Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
cornus Grafoman

Registrace: 22.2. 2007 Příspěvky: 5356 Bydliště: Galgocy
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jaroslav Kejval Grafoman

Registrace: 21.6. 2006 Příspěvky: 741
|
Zaslal: pá únor 05, 2010 10:53 am Předmět: |
|
|
Horsefeathers už se nedělá. Novy model v teto kategorii na rok 2010 je ARES. 49", Natah do 29 palců. Kombinace egyptského a hybridního longbow luku |
|
Návrat nahoru |
|
 |
dav1dMldc Grafoman

Registrace: 16.1. 2010 Příspěvky: 580 Bydliště: ladce
|
Zaslal: pá únor 05, 2010 8:26 am Předmět: |
|
|
cornus tu dal zoznam výrobcov môžeš sa tam spítať |
|
Návrat nahoru |
|
 |
alwarez Grafoman

Registrace: 12.7. 2009 Příspěvky: 2333 Bydliště: Severni Karolina USA
|
Zaslal: pá únor 05, 2010 1:58 am Předmět: |
|
|
Horse Feathers je luk pro deti co dobre funguje na 15 librach na natahu 24 palcu jinak na delsim natahu a vetsi sile strasne tuhne za tema 24 palci . Levny luk nemusi byt dobry luk !!! Jsou dve moznosti za prve si vyrobit luk sam, anebo si koupit dobry luk co nebude levny . Moznost by tez byla se naucit vyrabet drevene luky a ty se snazit prodavat a tak si vydelal na luky co si chceme koupit........ |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ja_tom Nováček

Registrace: 25.1. 2010 Příspěvky: 9 Bydliště: Praha 4 - Libuš
|
Zaslal: čt únor 04, 2010 10:37 pm Předmět: |
|
|
V kategorii cenové, o které tu mluvíme (cenové a tvarové), se mi povedlo najít ještě - Bow Horse Feathers - má s tím někdo zkušenost? _________________ Ja_tom (Jan Tomeš) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Joe_Pike Nováček

Registrace: 21.7. 2009 Příspěvky: 61 Bydliště: Plzeň
|
Zaslal: po únor 01, 2010 11:51 pm Předmět: |
|
|
Ale tak já už něco nastříleno mám (netvrdím že hodně) - longbow, tradiční mongol...
Prostě bych teď rád něco krátkýho... _________________ How hard can it be?! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
alwarez Grafoman

|
Zaslal: po únor 01, 2010 10:55 pm Předmět: |
|
|
Ja bych nejdrive se snazil zvladnout dlouhe recurve a long bows ,nebot olympici prece musi mit nejaky ten duvod ,kdyz maji ty sve recurve dlouhe 68-70 palcu..... a duvodem je jejich presnost........ |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Joe_Pike Nováček

|
Zaslal: po únor 01, 2010 10:36 pm Předmět: |
|
|
Já bych si rád koupil můj první takhle krátkej luk... Rozhoduji se mezi Jestřábem od pana Matyáška a mezi tímhle horsebow od pana Balíka... _________________ How hard can it be?! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pet.ar.kay Administrátor

Registrace: 19.6. 2006 Příspěvky: 1582 Bydliště: Praha - Řepy
|
Zaslal: ne leden 31, 2010 3:57 pm Předmět: |
|
|
Tento luk jsem vlastnil. Celkem brutálně tuhnul někde na 26 palcích, Přetáhnout se dal, ale to tuhnutí to psychologicky moc dál nepustilo, tak jsem to moc často nedělal. Jinak jsem tím lukem celkem rád střílel, ale kotvil jsem zápěstím na bradě. Co se týká nátahu byli na tom lepe luky od Jardy Kejvala ve stejné cenové relaci.
Raději ale doporučuji zajet si k lukaři a vyzkoušet ten luk osobně, než ho kupovat po internetu. _________________ Říkej co říct chceš a mysli to vážně. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
TS Spelec Grafoman

Registrace: 5.12. 2009 Příspěvky: 524 Bydliště: Vyškovsko
|
Zaslal: ne leden 31, 2010 11:24 am Předmět: |
|
|
Zdravím všechny.Když už je tady řeč o nátahu,nevíte někdo jaký nátah má REX I a jak moc se dá přetáhnouta jestli má plynulý nátah . Díky . TS. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
zeli Grafoman

Registrace: 17.8. 2007 Příspěvky: 1047 Bydliště: Jindřichův Hradec
|
Zaslal: so leden 30, 2010 10:48 pm Předmět: |
|
|
Nedá mi to, musím se do toho hovoru vmísit. Jichoč mi na jedné akci nechal z luků pana Balíka vystřelit a musím říct, že bych to nazval upřímnějc. Stacking jako prase, a myslím že dřív než na 28". Nic ve zlým, zase jsou laciný. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
jchocz Stálý přispivatel

