Welcome to www.lukostrelec.cz

 

Hlavní menu

Diskusní fórum

Členové ATL
Soukromé zprávy
Odkazy
Ke stažení
Domů
Kalendář akcí
Luk.Liga - XLSX
Luk.Liga - PDF
Stanovy ATL ČR

Témata

Seznam témat

Začínáme
Historie
Vybavení
Pravidla
Turnaje
Sportovní a 3D
Názory a polemiky

Partněři projektu


Kluc-elektromateriál s.r.o.


Servis

Váš účet
Napište nám
Doporučte nás
Napsat článek
Statistiky
Archív článků
Hledání
Právní výhrada

Hledání



Pokročilé vyhledávání

Diskusní fórum


Toto fórum bude uzamčeno, své příspěvky pište do nového fóra: http://lukostrelec.cz/subdom/forum/

 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

Kvalifikování na určité soutěže (např. MČR)

 
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra www.lukostrelec.cz -> Tlachárna
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
SanDuro
Grafoman
Grafoman


Registrace: 22.7. 2007
Příspěvky: 1663
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: st červenec 07, 2010 8:40 pm    Předmět: Citovat

Ja sice budu nepopularni ale napisu svuj nazor. Jestli nekdo trenuje a snazi se, je to na vykonech videt a tim padem by mel mit moralni pravo strilet na turnaji, uz jenom proto aby se naucil zavodit a pokore zaroven.

Ma pro mne vetsi cenu nez clovek ktery je sice COOL ale nastrili prd. Pac netrenunuje a ma lukostrelbu jako osmou doplnkovou cinnost.

Na MCR by meli byt lidi kteri umi a hlavne chteji strilet, a pak taky posedet s nami v hospode, jak psal Mysa. Smile

San
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Mysa
Grafoman
Grafoman


Registrace: 25.9. 2006
Příspěvky: 4466
Bydliště: Praha - Radotín

PříspěvekZaslal: st červenec 07, 2010 6:35 pm    Předmět: Citovat

tohle se týká tématu v oddělení turnaje(kam to dle mého soudu nepatří), ale zamýšlel jsem se nad omezováním účasti.
Od samého počátku nějaká omezení existují, s výjimkou vysloveně otevřených turnajů. Ale i koncepce otevřených turnajů vznikala v době, kdy se přihlásilo tak 80 střelců různých kvalit. Teď už je nás moc.
Například na Lazci mají střelbu ze stromu. Jak dlouho trvá barebowistovi vydrápat se na strom, pohodlně se usadit a pětkrát vystřelit? Vyděl denní dobu tímto údajem a získáš maximální možný počet účastníků. I když zpočítáš všechny "kamarády", které nelze odmítnout, pravděpodobně ten počet překročíš. To znamená, že nová tvář se tam prakticky nemá šanci dostat.
Maďaři tato setkání vyřešili tak, že lukostřelbu v podstatě odstranili a místo toho je míting v kostýmech. Vejde se jich tam pár tisíc.

Na Kamberských akcích nás brzdí různá úroveň střelců a kvalifikace dělat nechcem. Hodně našich kamarádů by neprošlo. Tak mne napadlo udělat různé stupně obtížnosti.
Každý se přihlásí do té, na kterou má, nebude ztrácet šípy a při troše štěstí nebude na rovingu střílet 60 šípů- zvýší to průtočnost trati. Pokud budou skupiny poskládané ze střelců stejné úrovně a ne podle dosavadního nepotismu, můžeme si dovolit o dvacet lidí víc.
Terčovky jdou zmnožit, ale stojí to peníze .
Tuším že polobožský Zelí to byl, co říkal, že by mohly být taky různé body za stupeň obtížnosti, ale to bychom byli tam, co jsme- lidi by se hlásili na něco, na co nemají , aby měli body. Taky by se propast mezi trénujícími a netrénujícími ještě zvětšila, což není cílem. Cílem je, aby jste se, verbeži lukostřelecká, pokusili zlepšovat

