Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
fenit Grafoman

Registrace: 5.12. 2010 Příspěvky: 540 Bydliště: Mallow,Irsko
|
Zaslal: po leden 31, 2011 10:29 am Předmět: |
|
|
dik pomohol si mi,hlavne toho kolicju som sa bal.Nikde som nenasiel ceny toho jekyllu a to je dobry luk?Pan Kyzl spominal ze ide pridavat na Geronima ten carbon,takze bude este lepsi. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Tokra Nováček

Registrace: 3.11. 2010 Příspěvky: 26
|
Zaslal: ne leden 30, 2011 10:23 pm Předmět: |
|
|
fenit napsal: | Tokra dik nemam cas 19-teho letim na SK mam tam dve deti a kopu vybavovaciek a pan Kyzl je na druhej strane Ceskoslovenska.Asi tiez ostanem pri Geronimovi,cim je lepsi ze si ho uprednostnil? |
Mno, střílel jsem tam z obojího. Jako začátečník jsem moc rozdílů neviděl, necejtil (myšleno střelecky). Když porovnáš cenu Cophana a Geronima, tak to G stojí o dost míň. Když připočteš šípy, terčovnici a tak, přišel mi Cophan zbytečně drahej do začátku. Navíc je oboje v základu s javorovými rameny a černým sklolaminátem, což se mi nelíbilo. Za příplatek několik set je to moje Geronimo nádhernej kousek i vzhledově (viz příspěvky níže). Kdybych těch několik set přirazil k ceně Cophanu, tak by vyšel stejně jako jako Jekyll od Hanuše. Tak jsem si říkal, že do začátku Geronimo (za ty peníze je fakt super) a když u toho vydržím a budu mít prachy, tak třeba někdy toho Jekylla. A toho kolíčku se neboj, je to zajímavý dizajnově a střílí se s tím dobře. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
fenit Grafoman

|
Zaslal: ne leden 30, 2011 10:00 pm Předmět: |
|
|
Tokra dik nemam cas 19-teho letim na SK mam tam dve deti a kopu vybavovaciek a pan Kyzl je na druhej strane Ceskoslovenska.Asi tiez ostanem pri Geronimovi,cim je lepsi ze si ho uprednostnil? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Tokra Nováček

|
Zaslal: ne leden 30, 2011 5:54 pm Předmět: |
|
|
fenit napsal: | uz to tu bolo,ale mozno sa najde nejake foto.Luk Rebel,co je to za luk a ako vyzera neviete niekto,nemozem sa ho dopatrat diky.Zatial sa rozhodujem medzi Geronimo a Cophan  |
Tak já si tam jel taky pro Cophana a odvezl si Geronimo.
Jestli je to tvůj první luk, doporučuju ti ten samý přístup . |
|
Návrat nahoru |
|
 |
fenit Grafoman

|
Zaslal: ne leden 30, 2011 11:41 am Předmět: |
|
|
uz to tu bolo,ale mozno sa najde nejake foto.Luk Rebel,co je to za luk a ako vyzera neviete niekto,nemozem sa ho dopatrat diky.Zatial sa rozhodujem medzi Geronimo a Cophan  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Tokra Nováček

|
Zaslal: út prosinec 28, 2010 7:57 pm Předmět: |
|
|
Kdyby měl někdo zájem, tak tam má Geronimo 45lb. Ramena zebrano+průhlednej laminát, střed wenge, zakládací kolíček a špičky na tětivu světlá rohovina. Mohl bych sem ev dát fotky.. Trochu přeťápli, když mi dělali tu mojí 35#. Na druhý pokus má ta moje přesně 35#. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Tokra Nováček

|
Zaslal: út prosinec 28, 2010 7:55 pm Předmět: |
|
|
cornus napsal: | Pri 10 gr/lb je to pekná rýchlosť. |
Mně to celkem nic moc neříká, ale nějak jsem odkoukal, že některý lidi to tady berou jako silnou bernou minci. Někteří i jako jedinou . |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Tokra Nováček

|
Zaslal: út prosinec 28, 2010 7:52 pm Předmět: |
|
|
seifgard napsal: | Gratuluju k novému přírůstku Tak pilně trénuj abysme tě příští rok mohli vidět na nějakým tom turnaji.
Tahle krátká prezentace Kýzlových luků na mě vypadala z čista jasna na youtube
http://www.youtube.com/watch?v=9X3oI1xkL0g |
Wow, ta první třetina je megahustěkrutózně akční.
Turnaji..no nevím.. Jsem ve stádiu kdy na 15-20 občas mám co dělat, abych se vešel na 80x80 terčovnici. Když pohlídám zadní ruku, švihne mě tětiva do přední a tak . Ale páni Kýzlové moc příjemní. Zase jsme tam strávili přes dvě hodiny povídáním o lucích a nožích. Ani nevím jak . Měl už tam ve stojanech i něco z těch nových kousků co chystá. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

