Welcome to www.lukostrelec.cz

 

Hlavní menu

Diskusní fórum

Členové ATL
Soukromé zprávy
Odkazy
Ke stažení
Domů
Kalendář akcí
Luk.Liga - XLSX
Luk.Liga - PDF
Stanovy ATL ČR

Témata

Seznam témat

Začínáme
Historie
Vybavení
Pravidla
Turnaje
Sportovní a 3D
Názory a polemiky

Partněři projektu


Kluc-elektromateriál s.r.o.


Servis

Váš účet
Napište nám
Doporučte nás
Napsat článek
Statistiky
Archív článků
Hledání
Právní výhrada

Hledání



Pokročilé vyhledávání

Diskusní fórum


Toto fórum bude uzamčeno, své příspěvky pište do nového fóra: http://lukostrelec.cz/subdom/forum/

 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

3D 2012
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
 
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra www.lukostrelec.cz -> Turnaje
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
zraplaz
Nováček
Nováček


Registrace: 28.4. 2011
Příspěvky: 63
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: po prosinec 26, 2011 2:08 pm    Předmět: :) Citovat

Já bych řekl, že už tahle debata strácí trochu smysl.
Jsou "dva tábory" a každý bude mít svůj názor, ať budou argumenty pro a proti jakékoliv.
Tak už se na to vykašleme a uvidíme, co a jak bude dále. Nemá smysl věštit z křišťálové koule. Za pár měsíců se uvidí.
Honza
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Mysa
Grafoman
Grafoman


Registrace: 25.9. 2006
Příspěvky: 4466
Bydliště: Praha - Radotín

PříspěvekZaslal: po prosinec 26, 2011 1:47 pm    Předmět: Citovat

Vždyť to byla Jiříku ironie. Širší souvislosti mi neunikají, ale tady už jsem se začal bavit Laughing
_________________
Důvěřuj Aláhovi, ale napřed si uvaž velblouda.
Prorok Mohamed
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Jíra
Stálý přispivatel
Stálý přispivatel


Registrace: 26.10. 2010
Příspěvky: 452
Bydliště: Slatiňany

PříspěvekZaslal: po prosinec 26, 2011 12:16 pm    Předmět: Citovat

Mysa napsal:
aha. Tak to se těším na závody pořádané pouze pro střelce kteří absolvovali 70 - 100 tréninků (předpokládám pod dozorem alespoň trenéra II.třídy) o nichž trenér rozhodl, že dozráli do soutěžní úrovně.
To bude tedy kasovní trhák Laughing

A měla by se zavést i další regulační opatření, abychom ten příval nových zájemců o lukostřelbu vůbec zvládli Laughing


Michale toto tě není hodno

S.Vidím je člověk,který má za sebou slušnou karieru jako závodník i trenér zcela logicky uvažuje jako
sportovec má jasnou koncepci - cíl dokáže pro ni něco udělat
jít si za tím ku prospěchu většiny klidně si někdo dododejte ,že i ke svému pospěchu ,ale v každém případě je to člověk který když odejde tak svaz končí a bez něj by skončil i kdyby měl dotace,ale v určitě bude dál pokračovat v ČLS kde je letitým členem a zástupcem dost velkého oddílu

ty sám si částečně tvoříš image (česky kukuč) averzí ke všemu sportovnímu , na druhou stranu prosazuješ volnou zábavu ,kamarádství a rytířské mravy jsi zapálený a dost dobrý lukostřelec a organizátor

pokud si to myslím správně oba se snažite prosadit svou koncepci v lukostřelbě v dobrém úmyslu ku prospěchu všech ale nezlob se na mě z tebe mám pocit ,že ti občas utečou širší souvislosti
Jiří Sedláček
_________________
celá střelba z luku je jen o dvou krocích
1. naučit se střílet
2.opakovat to Smile)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Standa
Nováček
Nováček


Registrace: 2.3. 2007
Příspěvky: 27
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: po prosinec 26, 2011 9:58 am    Předmět: Citovat

I ti rekreační sportovci bohužel musí ctít pravidla jestliže chtějí na jakýkoliv závod. Když jsme byli členy EAA 3D tak platila pravidla že všechny členské země zajistí aby veškeré závody konané pod hlavičkou EAA 3D se realizovali přísně dle těchto pravidel. To se mnohým ale již nelíbilo. Nyní je nástupnická organizace HDH-IAA která zatím beze zbytku přijala původní pravidla /ještě ani nebyli po x měsících schopni přepsat základní preambuli koho se vlastně týkají/ a vy či mnozí chcete se stát členy této organizace ale přesto nechcete dodržovat základní bezpečnostní pravidla tam nastavená. Bohužel za to je možné národní svaz až vyloučit, protože svojí neschopností prosadit jednotnou myšlenku a pravidla poškozuje či by mohl poškozovat dobré jméno mezinárodní organizace... Tak mne tedy napadá jestli tam při vašich požadavcích na originalitu vůbec má cenu vstupovat když nás mohou hned vyšoupnout protože prostě pravidla nebudete dodržovat - tedy dle deklarace vlastně chcete jen co se hodí. Jestli jste si za ty roky nevšimli, tak jde pouze o nastolení jednoduchého udržitelného systému. Samozřejmě nemusí vyhovovat všem ale to je vždy. Počkám si jaký systém tedy navrhnete a vybudujete a budete jej schopni řídit. Hezký den.
_________________
lukostřelec
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Ludek
Grafoman
Grafoman