Laughing
A určitě nemám lepší radu, než jezdit na lukostřelecké akce, pokud je to možné. Jinak o vás nikdo neví a pokud je někde omezená účast, nebo je akce tajná, snižujete svou šanci se tam dostat až na stupeň nepravděpodobnosti.
Bívr neinzeruje na Lukostřelci, ale mají web a jde to vypátrat.
Zelí je otevřený, ale omezený počtem střelců- stačí se přihlásti včas a pokud vás Zelí zná(jezdíte na turnaje) vezme vás i tak.
Lukohrátky jsou bez omezení.
MČR je bez omezení.
3D EAA je bez omezení. Licence stojí 300kč ročně, děti 10kč. Navíc se tam můžete něco naučit.
FITA sice nezná tradiční luky, ale když nás bude víc, můžem si kategorii udělat sami, nebo tak moc neprožívat umístění. Rozhodně vás tam pustí s jakýmkoli lukem, něco se naučíte a pokud je vám proti srsti být v klubu(nebo je to drahé) , existuje i individuální členství.
Chce to projevit zájem o lukostřelbu občas i v průběhu roku, tu a tam zatrénovat a ne jenom jet na ty dvě,tři největší masovky v roce.
Taky si můžete udělat místní klub a stýkat se s přáteli z okolí, jako to udělala Íkvéčka, jihočeši, Moravští vzpěrači, Střelci z Prahy okolí, Slováci Bratislava a okolie, Calvera v Klatovech....rozhodně je to funkční cesta, jak si zastřílet v partě.
_________________
Důvěřuj Aláhovi, ale napřed si uvaž velblouda.
Prorok Mohamed
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
tulak77
Grafoman
Grafoman


Registrace: 31.12. 2007
Příspěvky: 2096
Bydliště: Pataš

PříspěvekZaslal: čt červenec 01, 2010 11:37 am    Předmět: Citovat

aha jasne to ma nenapadlo .... mas pravdu
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
pet.ar.kay
Administrátor
Administrátor


Registrace: 19.6. 2006
Příspěvky: 1582
Bydliště: Praha - Řepy

PříspěvekZaslal: čt červenec 01, 2010 11:25 am    Předmět: Citovat

No podle 3D se kvalifikace určitě dělat nedá, je tu pár slušných střelců co si z principu 3D licenci nepořídí.
_________________
Říkej co říct chceš a mysli to vážně.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
tulak77
Grafoman
Grafoman


Registrace: 31.12. 2007
Příspěvky: 2096
Bydliště: Pataš

PříspěvekZaslal: čt červenec 01, 2010 12:03 am    Předmět: Citovat

ak by sa dalo kvalifikovat podla napriklad 3D sutazi co sa zda ako celkom rozumne riesenie tak by kvalifikovanie bolo mozne s tym ze sa vysledky pozru na nete lebo cela 3D asociacia ma rovnake bodovania a pravidla aj ked je pravda ze kazdy turnaj v 3D je velmi rozdielny co do narocnosti a terenu .
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Mysa
Grafoman
Grafoman


Registrace: 25.9. 2006
Příspěvky: 4466
Bydliště: Praha - Radotín

PříspěvekZaslal: st červen 30, 2010 11:36 pm    Předmět: Citovat

to je v pohodě Jene.
Už když jsem si pozvánkování vymyslel, musel jsem počítat s tím, že někoho naserem. A radši naseru někoho, koho neznám, než lidi se kterými se pravidelně vídám.
Něco se blbě probírá po internetu, ale věř mi, že veřejně inzerovat akci pro zvané bude znamenat jenom to, že budu muset odmítat víc lidí. To má stejnou informační hodnotu, jako kdybych napsal, že polezu večer do vany nahý a nechci, aby se někdo díval Laughing

Taky to zdaleka není tak nespravedlivé, jak to vypadá. Pokud někdo pravidelně jezdí na soutěže a působí dojmem, že by ho to zajímalo, tak si na něj vezmeme mail a pozvem ho. Pár lidí se dokonce smířilo s tím, že střílet nebudou a prostě se přijeli podívat. Kdo sedí u kompu je neznámá perzóna. Když chce být někdo potížista , taky si dost snižuje pravděpodobnost pozvání- je to jednodužší, než ho pak vyhazovat.