Registrace: 22.2. 2007 Příspěvky: 5356 Bydliště: Galgocy
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
seifgard Občasný přispivatel

Registrace: 19.7. 2006 Příspěvky: 181 Bydliště: Praha - Uhříněves
|
Zaslal: út prosinec 28, 2010 7:32 pm Předmět: |
|
|
Gratuluju k novému přírůstku Tak pilně trénuj abysme tě příští rok mohli vidět na nějakým tom turnaji.
Tahle krátká prezentace Kýzlových luků na mě vypadala z čista jasna na youtube
http://www.youtube.com/watch?v=9X3oI1xkL0g _________________ CSWBS - Kde jiní končí, my začínáme. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Tokra Nováček

|
Zaslal: út prosinec 28, 2010 6:46 pm Předmět: |
|
|
Tak abych nezůstal dlužen všem, co mi radili.. Dneska jsem dovezl od pana Kýzla Geronimo. 35#/28". Ramena zebrano. Max spokojenost. Pokud by to někoho zajímalo, tak Powerflightem 500 se 100 grain hrotem dal při nátahu 28" 172 a 171 fps |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Tlapa Stálý přispivatel

Registrace: 21.6. 2010 Příspěvky: 395 Bydliště: Brno-Řečkovice
|
Zaslal: út srpen 17, 2010 8:22 am Předmět: |
|
|
Alwarez: Luk "Lanura" dělá pan Kýzl standarně na natah "při prsty pod". Je vidět, že o jeho výrobě víš kulový, tak nepruď. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Buky Občasný přispivatel

Registrace: 11.10. 2008 Příspěvky: 263 Bydliště: Praha
|
Zaslal: po srpen 16, 2010 11:14 pm Předmět: |
|
|
alwarez napsal: | Kyzlovy luky dost praskaji!!! |
Pan Kýzl se může bránit soudní cestou, pokud bude chtít. Tady na fóru by administrátoři měli zvážit vymazání tohoto příspěvku, který je pomluvou a poškozováním dobrého jména. Díky.
Zdravím,
Buky _________________ Odpor je zbytečný |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jan Stálý přispivatel

Registrace: 5.4. 2010 Příspěvky: 414
|
Zaslal: po srpen 16, 2010 11:09 pm Předmět: |
|
|
Vždyť všichni víme, jak je to s alwarezem a kejvalem.
Někdo holt maká, aby měl lepší luky než konkurence a někdo radši kouká, jak někoho jiného očernit a pomluvit.
Škoda, že je to už asi nevyléčitelné. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Joe_Pike Nováček

Registrace: 21.7. 2009 Příspěvky: 61 Bydliště: Plzeň
|
Zaslal: po srpen 16, 2010 10:31 pm Předmět: |
|
|
jchocz napsal: | alwarez napsal: | Prave mi psal jeden ,ze si koupil 2 luky od Kyzla a oba mu rychle praskly !!!! |
Stát se to může, ale tohle spíše připomíná agenturu JPP (jedna paní povídala...).
Ne nepodobné následujícímu... Doneslo se mi, že jeden člověl slyšel od svého dobrého známého, že jeho kamarád si na vlastní uši vyslech příběh, jak jeden viděl prasknout luk XXX od pana YYY a že tak prý praskají všechny... |
Mně to taky tak přijde, proto bych rád viděl nějakej důkaz...
 _________________ How hard can it be?! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
jchocz Stálý přispivatel