Registrace: 18.3. 2009
Příspěvky: 778
Bydliště: Předměřice nad Labem

PříspěvekZaslal: po prosinec 26, 2011 1:09 am    Předmět: Citovat

poslední 2 příspěvky jsou uz trochu mimo.
Jestli chce svaz 3D přežít, musí naslouchat tomu co jeho členové chtějí a pracovat pro ně, a ne si jít svou cestou. 3D lukostřelba má v cr velkou šanci přitahnout spoustu lidi k lukostřelbě. Kluby, protože lukostrelba je zatím stále jen okrajový sport tezko shanejí sponzory. Ano je v 3D urcitá cast ambiciozních sportovců, ale kolik strelcu 3D ma jako rekreacní sport, tech je asi vetsina. Kluby budují strelnice pro sebe i pro verejnost, ale peníze se shanejí tezko, jen zaplacení zvírat na postavení zavodního okuhu prijde na 200-300tis. Cili pokud bude svaz prosazovat trend ciste pro sportovce a zavodníky. Muze taky ucast být na zavode treba jen 30 strelcu a to se zadnemu klubu nevyplatí organizovat závod v atraktivním prostredí, kde se to musí roznosit ručně. Stojí to spoustu energie a casu a pak to nepokryje ani náklady, natož treba obnovu zvirat. Žadoucí je podle mě, aby se členská základna rozšiřovala. A ne dělat vše pro to, abychom si to navzajem co nejvíce otrávili.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
SanDuro
Grafoman
Grafoman


Registrace: 22.7. 2007
Příspěvky: 1663
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: ne prosinec 25, 2011 9:18 pm    Předmět: Citovat

pokoj v dusi ....

San
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Šobul
Nováček
Nováček


Registrace: 25.5. 2007
Příspěvky: 35

PříspěvekZaslal: ne prosinec 25, 2011 7:16 pm    Předmět: Citovat

Proboha, ukončete to. Prostě Buď bude existovat svaz 3D
a budou se muset respektovat pravidla jako v jiných sportovních odvětvích, což platí i pro děti. (Vezměte si jakýkoli sport a soutěže.)
Anebo se přejde na "divoký systém" domácích akcí, kdy si každý dělá, co chce. A svaz půjde pod kytky.
Existuje samozřejmě i možnost dvojkolenosti, ale její prolínání by "ztěžovala" ona oficiální linie. Bez licence by prostě na oficiální závod nebyl přístup. Licence totiž znamená (nebo by spíše měla znamenat), že její držitel ovládá pravidla a že se zavazuje podle nich chovat a že ví, co s lukem a šípy.
Pokud si myslíte, že na druhé straně je to lepší, není to pravda. Lukostřelba je tam více zaběhaná (my bohužel dojíždíme na předcházející režim), ale i oni, jak Rakušané, tak Němci nebo Italové, čelí úřadům. V jejich případě spíše regionálním institucím, ale snadné to nemají. Je to individuální. Doporučuji si s některýmni popovídat, vládnete-li dostatečně jejich mateřským jazykem. Je to poučné.
Naším specifickým problémem je, že narážíme různých podobách na velice vlivnou loveckou lobby a její příznivce v parlamentu, kteří si nenechají ujít příležitost, aby zatnuli "pytlákům" s kušemi a luky, za které lukostřelce vesměs pokládají, tipec. A všichni hajní a lovci jsou v tom s nimi zajedno. Co natom, že ročně auta u nás zabijí nebo zmrzačí asi 11 tisíc srn ročně, jak jsem někde četl. O naši byrokracii a jejích článcích se nechci už vůbec zmiňovat. Každý má s nimi své "dobré" zkušenosti.
My se musíme rozhodnout, co chceme, zda "sranda střílení" bez omezení jdoucí na triko organizátorů anebo oficiální soutěž se vším všudy anebo obojí s tím, že budou existovat paraleně ale přitom odděleně a nebude je možné slučovat. Přitom nikdo nebude bránit "licencím", aby si chodili(y) zastřílet na "divoké" akce a závody, které samozřejmě nebudou smět být spojovány s 3D. Totéž by mělo platit i pro "klubové" a "náborové" závody klubů 3D.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Standa
Nováček
Nováček


Registrace: 2.3. 2007
Příspěvky: 27
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: ne prosinec 25, 2011 4:52 pm    Předmět: Citovat