Další věc je bezpečnost na akci- za průšvihy ručí pořadatel a je pro něj nepoměrně bezpečnější pozvat si lidi, kterým věří, než náhodné návštěvníky internetu.

Co se sociální stránky týče- hodnotnější jsou lidé, kteří s námi posedí a poklábosí než závodník, který zaplatí startovné a bezprostředně po vyhlášení jede domů- když mu to nešlo, tak i dřív.

Zpátky k těm kvalifikacím. -Ono je dost poznat, jestli závod stavěl lukostřelec, nebo pionýrský vedoucí. Poznáš to podle rozmístění terčů, systému disciplín, pravidel, střelecké náročnosti......Je fajn, že jsou závody, kde si zastřílí i úplný začátečník. Ale pak nevzniká žádný tlak na zlepšování střelecké úrovně.
Když uděláš závod tak, aby byl náročný pro dobré střelce a přitom se pobavili, budou Vogoni remcat, místo aby trénovali.
Můj názor je ten, že na závodech lidi, co neumějí střílet nemají co dělat. Ale proč pro ně nedělat přátelskou střílečku. Na blízko, velké terče...a až to budeš umět, hajdy na závody.
Protože jsou však hobby turnaje vesměs formou "open" , jezdí na ně lidé bez střeleckého minima a znám i pár expertů u nichž ani za několik let nedošlo k žádnému posunu , vzniká značné výkonostní rozpětí.
Přispůsobovat úroveň turnaje lidem, které lukostřelba zajímá velice okrajově je asi zcestné a střelecká třída by tohle řešila. Tak nebudou mít terčovku na 50m, ale třeba na 25. Rozhodně je jednodušší píchnout 2 mety, než čekat půl hodiny, až si lidé co netrefí balík sena na 30m pohledají šípy. Jít do kategorie sváteční střelec není ostuda- je to jenom věc soudnosti a ohleduplnosti k ostatním.
_________________
Důvěřuj Aláhovi, ale napřed si uvaž velblouda.
Prorok Mohamed
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Jan
Stálý přispivatel
Stálý přispivatel


Registrace: 5.4. 2010
Příspěvky: 414

PříspěvekZaslal: st červen 30, 2010 10:32 pm    Předmět: Citovat

Myso dík za příspěvek a ještě jednou se tobě osobně omlouvám za včerejší přehnaně ostrá neuvážená slova.
Akce jako naadam mě sice moc nelákají, ale blahopřeji k uspořádání tak fajnového setkání. Opravdu smekám i jen podle fotek!
Respektuji právo pořádajícího omezit účast, přesto by asi informovanost předem s vysvětlením pro ty "nevyvolené" byla čistší.
Zabránit zveřejňování fotek a komentů po akci nejde a také by to byla škoda.
Sám jsem spíše přívržencem přátelských komorních setkání s lehkým tréninkem, než ostrých závodů.
Přeji hodně úspěchů v organizování příštích podobných akcí a důstojné vypořádání se s výběrem nebo odmítnutím účastníků!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
jchocz
Stálý přispivatel
Stálý přispivatel


Registrace: 17.8. 2008
Příspěvky: 397
Bydliště: Třemošnice

PříspěvekZaslal: st červen 30, 2010 10:29 pm    Předmět: Citovat

Mysa napsal:
Není to tak jednoduché. Na MČR ti jede docela dost lidí, kteří jinak na žádné soutěže nejezdí. Jde jim spíš o kontakt s lidmi. Jak a kde se mají kvalifikovat. ATL dělá mimo mistrovství jenom jeden závod. Všechno ostatní je nějak omezené. Množstvím střelců,licencí....

