Welcome to www.lukostrelec.cz

 

Hlavní menu

Diskusní fórum

Členové ATL
Soukromé zprávy
Odkazy
Ke stažení
Domů
Kalendář akcí
Luk.Liga - XLSX
Luk.Liga - PDF
Stanovy ATL ČR

Témata

Seznam témat

Začínáme
Historie
Vybavení
Pravidla
Turnaje
Sportovní a 3D
Názory a polemiky

Partněři projektu


Kluc-elektromateriál s.r.o.


Servis

Váš účet
Napište nám
Doporučte nás
Napsat článek
Statistiky
Archív článků
Hledání
Právní výhrada

Hledání



Pokročilé vyhledávání

Diskusní fórum


Toto fórum bude uzamčeno, své příspěvky pište do nového fóra: http://lukostrelec.cz/subdom/forum/

 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

Bezový luk
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další
 
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra www.lukostrelec.cz -> Luky
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Araval
Nováček
Nováček


Registrace: 23.12. 2010
Příspěvky: 2
Bydliště: Žlutava

PříspěvekZaslal: čt prosinec 23, 2010 11:32 pm    Předmět: Citovat

Zdravím,
včera jsem byl obhlédnout kraj lesa jestli se nenajde naky ten bez na luk (stravil sem tam 4 hodiny Smile). Nakonec sem cosi nasel.
Chci se jen zeptat jestli roční období kdy se dřevo uřeže má naký vliv na sušení nebo i pozdější opracovávání. Například množství mízy pod kůrou (v zimně míň a na jaro víc). Popřípadě jestli to má vliv i na jiné druhy dřev.
Díky za odpověď.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
anko
Nováček
Nováček


Registrace: 3.9. 2010
Příspěvky: 26
Bydliště: Lučenec

PříspěvekZaslal: so prosinec 11, 2010 11:18 am    Předmět: Citovat

Tak tak Ogen, ale nič si z toho nerob, keby sme všetci ovládali všetky nárečia, boli by sme až priveľmi múdri.. Oha!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Ogen
Grafoman
Grafoman


Registrace: 15.10. 2007
Příspěvky: 1155

PříspěvekZaslal: so prosinec 11, 2010 11:12 am    Předmět: Citovat

Anko, to si ma teda zaskočil, vždy som si myslel, že je to enem hular jako hula-kať a to sa rači optaj starších.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
anko
Nováček
Nováček


Registrace: 3.9. 2010
Příspěvky: 26
Bydliště: Lučenec

PříspěvekZaslal: so prosinec 11, 2010 10:37 am    Předmět: Citovat

Maš recht Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
TS Spelec
Grafoman
Grafoman


Registrace: 5.12. 2009
Příspěvky: 524
Bydliště: Vyškovsko

PříspěvekZaslal: so prosinec 11, 2010 10:33 am    Předmět: Citovat

Proč ne,když si dneska můžeš vybrat a,,sused ,,přes dva baráky je záhorák.
Nech žije spišská a my s ňou. T.S.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
anko
Nováček
Nováček


Registrace: 3.9. 2010
Příspěvky: 26
Bydliště: Lučenec

PříspěvekZaslal: so prosinec 11, 2010 9:56 am    Předmět: Citovat

TS Spelec Ty máš rád samé lepší vjeci Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
TS Spelec
Grafoman
Grafoman


Registrace: 5.12. 2009
Příspěvky: 524
Bydliště: Vyškovsko

PříspěvekZaslal: pá prosinec 10, 2010 11:32 pm    Předmět: Citovat

Dobrá borovička je taky lék. Ale když se přeléčím puke_l ,tak mě mamina pochválí violent1 a já si myslím svoje bootyshake . T.S. FUJ Embarassed
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
anko
Nováček
Nováček


Registrace: 3.9. 2010
Příspěvky: 26
Bydliště: Lučenec

PříspěvekZaslal: pá prosinec 10, 2010 11:13 pm    Předmět: Citovat

To je pravda, mate krasné vinné sklepy a výborné vínečko Smile))
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
TS Spelec
Grafoman
Grafoman


Registrace: 5.12. 2009
Příspěvky: 524
Bydliště: Vyškovsko

PříspěvekZaslal: pá prosinec 10, 2010 11:08 pm    Předmět: Citovat

anko napsal:
Záhorie susedí s Moravou, a hlavne pri hranici sú si nárečia veľmi podobné je tam dosť spoločných al. podobných názvov...


