Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Eleazar Stálý přispivatel

Registrace: 17.6. 2006 Příspěvky: 446 Bydliště: Opava
|
Zaslal: st srpen 22, 2007 11:56 am Předmět: |
|
|
Jojo! DO luků od p.Lazeckého bych nešel. Ledva bys potřeboval na zimu něco dražšího do krbu.  _________________ Člověka člověkem nedělají jeho schopnosti, nýbrž jeho rozhodnutí! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mysa Grafoman

Registrace: 25.9. 2006 Příspěvky: 4466 Bydliště: Praha - Radotín
|
Zaslal: út srpen 07, 2007 6:07 pm Předmět: |
|
|
aby ses pak nepotýkal se stejnými problémy jako já, nebo Mamutík. Může se ti stát, že budeš chtít někdy jezdit na společné akce a změřit síly s podobnými magory a najednou zjistíš, že luk který sis pořídil ti to neumožňuje, nebo tě silně znevýhodňuje. Pokud ti jde o to se trefovat, nejlepší bývá to nejdražší. Od renomovaného výrobce si koupíš luk, který ti vyhovuje a v prodejně ti k tomu prodají šípy podle tvé délky nátahu a síly luku. Ostatní cesty jsou trnitější a je dobré se poradit s někým, kdo tomu rozumí |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Burak Nováček

Registrace: 6.8. 2007 Příspěvky: 4
|
Zaslal: út srpen 07, 2007 10:31 am Předmět: jj |
|
|
Už jsem se rozhodl, že se zajedu podívat do Starého Kolína, vzít to do ruky nějaké luky a uvidim. Chtěl bych začít s terčovou lukostřelbou _________________ Luk stále napjatý pozbude síly. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pet.ar.kay Administrátor

Registrace: 19.6. 2006 Příspěvky: 1582 Bydliště: Praha - Řepy
|
Zaslal: út srpen 07, 2007 10:24 am Předmět: |
|
|
Než si koupiš luk doporučuji ti ujasnit si co chceš střílet. Případně si to někde vyzkoušet. Promluvit si z lidmi co už nějakou dobu střílí. Udělat si názor na to jestli raději sportovní či tradičnější lukostřelbu.
Myslim si že, ty dva poslední luky jsou dobrá volba pro začátečníka pokud tě to táhne ke sportovní lukostřelbě. Vyhoda je že je složíš, snadno transportuješ a taky si můžeš časem vymněnit ramena za silnější, pokud hned nezačínaš na maximu (to spiše nedoporučuji). Osobně bych ale do toho luku nešel neoslovuje mne, tahne me to spíše k tradiční lukostřelbě.
Každopádně doporučuji nepospichej s nákupem, spiše si to vyzkoušej ať víš do čeho jdeš. Vyzkoušej si více typů luku a ujasni si kterým směrem tě to táhne. _________________ Říkej co říct chceš a mysli to vážně. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Burak Nováček

|
Zaslal: po srpen 06, 2007 10:46 pm Předmět: doporučte něco |
|
|
A co tenhle? : LUK Samick Polaris nebo Ragim bow Victory Deluxe 66"-70" _________________ Luk stále napjatý pozbude síly. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Lucínek Administrátor

Registrace: 16.6. 2006 Příspěvky: 2024 Bydliště: Kladno
|
Zaslal: po srpen 06, 2007 10:31 pm Předmět: |
|
|
no v ruce jsem to nemel, ale podle popisu a obrazku bych do toho nesel |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Burak Nováček

|
Zaslal: po srpen 06, 2007 10:12 pm Předmět: ano |
|
|
Ano je, ale nechtěl jsem posílat link na žádnou firmu  _________________ Luk stále napjatý pozbude síly. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

Registrace: 22.2. 2007 Příspěvky: 5356 Bydliště: Galgocy
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Burak Nováček

|
Zaslal: po srpen 06, 2007 10:04 pm Předmět: Rady: Začínáme s lukostřelbou |
|
|
Zdravím všechny, už delší dobu hledám nějaký hobby sport a tak se chci vrhnout na rekreační lukostřelbu. Potřeboval bych pár rad ohledně vybavení co si mám koupit do začátku, abych se naučil základy ...
Brouzdal jsem po internetu a dost by mě vyhovovalo toto vybavení:
Luk Viking - speciál
- délka v napnutém stavu 1800 mm
- délka šípu max. 800 mm
- dostřel 150 m
- napínací síla 15kg (33 lb)
Toulce na šípy
5* šíp VIKING kovový hrot, délka 750 mm, Ø 8 mm
Mám 190 cm, mířím pravým okem, terče si vytisknu a terč si vyrobím dle úžasného návodu na těchto stránkách
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|