Napadlo mne udělat dvě výkonostní třídy, každý se zapíše do té na kterou se cítí a vzdálenosti a obtížnost budou mít podle toho (dvě mety)

Na MČR ve 3D stačí mít licenci a kromě toho, že je to na dvě kola je to závod jako každý jiný. Žádná kvalifikace není potřeba.


Je jasné, že těch, co na různé akce jezdí pravidelně není tolik. Ta představa byla taková, že by se podobně jako u ligy bral výsledek třeba ze 3 závodů, kde střelec dosáhl nejlepší výsledky. Ti, kdo by dosáhli nějaký domluvený počet bodů by mohli závodit o titul a ostaní by samozřejmě mohli volně závodit, jenom "titul" by získal jeden z těch kvalifikovaných. Nakonec by to mohlo být i zajímavé, protože by mohl mít více bodů i člověk, který nikde nestřílel, ale účastnil by se MČR. Možná by to mohla být pro ně i pro ty "kvalifikované" zajímavá motivace... Organizátoři různých soutěží by se snad i dokázali domluvit.... (snad)... jaká by byla pravidla. Navíc MČR by mohla být soutěž, kde se nějakou rozumnou mírou podělí o organizaci všichni pořadatelé různých soutěží (možná by to zvýšilo i kredit MČR a více to semklo různé zájmové skupiny).

Nic, to je jenom taková úvaha.
_________________
Jichoč
---------------------------------------------------------------------------------------------
Každý má svoji cestu, kterou musí nebo chce absolvovat.

mobil: 777 328 863, Skype: jchocz_vision
http://redukceerp.ic.cz/
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Mysa
Grafoman
Grafoman


Registrace: 25.9. 2006
Příspěvky: 4466
Bydliště: Praha - Radotín

PříspěvekZaslal: st červen 30, 2010 9:30 pm    Předmět: Citovat

přesunul jsem
ti to Jichoči sem, protože se to hodí víc do Tlachárny.


Není to tak jednoduché. Na MČR ti jede docela dost lidí, kteří jinak na žádné soutěže nejezdí. Jde jim spíš o kontakt s lidmi. Jak a kde se mají kvalifikovat. ATL dělá mimo mistrovství jenom jeden závod. Všechno ostatní je nějak omezené. Množstvím střelců,licencí....

Že není kde střílet není pravda. Skoro každý víkend je nějaké střílení a zdaleka není nedostupné. Já střílím 3D EAA i FITU, ale na tu jsem si letos našel čas jenom dvakrát, protože se mi tluče i několik závodů mezi sebou. Chce to chtít.
Už mne napadlo oddělit lukostřelbu a setkání. Prostě se v létě sejít na louce, péci buřty, převlíkat se za lukostřelce, teoretizovat a lukostřelbu vypustit jako to dělají Maďaři. Ale na to ti nepojedou lidi se skutečným zájmem o lukostřelbu .Lukostřelbu dělat pro lidi, co mají opravdový zájem.
Letos jsme řešili zbrusu nový problém- větší poptávku, než nabídku. Je to, jak napsal Libor. Kdybychom vyhlásili setkání a po sto přihláškách udělali čáru, kamarádi které můžeme těžko odmítnout se nám začnou hlásit až dávno po překročení limitu a můžem to rovnou zabalit.

Proměnlivá kvalita střelců je obrovský problém. Pokud je soutěž příliš jednoduchá, dobré střelce to moc nebaví. Když zařadíš roving a uděláš to tak, aby měl smysl, mizerní střelci neuvěřitelně znesnadní průchodnost trati množstvím pokusů a dohledáváním šípů. Sportovci zase zdržují dobou výstřelu........
Napadlo mne udělat dvě výkonostní třídy, každý se zapíše do té na kterou se cítí a vzdálenosti a obtížnost budou mít podle toho (dvě mety)
Hledat šípy se zakáže a jestli se někdo napíše někam, kam nepatří a postrácí šípy při první disciplíně- je to jeho problém.
Schválně se Jichoči podívej na výsledky terčovek na Lukohrátkách, jaké výsledky měli členové pořádající organizace. To není míněno ve zlém, ale jak chceš dělat kvalifikace? Kdo to bude pořádat a pro koho.
Na MČR ve 3D stačí mít licenci a kromě toho, že je to na dvě kola je to závod jako každý jiný. Žádná kvalifikace není potřeba.

