Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Ogen Grafoman

Registrace: 15.10. 2007 Příspěvky: 1155
|
Zaslal: út říjen 18, 2011 8:12 pm Předmět: |
|
|
cornus napsal: | .., dám si ho do izby. |
Tak a to je trochu nedobrý nápad, po alwiho tvrdení.
Zelí - mám tiež skúsenosti s jilmom, ale žiadne návody nečekaj, je to hniloba a to jadrové drevo je vcelku dobré, tak do práce pekne osekať a nešetri sa . To biele ohraničené je napadnuté s tým som sa potýkal a potýkám tiež. A trhni si . |
|
Návrat nahoru |
|
 |
alwarez Grafoman

Registrace: 12.7. 2009 Příspěvky: 2333 Bydliště: Severni Karolina USA
|
Zaslal: út říjen 18, 2011 5:31 am Předmět: |
|
|
Cornus gratuluji ti k tomu osage orange a jak jsem psal muzes si jej nakoupit v Nemecku tam je dovazeji z jizni Italie ,tady tomu rikaji horse aple .To kdyz rokrajis a nasypes kolem teepee chrani to svym jedem pred hmyzem ,nebo kdyz to hodis do tekouci reky tak to omracuje ryby svou jedovatosti asi na 30 minut a pak se jed rozplyne a ryba ozivne ...... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Elév Grafoman

Registrace: 4.2. 2010 Příspěvky: 1107 Bydliště: Pacov
|
Zaslal: út říjen 18, 2011 12:19 am Předmět: |
|
|
To nieje hniloba ani choroba, to je zaparené. Dlhý čas moc vlhkosti bez luftu... nesušilo sa to dobre. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

Registrace: 22.2. 2007 Příspěvky: 5356 Bydliště: Galgocy
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
zeli Grafoman

Registrace: 17.8. 2007 Příspěvky: 1047 Bydliště: Jindřichův Hradec
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
zeli Grafoman

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
mangas Občasný přispivatel

Registrace: 19.2. 2011 Příspěvky: 188 Bydliště: Bratislava
|
Zaslal: po říjen 17, 2011 11:22 pm Předmět: |
|
|
Zeli, snad to nie je nepatricne, ze odpoviem ja: to, ze tie jilmy-bresty usychali, bolo asi preto, ze boli napadnute grafiozou. Svedcil by o tom aj opis, ktory si podal. Tvoja fotka sa nedala otvorit. Bolo to taketo daco?
http://www.forestryimages.org/images/192x128/0454017.jpg
Ak je to tak - nemam s vyrobou luku skusenosti, ale kedze je to drevo v podstate "hnile", nebude to podla mna ono... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
zeli Grafoman

|
Zaslal: po říjen 17, 2011 11:04 pm Předmět: |
|
|
https://picasaweb.google.com/zelenek/Jilm?authuser=0&feat=directlink
Prosím o radu. (nejradši od Cornuse nebo Davida)
Dostal jsem od známého několik kusů jilmu. Káceno minulou zimu, prej to byly usychající stromy, ale dosud živé. Hned rozštípáno a potom to bylo v kůře několik měsíců (až do konce léta) uložené ve vlhkém sklepě, místy se na tom udělala plíseň. Tak jsem to dal na půdu.
Teď jsem s jednou čtvrtkou začal pracovat a nevím, jestli má smysl pokračovat. Po oloupání se ukázalo, že v běli jsou zahnědlé šmouhy. Myslel jsem že to je jen pár špatných letokruhů, které sundám. Pak jsem zkusil obrousit řez a tam je vidět, že to jde do hloubky. Ale jinak to vypadá zdravě.
Co s tím? Luk nebo palivo? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ogen Grafoman

Registrace: 15.10. 2007 Příspěvky: 1155
|
Zaslal: po říjen 17, 2011 9:25 pm Předmět: |
|
|
Čo s tým plodom chceš robiť? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Duchoslav Občasný přispivatel

Registrace: 14.3. 2007 Příspěvky: 165 Bydliště: Žriedlova dolina SK
|
Zaslal: út říjen 11, 2011 2:20 pm Předmět: |
|
|
cornus napsal: | Ak by si mohol a nezabudol nechaj mi u Jasa niť na jednu skúšobnú tetivu. Dík. |
jasné uz mám doma 500m nechám tí jednu śpulku. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jas Grafoman

Registrace: 12.11. 2006 Příspěvky: 2772
|
Zaslal: ne říjen 09, 2011 8:33 pm Předmět: |
|
|
v pohode.nikam sa neponáhľam . _________________ J. |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: ne říjen 09, 2011 7:48 pm Předmět: |
|
|
Jas napsal: | Tak to vyzerá fajn. Chodíš cez Vrbové? Alebo si dáme niekde stretnutie? |
jo,niekde ti ju necham,do dvoch tyzdnov ju tam mas,pokial to nehori,alebo mozem nechat v piestanoch,momentalne makame doma takze necetujem
E |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
emanon Stálý přispivatel