Pane kolego, rozdíl mezi profesionálem /dle vás/ a ryzím amatérem je jen v dalších treninkových dávkách a schopnosti se s tím vyrovnat + potřebná míra bojovnosti či exibicionismu k dobrému zvládání soutěží * samozřejmě alespoň malá míra pohybových schopností /můžeme tomu říkat talent/. Již jsem psal že je potřeba si vybrat co vlastně chcete. Chodit si nepoučeni tu a tam zastřílet a tím i pohrát, nebo vás žene tužba po vlastní dokonalosti a ochota se tímto směrem zdokonolovat - můžeme tomu říkat vědomá řízená příprava. Ale to je právě možnost té vaší volby = buď veřejnosti přístupný okruh, nebo třeba SEBU či ATL, nebo ČLS nebo český svaz 3D. Všude jsou sice nastaveny nějaké parametry co se smí a nesmí ale vždy se buď podřídíte, či odcházíte, nebo je změníte. A já nyní odcházím, protože se mi nelíbí směr který to nabírá. Hezký den. Stačilo. Dalších komentářů netřeba.
_________________
lukostřelec
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
fucker
Nováček
Nováček


Registrace: 8.11. 2011
Příspěvky: 38

PříspěvekZaslal: ne prosinec 25, 2011 4:22 pm    Předmět: Citovat

Pane Vidím já vas plně chápu ale v yjste se z těch výšin kdy už lukostřelecký sport se děje na takřka profesionálním přístupu zapomněl podívat dolů....dolů na podmínky obyčejných lidí kteří sdílí nadšení střílet z luku.... takže proto aby jste mohl praktikovat tyto úvahy ( pro jiné absolutní buzerace) musíte mít pod sebou hooooooodně lidí ...protože se vám na celé střílení pod takovými podmínkami které tady definujete vybodne!!!! Což se i stalo. Takže si vzpomeňte na roky kdy jste vy začínal střílet a myslete jako ti obyčejní nadšenci nebo zájemci kteří se chtějí věnovat tomuto koníčku...a nesnažte se jim zdůrazňovat jenom to proč to nejde....protože potom tady ten sport takovým přístupem lidí pouze lidi odrazuje...uvědomte si že většina je již za sebe plně právně zodpovědná a nepotřebuje poslouchat nějaké další nesmyslné obstrukce které jim kladete do cesty...protože žádné neexistují a není to žádný anarchistický přístup nebo snaha. Prostě to tak je.... když si někdo koupí v obchodě vzduchovku tak ani nepřemýšlí že by s ní nemohl doma na zahradě střílet...ale jakmile si koupí luk tak se dočte že na to musí mýt nejlépe zbrojní průkaz Smile a podle vašeho názoru absolvovat trenink pod vedením těch samých amatérů kterými jsou sami...viz několikerá osobní zkušenost při návštěvě vámi provozované lukostřelnice....takže tady nepiště o nějakém cílevědomém tréninku který je základem dalšího vývoje
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
fucker
Nováček
Nováček


Registrace: 8.11. 2011
Příspěvky: 38

PříspěvekZaslal: ne prosinec 25, 2011 4:06 pm    Předmět: Citovat

Pane Vidím to co jste tady napsal je utopistická terorie která je snad praktikována pouze v ČR (doufám že né v praxi). Neznám z okolních států kde jsou miliony nadšenců tradiční lukostřelby že by někdo řešil takový takřka nadprofesionální přístup a hloubání nad lukostřelbou jakou tady popisujete. Jo pokud to má být věc sportovní a má být vedena k dosažení nějakého cíle budiž...ale sám víte že sportovní lukostřelba kterou v ČR prezentuje ČLS pod FITA je na vymření a nepomůže ji ani pořádání 3D protože na to nebudou mít peníze to je jasný stav protože bez dotací nejsou schopny existovat.

Každý tradiční lukostřelec střílí vprvní řadě pro radost, tím pádem i jeho děti, manželky atd. a v některých německých vesnicích to je už prestižní záležitost a ten kdo nemá luk a nestřílí z něj tak se cítí osamocen Smile .... Co mne osobně zaráží že "VY" který už desetiletí se věnujete lukostřeleckému sportu hledáte neustále nějaké protiklady proč to nejde a proč se musí ještě splnit to a to....

Zákon o zbraních hovoří jasně... právní rozbor byl i zveřejněn na ČLS ...se závěrem že to co není jasně zákonem stanoveno nelze také vyžadovat. A zákon je snad vždy nad nějaké teoretické úvahy a vyjádření z MV nebo PČR kterými se neustále oháníte. Jenže vy se snažíte na zákon aplikovat svoji "Prováděcí vyhlášku" která je pouze stanoveno pro příslušný svaz a směrodatné pouze pro jeho registrované účastníky....ale bohužel už navenek toto neplatí. Tak jako neplatí žádné obstrukce ze strany stavebního zákona který by definoval pojem lukostřelecká střelnice nebo dočasně zřízená lukostřelecká střelnice....Tak proč by nějaké sdružení nebo parta nadšenců nemohla pořádat 3D soutěže kdekoliv kde k tomu najde vhodný terén a dodrží logické pravidla bezpečnosti. Protože zákon jim v tom nebrání

Pokud ano napiště tady příslušná ustanovení zákona včetně odkazu na prováděcí vyhlášku Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Standa
Nováček
Nováček


Registrace: 2.3. 2007
Příspěvky: 27
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: ne prosinec 25, 2011 4:00 pm    Předmět: Citovat