Registrace: 17.8. 2008 Příspěvky: 397 Bydliště: Třemošnice
|
Zaslal: po srpen 16, 2010 10:13 pm Předmět: |
|
|
alwarez napsal: | Prave mi psal jeden ,ze si koupil 2 luky od Kyzla a oba mu rychle praskly !!!! |
Stát se to může, ale tohle spíše připomíná agenturu JPP (jedna paní povídala...).
Ne nepodobné následujícímu... Doneslo se mi, že jeden člověl slyšel od svého dobrého známého, že jeho kamarád si na vlastní uši vyslech příběh, jak jeden viděl prasknout luk XXX od pana YYY a že tak prý praskají všechny... _________________ Jichoč
---------------------------------------------------------------------------------------------
Každý má svoji cestu, kterou musí nebo chce absolvovat.
mobil: 777 328 863, Skype: jchocz_vision
http://redukceerp.ic.cz/ |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Joe_Pike Nováček

|
Zaslal: po srpen 16, 2010 9:33 pm Předmět: |
|
|
alwarez napsal: | Prave mi psal jeden ,ze si koupil 2 luky od Kyzla a oba mu rychle praskly !!!! |
Docela mě to zajímá... Budou fotky? _________________ How hard can it be?! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
alwarez Grafoman

Registrace: 12.7. 2009 Příspěvky: 2333 Bydliště: Severni Karolina USA
|
Zaslal: po srpen 16, 2010 9:04 pm Předmět: |
|
|
Prave mi psal jeden ,ze si koupil 2 luky od Kyzla a oba mu rychle praskly !!!! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Joe_Pike Nováček

|
Zaslal: po srpen 16, 2010 8:56 pm Předmět: |
|
|
alwarez napsal: | Kyzlovy luky dost praskaji!!! |
Nějakej konkrétní příklad, nebo je to hláška jen tak do větru?! _________________ How hard can it be?! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
alwarez Grafoman

|
Zaslal: po srpen 16, 2010 8:53 pm Předmět: |
|
|
Kyzlovy luky dost praskaji!!! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jaroslav Kejval Grafoman

Registrace: 21.6. 2006 Příspěvky: 741
|
Zaslal: čt červenec 29, 2010 5:48 pm Předmět: |
|
|
Hele Tlapa a nechal jsi si ten luk udělat na 3 prsty pod??? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Tlapa Stálý přispivatel

|
Zaslal: so červenec 24, 2010 10:25 pm Předmět: |
|
|
Haha, tak luk od pana Kýzla je doma. Lanura 35 lbs/28" se zakladajícím klínkem. Včera jsem jí hned vyzkoušel a musím říct, že střílení z takovýho luku je vážně potěšení. Jsem nadmíru spokojený. Teď si jen zvyknout na styl nátahu "tři prsty pod šíp.
Vážně paráda.
Luk jsem si domluvil přímo u něj na dílně, všechno mi bylo vysvětleno, ukázáno, zastřílel jsem si z různých luků a s různými šípy..... prostě skvělěj přístup a servis. K tomu všemu jsme si parádně popovídali. Luk neměl na skladě, tak ho musel dělat, ale za 14 dní byl v teple doma.
Všem vřele doporučuju. Zajet k panu Kýzlovi na dílnu se vážně vyplatí.
Teď se už jen modlím, aby se umoudřilo počasí a já si mohl novej luk plnými doušky užít.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Radek24102410 Nováček

Registrace: 4.1. 2009 Příspěvky: 7
|
Zaslal: út červen 29, 2010 1:38 pm Předmět: Kyzl |
|
|
Ano, musím se přidat k chvále , mluvil jsem s panem Kýzlem , velmi příjemný pán , všechno vysvětlil a tak , super domluva ochotný.Všem vřele doporučuji  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
alwarez Grafoman

|
Zaslal: so červen 26, 2010 7:00 am Předmět: |
|
|
Checkpoint je kontrola bodu ,neboli kontrolni bod a kdyz se zavodi nikdy nebudete spokojeni ,clovek stale chce vice a pak se nakonec vse zhrouti ! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
JardaM Grafoman

Registrace: 21.9. 2008 Příspěvky: 1190 Bydliště: Zlín
|
Zaslal: so červen 26, 2010 6:53 am Předmět: |
|
|
Musím se přiznat, že i já jsem se asi nacházím v tom kontrolním stanovišti (přeložil jsem si, co je to checkpoint ) jako vy dva. Pořád řeším, jestli mám mít bradu trochu výš či níž, hlavu víc či míň doprava, jestli jsem dost uvolnil pravé zápěstí a jestli se mi přitom neuvolnil levý loket, jestli mám mít levou dlaň otevřenou trochu víc či míň, jestli mám tabku navoskovat parafinem a tak...
Jen na rozdíl od Luďka se mi ještě někdy stane, že si běhen toho výstřelu řeknu "teď je to perfektní" a ona je z toho sedmička, a jindy si řeknu "to jsem zkonil" a je to 10+.
Ale vcelku těch 85/100 na 30m střílím standartně, takže jsem spokojený, i když pořád řeším, jak to vylepšit  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ludek Grafoman