Tradiční lukostřelba v Čechách je na hoby úrovni a při počtu střelců snad ani kvalifikace dělat nejde. Disciplíny jde postavit tak, aby střílení bylo příjemné a pokud jsou multiplikovatelné, je kapacita závodu omezená jenom prostorem, sociálním zázemím a stravovací kapacitou. Zelí to třeba postavit umí.
_________________
Důvěřuj Aláhovi, ale napřed si uvaž velblouda.
Prorok Mohamed
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Miki
Grafoman
Grafoman


Registrace: 9.11. 2006
Příspěvky: 669
Bydliště: Hradištko

PříspěvekZaslal: st červen 30, 2010 8:51 pm    Předmět: Citovat

Osobně mám za to, že jedinou přípustnou kvalifikací na MČR pořádané ATL by byly výsledky v LL ( příklad: prvních 50 z TL a HL ) , jenže to by tam muselo být zatraceně více lidí než je jich tam teď to za prvé a za druhé by muselo být mnohem více turnajů kde LL bude zařazena ( třeba 10 do uzávěrky kvalifikace na MČR a počítalo by se pořadí ze 3-4 nejlepších turnajů ), žel bohu ani jedno v současné době tak nějak není, takže za tohoto stavu není podle mě jiná možnost než že MČR bude OPEN.
_________________
"Cynismus je jen adekvátní reakce na zaostalost lidstva"
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
jchocz
Stálý přispivatel
Stálý přispivatel


Registrace: 17.8. 2008
Příspěvky: 397
Bydliště: Třemošnice

PříspěvekZaslal: st červen 30, 2010 8:04 pm    Předmět: Kvalifikování na určité soutěže (např. MČR) Citovat

Kvalifikování na určité soutěže (např. MČR)

Píchnu asi do osího hnízda, ale vícekrát jsem uvažoval o tom, co vlastně odlišuje MČR od jakékoli jiné soutěže. Zkonstatoval jsem, že MČR, jak se provádí, je vlastně soutěž jako každá jiná. Hodně různých slov a řekl bych až útoků tady bylo vypuštěno na soutěž typu Naadam a další akce na pozvání. U tohoto typu klání je to jenom na rozhodnutí pořadatele, jak to udělá.

Něco jiného je to u MČR, kde by to mělo být o tom, že střelec by se měl fakt prokázat, že si zaslouží být na MČR a to výsledky (?). MČR by mělo být vlastně vyvrcholením sezony a od uzavření MČR by vlastně měla začít další sezona.

Mám totiž za to, že MČR, jak je ponímáno, nemá vlastně žádný mimořádný kredit - je to pouze normální soutěž. Navíc by MČR mělo být výjimkou mezi soutěžemi i organizací, atd.

Ano, možná bych sám nedosáhl výsledky, abych se mohl účastnit, ale tu prestriž myslím jinak nevybudujeme.

Ufff, tak jsem se odhodlal a píchnul do osího hnízda...
_________________
Jichoč
---------------------------------------------------------------------------------------------
Každý má svoji cestu, kterou musí nebo chce absolvovat.

mobil: 777 328 863, Skype: jchocz_vision
http://redukceerp.ic.cz/
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra www.lukostrelec.cz -> Tlachárna Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
Strana 1 z 1

 
Přejít na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Forums ©

© 2005 UNITED-NUKE Powered Site.
=-Lucínkovo->
Veškeré texty jsou duševním vlastnictvím sdružení Lukostřelec.cz - plné znění právní výhrady zde.