Oficiální kodex trenéra vypracovalo FTVS UK ale je to v podstatě totéž co jsi opsal z jiných. Poukazuji na tu věc, že trenér nesmí připustit k závodění nepřipraveného jedince po psychické a fyzické stránce a je za to plně odpovědný, včetně důsledků z toho plynoucích....Jinak trenérů ve svazu je habaděj. Při pročítání některých příspěvků se ale nestačím ani nestačm divit.
_________________
lukostřelec
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Ludek
Grafoman
Grafoman


Registrace: 18.3. 2009
Příspěvky: 778
Bydliště: Předměřice nad Labem

PříspěvekZaslal: ne prosinec 25, 2011 2:16 pm    Předmět: Citovat

Stando, oficiální dokument kodexu trenéra u nas není. Pokud ano dej nám pls odkaz.
Nasel jsem o nem pouze zminku v zahranicí a nejakem pojednání o trenerství, ze ktereh je tento výtah. Který nám zaostalcum to trochu přiblíží.

Etická dimenze trenérského vzdělávání:
• opírá se o etické trenérské kodexy (u nás není)
• britský trenérský etický kodex:
- respekt k jedinečné hodnotě jednotlivce
- ocenění péče o klienty
- motivace sportovce uplatnit svůj potenciál
- hledání společně cesty zlepšení
- analogie s požadavky na učitele v UK

• Kodex cti Německého sportovního svazu
- úkol trenéra = pedagogicky odpovědné jednání:
„Jednej tak, abys svým jednáním minimalizoval rizika
sportovce a abys maximalizoval jeho osobní rozvoj
(z pohledu fyzického, mravního, sociálního,
emocionálního a zdravotního)“
• zdraví a dobrý stav stojí nad výkonnostními cíli

Jinak dosavadní 3D svaz sdruzuje jednak kluby ale cca stejny pocet individualit, samouků bez trenera.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Standa
Nováček
Nováček


Registrace: 2.3. 2007
Příspěvky: 27
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: ne prosinec 25, 2011 12:47 pm    Předmět: Citovat

Luďku děkuji za upozornění na chybu. Opravíme. Standa
_________________
lukostřelec
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Standa
Nováček
Nováček


Registrace: 2.3. 2007
Příspěvky: 27
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: ne prosinec 25, 2011 12:43 pm    Předmět: Citovat

Dělejte jak chcete. Je to jen Vaše odpovědnost. Rodiče, trenéra...S tím se musíte vyrovnat sami. Klidně tam posílejte děti s dudlíkem a plenkami. Mně je to už fakt jedno. Co si odsouhlasíte a zorganizujete... Jestli vám někomu něco říká kodex trenéra.. jestli ne tak holt ne..Standa
_________________
lukostřelec
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Ludek
Grafoman
Grafoman


Registrace: 18.3. 2009
Příspěvky: 778
Bydliště: Předměřice nad Labem

PříspěvekZaslal: ne prosinec 25, 2011 12:42 pm    Předmět: Citovat

Ano děkuji za upozornění na tyto materialy. Přečteno.

Našel jsem chybku v jednacím řádu
Úcast na zasedání
3.1. V prubehu jednání mohou vystupovat s pripomínkami delegáti s hlasem rozhodujícím /zaplacená licence pro rok 2007/.
?
Ano je to vidět ze zpravy, ze největší problém je financování provozu svazu, proto to takto vnímám, ze je potreba to hodit na krk nekomu jinému. Ano zřizování jednorázové střelnice je zdlouhavé a schvalovací proces by v idealním případe trval 30dní. Turbo na toto tema zpracoval pojednání. Za současné situace mi ale přijde komické, že myslivecká sdružení prakticky kdekoliv mohou střílet ze zbraní ktegorie c, a organizované zavody lukostřelby ve vícemene vyhrazeném prostoru mají mít problemy. Pritom kolik úrazů behem roku při honech je. Ze ano?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Mysa
Grafoman
Grafoman


Registrace: 25.9. 2006
Příspěvky: 4466
Bydliště: Praha - Radotín

PříspěvekZaslal: ne prosinec 25, 2011 12:39 pm    Předmět: Citovat

aha. Tak to se těším na závody pořádané pouze pro střelce kteří absolvovali 70 - 100 tréninků (předpokládám pod dozorem alespoň trenéra II.třídy) o nichž trenér rozhodl, že dozráli do soutěžní úrovně.
To bude tedy kasovní trhák Laughing

A měla by se zavést i další regulační opatření, abychom ten příval nových zájemců o lukostřelbu vůbec zvládli Laughing
_________________
Důvěřuj Aláhovi, ale napřed si uvaž velblouda.
Prorok Mohamed


Naposledy upravil Mysa dne ne prosinec 25, 2011 12:44 pm, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Standa
Nováček
Nováček


Registrace: 2.3. 2007
Příspěvky: 27
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: ne prosinec 25, 2011 9:43 am    Předmět: Citovat

