Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Ogen Grafoman

Registrace: 15.10. 2007 Příspěvky: 1155
|
Zaslal: so červenec 12, 2008 9:25 pm Předmět: |
|
|
A čo ten ukazovák, žeba zameroval? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mysa Grafoman

Registrace: 25.9. 2006 Příspěvky: 4466 Bydliště: Praha - Radotín
|
Zaslal: pá červenec 11, 2008 9:48 pm Předmět: |
|
|
Tyhle luky jsou taky mongolské a v podstatě čínský quing bow,ale samozřejmě jsem to sem dával kvůli technice. Má tam zakládku, zakládá zleva a ta technika nátahu je značně neobvyklá. Taky tam má "cucáček" Viděl jsem video z nádamu a tam občas měli i primitivní zaměřovače z klacíků. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Eleazar Stálý přispivatel

Registrace: 17.6. 2006 Příspěvky: 446 Bydliště: Opava
|
Zaslal: pá červenec 11, 2008 8:21 pm Předmět: |
|
|
Tak to je šupa!
Věru nevím, co si mám myslet!
Anglosaské držení je...asi správné...!
A ty luky prostě nevím, jestli je to projev nejvyšší dokonalosti nebo ...
Kam se hrbe Bittner, to se nedá srovnat...!  _________________ Člověka člověkem nedělají jeho schopnosti, nýbrž jeho rozhodnutí! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mysa Grafoman

|
Zaslal: pá červenec 11, 2008 7:53 pm Předmět: |
|
|
a luky
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mysa Grafoman

|
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: po květen 14, 2007 3:23 pm Předmět: |
|
|
Však já mu věřím... _________________ Člověka člověkem nedělají jeho schopnosti, nýbrž jeho rozhodnutí! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

Registrace: 22.2. 2007 Příspěvky: 5356 Bydliště: Galgocy
|
Zaslal: pá květen 11, 2007 9:17 pm Předmět: |
|
|
Myša má pravdu tie súčasné luky sú veľmi slabé. Väčšia sila by asi rušila pri zdlhavom rituáli. Energiu naháňajú dlhým náťahom-36´´. Úchop palcom tiež pridá 5 cm náťahu |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: st květen 09, 2007 2:23 pm Předmět: |
|
|
Jsem zvědavý, s čím dojede GATOR. _________________ Člověka člověkem nedělají jeho schopnosti, nýbrž jeho rozhodnutí! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mysa Grafoman

|
Zaslal: st květen 09, 2007 1:44 pm Předmět: |
|
|
druhý šíp je víceméně rituální záležitost a používají ho obě základní školy Ogasawara a Hiki i jejich mutace. Někdy se opírá o břicho. Japonské luky na kjudo bývají velmi slabé. Základní má asi 16- 20 liber a střílejí velmi zblízka. Středověké bojové měly i 200liber , ale takoví chlapíci většinou vstoupili do legend I mistři budou sotva mít luk přez 60lb. Už 40 se dělá na zvláštní přání |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

Registrace: 22.2. 2007 Příspěvky: 5356 Bydliště: Galgocy
|
Zaslal: st květen 09, 2007 1:40 pm Předmět: |
|
|
Vyhladaj si na youtube tiež kyudo yabusame. |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: st květen 09, 2007 1:21 pm Předmět: |
|
|
No právě!
Souhlasím v prvních odstavcích s tebou!
Co se jejich výbavy týče, jsem přesvědčen, že jsou to docela silné kousky! A že mistři vypadají, že natahují 20lbs luk je právě ono "umění"!!! viz.Heringel ZEN A UMĚNÍ LUKOSTŘELBY.
Co do druhého šípu, to zkoušet ani nebudu, nerad bych byl prvním člověkem, který postoupil sebevraždu lukem!
Ovšem je mnoho obrázků, kde na Blízkém východě střílí lehká jízda z luku a zároveň mající šavli na rameni! Viz OSPREY. Také zajímavý kousek!
POKUD NĚKDO NARAZÍTE NA ZAJÍMAVÁ VIDEA SOUVISEJÍCÍ S TOUTO TÉMATIKOU, JSOU MAXIMÁLNĚ VÍTANÁ! _________________ Člověka člověkem nedělají jeho schopnosti, nýbrž jeho rozhodnutí! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Griffin Grafoman

Registrace: 21.7. 2006 Příspěvky: 1283 Bydliště: Nymburk
|
Zaslal: út květen 08, 2007 11:46 pm Předmět: |
|
|
Hezké.
Nejdřív jsem se zaradoval, že tam nežiju, protože bych evidentně čekal až do důchodu než "budu hoden", ale poslední 2-3 videa ukázala, že i v předdůchodovém a dokonce mladším věku je možné se na Východě lukostřelbě věnovat.
Tyto národy si evidentně potrpí na obřadnost, což v našich brutálně pragmatických končinách, (kde je za "zlatý věk luků" považováno období, kdy byly lukem masově a maximálně efektivně masakrovány jednotky postupující pěchoty i jízdy) působí poměrně osvěžujícím dojmem.
Překvapivě působí i švih těch podivností, které zřejmě budou luky. Kolik to má liber, že to tak divně drží a dlouho míří? Jsou to takoví borci nebo jsou luky slabé nebo jsou konstrukčně tak zajímavé, že dosahují vysoké výstřelové rychlosti při menších nátahových silách?
A proč drží ten druhý šíp v ruce? Má to nějaký praktický význam, pomineme - li tradici a obřad?
 _________________ Griffin |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
|
Návrat nahoru |
|
 |