Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Palcový nátah Kladno a okolí - začátečník
#1
Zdravím všechny přítomné, nejdříve se omlouvám za předchozí umístění příspěvku do špatné sekce fóra, takže ještě jednou a tentokrát už správně.
Na prahu středního věku jsem se rozhodl začít s tradiční lukostřelbou. Vzhledem k tomu, že jsem z Nového Strašecí, mám u nosu Kladno a při pátrání po netu jsem našel Lukoklub a SEBU. Rád bych se výhledově věnoval střelbě z asijských jezdeckých luků, hledám tedy někoho, kdo by mi mohl už od začátku poradit i s palcovým nátahem/vypouštěním. Není tady někdo z Kladna a okolí, kdo střílí palcem a byl by tedy schopen a hlavně ochoten mi pomoct, případně neví někdo, jestli ve výše zmíněných klubech je někdo, kdo střílí palcem? Díky za každou informaci!
Odpovědět
#2
Nevím to jistě, ale jsem přesvědčen, že ani v SEBU ani v Lukoklubu není nikdo, kdo by střílel palcem. Ostatně těch, co takto střílí, je u nás poměrně málo i napříč republikou. Třeba Mýša Sodja z Radotína, Petr Holub (nevím vlastně odkud), snad ještě pár dalších lidí z Pražských vjetví a víc jich asi neznám.
Sám jsem to taky kdysi ne moc úspěšně zkoušel, ale s ústupem od krátkých jezdeckých luků k longbow to pro mne přestalo být zajímavé.

Jinak já jsem také z Kladna, kdysi jsem prošel přes SEBU, znám lidičky z Lukoklubu, střílím si ale už jen max.doma na zahradě (přesněji v Libušíně) a pak na turnajích ATL.
Odpovědět
#3
Moc děkuju za cenné informace, pokud na to dojde, pokusím se zkontaktovat někoho z Radotína/Solopisk, to taky není žádná velká dálka. Můžu se ještě zeptat, jestli je podle Vás lepší pro získání základů vyrazit do Lukoklubu, do SEBU, nebo je to jedno?
Odpovědět
#4
(08-18-2020, 08:34 AM)sturmidlo Napsal(a): Moc děkuju za cenné informace, pokud na to dojde, pokusím se zkontaktovat někoho z Radotína/Solopisk, to taky není žádná velká dálka. Můžu se ještě zeptat, jestli je podle Vás lepší pro získání základů vyrazit do Lukoklubu, do SEBU, nebo je to jedno?

Petr je ze Staré Boleslavi, v sobotu se ho zeptám, zdali by se Vám neozval. V Lukoklubu i Sebu, myslím, nestřílí ani z jezdeckého luku, natož palcem. Palcem střílí ještě Renka Nováková, ale pouze 3D a navíc je někde od Rožnova. V sobotu se poptám, kdo by Vám poradil. Hezký den Johanka
Odpovědět
#5
Zeptej se Montyho z freebow.cz, on minimalne bude vedet komu ty chranice na palec prodava a kdo s tim strili Wink
Odpovědět
#6
Johanka Suchardová
Díky moc, budu rád za každou informaci!
Odpovědět
#7
Ahoj, Johanka se se mnou v sobotu nepotkala, ale jsem tu. Prstýnkem doma (v Brandýse nad Labem) střílíme tři, na vyzkoušení jich tu mám kolem 30, čtyř typů a sedm luků  Smile  .. nějak se to množí.
Stav se kdykoliv. 
Petr
Odpovědět


Přejít na fórum:


Uživatel(é) prohlížející toto téma: 1 host(ů)