Aj sa lepšie pije keď si ludia rozumejú. Ale to už by by bylo do vlákna bezový chlast a ne luk. Omluva Embarassed Wink T.S.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
TS Spelec
Grafoman
Grafoman


Registrace: 5.12. 2009
Příspěvky: 524
Bydliště: Vyškovsko

PříspěvekZaslal: pá prosinec 10, 2010 10:59 pm    Předmět: Citovat

Tak je. Je to kousek-co by si doplul-i to je po našem i vašem. T.S. Laughing Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
anko
Nováček
Nováček


Registrace: 3.9. 2010
Příspěvky: 26
Bydliště: Lučenec

PříspěvekZaslal: pá prosinec 10, 2010 10:55 pm    Předmět: Citovat

Ono sa to aj pridáva do červeného vína kvôli farbe, samotné huralové víno je ťažké na makovicu a je vhodnejšie ho používať na liečebné účely..
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
anko
Nováček
Nováček


Registrace: 3.9. 2010
Příspěvky: 26
Bydliště: Lučenec

PříspěvekZaslal: pá prosinec 10, 2010 10:50 pm    Předmět: Citovat

Záhorie susedí s Moravou, a hlavne pri hranici sú si nárečia veľmi podobné je tam dosť spoločných al. podobných názvov...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
TS Spelec
Grafoman
Grafoman


Registrace: 5.12. 2009
Příspěvky: 524
Bydliště: Vyškovsko

PříspěvekZaslal: pá prosinec 10, 2010 10:29 pm    Předmět: Citovat

anko napsal:
Ogen na záhorí je to "huralove víno" takže "hural"


Takhle se mu říká i u nás a mimo vína to dávají i do mače na slivovici. A krásně to barví pazoury! T.S.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
archangel
Nováček
Nováček


Registrace: 16.3. 2010
Příspěvky: 51

PříspěvekZaslal: pá prosinec 10, 2010 9:37 pm    Předmět: Citovat

anko napsal:
Ogen na záhorí je to "huralove víno" takže "hural"

možem potvrdzit
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
anko
Nováček
Nováček


Registrace: 3.9. 2010
Příspěvky: 26
Bydliště: Lučenec

PříspěvekZaslal: pá prosinec 10, 2010 9:17 pm    Předmět: Citovat

Baza čierna sa povie "gbez"
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
anko
Nováček
Nováček


Registrace: 3.9. 2010
Příspěvky: 26
Bydliště: Lučenec

PříspěvekZaslal: pá prosinec 10, 2010 9:15 pm    Předmět: Citovat

Ogen na záhorí je to "huralove víno" takže "hural"
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Ogen
Grafoman
Grafoman


Registrace: 15.10. 2007
Příspěvky: 1155

PříspěvekZaslal: pá prosinec 10, 2010 1:39 pm    Předmět: Citovat

No teda Shocked Very Happy, zaujímavé, a čo povieš na to, že na Záhorí tomu hovoria "hular", ak sa nemýlím, neviem ako k tomu prišli.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Jas
Grafoman
Grafoman


Registrace: 12.11. 2006
Příspěvky: 2772

PříspěvekZaslal: čt prosinec 09, 2010 8:08 pm    Předmět: Citovat

Podľa Wikipédie sa dožíva ledva 25 rokov. Jej vitalita nie je v kmeni , ale v koreňoch , ktoré tvoria v zemi džungľu výhonkov a je kedykoľvek schopná , ako hydra vyhnať okolo seba množstvo kmienkov. Preto vôbec nie je škoda ju rezať kdekoľvek ju stretnete !

K debate o jej využití :

