Hlasování: Mám to začít prodávat?
Hlasování je ukončeno.
Ne.
100.00%
2 100.00%
Ano, přes prostředníka
0%
0 0%
Ano, přímo zákazníkům
0%
0 0%
Celkem 2 hlas(ů) 100%
* Hlasovali jste pro tuto možnost. [Ukázat výsledky]

Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nový typ letek k vyzkoušení
#1
   
Zdravím,

už léta pracuju na výrobě zvláštních letek. Je to vysokorychlostní vztlaková turbína, miniaturní, z plastu, udělaná tak, aby jí šlo snadno a přesně přidělat k libovolnýmu šípu bez jakýchkoliv speciálních přípravků. Do budoucna se ji chystám testovat pomocí palných zbraní a ještě později pomocí páry. Už se slabým lukem funguje moc pěkně, teda podle mě. Ale třeba přesnost posoudit nemůžu. Nejsem sportovní lukostřelec. Nemám ani rychlokameru k posouzení rotace. Ta je pro mě klíčová. Pokud letky budou rotovat rychleji než letky bez proudnic, pak se jedná o jasný důkaz funkčnosti podtlakové složky. Bez proudnic jsou dle mého výzkumu jakékoliv jiné letky, co seženete, takže nelze vybrat špatně. Chcete si je vyzkoušet? Napíšete mi pak pár řádek, jak si vedou? Když tak PMkujte. Formy mám, trochu materiálu ještě taky. Bydlím v Praze, můžu předat osobně, ideálně někde na lukostřelnici, protože se tam sám nedostanu.

Jan Kokeš
Odpovědět
#2
obrázek by nebyl ?
Odpovědět
#3
Mě by zajímalo k čemu je to dobrý? Má to nějak výrazně zlepšit přesnost šípu? Chci říct, pokud má člověk v rukách " nasráno", nepomůže mu ani svěcená voda.
Odpovědět
#4
(04-20-2017, 12:09 PM)Raďas Napsal(a): Mě by zajímalo k čemu je to dobrý? Má to nějak výrazně zlepšit přesnost šípu? Chci říct, pokud má člověk v rukách " nasráno", nepomůže mu ani svěcená voda.

Vysokorýchlostná turbína.. Má to zvýšiť rýchlosť šípu podľa mňa. Bude to fungovať asi tak, že to vystrelíš pomaly a ono to potom počas letu naberie rýchlosť. Rolleyes
Odpovědět
#5
Omlouvám se, už jsem tu i s obrázkem. Lepší budu mít k dispozici tak za hodinu, todle je mobilem kamaráda, teď nabíjí foťák, tak držte palce. Jediná fotka, co teď mám, přikládám.

   

Vysokorychlostní od snese vysoký rychlosti, popřípadě rochňá si v nich, ne?

Bude se točit, a vypadá to, že sakra rychle. Čím rychleji, tím líp budou šíp stabilizovat.  Jsou na to to poměrně mrňavý, budou muset bejt sakra dobrý, pokud to maj zvládnout.
Odpovědět
#6
Tak je mi líto, Lepší fotky budou nejdřív v pondělí.
   
Odpovědět
#7
Rozmery tých letiek by neboli? Daj fotku aj s profilu.
Odpovědět
#8
   
Rozměry znám jen přibližně. Ještě dnes jsem to dopilovával. Délka asi 35 mm, výška tak 5 mm, hmotnost asi 0.1 g na letku, momentálně asi o trošku víc, kvůli rozměrnější ploše přidělávání, aby na tom šípu fakt držela.
Odpovědět
#9
(04-26-2017, 03:48 PM)jankokes Napsal(a): Rozměry znám jen přibližně. Ještě dnes jsem to dopilovával. Délka asi 35 mm, výška tak 5 mm, hmotnost asi 0.1 g na letku, momentálně asi o trošku víc, kvůli rozměrnější ploše přidělávání, aby na tom šípu fakt držela.
Jene pokud neznáš rozměry moc důvěry to nebudí, už přibližná váha 0,1 gramu = cca 15 grainů je skoro třikrát větší než u standardní srovnatelné plastové letky a pokud ji nalepíš v úhlu šíp bude také rotovat 
to co nabízíš, už v jiné formě realizovali jiní, přestože to funguje v terčové lukostřelbě se to v podstatě neuchytilo a upřimně pochybuji o použití v tradiční lukostřelbě, byť plastové letky těchto typů opravdu napomáhají větší přesnosti, musejí být opravdu tuhé jinak by nefungovali, což zejména u luků bez zakládky je na závadu, tam přírodní peří nemá konkurenci nehledě na to, že zrovna tam je plast krapet fuj  
[Obrázek: 31nN1olWhpL._AC_UL246_SR190,246_.jpg][Obrázek: 20150717_3Gen_SF.jpg]
Odpovědět
#10
(04-26-2017, 04:39 PM)Jira Napsal(a): Díky za příspěvek. Je vidět, že u toho přemýšlíš. Doplním jen místa, se kterými nesouhlasím, ať to má šťávu. Se zbytkem souhlasím, a to by byla nuda.

přibližná váha 0,1 gramu = cca 15 grainů

No dobrá, chápu, beru. Taky jsem se už zmýlil o celý řád.

Ovšem to, že existují peříčka s proudnicí, je pro mě novinka:

to co nabízíš, už v jiné formě realizovali jiní

Jinak řečeno: Funguje líp letadlo s náběhem křídel bez proudnic, nebo letadlo bez náběhu křídel, ale s proudnicema, a nebo letadlo jak s náběhem, tak proudnicema? Podle mě letadlo bez proudnic nevzlétne a s proudnicema bez náběhu se nepoužívá, protože k tomu existují velice dobré důvody.

musejí být opravdu tuhé jinak by nefungovali

Shore 65 D. Dobrý? Tvrdší se tříštěj, měkčí se při vysokejch rychlostech ohýbaj (vyzkoušeno na kuši).

což zejména u luků bez zakládky je na závadu

V případě mých letek si střelec bez zakládky dokonce způsobí krvácivá řezná poranění ruky, jak mohu potvrdit z vlastní zkušenosti.
Odpovědět


Přejít na fórum:


Uživatel(é) prohlížející toto téma: 2 host(ů)