Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Ivan Stálý přispivatel

Registrace: 1.9. 2010 Příspěvky: 441
|
Zaslal: po srpen 25, 2014 11:41 am Předmět: |
|
|
Ta pracnost s rozřezáváním původního ramene bude asi stejná jako výroba jako výtoba nových ramen a ta původní ti zůstanou pro dalšího potomka  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jeneš Grafoman

Registrace: 16.6. 2006 Příspěvky: 762 Bydliště: u Karlových Varů
|
Zaslal: út srpen 12, 2014 1:44 pm Předmět: |
|
|
Na odbroušení laminátu a přilepení dřeva navíc moc nesázej, muselo by to být ale opravdu hodně pevné dřevo, aby jsi ho nezničil tlakem.
Rozříznutí ve dřevě a přidání materiálu by teoreticky fungovat mohlo, ale jak píše Dušan, těžko trefíš kolik přidat. Pokud to pak nedokážeš pořádně slepit, tak se rozletí.
Ale zase to bude mít tu výhodu, že až ty ramena zničíš, tak si můžeš koupit slušnější luk.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Dusan Grafoman

Registrace: 13.8. 2011 Příspěvky: 1264 Bydliště: Trnavská šíra step
|
Zaslal: út srpen 12, 2014 11:40 am Předmět: |
|
|
neviem ci to tak pojde...raz sme s kamosom chceli podobne vylepsit jeho luk a.....neboli sme schopni zalozit ani tetivu
tazko sa to odhaduje, to zosilnenie. _________________ Sen okçuluğu bir gün bırakırsan o seni 10 gün bırakır. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jiří z Podkopečka Nováček

Registrace: 20.5. 2014 Příspěvky: 55
|
Zaslal: út srpen 12, 2014 11:11 am Předmět: |
|
|
Vsak nechci na laminat davat drevo. Mam dve moznosti.
Bud laminat ze strany bricha ubrousim a nalepim tam drevo. Vznikne tak proste normalni drevene rameno s polaminovanymi zady. Puvodni drevene jadro ponecham abych lepil drevo na drevo.
Nebo to tenkou pilkou rozriznu v drevenym jadru na dve pulky, vzniknou mi tak dve laminatove pulky s vrstvickou dreva a ty prilepim drevem na moje drevene rameno. Vznikne tak silnejsi drevene jadro polaminovane z obou stran.
Nevim jestli jsem to napsal srozumitelne... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
JardaM Grafoman

Registrace: 21.9. 2008 Příspěvky: 1190 Bydliště: Zlín
|
Zaslal: út srpen 12, 2014 7:36 am Předmět: |
|
|
Jiří,
jediné rozumné řešení je přilaminovat z obou stran další laminát.
O tuhosti luku rozhodují vrstvy, které jsou nejvíce vzdáleny od středové (neutrální) roviny. Takže dávat na laminát dřevo je i z konstrukčního hlediska ptákovina... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jeneš Grafoman

Registrace: 16.6. 2006 Příspěvky: 762 Bydliště: u Karlových Varů
|
Zaslal: po srpen 11, 2014 1:31 pm Předmět: |
|
|
Hlavně při těch pokusech vždycky počítej s tím, že to může prasknout.
V pátek jsem na to pozapomněl a trochu jsem si vylepšil ksicht .... nějak si myslím, že to nemůžu ostatním doporučit.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: po srpen 11, 2014 12:59 pm Předmět: |
|
|
Nebo me jeste napada ty ramena nejakou tenouckou pasovou pilkou rozriznout v tom drevenem jadre a mezi ty dve vznikle vrstvy vlepit silnejsi drevene jadro a bude tak laminat na zadech i brise. |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: po srpen 11, 2014 12:54 pm Předmět: |
|
|
Ahoj Radime. Samozrejme ze si udelam vlastni celodrevena ramena. Mam totiz nejakej akat v nedostatecne delce na celej luk. Ramena na skladacku stim pujdou skvele(kuse me nelaka).
Prilepeni dalsi vrstvy a siyahu bude jen takovej experiment abych ziskal nejake zkusenosti s lepenim. Mas pravdu, ty puvodni ramena fungujou skvele, ale jsou slaboucka. Idealni na moje hratky.
Cekal jsem ze lepit drevo na ten laminat bude blbost. Kdyz se mi podari odstranit vrstvu laminatu na brise tak pak budu lepit drevo na drevo. Na zadech mi ten laminat zustane. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Radas Občasný přispivatel

Registrace: 24.2. 2010 Příspěvky: 252
|
Zaslal: po srpen 11, 2014 12:23 pm Předmět: |
|
|
Zdarec Jirko. Je vidět že Tě to baví, ale je potřeba trochu střízlivýho pohledu na věc.
Když už lepit laminát, tak jen epoxidem, respektive nejlíp tím samým co to lepil výrobce.
Kostní klih není dobrej, když už, tak si sežeň na dřevo kožní klih.
A lepit dřevo na sklolaminát není dobrej nápad, sklolaminát má lepší vlastnosti jak v tahu, tak v tlaku. Zaměř se radši na svoje výrobky, než na úpravu hotovejch věcí. Ty fungujou dobře tak jak jsou. |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: po srpen 11, 2014 11:43 am Předmět: zesileni luku "Hadaš Kadet" |
|
|
Ahoj mám podobný dětský luk Kadet http://www.trapper.cz/luk-kadet-0671-slkladaci/
Ramena jsou ze dreva a povrch potazen sklolaminatem.
Ramena chci zesilit tim ze na ne prilepim dalsi drevenou vrstvu. Drevo chci lepit na bricho. Mam kostni klih, ale netusim jestli je dost dobry a jestli se tim da lepit sklolaminat se drevem. Pocitam, ze ten sklolaminat budu muset zdrsnit a udelat treba i ryhy jako na asijskem luku.
Pridavat budu i siyahy, bude to takovej pokus. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|