Proto si Luďku přečti program VS a návrhy pracovního STK a další materiály na stránkách svazu "pro členy". Nové předsednictvo jistě navrhne a dopracuje a VS schválí to co je potřeba včetně vstupu do HDH-IAA. Pak se stejně bude platit licence svazová a ti kdo budou chtít střílet na nějakém ME či EC HDH-IAA si zaplatí navíc i tuto licenci. Ostatních se to nebude týkat. Spíše ale než chytání za slovíčka tady schází a to již několik let skutečně ucelená představa jak to dělat jinak a přitom v souladu požadavků. Pepa naříká nad tím že zase děti utřou ale proč? Běžný základní výcvik lukostřelce trvá cca 70 - 100 tréninků. Ke konci této dávky mohu začít aplikovat závodnické zatěžování a praktický výcvik v terénu kde zároveň dovysvětlím pravidla a taktiku. Teprve potom by měl trenér či rodič vypustit svěřence /ale i dospělého/ do terénu na skutečný závod. Je již předpoklad, že zažití techniky bude trvalejšího charakteru a díky stresovým situacím při závodě a řízení vlastního výstřelu nedojde k narušení této techniky. Dotyčný se skutečně již může poučit z průběhu a bude postupně vědět na čem zejména dále v tréninku pracovat. Do té doby je závodění nesmysl. Standa
_________________
lukostřelec
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Ludek
Grafoman
Grafoman


Registrace: 18.3. 2009
Příspěvky: 778
Bydliště: Předměřice nad Labem

PříspěvekZaslal: ne prosinec 25, 2011 12:45 am    Předmět: Re: :) Citovat

zraplaz napsal:
Ale četl sem i slyšel z několika zdrojů, že pokud se na závodě vyskytuje luk nad 33 liber, jsou tam už jiné podmínky a na takovém závodě nesmí být nikdo, kdo není řádně přihlášený závodník, který je členem nějakého klubu.
V takovém případě nemůže jít s dítkem jen tak jeho rodič jako doprovod.
Na trenérském kurzu jsme o tom debatovali a bohužel není moc řešení.
Jedno je souběh několika závodů, kdy jeden bude pro "dětičky" pod dohledem, druhé je že rodič či trenér bude přihlášen a bude mít dítko pod svým dohledem.

cetl, slyšel, ale asi špatně. Ja taky cetl, ale pravidla 3D clanek 8.3.2.
Minis – nesamostatné dítě do 12 let které začíná a musí mít doprovod rodiče

zraplaz napsal:

Také se debatovalo o rušivém vlivu dětiček a celkově se dá říct, že jsou tři tábory lidí.
Je to opravdu hodně složité téma.
Standa se snaží pouze dodržovat platné zákony a nařízení. Není to z jeho hlavy, že by si prostě řekl "děti nebudou s dospělejma střílet a basta".

Aha takže si to řekl asi nekdo jiný. Nejak se do toho zamotávas. EAA 3D prakticky neexistuje. HDH to vypada, ze v ČR zastupuje nekdo jiný než svaz 3D. Podle jakých mezinarodních pravidel tedy 3D svaz ted bude fungovat. Pravidla EAA 3D jsou tím pádem spíše lokálními pravidly a HDH to je ted spíše organizace nekolika států okolo Madarska. Kde vidím problém s licencemi za které se poplatky odvadí do hdh a připadný lokalní svaz z toho nic nema. Platit si licenci FITA, CSSK, HDH mi prijde uz trochu moc.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Ivan
Stálý přispivatel
Stálý přispivatel


Registrace: 1.9. 2010
Příspěvky: 441

PříspěvekZaslal: so prosinec 24, 2011 5:42 pm    Předmět: Citovat

Jenom čas vánočné mi brání nazvat věci pravým jménem a proto použiji mírný výraz-tak svévolný a nesmyslný výklad zákona,zcela jistě odlišný od úmyslu zákonodárce, jsem už dlouho nečetl.
"Ten hovoří jasně: nesmíte střílet tam, kde by mohlo dojít k ohrožení zdraví a majetku. To je všude."
Podle takového výkladu zákona by například ,vzhledem k tomu že se zakazuje používat na střelných zbraních tlumič nemohl používat na lucích žádný tlumič - ani na ramenech ,ani na tětivě. Samozřejmě to vzniklo nepřesností nebo hloupostí úředníka který zákon psal,měl použít výraz palné zbraně ,nikoliv střelné a takových drobností je tam víc a jde o to ,že výklad zákona přísluší pouze soudu a ne nějaké partě bafuňářů a právníků, kteří z opatrnosti,mám na jazyku přesnější výraz ale nepoužiji ho v čase vánočním,použijí ten nejnesmyslnější.
Něco málo o tom vím,mimo to že střílím asi 3 roky z luku tak 40 let se věnuji sportovní střelbě z palných zbraní a v době vzniku současného zákona o zbraních jsem pro jednoho poslance dělal připomínky k návrhu zkona.
Přeji pěkné svátky Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Standa
Nováček
Nováček


Registrace: 2.3. 2007
Příspěvky: 27
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: so prosinec 24, 2011 12:17 pm    Předmět: Citovat