Registrace: 18.3. 2009 Příspěvky: 778 Bydliště: Předměřice nad Labem
|
Zaslal: pá červen 25, 2010 11:35 pm Předmět: |
|
|
no to kdybych vedel, jak to vsechno skloubit, tak to bych byl mistr sveta . Jak si posílal tu fotku s tím soustrelem, tak mi se dnes taky povedlo dat asi ve 4. sade na 50m 3do zlutyho (z toho 2 10) a 3 do cervenyho, uz pri vystrelu citíš, ze to je správně. No a telo si to musí zapamatovat a pak to bez premýšlení pokaždé stejně zopakovat. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
SanDuro Grafoman

Registrace: 22.7. 2007 Příspěvky: 1663 Bydliště: Praha
|
Zaslal: pá červen 25, 2010 6:49 pm Předmět: |
|
|
Panu Kyzlovi lepe volat nez mailovat. A nenech se nicim ovlivnit, nech si vse ukazat , vyskosej si to a uvidis co ti padne do ruky.
Pry ma i neco noveho s vice vrstvami ale ja to nevidel. Mozna Louda to videl.
Stastny a prijemny vyber.
San |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Tlapa Stálý přispivatel

|
Zaslal: pá červen 25, 2010 10:51 am Předmět: |
|
|
Sysel: Jo tak něja jsi to psal a máš pravdu. Nicméně vše beru trochu s rezervou a ve výsledku si od každého vezmu trochu, sám postupně všechno vyzkouším a uvidíme. Nicméně bych se nepovažoval za úplného začátečníka. Prostě jsem jen provozoval jinou lukostřelbu. Řekl bych takovou oddychově historickou.
Jinak tedy cca za 14 dní, budu mít cestu kolem Teplic a stavím se u pana Kýzla na provozovně, jen co se mi ozve na mejl. Můj předběžný výběr je tento http://www.bows-kyzl.cz/l_Lan.html
Nicméně je to předběžné a na místě se může vše zvrátit klidně o 180°
Jen jsem na stránkách nikde nenašel informaci, jestli je ten luk reflexně deflexní, ale tak nějak se domnívám, že jo.
S Janem naprosto souhlasím. Bohužel, to co popisoval, je problem všech fór.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ludek Grafoman

Registrace: 18.3. 2009 Příspěvky: 778 Bydliště: Předměřice nad Labem
|
Zaslal: pá červen 25, 2010 10:03 am Předmět: |
|
|
cim dyl střílím, tak mi ta lukostřelba prichází cim dál složitější, jak jsem schopen poznat rozdíly v opření luku v přední ruce, jak mam zaháknutou tetivu za prsty. Na zacatku to bylo jednoduche vzal sem luk natahl tetivu a strelil. Ted citím jak velké rozdíly jsou kam letí šíp kdyz není luk oprený správne, nebo aspon teda porad stejne. Prenesu tlak na luk vice dolu síp letí nahoru, prenesu tlak vice nahoru, sip letí dolu. Na tetive zase nejakou chybou brnkne vice prsteník o tetivu nebo zustane viset a sip mi letí zase moc nahoru, obracene ukazovak a letí to zase dolu. Uhlídat to vsechno aby to bylo porad stejne, a jeste k tomu spravne tlacit lopatky k sobe, predni ruku tlacit k tercí, zadní zase porad v tahu dozadu, hlídat kotvicí znacku na tvari, tak proti tomu je padání šípu ze zakladky na zacatku prkotina. Mymu klukovi to padalo protoze chytil zbrkle tetivu a tim narazem mu spadl sip, nebo jak soukal prsty na tetivu tak s ni kroutil od luku a protze mel sipy s tesnym koncikem no tak mu ten sip spadl, ale to se da odnaucit za par lekci. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jan Stálý přispivatel

Registrace: 5.4. 2010 Příspěvky: 414
|
Zaslal: pá červen 25, 2010 9:32 am Předmět: |
|
|
Pallo dík za podporu. |
|