Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kuše Barnett Panzer
#1
Zdravím,

pořídil jsem si starší kuši Barnett Panzer. Je to moje první kuše. Říkal jsem si, že jí zkusím a uvidím jak mě to bude bavit. Pán, co mi jí prodal říkal, že je vše plně funkční. Chtěl bych se Vás zkušených zeptat k čemu slouží takový budík na začátku (konci) základny (lišty) k uchycení mířidel. V příloze je obrázek toho budíku co myslím, není úplně nejkvalitnější, ale myslím že pro názornost dostačující. V budíku je text: 20 Barnett Microscope adjustment pad pend. Ručička mi na něm ukazuje zhruba 8 hodinu. Pořád stejně a nemění se.

Chtěl bych se proto zeptat:

K čemu budík slouží?
Jak funguje?
Jestli je funkční nebo rozbitý?
A na jeho využití?

Moc Vám děkuji za informace Martin


Přiložené soubory Miniatury
   
Odpovědět
#2
To Racoon 14
Ahoj, šlo o analogové zobrazení nastavení mechanického náklopu pro optiku, kdy ses mohl okem přesvědčit, jak jí máš nastavenou (naklopenou).
Zkus pootočit nastavením náklopu a uvidíš, zda li se Ti optika hýbe nahoru či dolu. To by mělo souhlasit i s pohybem rafičky na budíku.
Pokud budeš mít na rafičku dejme tomu na "0" bude to v praxi znamenat střelbu na 10 metrů (náklopná montáž je v rovině), pokud na "6" hodině bude to třeba 20 metrů a na "12" pak například 35 metrů (náklopná montáž je v přední části nejníže), přičemž střílíš v optice stále na stejný bod (stejný kříž), ale pohybuješ náklopem s celou optikou.

V původním znění takto:

"Analogue Scope Adjustment: Fitted as standard on all Barnett New Generation Crossbows this patented programmable range setting system is a simple and effective way of adjusting your Optical Scope, Red Dot or laser Sight. No more guessing with instant adjustment for any pre-set range." 

   
Odpovědět


Přejít na fórum:


Uživatel(é) prohlížející toto téma: 1 host(ů)