Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
cornus Grafoman

Registrace: 22.2. 2007 Příspěvky: 5356 Bydliště: Galgocy
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jas Grafoman

Registrace: 12.11. 2006 Příspěvky: 2772
|
Zaslal: pá říjen 07, 2011 12:07 am Předmět: |
|
|
Barbar !To muselo byť dávno, lebo by som sa určite ozval! Zháňam už dlho pekný kmienok borievky...  _________________ J. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mysa Grafoman

Registrace: 25.9. 2006 Příspěvky: 4466 Bydliště: Praha - Radotín
|
Zaslal: čt říjen 06, 2011 11:47 pm Předmět: |
|
|
nabízel jsem před časem rovné jalovcové kmínky, ale nikdo nechtěl, tak jsem na nich udělal lahůdkové masíčko _________________ Důvěřuj Aláhovi, ale napřed si uvaž velblouda.
Prorok Mohamed |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Duchoslav Občasný přispivatel

Registrace: 14.3. 2007 Příspěvky: 165 Bydliště: Žriedlova dolina SK
|
Zaslal: čt říjen 06, 2011 11:18 pm Předmět: |
|
|
emanon napsal: | ja by som to bral duchoslav ,ale ešte som ti dlžný za tetivu
a čo by si chcel za to ? moje favoritne materiaaly su teraz trnka a brest , brest naplocho a trnka môže byť hlabšia ,to drevo je pružné ako tis v ťažšom vydaní úplná pecka |
zdar igor
zavolaj mi, číslo máš dohodneme sa. Hrot este máš? Zohnal som teraz brutálne dobre ĺanové nite, skoro statické |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: čt říjen 06, 2011 11:16 pm Předmět: Re: Jalovec borievka |
|
|
no myslím ze mali oboje. U nás sa dajú zohnať len ak niekto ničí záhradu. Je to rychle drevo, potrebuje spevnit chrbát neznáša vlhkosť a zimu. Ja mám s ním dobre skúsenosti aj ked je to vzácnosť. Šľachy na jalovec zatiaľ nedávam ani ja, je to veľa času. Používam jalovec bežne vôbec mu nevadia suky je to výborne drevo treba skúsiť. Mám at 1kus tuja 2m 8cm je z nastúpišťa na brezovej teda presvedčil som ich nech mi to dajú tak mi ich dali 10 inak konci tuja u nás bežné na smetisku. Sú tu dva druhy tuje východ a západ tuším jedna sa láme viac. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ogen Grafoman

Registrace: 15.10. 2007 Příspěvky: 1155
|
Zaslal: čt říjen 06, 2011 9:51 pm Předmět: Re: Jalovec borievka |
|
|
Duchoslav napsal: | Zdravím všetkých. Má niekto skúsenosti s jalovcom ? Mne sa to javí ako nezmar rychle drevo, urobil som z neho uz dosť lukov,nakoľko mám k menu pristup. Vôbec mu nevadia suky na chrbáte, nechyta fret je ľahký a krásny. Nehodí sa ale na dlhé luky lebo take kusy sú aj u mňa vzácne, ak by niekto moc chcec môžem jedno poleno s niekým vymeniť alebo darovať v ramci výskumu šírenia tohto dreva. Je to silné tlakové drevo skôr sa láme chrbát ale iba pri malých priemer. Je to ideál na šľachy. |
A čo hovoríš okrem jalovca, keď sme u toho šľachovania a malých lukoch, na zerav-tůje, to má tiež podobné drevo. Priznám, nechce sa mi to hľadať na netu, či v SA boli jalovce, ale zeravy- tůje určitě. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
emanon Stálý přispivatel

Registrace: 26.2. 2011 Příspěvky: 368
|
Zaslal: čt říjen 06, 2011 11:38 am Předmět: |
|
|
ja by som to bral duchoslav ,ale ešte som ti dlžný za tetivu
a čo by si chcel za to ? moje favoritne materiaaly su teraz trnka a brest , brest naplocho a trnka môže byť hlabšia ,to drevo je pružné ako tis v ťažšom vydaní úplná pecka |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Elév Grafoman