Baza čierna je liečivá, ozdobná a v každom smere úžitková rastlina. Rozmanité použitie nachádza v kuchyni a v bylinkárstve. Používajú sa kôra, kvety, kôstkovičky a dreň.
[upraviť]Liečivo
Bazová šťava a plody, ale aj čaj z kôry a kvetov sú osvedčené domáce lieky proti nachladnutiu. Faktory tohto účinku sú v plodoch obsiahnuté vitamíny C a B, ovocné kyseliny, éterické oleje, ktoré sa nachádzajú aj v kvetoch, flavonoidy, a predovšetkým farbivo atokyán, ktoré dodáva farbu kvetom a plodom. Pôsobí ako antioxidant, chráni bunkové membrány pred pôsobením voľných radikálov a spomaľuje proces starnutia buniek rastlín ako aj buniek ľudského konzumenta.
Éterické oleje s ich aromakomplexom spôsobujú mierne potenie a uvoľňovanie hlienov. Aj pri ťažkostiach so žalúdkom sa v domácej medicíne úspešne používa bazový čaj.
[upraviť]Farbivo
Využíva sa nielen pri výrobe sladkostí a mliekárenských výrobkov v potravinárskom priemysle, ale aj v textilnom priemysle ako prírodné farbivo.
[upraviť]Potravina
Okolík s kvetmi sa dá použiť ako potravina, pripravuje sa ako bazový pampúch (šiška, dolka, palacinka). Okolíky bazy sa namočia do palacinkového cesta a opražia sa v panvici na tuku alebo olivovom oleji. Bazové kvety sa dajú použiť aj k príprave sektu (šumivého vína).
Pretože sú plody bazy mierne jedovaté (obsahujú sambunigrín), nemôžu sa konzumovať surové. Po zohriatí sa môžu bez problémov použiť. Najvhodnejšia a najrozšírenejšia forma použitia je výroba želé alebo lekváru. V severnom Nemecku sa varí z plodov bazová polievka, ale uplatnenie nájde aj pri pečení a pridáva sa aj do rôznych kaší. Rovnako v severnom Nemecku je zvyčajné použitie zahustenej šťavy z plodov v grogu (zmiešané s horúcou vodou a rumom). Plody sa dajú bez problémov zamraziť. Šťava z kôstkovíc je síce požívateľná, ale veľmi trpká. Preto sa často mieša s jablčnou alebo inými ovocnými šťavami. Plody bazy sa používajú aj k výrobe liehovín. V strednej Európe sa ako z kvetov, tak aj z plodov pripravuje bazový sirup.
[upraviť]Tradičné recepty

Podľa názoru niektorých redaktorov by tento článok alebo jeho časť mali byť presunuté
do projektu Wikibooks
Ak s tým nesúhlasíte, vyjadrite sa, prosím, v diskusii k článku.
Sekt z kvetov bazy
Koncom mája sa vloží približne 10 stredne veľkých, plne rozkvitnutých kvetenstiev s 5 litrami vody, 500g (hnedého) cukru a dvomi na plátky nakrájanými, nevytlačenými citrónmi najlepšie do demižónu, ktorý sa zavrie vatovou zátkou. Tento základ sa nechá 2 až 3 týždne na svetlom, teplom mieste odstáť a kvasiť. Za normálnych podmienok by malo kvasenie spontánne začať po asi štyroch dňoch vplyvom kvasných spór prítomných na kvetoch. V prípade, že nezačne, môže sa na jeho aktivizáciu pridať za špičku noža vínnych kvasiniek. (Ak sa nechce alebo nemôže dočkať kvasenie, môže sa prestať aj pri bazovej malinovke). Keď odznie najsilnejšia tvorba oxidu uhličitého, je čas odcediť mladý sekt, pričom sa osvedčila kaskáda cedidla, sita a vyvarenej bavlnenej plienky a a plniť do hrubostenných (najlepšie vínových) fliaš. Fľaše sa musia pevne zaštupľovať korkovým štupľom a štupeľ drôtom pevne zaistiť, pretože kvasenie sa vo fľašiach okamžite nezastaví a vzniká pritom značný tlak. Naplnené fľaše sa skladujú rovno, v chlade a tme. Najlepšie chutí sekt v prvých štyroch mesiacoch, keď sa pracovalo hygienicky vydrží aj dlhšie.
Sirup z kvetov bazy
2 l vody prevaríme a necháme vychladnúť. Do 4 l fľaše dáme 15-20 umytých bielych kvetov bazy a zalejeme prevarenou vodou. Necháme vyluhovať 24 hod. Potom vodu scedíme a do vody pridáme 1,5 kg kryštálového cukru a 8 gr kyseliny citronovej. Naplníme do fliaš a uzatvoríme.
Bazový pampúch
Z 200g pšeničnej múky, štipky soli, dvoch žĺtkov , štvrť litra mlieka a polievkovej lyžice medu zamiešať palacinkové cesto. Primiešať tuhý sneh z dvoch bielkov. V hrnci rozpáliť veľa masla, 10 až 15 súkvetí za sebou chytiť za stonku, namočiť do cesta a okamžite so stonkou hore vložiť do horúceho tuku a asi 2 minúty plávajúco vysmažiť. Potom vybrať, nechať krátko odkvapkať na papieri, poprášiť práškovým cukrom a ešte teplé servírovať.
Severonemecká bazová polievka
½ kg plodov oddeliť vidličkou od okolíka a dať s kôrou z polky citróna v litri vody polouvariť . Potom precediť cez sito a vmiešať 40g cukru. Trochu škrobovej múčky zmiešať s mliekom a vyliať do polievky. Teraz dochutiť trochou citróna a cukru, bielko vyšľahať do tuha, porciovo rozdeliť, dať na polievku a nechať 3 až 5 minút.
Bazový lekvár
Plody bazy dať do hrnca, celkom zaliať mliekom, potom variť ½ hodiny s trochou škoricovej kôry. Pripraviť riedku zásmažku, pridať k tomu a ešte krátko povariť. Dosladiť cukrom a dochutiť šľahačkovou smotanou. Nechať vychladnúť a servírovať s čiernym chlebom (nakrájaným na malé kocky).
[upraviť]Škodcovia