Registrace: 26.2. 2011 Příspěvky: 368
|
Zaslal: so říjen 08, 2011 1:20 am Předmět: |
|
|
jedla je slušná ,ako všetko ihličnaté ,ale ,musímať nna letokruhu iba to tmave asi zimne drevo ,či letne? to neviem ale nie to biele riedke ...a to je problém nájsť ,ale dá sa no je to zriedkavé |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jas Grafoman

|
Zaslal: pá říjen 07, 2011 10:17 pm Předmět: |
|
|
Tak to vyzerá fajn. Chodíš cez Vrbové? Alebo si dáme niekde stretnutie? _________________ J. |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: pá říjen 07, 2011 10:10 pm Předmět: |
|
|
Jas napsal: | Ďakujem za ponuku.Mira som kedysi poznal- to len preto.
No chcel by som čo najpeknejší, ale nemusí byť dlhý, mne stačí aj metorvý. Podľa možností čo najhrubší a podľa možností s tmavým jadrom. teraz si nespomeniem , ale sú myslím samčie a samičie a jeden z nich má lepšie vlastnosti ...Aké sú tie tvoje ? |
zbieram len tmavé chlapske bez bobul. 140cm hrúbka 6 a 4.2cm biely je asi 2mm od kraja tmavé jadro |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jas Grafoman

|
Zaslal: pá říjen 07, 2011 10:03 pm Předmět: |
|
|
Ďakujem za ponuku.Mira som kedysi poznal- to len preto.
No chcel by som čo najpeknejší, ale nemusí byť dlhý, mne stačí aj metorvý. Podľa možností čo najhrubší a podľa možností s tmavým jadrom. teraz si nespomeniem , ale sú myslím samčie a samičie a jeden z nich má lepšie vlastnosti ...Aké sú tie tvoje ? _________________ J. |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: pá říjen 07, 2011 9:20 pm Předmět: |
|
|
Jas napsal: | Trochu to mám s vami "slavmi" pomotané. Ty si ten "slav" čo bol pred tým M.Švík ? Alebo iný Duchoslav ?  |
som iný ne Miro. Aký potrebujes jalovec? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jas Grafoman

|
Zaslal: pá říjen 07, 2011 8:45 pm Předmět: |
|
|
Trochu to mám s vami "slavmi" pomotané. Ty si ten "slav" čo bol pred tým M.Švík ? Alebo iný Duchoslav ?  _________________ J. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jas Grafoman

|
Zaslal: pá říjen 07, 2011 8:41 pm Předmět: |
|
|
Myslím, že som k tebe najbližšie- z Vrbového.  _________________ J. |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: pá říjen 07, 2011 8:31 pm Předmět: |
|
|
Jas napsal: | Barbar !To muselo byť dávno, lebo by som sa určite ozval! Zháňam už dlho pekný kmienok borievky...  |
odkiaľ si? Ked chceš je tvoj. odmeriam tí ho a dám vedieť len čo zavriem zverinu do maštale. |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: pá říjen 07, 2011 8:27 pm Předmět: |
|
|
emanon napsal: | Duchoslav hrot som dávno ohol a dolámal sor ..Skúšal som ho na smrekovej doske to ako sa idem za to vyfackať že som si ho nenechal ako relikviu ..
z borievkov je to kadejako ,zohnať hustejšie drevo je celkom problém ,no a budem potrebovať uplne špeciálnu ,sám idem hladať také riadne ,,scem to na novgorod dow sa raz ozvem sa skorej cez ss tu na fore lebo neviem kde mam tvoje čoslo bo to je vela rokov s5 |
pošli adres lebo posuniem inde, je to kus dreva má 160 hrúbka 8cm je to zimný zber tohto roku. Vymením za ten brest môže byť aj kratší, momentálne robím viac kratke luky takže som skromný na dĺžku chcem to skúšať z bicykla, trénujem aj capa do záprahu, voz bude na jar, zatiaľ sťahuje len drevo je to cap |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: pá říjen 07, 2011 8:23 pm Předmět: |
|
|
[quote="cornus"]Duchoslav, tie ľanové nite ma zaujímajú. Máš nejaký odkaz na zdroj?[/quote ]
čo sa týka nití pošli mi adresu pošlem tí vzorku, je to trochu podpultovy tovar tento pondelok nesiem slivovicu ako úplatok aby mi odložili, ked to vyjde rád posuniem bude treba zobrať kartón teda min 1km vlákna tak mi zatiaľ vravely cenu uvidím vzorku tí pošlem pošli adresu uvidíš mne sa zdajú súper odkedy mi vyschol zdroj v bratislave a v stupave zháňam po kopaniciach u ľudí čo tkaju ručne alebo vyrábajú sedla. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
emanon Stálý přispivatel

Registrace: 26.2. 2011 Příspěvky: 368
|
Zaslal: pá říjen 07, 2011 6:26 pm Předmět: |
|
|
Duchoslav hrot som dávno ohol a dolámal sor ..Skúšal som ho na smrekovej doske to ako sa idem za to vyfackať že som si ho nenechal ako relikviu ..
z borievkov je to kadejako ,zohnať hustejšie drevo je celkom problém ,no a budem potrebovať uplne špeciálnu ,sám idem hladať také riadne ,,scem to na novgorod dow sa raz ozvem sa skorej cez ss tu na fore lebo neviem kde mam tvoje čoslo bo to je vela rokov s5 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|