Registrace: 4.2. 2010 Příspěvky: 1107 Bydliště: Pacov
|
Zaslal: čt říjen 06, 2011 11:08 am Předmět: |
|
|
...a parádne vonia... |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: st říjen 05, 2011 9:06 pm Předmět: Jalovec borievka |
|
|
Zdravím všetkých. Má niekto skúsenosti s jalovcom ? Mne sa to javí ako nezmar rychle drevo, urobil som z neho uz dosť lukov,nakoľko mám k menu pristup. Vôbec mu nevadia suky na chrbáte, nechyta fret je ľahký a krásny. Nehodí sa ale na dlhé luky lebo take kusy sú aj u mňa vzácne, ak by niekto moc chcec môžem jedno poleno s niekým vymeniť alebo darovať v ramci výskumu šírenia tohto dreva. Je to silné tlakové drevo skôr sa láme chrbát ale iba pri malých priemer. Je to ideál na šľachy. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
mangas Občasný přispivatel

Registrace: 19.2. 2011 Příspěvky: 188 Bydliště: Bratislava
|
Zaslal: po říjen 03, 2011 3:52 pm Předmět: |
|
|
Cornus, krasna baza; vsetky podobnych priemerov, co som nasiel, boli uz z vnutra dute resp. hnile.. takych asi vela nebude. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Lee Nováček

Registrace: 9.6. 2009 Příspěvky: 137
|
Zaslal: po říjen 03, 2011 12:01 am Předmět: |
|
|
díky ,
a zatřít konce a nechat přes zimu sušit nebo sundat kůru a rozpůlit ? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
dav1dMldc Grafoman

Registrace: 16.1. 2010 Příspěvky: 580 Bydliště: ladce
|
Zaslal: ne říjen 02, 2011 8:12 pm Předmět: |
|
|
v zime a priemer, keď ho rozrežeš tak 3-3,5cm na hrúbku rúčky u flaťaku. na ELB stačí na takú libráž 2-2,5cm. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Lee Nováček

Registrace: 9.6. 2009 Příspěvky: 137
|
Zaslal: ne říjen 02, 2011 6:07 pm Předmět: |
|
|
bez i líska u mě rostou poměrně hojne v kterém ročním období je nejlepší si nařezat něco do zásoby až mě popadne touha udělat selfbow ? kolik je tak minimum průměr který se hodí vzít /na dětský 30lb nebo dosp.55lb/ -potom rozpůlit nebo nejdřív zatřít konce a nechat sušit ?díky za know how -určitě nikdy nebudu konkurence  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Buky Občasný přispivatel

Registrace: 11.10. 2008 Příspěvky: 263 Bydliště: Praha
|
Zaslal: so srpen 06, 2011 10:10 pm Předmět: |
|
|
Díky všem za reakce. Zase jsem o něco chytřejší. Foto je z parku v Topoľčiankách. Nevadí, že je to na východě USA běžný strom a že se nehodí pro luk - v každém případě je to strom s hezkým tvarem listů a květem. _________________ Odpor je zbytečný |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
alwarez Grafoman

Registrace: 12.7. 2009 Příspěvky: 2333 Bydliště: Severni Karolina USA
|
Zaslal: so srpen 06, 2011 2:52 pm Předmět: |
|
|
Strom tady roste na kazdem rohu a okolo mne take ,ja se z toho mockrat snazil udelat luk ktery byl dlouhy 72 palcu a siroky 2 palce a nikdy jsem neuspel ackoliv byl luk predimenzovany ,drevo je naprosto nevhodne a tak tedy good luck lidicky nikdy jsem na to nenapjal ani tetivu a zlamalo se to .
Tak delejte pokusy at mate nejakou legraci..... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
TS Spelec Grafoman

Registrace: 5.12. 2009 Příspěvky: 524 Bydliště: Vyškovsko
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ita Grafoman

Registrace: 3.10. 2009 Příspěvky: 679 Bydliště: Č.Budějovice
|
Zaslal: so srpen 06, 2011 2:13 pm Předmět: |
|
|
Možná, že se pletu, ale myslím, že je to tulipánovník - Liriodendron tulipifera. Viděla jsem ho kvést a je to nádhera _________________ Ita |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Buky Občasný přispivatel

Registrace: 11.10. 2008 Příspěvky: 263 Bydliště: Praha
|
Zaslal: so srpen 06, 2011 1:59 pm Předmět: Dřeviny |
|
|
Tento strom jsem našel v parku. Má zajímavé listy a nejspíš je to nějaká exotika. Nevíte případně jak se to jmenuje a kterým stromům je to příbuzné? Podle listů jde o javor, jenže plod není křídlatá nažka, ale něco jako šiška:
http://mbuk.rajce.idnes.cz/2011-07-I _________________ Odpor je zbytečný |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|