Nejde až tak o to kdo smí zbraně kategorie D držet ale kde se s nimi smí střílet a za jakých podmínek. Je-li na závodě byť jediný luk kategorie D tak celý závod podléhá zákonu o zbraních. Ten hovoří jasně: nesmíte střílet tam, kde by mohlo dojít k ohrožení zdraví a majetku. To je všude. Podaná ruka ze strany zákonatvůrců prý tkví v tom, že si můžeme požádat a zřídit tzv. dočasné zřízenou jednorázovou či vícerázovou střelnici pro zbraně kategorie D. Dohodli jsme se s právníky že mezinárodní pravidla jasně určují jak má být postaven okuh a jak je zajištěna bezpečnost. Ty jasně hovoří o tom, kdo smí být na trati a kdo ne, tj. závodník /kdo je závodník?/, rozhodčí /kdo je rozhodčí/ a pořadatel. Nikdo jiný. Máte to v pravidlech HDH-IAA i FITA. Když to pořadatel poruší /je to jistě jeho svobodné rozhodnutí/ a nedej bože se někdy poživším, či doprovodu něco stane tak to v první chvíli odnese rozhodčí který nedobrovolně z neznalosti /asi/ vůbec nechal takový závod zahájit, pak pořadatel a nakonec ten kdo to způsobí. V návrhu soutěžního řádu je popsáno, jak se i "rozumný doprovod malého střelce" může jako pověřená pořadatelská služba tohoto závodu zúčastnit. Je to věcí organizace a pochopení situace.
Myslím si že bude potřeba se rozhodnout co ten náš sešlík vlastně je. Sportovní organizace která chce pořádat regulérní závody tak jak ji státní správa ještě umožní, nebo parta anarchistů kteří si to chtějí udělat jak se jim zrovna chce? Jestli to první tak se musí vše dodržovat dle mezinárodních pravidel. Jestli to druhé tak k tomu slouží rodinné vyžití na veřejnosti přístupných okruzích 3D, či skutečně klubovém tréninku, který je obvykle určen jen pro členy klubu a jejich čekatele z důvodu sportovní přípravy. Ale i tam se samozřejmě mohou domluvit kluby mezi sebou a tento trénink dělat pro více klubů. Pak samozřejmě z tréninku /nacvičují se různé střelecké pozice, opakuje se střelba na jedné náročné figuře třeba z více úhlů a pod. obvykle nejsou výsledky. Tak buď to je závod a upravím pouze pravidla když chci, nebo to je trénink. A to je právě to proč u konce volného sportování 3D skoro kdekoliv v ČR /po dohodě s majiteli/ díky vašemu nerozumnému chování či nepochopení nemusím být v pozici toho odpovědného který to měl vědět a měl vás poučit. Končím v této již roky opakované diskusi. Nemá asi smysl, protože není pro vás poučením.
_________________
lukostřelec
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Pepik Libichov
Nováček
Nováček


Registrace: 19.8. 2010
Příspěvky: 118

PříspěvekZaslal: so prosinec 24, 2011 11:48 am    Předmět: Citovat

Jsou Vánoce a to jsou svátky hlavě pro děti .Někteří už pro ně připravují dárek,příští rok je zase vyhodit. Jak to ošetřit je velice jednoduchá věc.Stači myslet hlavou, to je ta koule asi metr nad zadkem.Veselé Vánoce všem lukostřelcům přejí Libichovští Orli
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
zraplaz
Nováček
Nováček


Registrace: 28.4. 2011
Příspěvky: 63
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: so prosinec 24, 2011 10:52 am    Předmět: :) Citovat

Ano zákon je o držení.
Ale četl sem i slyšel z několika zdrojů, že pokud se na závodě vyskytuje luk nad 33 liber, jsou tam už jiné podmínky a na takovém závodě nesmí být nikdo, kdo není řádně přihlášený závodník, který je členem nějakého klubu.
V takovém případě nemůže jít s dítkem jen tak jeho rodič jako doprovod.
Děkuji Mysovi za upřesnění, že může být zástupcem i například trenér, ale ten už na závodní trati také nemá co pohledávat, pokud není přihlášený.
Na trenérském kurzu jsme o tom debatovali a bohužel není moc řešení.
Jedno je souběh několika závodů, kdy jeden bude pro "dětičky" pod dohledem, druhé je že rodič či trenér bude přihlášen a bude mít dítko pod svým dohledem.
Také se debatovalo o rušivém vlivu dětiček a celkově se dá říct, že jsou tři tábory lidí.
První tábor - závodníci, kteří nechtějí být rušeni
Druhý tábor - střelci co jdou střílet pro zábavu a dítka jim nevadí
Třetí tábor - dospěláci co jdou jen pro zábavu a nechtějí, aby dítka viděla rodičové, jak kalí a blbnou.
Mě dítka na závodech nevadí, protože nutno podotknout, pokudj de jedno dítko mezi skupinou normálních dospělých, tak to pro něj může být velice motivační a bude se pekelně snažit.
Ale na druhou stranu jak jeden závodník poznamenal, tak zažil závody, kdy dvě skupinky dětí, mezi kterejma byla napasovaná jeho skupinka, na sebe pokřikovali a dělaly čurbes, což ho rozčilovalo a nemohl se soustředit.
Je to opravdu hodně složité téma.
Standa se snaží pouze dodržovat platné zákony a nařízení. Není to z jeho hlavy, že by si prostě řekl "děti nebudou s dospělejma střílet a basta".
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Ludek
Grafoman
Grafoman