Registrace: 17.8. 2008 Příspěvky: 397 Bydliště: Třemošnice
|
Zaslal: so leden 30, 2010 9:15 pm Předmět: |
|
|
Joe_Pike napsal: | Děkuju...
Ještě jedna otázka... Je patrnej nějakej stacking když taháš přes těch 28"? |
Já ty cizí slova nemám rád ale trochu rozumím, co chceš. Nad 28" nátahu samozřejmě bylo cítit, že tuhne ale dalo se to vydržet. Řekl bych, že ten luk je stavěn fakt na ten nátah do 28". Na plný nátah jsem jej mořil jenom při nějaké dálkové střelbě. Používám standardně 29 až 30" dlouhé šípy ale při stŕílení na vzdálenosti do 50m jsem jej tahal na těch cca. 28". _________________ Jichoč
---------------------------------------------------------------------------------------------
Každý má svoji cestu, kterou musí nebo chce absolvovat.
mobil: 777 328 863, Skype: jchocz_vision
http://redukceerp.ic.cz/ |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Joe_Pike Nováček

|
Zaslal: so leden 30, 2010 6:22 pm Předmět: |
|
|
Děkuju...
Ještě jedna otázka... Je patrnej nějakej stacking když taháš přes těch 28"? _________________ How hard can it be?! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
jchocz Stálý přispivatel

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Joe_Pike Nováček

|
Zaslal: so leden 30, 2010 2:03 pm Předmět: |
|
|
to jchocz: Máš někde nafocenej ten luk od pana Balíka v nátahu? Mohl bys prosím ty fotky někam hodit? Rád bych se na to podíval...
Díky _________________ How hard can it be?! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
dav1dMldc Grafoman

Registrace: 16.1. 2010 Příspěvky: 580 Bydliště: ladce
|
Zaslal: st leden 27, 2010 8:13 pm Předmět: |
|
|
najlepší na absolvovanú energiu a priamy let sú cedrové(POC) tyčky, ale smrek a borovica sú veľmi podobné, a preto nie je potrebné ,aby si si kupoval drahé POC. young a pope považovali za naj brezové( oni lovili), neviem aké sú, ešte pracujem na tom. na pevnosť ´používam jaseň- horšie sa zrovnáva za letu, ale tá pevnosť  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ja_tom Nováček

|
Zaslal: st leden 27, 2010 11:41 am Předmět: |
|
|
Těch cca 18 šípů mi z toho vylezlo taky, šípy od Kejvala jsem si vytipoval taky, tak jsem rád, že se mi to tady tak nějak potvrzuje. že o ně, díky vlastní nešikovnosti časem přijdu, je mi taky tak nějak jasný.
Je nějaký podstatný rozdíl v materiálu (vzhledem k mé "pokročilosti") - cedr / borovice / smrk? 5/16 nebo 11/32 palce?
Za reakce děkuju. _________________ Ja_tom (Jan Tomeš) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pet.ar.kay Administrátor

|
Zaslal: st leden 27, 2010 11:01 am Předmět: |
|
|
Ono dost záleží co chceš střílet, na závody je vhodné mít 10 a vice šípů, to většinou zjistíš podle propozic. Na 3Dečka by ti teoreticky stačil jeden šíp ale nesmíš žádný ani zlomit ani ztratit. Třeba na 2D halovku co bude v sobotu potřebuješ tři šípy za předpokladu že si žádný nerozstřelíš.
Na trénink pak potřebuješ dostatečný počet ať za každým výstřelem nemusíš lítat k terči. _________________ Říkej co říct chceš a mysli to vážně. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Hynek Stálý přispivatel

Registrace: 16.9. 2009 Příspěvky: 336 Bydliště: Praha - Libeň
|
Zaslal: st leden 27, 2010 11:00 am Předmět: |
|
|
Ja_tom napsal: | Děkuju za odpovědi.
Muísm říct, že jsem to asi se spine pochopil celé špatně, protože bych spíše odčítal, zatímco na těch stránkách se přičítá - pro 40lb luk tohoto typu by měl tedy být spine 40-45lb.
|
No to záleží na luku. Já mám taky 40lbs, ale protože je to longbow se sklolaminátem, objednával jsem šípy pro spine 45-50lbs
Ja_tom napsal: | Šípů hodně - to je přesně to číslo, co jsem čekal .
Knihu objednám. |
Jako začátečník můžu poradit přesněji. Na letošek jsem si koupil 18 dřevěných šípů právě od Kejvala (mimochodem můžu doporučit). Už teď (po jediném závodě) je jisté, že na jaře budu potřebovat další. A to v zimě střílím jen 3D, kde teoreticky stačí jediný šíp. Tedy jak komu...  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ja_tom Nováček

|
Zaslal: st leden 27, 2010 8:31 am Předmět: |
|
|
Děkuju za odpovědi.
Muísm říct, že jsem to asi se spine pochopil celé špatně, protože bych spíše odčítal, zatímco na těch stránkách se přičítá - pro 40lb luk tohoto typu by měl tedy být spine 40-45lb.
Šípů hodně - to je přesně to číslo, co jsem čekal .
Knihu objednám. _________________ Ja_tom (Jan Tomeš) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
jchocz Stálý přispivatel

