Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Dragov Nováček

Registrace: 23.6. 2010 Příspěvky: 41
|
Zaslal: ne červen 27, 2010 10:04 am Předmět: |
|
|
Корнус ochen' krasivaja rabota. kakoe derevo ispol'zoval? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

Registrace: 22.2. 2007 Příspěvky: 5356 Bydliště: Galgocy
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jas Grafoman

Registrace: 12.11. 2006 Příspěvky: 2772
|
Zaslal: ne červen 27, 2010 1:19 am Předmět: |
|
|
Esli prosmotris eti starsije diskusii Cornus pokazal neskolko Holmegardov- lucse skazat " Molegabetov" / archeologami najdion čuť inoj tip/ On blestiaščij master dereviannych lukov. K stati ja tam pokazivaju obnaruženie iz russkogo muzeia istarinnogo luka - kotorij dokazivaet sviazanie mezdu Molegabet -Holmfgard i dalnevostičnymi ochotničiemi lukami. Posmatri. _________________ J. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Dragov Nováček

|
Zaslal: ne červen 27, 2010 1:05 am Předmět: |
|
|
Kornus, otlichnyj luk. ty ne proboval sdelat' Hol'mgaardskij luk? Odnodrevka, no streljaet po skorosti kak laminirovannyj |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jas Grafoman

|
Zaslal: čt červen 24, 2010 4:30 pm Předmět: |
|
|
Cornus , ale ved to on chce. Predsatvu o starom celodrevennom luku.
Dragov , Buriatskeho lukara poznam. Ale to je taky isty "novozacinajuci" majster , ako ty. Tak isto hladal moznosti ako urobit luk . Nezachoval sa tam jediny majster. Rovnako v Mongolsku. Jedine co mu pomohlo bol stary luk , ktory mali doma ci u rodiny.
O ceskom luku je tu niekde starsia debata. Pohladaj .Delegacia Ceskych lukostrelcov sla pred 2 rokmi do Koreje na Worls Traditional Archery Festival a tiez hladali , ako vyrobit cesky luk. K nejakemu kompromisu dospeli. _________________ J. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Dragov Nováček

|
Zaslal: čt červen 24, 2010 3:06 pm Předmět: |
|
|
Корнус ty by ne mog mne vyslat' opredelenie i razmery cheshskogo luka s ssylkami na istoriju? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Dragov Nováček

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jas Grafoman

|
Zaslal: čt červen 24, 2010 2:57 pm Předmět: |
|
|
Dragov , prave tie -rabocije luky a potomstvennyje mastera ma zaujimaju. Mas nejake foto , alebo zaujimavy pribeh . Alebo to zostalo v starom kompe?
Jasen nie je velmi kbvalitne drevo do lukov. O vinogradnoj loze (?) Hroznova reva ? neviem nic.
Nie , ze by som nemal prehlad o Ukrajinskych Ruskych a stredozijskych muteach, ale clovek privita nove informacie. _________________ J. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Dragov Nováček

|
Zaslal: čt červen 24, 2010 2:12 pm Předmět: |
|
|
ja dumal chto cheshskij luk chto to srednee mezhdu longom i fletom, armirovannyj ili suhozhilijami ili syromjatnoj kozhej. Mozhet byt' s rozhkai okonchanija luka kak u finno ugorskih... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Dragov Nováček

|
Zaslal: čt červen 24, 2010 2:10 pm Předmět: |
|
|
foto arheologicheskih raskopok ostalis' na diske starogo kompa, kogda vostanovlju infu , konechno vylozhu. Voobwe aziaty malo chem otlichajutsja. tol'ko nemnogo formoj i razmerami rogov luka. nu i derveom iz kotorgo delali, varianty - bambuk, tatarskij kljon, jasen' i ( v Gruzii i Armenii) vinogradnaja loza. Vprochem nam i ne nuzhny osobo arheologicheskie nahodki. u nas ostalos' mnogo rabochih lukov i est' dazhe potomstvennye mastera )
http://chita.rfn.ru/video.html?id=13955&type=r |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jas Grafoman

|
Zaslal: čt červen 24, 2010 1:37 pm Předmět: |
|
|
Dragov teba zaujima cesky luk a nas azisky kompozitny.Cesky luk sme tu uz riesili a je to kontroverzna zalezitost. Ale na to ti odpovedia iny.
Mna zaujimaju zasa azijske kompozity a ak sa tak dlho zaoberas kompozitmi urcite si si preskumal vase muzea a zbierky . Nemas nejake fotografie muzejnych a archeologickych nalezov kompozitnych lukov z Ukrajiny a Kavkazu ? Potesil by si . _________________ J. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Dragov Nováček

