanci nikdo na omluvu a vymluvu na pocitaci se necha vse koupit..... |
Seš blb! To že použiju jiný způsob, než propaguješ ty, neznamená nutně že je horší! Navíc já jsem zřejmě vyrobil víc luků než ty! Holt někdo se jen chvástá a někdo dělá. To že jen žvaníš, ví na tomhle foru každý. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jeneš Grafoman

Registrace: 16.6. 2006 Příspěvky: 762 Bydliště: u Karlových Varů
|
Zaslal: ne leden 15, 2012 6:28 pm Předmět: |
|
|
Naso napsal: | chci se zeptat na jednom rameni mám taky podélnou prasklinu jdoucí do hloubky až k zádům, prasklina je vertikální, šikmá k ose luku. Prasklina cca 2mm široká. Praskina byla v rameni už při výrobě luku. Luk má 55lb/ 28" luk jde natáhnout i na 30". Zatím foto nemám, momentálně není možnost jak to blejsknout. Bude stačit do toho nalít nějaký sekundový lepidlo a omotat nití? |
Pokud to chceš zkusit opravit, tak určitě použij nějaké ledidlo na epoxydové bázi, které při tvrdnutí nemění svůj objem a tvrdne i v silné vrstvě. Vteřinové lepidlo není vhodné pro vyplňování širších mezer, v tlusté vrstvě velmi špatně tvrdne. Jestli to bude stačit ti nikdo nezaručí, jediné co můžeš udělat je zkusit to. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
alwarez Grafoman

|
Zaslal: ne leden 15, 2012 6:13 pm Předmět: |
|
|
Dnes nema sanci nikdo na omluvu a vymluvu na pocitaci se necha vse koupit..... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Naso Nováček

|
Zaslal: ne leden 15, 2012 1:29 pm Předmět: |
|
|
chci se zeptat na jednom rameni mám taky podélnou prasklinu jdoucí do hloubky až k zádům, prasklina je vertikální, šikmá k ose luku. Prasklina cca 2mm široká. Praskina byla v rameni už při výrobě luku. Luk má 55lb/ 28" luk jde natáhnout i na 30". Zatím foto nemám, momentálně není možnost jak to blejsknout. Bude stačit do toho nalít nějaký sekundový lepidlo a omotat nití? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jeneš Grafoman

|
Zaslal: ne leden 15, 2012 12:52 pm Předmět: |
|
|
cornus napsal: | Ešte stojí za pokus dostať pod odšiepené drevo sekundové lepidlo a pritlačiť. Je pevnejšie ako drevo. |
Přesně tak jsem to myslel - to lepidlo samozřejmě hlavně pod tu štěpinu. Asi jsem to nenapsal moc srozumitelně. Jen místo toho vteřinového lepidla používám raději to UHU 300, je to nejpevnější lepidlo, na které jsem zatím narazil. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jeneš Grafoman

|
Zaslal: ne leden 15, 2012 12:45 pm Předmět: |
|
|
ostrolucan napsal: | Skúsim to teda tým UHU 300,a tú omotávku môžem spraviť niťou čo je na omotávku tetivy?Myslím že tá bude dosť silná... |
Může být i slabší, stačí polyesterová niť - ta co se dá těžko přetrhnout. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
ostrolucan Nováček

|
Zaslal: ne leden 15, 2012 12:09 pm Předmět: |
|
|
Skúsim to teda tým UHU 300,a tú omotávku môžem spraviť niťou čo je na omotávku tetivy?Myslím že tá bude dosť silná... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jeneš Grafoman

|
Zaslal: ne leden 15, 2012 10:55 am Předmět: |
|
|
alwarez napsal: | Nesmysl zacatecnici tohle se necha opravit pouze 2-3 vrstvami slach a v miste praskliny omotat slachou !!!!
Ja bych tam nalepil jeste hadi kuzi koupenou na e-bay ,ale take nemusi to byt, staci nalepit nejakou dzinovinu a nalakovat ....... |
Ja jsem udělal víc než 90 luků z přírodních materiálů a přes stopadesát laminátových lučišť na kuše ty mudrci.
Šlachy obvykle doma lidi v šuplíku nemají, zatímco lepidlo si snadno koupí.
Navíc já tu neventiluju svoje doměnky jako ty, ale osobně vyzkoušené postupy. Tím netvrdím, že ten luk dlouhodobě vydrží, ale má tu šanci. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
alwarez Grafoman

|
Zaslal: ne leden 15, 2012 1:24 am Předmět: |
|
|
Nesmysl zacatecnici tohle se necha opravit pouze 2-3 vrstvami slach a v miste praskliny omotat slachou !!!!
Ja bych tam nalepil jeste hadi kuzi koupenou na e-bay ,ale take nemusi to byt, staci nalepit nejakou dzinovinu a nalakovat ....... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jeneš Grafoman

|
Zaslal: ne leden 15, 2012 12:14 am Předmět: |
|
|
Možná to půjde opravit, nevypadá to že to jde úplně hluboko. Osobně bych na to použil epoxidové lepidlo UHU 300 a po zatvrdnutí možná ještě omotávku pevnou nití, kterou pak taky zafixuješ tím lepidlem. Před lepením to dřevo přiměřeně ohřej (třeba fénem), aby lepidlo lépe zateklo co nejhlouběji do praskliny. Otři přebytečné lepidlo a pak dej přes povrch nějakou separační vrstvu (samosmrštivelnou fólii, mikroten nebo pododné) a co nejlíp to přitlač v místě praskliny - třeba přes gumu truhlářskou svěrkou. Nech to 48 hodin v místnosti zatvrdnout. Po rozebrání jemným šmirglem odstraň přebytky lepidla, ale ne dřevo. Pak případně ta omotávka.
Držím palec ať slouží dál. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|