|
Zaslal: út leden 26, 2010 9:20 pm Předmět: |
|
|
Ja_tom napsal: | jchocz: Mohl bych se zeptat, jak jsi s lukem uvedeným na začátku vlákna spokojen po delší době?. |
Ten luk mám stále a byla to celkem ucházející koupě. Chtel jsem luk za pár peněz a aby se z něj dalo střílet co nejlépe. To se mi splnilo. V každém případě přispěl k tomu, že jsem se o malinko posunul a odhalil, že to zásadní není ani tak ve vlastnostech luku jako spíše co je v rukách a hlavě. Jinak nátah je do 28" i když já jsem s ním střílel i šípy 29" a 30" prakticky na plný nátah.
Nicméně jsem si udělal radost a od podzimu střílím korejským Hwarangem (Hwal). Ten má samozřejmě od té doby přednost. _________________ Jichoč
---------------------------------------------------------------------------------------------
Každý má svoji cestu, kterou musí nebo chce absolvovat.
mobil: 777 328 863, Skype: jchocz_vision
http://redukceerp.ic.cz/ |
|
Návrat nahoru |
|
 |
TS Spelec Grafoman

Registrace: 5.12. 2009 Příspěvky: 524 Bydliště: Vyškovsko
|
Zaslal: út leden 26, 2010 9:10 pm Předmět: |
|
|
Jeho knížka (Kejvalova) taky hodně pomůže v začátku. TS |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pet.ar.kay Administrátor

|
Zaslal: út leden 26, 2010 9:00 pm Předmět: |
|
|
Jarda Kejval na svých stránkách doporučuje toto.
Co se tyká počtu šípů tak dřevěné šípy se nejenom ztrácí ale i lámou, než se člověk začne trefovat tak je jich potřeba opravdu hodně  _________________ Říkej co říct chceš a mysli to vážně. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ja_tom Nováček

|
Zaslal: út leden 26, 2010 7:35 pm Předmět: |
|
|
Já jsem se na stránky prodejců koukal. Pro začátek bych si chtěl koupit šípy kompletní, obecně celou tu výbavu vidím jako startovní, pak se uvidí, jak dál.
Jde mi spíš o hodnoty, které mám od šípu chtít. Zkusil jsem si nátah a pokud to dobře měřím, vychází mi asi 27 palců .... tedy šíp by měl mít cca 28 palců.
Teď spine - dejme tomu, že budu mít luk s nátahovou silou 40lb, tedy začínám na 40, odečtu 5 až 10lb, protože se jedná o mimostředový luk a pak jsem tu ještě někde četl (teď to nemůžu dohledat), že se něco odečítá na tvar luku, ale popravdě ani si nejsem jist, že bych tenhle luk správně kvalifikoval (je to reflex a deflex? recurve?). Měl by tedy být pro tenhle luk spine někde kolem 30-35lb?
Kolik šípů je vlastně potřeba? Teď myslím, když bych s někým chtěl jít zkusit střílet, případně časem bych třeba chtěl na nějakou akci (musíte mít i nějaký poslední, ne? ). A asi si budu muset udělat velkou rezervu na ztrácení .
Každopádně děkuju za odpověď. _________________ Ja_tom (Jan Tomeš) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Joe_Pike Nováček

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ja_tom Nováček

|
Zaslal: po leden 25, 2010 7:08 pm Předmět: |
|
|
Ještě bych doplnil, že šípy bych chtěl dřevěné. _________________ Ja_tom (Jan Tomeš) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ja_tom Nováček

|
Zaslal: po leden 25, 2010 6:50 pm Předmět: |
|
|
jchocz: Mohl bych se zeptat, jak jsi s lukem uvedeným na začátku vlákna spokojen po delší době?
Myslíte si, že se jedná o luk, který je vhodný pro začátečníka?
Uměli byste mi oradit, jaké k němu pořídit šípy (dejme tomu pro 35lb)? (Přečetl jsem vlákna o šípech, spine apod, ale popravdě z toho úplně moudrý nejsem).
Za jakoukoliv odpověď děkuji. _________________ Ja_tom (Jan Tomeš) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
maťo Nováček

Registrace: 4.9. 2009 Příspěvky: 53 Bydliště: Prešov
|
Zaslal: út prosinec 01, 2009 12:55 am Předmět: |
|
|
k postovnemu a DPH je nutne este priratat clo...do EU sa bez cla da doviezt len tovar pre osobnu potrebu do 145 Euro...aj ked na sportove potrebu to clo asi nebude viac ako 3%  _________________ No, občas niečo trafím pardón, pán sused  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
alwarez Grafoman

|
Zaslal: po listopad 30, 2009 10:27 pm Předmět: |
|
|
Plus 50 $ poslani luku + 19% dan z pridane hodnoty......... |
|