|
Zaslal: čt červen 24, 2010 1:24 pm Předmět: |
|
|
Mne 42 goda. luki delaju s detstva ( ja vyros na kavkaze) Rekonstrukciej nachal zanimatsja kogda uchilsja v univrsitete. Professional'no delaju luki 6 let. Foto sejchas ne mogu vylozhit', slomalsja staryj komp i net vremeni vykachat' informaciju so starogo zhjostkogo diska. Pozzhe foto pokazhu. k vam na forum ja prishjol chto by kak mozhno bol'she uznat' o drevnih cheshskih lukah, Chehi byli velikimi voinami i ja ochen' hochu sdelat' dlja sebja rekonstrukciju cheshskogo luka, nadejus' vy mne pomozhete) V jetom mesjace ja hochu snjat' na video ves' process izgoovlenija aziatskogo luka i vylozhit' na youtube |
|
Návrat nahoru |
|
 |
eon2 Nováček

Registrace: 5.5. 2010 Příspěvky: 96
|
Zaslal: čt červen 24, 2010 1:23 pm Předmět: |
|
|
No mne sa ten barani roh páči ,sa nas a idem chovať ovce . A dobre rozumiem ,že glej z ruhu alebo kostný s medom ako plastifikator ??? nakoniec tu bude niekto lepiť luky živicou ...Elév daj vedieť jak to dopadne . len tak dalej luky mačane v hovne lepene medom a dobre ošťané ,to bude strielať  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jas Grafoman

|
Zaslal: čt červen 24, 2010 1:17 pm Předmět: |
|
|
Tie platky su strasne drahe... a nemas nikde istotu co ti poslu. Väcsinou co pocuvam , je to na h... Som za osobny odber. _________________ J. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jas Grafoman

|
Zaslal: čt červen 24, 2010 1:13 pm Předmět: |
|
|
Ludia oprasuju svoju Rustinu .
Je simpticke Dragov , aky si snazivy pracant, ale zlepovane rohy ti nedaju kvlaitny luk. Kravske rohy su navyse nie velmi vhodne... Chapem , ze to robis hlavne z nudze /tiez som presiel kedysi touto fazou/ Tade cesta nevedie. Kravska rohovina ma velku tvarovu pamät- takze ma tendenciu sa vracat.
Baranie rohy som este neskusal , ale testoval som si kusky a pravdepodobne je to jedna z moznosti, ale nie najlepsia. Minimlane su blizsie Kozorozcom , ako kravske. Hoci ich vlastnosti su ine ako Buvolie a aj ine ako Kozorozie - dokonca , co som bol prekvapeny odlisne aj od muflonich, co je velmi pribuzny druh.
Kostny glej je na nic a med mu tazko pomoze. Hoci pouzitie medu v roznych technologickych postupoch je neodskriepitelny fakt.
Nechcem kazit radost z noveho clena , ale este ta caka dlha cesta . _________________ J. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Elév Grafoman

Registrace: 4.2. 2010 Příspěvky: 1107 Bydliště: Pacov
|
Zaslal: čt červen 24, 2010 1:06 pm Předmět: |
|
|
Kostný glej s medom? Do laku hej ale do lepidla, toto som ešte nepočul... idem si to vyskúšať... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
eon2 Nováček

Registrace: 5.5. 2010 Příspěvky: 96
|
Zaslal: čt červen 24, 2010 12:02 pm Předmět: |
|
|
myslíte že ked sa rohovina napari a vyrovna tak sa časom vrati do pôvodneho tvaru? Ved aj indiani tak robili s rohov ovce hrbrhej |
|
Návrat nahoru |
|
 |
TS Spelec Grafoman

Registrace: 5.12. 2009 Příspěvky: 524 Bydliště: Vyškovsko
|
Zaslal: čt červen 24, 2010 11:58 am Předmět: |
|
|
Dragov,Ty možeš pokazat něktoryje svoje gotovyje luki -,Tureckie,možno i Tatarskie- horsebow ? Spasiba. TS. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Dragov Nováček

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Elév Grafoman

|
Zaslal: čt červen 24, 2010 10:40 am Předmět: |
|
|
Dragov, čím lepíš?
Nemáš problém s tvarovou pamaťou baranej rohoviny?
Máš nejaký luk na komplet hotový, nech sa pokocháme?
Jas, došiel mi nový katalóg od Dicka, tie vypracované extra long horn plates s hrúbkov 6-9mm by boli k niečomu? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mysa Grafoman