Poľné hraboše zapríčiňujú na kríkoch bazy čiernej najväčšie škody, vo veľkých sadoch sa môžu nasmerovať na až 40 metrov dlhé cesty, pri ktorých poškodzujú korene kríkov. Vtáky, ako napríklad pinky a mucháre sivé oceňujú plody bazy. Síce nie sú v priamom zmysle škodcovia, ale najmä pri solitárnych rastlinách to môže viesť k značným stratám na úrode. Voška bazy čiernej (Aphis sambuci) napadá najčastejšie len jednotlivé rastliny, oslabuje ich ale vysávaním rastlinnej šťavy. Roztoče (hlavne čeľaď Tetranychidae) môžu zničiť výhonky a spôsobiť veľké škody. Hubovým ochorením môžu zvädnúť kvety, čo môže viesť k ujme na úrode. Prejavuje sa vädnutím hlavnej a vedľajšej osi súkvetia. Vyskytuje sa aj pleseň sivá (Botrytis cinerea).
[upraviť]Odrody

Popri tomto druhu existuje aj poddruh Sambucus nigra ssp. palmensis, ktorý sa vyskytuje endemicky vo vavrínových lesoch Kanárskeho ostrova a je ohrozený vymretím.
[upraviť]Povera

Baza čierna bola kedysi obranný prostriedok proti čiernej mágii a bosorkám. Verilo sa aj, že chráni pred ohňom a údermi blesku. Preto sa pestovala často v záhradách pri dome a pri stodolách.
_________________
J.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
cornus
Grafoman
Grafoman


Registrace: 22.2. 2007
Příspěvky: 5356
Bydliště: Galgocy

PříspěvekZaslal: čt prosinec 09, 2010 7:32 pm    Předmět: Citovat

Baza je plevel. V práci na dvore jednu vyrezávam každý rok a stále sa obnovuje. Dožíva maximálne 30 rokov.
_________________
´´Primitive bows are cool´´ Tom Mills
https://picasaweb.google.com/101174487128722023961
https://picasaweb.google.com/107441683046910005504
https://plus.google.com/?hl=sk&partnerid=gplp0
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Jas
Grafoman
Grafoman


Registrace: 12.11. 2006
Příspěvky: 2772

PříspěvekZaslal: čt prosinec 09, 2010 7:30 pm    Předmět: Citovat

Samodeštrukcia ! Hnije a práchnivie zvnútra ! Ekomaniac !
_________________
J.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Ogen
Grafoman
Grafoman


Registrace: 15.10. 2007
Příspěvky: 1155

PříspěvekZaslal: čt prosinec 09, 2010 6:47 pm    Předmět: Citovat

Samodeštrukcia, asi nie, ale kde-kdo tomu pomáhá, taký ker sa už ani nevidí, máš doma raritu a niečo také dať dolu, to je blbosť na en-tú.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Jas
Grafoman
Grafoman


Registrace: 12.11. 2006
Příspěvky: 2772

PříspěvekZaslal: st prosinec 08, 2010 4:30 pm    Předmět: Citovat

Rokov málo- rastie vyslovene ako z vody a potom samodeštrukciou hynie. Netreba mať žiadne ekologicko maniakálne pocity...
_________________
J.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
cornus
Grafoman
Grafoman


Registrace: 22.2. 2007
Příspěvky: 5356
Bydliště: Galgocy

PříspěvekZaslal: st prosinec 08, 2010 4:21 pm    Předmět: Citovat

Počítaj prírastok 10 mm v priemere ročne.
_________________
´´Primitive bows are cool´´ Tom Mills
https://picasaweb.google.com/101174487128722023961
https://picasaweb.google.com/107441683046910005504
https://plus.google.com/?hl=sk&partnerid=gplp0
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Patrik11
Občasný přispivatel
Občasný přispivatel


Registrace: 27.11. 2010
Příspěvky: 159
Bydliště: Levice

PříspěvekZaslal: st prosinec 08, 2010 3:56 pm    Předmět: Citovat

cornus napsal:
Baza je ker, občas i strom. U nás 99% ker. Niekoľkokrát v živote som videl bazový stromček vysoký do 10 m s priemerom asi 15 cm. Z toho ide vyrobiť i warbow.
Kôra, listy a nezrelé plody obsahujú kyanid! Kvety sa používajú na liečivé čaje a plody ako ovocie.