Registrace: 18.3. 2009
Příspěvky: 778
Bydliště: Předměřice nad Labem

PříspěvekZaslal: so prosinec 24, 2011 12:38 am    Předmět: Re: :) Citovat

zraplaz napsal:
O spory "děti a střelba" sem se zajímal spíš tady a na závodech jen poslouchal všechny strany a názory.
Mno a jeslti se nepletu, tak pokud se na závodě vyskytuje střelec s lukem nad 33 liber, tak jsou tam již nějaké problémy a omezení s tím spojené, a problém nastává právě s dítky.
Dítko musí mít ze zákona sebou zákoného zástupce, kterým je pouze a jen rodič. A pokud není rodič členem nějakého klubu, a nezaplatil řádné startovné, tak na trase 3D závodu nemá co dělat. Potažmo jej tam pořadatel nesmí pustit.

Cili na otazku kdo tedy zrusil deti si neodpovedel. Na zadnem halovém, terenním zavode, nebo pred rokem 2010 na 3d poharocem zavode si asi taky nebyl. Děti tam normalne jsou, střílejí, dýchají a baví se.
Zbranemi kategorie D jsou.....
g) mechanické zbrane, u nichž je napínací síla vetší než 150 N,

cili to je o nabývání, kdo si to muze koupit a držet, osoba starší 18let. Ale deti, kterých se zákaz týkal rozhodnte nemely luky silnejsí než tech cca 35liber, protže by to ani nenatahly. Cili z pohledu zákona to ani zbraně nejsou. Deti starší 12let pak problémy nemají? kdyz ty uz by mohly utahnout luk nad 35#, to by podle tebe nesmely na takový luk do 18 let sahnout bez dozoru rodičů.

Ale jako trenér by si takové věci měl vědět.
kdo si chce přečíst zákon o zbraních a střelivu muze na strankach mvcr.
http://www.mvcr.cz/clanek/zbrane-strelivo-bezpecnostni-material-84336.aspx
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Mysa
Grafoman
Grafoman


Registrace: 25.9. 2006
Příspěvky: 4466
Bydliště: Praha - Radotín

PříspěvekZaslal: so prosinec 24, 2011 12:24 am    Předmět: Citovat

já bych se tedy dětí s luky nad 33 liber opravdu nebál.
S dítětem může jít jakákoli osoba starší 18 let, která za něj přijme odpovědnost. Trenér, rodič... a kolik dětí bez trenéra, nebo střílejícího rodiče kdy přijelo na závody? Laughing
Ale proč si tím kazit vánoce. Nakonec to je stejně tak, že si přečteš rozpis závodu a rozhodneš se. Mám čas, mám na to peníze, smím tam, potkám tam kamarády, je to pěkný závod.....Nebo takový závod nenajdeš, tak si ho uděláš.

Ono to chce taky občas neposlouchat tajné zprávy ze zákulisí poslaneckých sněmoven a policejních ředitelství, ale vyjet občas do okolních států. Podívat se jak to dělají, pro koho, kde shání peníze na činnost , jak a od koho. Jak je EU,stát, region, nebo úřad omezují, v čem a proč......a pak si přečíst zákony, které by se nás mohly týkat
_________________
Důvěřuj Aláhovi, ale napřed si uvaž velblouda.
Prorok Mohamed
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
zraplaz
Nováček
Nováček


Registrace: 28.4. 2011
Příspěvky: 63
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: pá prosinec 23, 2011 11:37 pm    Předmět: :) Citovat

pro příště se pokusím si to zapamatovat Very Happy
Ovlivněn asi určitě do jisté míry budu. Na druhou stranu né tolik, jak by si někdo mohl myslet. O spory "děti a střelba" sem se zajímal spíš tady a na závodech jen poslouchal všechny strany a názory.
Mno a jeslti se nepletu, tak pokud se na závodě vyskytuje střelec s lukem nad 33 liber, tak jsou tam již nějaké problémy a omezení s tím spojené, a problém nastává právě s dítky.
Dítko musí mít ze zákona sebou zákoného zástupce, kterým je pouze a jen rodič. A pokud není rodič členem nějakého klubu, a nezaplatil řádné startovné, tak na trase 3D závodu nemá co dělat. Potažmo jej tam pořadatel nesmí pustit.

Ale nerad bych se tu hádal:) je možné že nemám přesné ani správné informace:) jen píšu to, co si myslím, že sem pochopil:)
Ale myslet znamená ho... vědět, a tak je možné, že sem i mimo mísu:)
Pokud ano, tak mě prosím někdo "něžně" opravte:)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Ludek
Grafoman
Grafoman


Registrace: 18.3. 2009
Příspěvky: 778
Bydliště: Předměřice nad Labem

PříspěvekZaslal: pá prosinec 23, 2011 11:09 pm    Předmět: Re: zraplaz:) Citovat

zraplaz napsal:
Ahoj Luďku:)
zraplaz, lépe řečeno žraplaz není zrádnýSmile)))
Tak abych nebyl "tajemný" tak já sem Honza Kovač, střílející něco málo přes pět let. O kousek kratší dobu dělám "na kopci" trénéra spolu s Kibem a dalšíma lidičkama:)