Registrace: 25.9. 2006 Příspěvky: 4466 Bydliště: Praha - Radotín
|
Zaslal: pá červen 18, 2010 5:14 pm Předmět: |
|
|
Jas napsal: | Diky Miso. To by si si mal potom urobit este nadcas cez fajront a popremiestnovat sem vsetky tie moje fotoserialy  |
To není v mé moci. Tvůj příspěvek mohu vymazat, okopírovat, okomentovat , ale ne přesouvat.
Konzultuj Eléve, konzultuj. Jas je fanatik a dělá to dlouho. Dokonce má na Atarnu vlastní thread.
Když jsem strkal asi 10 luk do popelnice(kolagen v kamnech moc nehoří) ztratil jsem vůli. Loni jsme s Napeskou (houslař) málem vyměkli a začali zase lepit, ale už máme chlapíka, co to umí lépe než my.
Není to jako před 10 lety a informací je dost  _________________ Důvěřuj Aláhovi, ale napřed si uvaž velblouda.
Prorok Mohamed |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Elév Grafoman

|
Zaslal: pá červen 18, 2010 2:11 pm Předmět: |
|
|
No, zas nejaká knižka to za teba nespraví, najvačšou výhodou je že to tam máš pekne na hromade a pekné polopate obrázky, stačí nalistovať, inak vačšinu informácií som našiel aj inde. No musíš sa o stavbu takéhoto luku pokúsiť, aby si úplne pochopil napr. že nakoniec to nemá byť luk zložený z rohoviny, dreva, šliach a lepidla, ale že cielom je výstrel z jedného kompaktného kusu kolagénu... len prečítaním tejto vety ti to ešte naplno nedocvakne... do čerta, ja mám asi fakt potrebu si to z niekým prebrať... myslím že tento týždeň som preliezol ďalší kopec k cielu.
Dik Myšo za umravnenie. Budúci rok je ale pre mňa priskoro... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jas Grafoman

|
Zaslal: pá červen 18, 2010 2:02 pm Předmět: |
|
|
Diky Miso. To by si si mal potom urobit este nadcas cez fajront a popremiestnovat sem vsetky tie moje fotoserialy  _________________ J. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mysa Grafoman

Registrace: 25.9. 2006 Příspěvky: 4466 Bydliště: Praha - Radotín
|
Zaslal: pá červen 18, 2010 1:32 pm Předmět: |
|
|
Bravo, bravo, bravo. A příští rok uděláme soutěž ve flightu a ani Jas se z toho nevykroutí  _________________ Důvěřuj Aláhovi, ale napřed si uvaž velblouda.
Prorok Mohamed |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jas Grafoman

|
Zaslal: pá červen 18, 2010 1:08 pm Předmět: |
|
|
No , mame tu vlakno - Vyroba jazdeckeho luku..., potom Turecke luky ..., a nakoniec- ak mas tu potrebu verejne ventilovat - kludne zaloz vlakno na tuto temu. Predsa len sme s tym nasim "kolagenovym lukom" kdesi inde nez drevaci.
Myslim , ze si uz asi prisiel na salamunstvo s akym to Adam napisal Mas tam vsetko a - nie uplne vsetko... A bez toho "nie uplne vsetko" nemas skoro nic .
V kazdom pripade to naozaj mas o 99% lahsie, ako ja kedysi. Mozno uz viac chapes moju nasranost , pri kazdom novom babrakovy co sa vystavuje na Atarne a neuroby ani to najmenej , aby si prestudoval zakladne informcie.Zelezne nervy ! _________________ J. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Elév Grafoman

|
Zaslal: pá červen 18, 2010 12:55 pm Předmět: |
|
|
Jas napsal: |
Preco to davas na toto vlakno? |
A kam? Veď "výroba luku" nie? Možme založiť nové "stavba kompozitu", alebo mi niečo uniklo?
Jasko, ja ti tie tvoje začiatky ani trochu nezávidím. ANI TROCHU... každý kto začne teraz, má o mnoho lepšiu pozíciu k štartu a vďaka bohu za to a za Karpowichov paperback, ktorý sa z tej Kanady plazil dlhé dva mesiace, asi to doručovali cez pobočku pošty na Proxime centaury... aj tak bude mať dotyčný dosť starostí z detailami ako: jak vytvarovať kasan? kolko a kde ubrať z jadra? nekonečné merania...etc. A tiež je obrovský rozdiel šlachovať rovný alebo luk v deflexe a šlachovať takýto hlboký reflex... no, zábava. Treba sa proste pripraviť, inak to človek na tretí krát drbne o stenu a stane sa z neho zarytý nepriatel kompozitov. A treba robiť vela experimentov koli trebárs jedinej informácii, napr. kludne nacapnúť bmbs alebo borievku alebo aj nejakú umelinu miesto rohoviny a tilerotvarovať až kým to nezlámem. Nakoniec to síce človek vyhodí, ale získa celkom slušnú predstavu čo ho asi čaká keď pojde naostro... no, kurňa som sa zas rozpísal a robota stojí... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|