Mne za domom rastie stará baza cca 15 - 18 cm hrubá...robil som luk s reflexného konáru okolo 10 cm hrubého a 2m dlhého no nepodaril sa...potom som rozmýšlal koľko rokov môže mať taká hrubá baza?...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
cornus
Grafoman
Grafoman


Registrace: 22.2. 2007
Příspěvky: 5356
Bydliště: Galgocy

PříspěvekZaslal: st prosinec 08, 2010 2:18 pm    Předmět: Citovat

Deti učím nejesť nič z lesných plodov aby nedošlo k podobnej zámene. Väčšina rastlín obsauje jedy.
_________________
´´Primitive bows are cool´´ Tom Mills
https://picasaweb.google.com/101174487128722023961
https://picasaweb.google.com/107441683046910005504
https://plus.google.com/?hl=sk&partnerid=gplp0
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Jas
Grafoman
Grafoman


Registrace: 12.11. 2006
Příspěvky: 2772

PříspěvekZaslal: st prosinec 08, 2010 2:06 pm    Předmět: Citovat

Tých už dnes zabudnutých prírodných zdrojov sú haldy. Múka zo žaľuďov a bukvíc, med z nakladaných výhonkov smreku, žihľava a šťaveľ miesto šalátov, plody ďaľšieho lukového dreva Drieňu- drieňky sa zavárajú... a tak by sa dalo ísť ďalej , ale to už sem nepatrý.
_________________
J.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
cornus
Grafoman
Grafoman


Registrace: 22.2. 2007
Příspěvky: 5356
Bydliště: Galgocy

PříspěvekZaslal: st prosinec 08, 2010 1:57 pm    Předmět: Citovat

Treba to prekvasiť a hotovo.
_________________
´´Primitive bows are cool´´ Tom Mills
https://picasaweb.google.com/101174487128722023961
https://picasaweb.google.com/107441683046910005504
https://plus.google.com/?hl=sk&partnerid=gplp0
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Jas
Grafoman
Grafoman


Registrace: 12.11. 2006
Příspěvky: 2772

PříspěvekZaslal: st prosinec 08, 2010 1:53 pm    Předmět: Citovat

Nemáte to žrať ako ovce Laughing Po tradičnej úprave je veľmi chutný.
_________________
J.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Mysa
Grafoman
Grafoman


Registrace: 25.9. 2006
Příspěvky: 4466
Bydliště: Praha - Radotín

PříspěvekZaslal: st prosinec 08, 2010 1:52 pm    Předmět: Citovat

bez je spíš na sračku, než na blití Laughing
_________________
Důvěřuj Aláhovi, ale napřed si uvaž velblouda.
Prorok Mohamed
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
cornus
Grafoman
Grafoman


Registrace: 22.2. 2007
Příspěvky: 5356
Bydliště: Galgocy

PříspěvekZaslal: st prosinec 08, 2010 12:53 pm    Předmět: Citovat

Pre úplnosť:
Bazové víno.

Rozmiagame 3 kg bobuliek, pridáme zákvas čistých kvasiniek a necháme 36 hodín kvasiť. Po nakvasení bobuľky vylisujeme. Vo vode rozpustíme 3 kg cukru. Šťavu z prvého a druhého lisovania zmiešame s vodou a necháme vykvasiť.
_________________
´´Primitive bows are cool´´ Tom Mills
https://picasaweb.google.com/101174487128722023961
https://picasaweb.google.com/107441683046910005504
https://plus.google.com/?hl=sk&partnerid=gplp0
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra www.lukostrelec.cz -> Luky Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další
Strana 6 z 8

 
Přejít na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Forums ©

© 2005 UNITED-NUKE Powered Site.
=-Lucínkovo->
Veškeré texty jsou duševním vlastnictvím sdružení Lukostřelec.cz - plné znění právní výhrady zde.