A k fuckerovi...
Problém s dítky na závodech byl řešen mnohokrát ze všech možnejch stran. A bohužel to není Standův výmysl, ale pouze nějaká snaha o dodržení pravidel a zákonů....

jezisi lidicky to slovo "miluju". Sorry ale ty ses zase ovlivněný z druhe strany.
A tou druhou odpovedí si me teda rozesmal. By me teda zajímalo ci to teda byl výmysl.
Teda ja uz nic psat nechtel, ale to nešlo : blobl4
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
zraplaz
Nováček
Nováček


Registrace: 28.4. 2011
Příspěvky: 63
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: pá prosinec 23, 2011 9:02 pm    Předmět: zraplaz:) Citovat

Ahoj Luďku:)
zraplaz, lépe řečeno žraplaz není zrádnýSmile)))
Tak abych nebyl "tajemný" tak já sem Honza Kovač, střílející něco málo přes pět let. O kousek kratší dobu dělám "na kopci" trénéra spolu s Kibem a dalšíma lidičkama:)

A k fuckerovi...
Nevím kdo jsi, ale trošku mě fascinuje tvoje zaujatost Standou. Děláž z něj bubáka, kterej může za všechno špatné. Problém s dítky na závodech byl řešen mnohokrát ze všech možnejch stran. A bohužel to není Standův výmysl, ale pouze nějaká snaha o dodržení pravidel a zákonů....
Ale nehodlám se pouštět do vášnivé debaty:) Na to tu jsou jiní experti:)

Každopádně všem přeju krásné svátky a budu se těšit na závodech:)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Mysa
Grafoman
Grafoman


Registrace: 25.9. 2006
Příspěvky: 4466
Bydliště: Praha - Radotín

PříspěvekZaslal: pá prosinec 23, 2011 6:50 pm    Předmět: Citovat

Ale chlapci, chlapci Laughing
Nekažte si Vánoce.
Tohle všechno se už mnohokrát probíralo a víceméně vyřešilo, nebo vyřeší.

Viktor napsal:Řada klubů nerespektuje dohodnutá (schválená) česká pravidla opírající se a vycházející z pravidel mezinárodních
Jestli někdo na nějakém závodě porušuje pravidla, je třeba ho nahlásit rozhodčímu. Pokud se jedná o podvádění, je to smutné.
Když pravidlů neodpovídá celý závod, je možné vznést protest a závod vyřadit ze žebříčku.

Jinak jsem si popravdě nevšiml, že by někde byla nějak dramaticky porušována pravidla, zvláště mezinárodní, ale bohužel jsem byl letos s vyjímkou Sedmihorek výhradně na nepohárových závodech, takže pohárové nemohu soudit.
U nepohárových závodů a veřejných tréninků se závod vždy řídil předem zveřejněným rozpisem.

Ale myslím, že je pořád dost lidí, kteří milují lukostřelbu jako takovou a pokud budou mít čas, peníze a budou smět přijet, rádi si společně zastřílí.

Co se týče dole zmiňovaného úbytku klubů, tak mám pocit, že je jich stejně jako loni. Jenom některé kluby odhlásily z různých důvodů svoje závody z Českého poháru . Co já vím, tak podle nových nařízení a změn v soutěžním řádu je prostě dělat nemohly, nebo to pro ně bylo velmi nepraktické.

Taky si myslím, že je velmi málo problémů, které by nešly řešit v přátelském duchu alespoň kompromisem. Vesměs máme na sebe emaily a telefony a když mi něco pije krev, tak zavolám a vyřeším to jako dospělý člověk. Veřejné půtky prostřednictvím internetu jsou kontraproduktivní a poškozují celkový obraz lukostřelby. Je nás poměrně málo a není třeba další budoucí fanatiky odrazovat.

Pěkné svátky přeji
_________________
Důvěřuj Aláhovi, ale napřed si uvaž velblouda.
Prorok Mohamed
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Ivan
Stálý přispivatel
Stálý přispivatel


Registrace: 1.9. 2010
Příspěvky: 441

PříspěvekZaslal: pá prosinec 23, 2011 5:45 pm    Předmět: Citovat

Řekl bych, že používáš slovo nezištně něco dělat pro druhé a máš při tom na mysly dotovat to ze svého a to je sakra rozdíl,zvlášť pokud je dotyčný normální zaměstnanec. A co se týče startovného, je přeci samozřejmé, že pokud na akci není odnikud dotace tak startovné musí pokrýt náklady.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Hračička
Nováček
Nováček


Registrace: 22.12. 2011
Příspěvky: 33
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: pá prosinec 23, 2011 5:00 pm    Předmět: Citovat

To Luděk :
Klasika....prázná slova, skutek utek a dělat něco pro ostatní? Nezištně? Že jsem na to jen pomyslel...
_________________
Kdo si hraje, nezlobí...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra www.lukostrelec.cz -> Turnaje Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Strana 5 z 6

 
Přejít na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Forums ©

© 2005 UNITED-NUKE Powered Site.
=-Lucínkovo->
Veškeré texty jsou duševním vlastnictvím sdružení Lukostřelec.cz - plné znění právní výhrady zde.