Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Jaroslav Kejval Grafoman

Registrace: 21.6. 2006 Příspěvky: 741
|
Zaslal: st květen 07, 2008 1:58 pm Předmět: |
|
|
Tady to je přeci jednoduché.....většina šípů je cca 28 " dlouhá takže lze předpokládat že tvoje šípy jsou taky tak dlouhé né li delší. Luk jsi natáhl na 55 cm. Takže ti před lukem zůstalo nějakých 16-17 cm těla šípu. čímž jsi vlastně docílil toho že ti šíp při takovém výstřelu musel bezpodmíněčně náhle padat dolů už jenom z toho důvodu že jsi měl těžiště šípu posunuté. A vzdálenost 190 metrů je jo dálka, aby 35 gramový šíp toto zvládl. Takže už jenom z toho důvodu mi to připadá jako nesmysl.
Jinak Dacron je horší než lněná nit (tedy pokud se nepletu) má podstatně menší průtažnost |
|
Návrat nahoru |
|
 |
eon Anonymní
|
Zaslal: st květen 07, 2008 1:48 pm Předmět: |
|
|
Calkom rád by som to videl v akci. Jo a tiež ti fandím prorážeč. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
eon Anonymní
|
Zaslal: st květen 07, 2008 1:46 pm Předmět: |
|
|
S tak rátkym lukom sa to zdá nepravdepodobné ,ale napriek tomu by som sa neodvážil niekoho označiť za klamára ,aj ked Prorážeč , neverím že si meral 190m pravítkom , to už samo o sebe je guinesou rekord ,myslím že takú vzdialenosť sa nikto pred tebou nepokúšal merať pravítkom . Ale pri slušnom vetre od chrbta tak streliť je to tiež možné celkom ľachko. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
proražečkostí Stálý přispivatel

Registrace: 18.1. 2008 Příspěvky: 300
|
Zaslal: st květen 07, 2008 1:39 pm Předmět: |
|
|
nemám potřebu se tady ukazovat, mám jen z toho radost. Jestli s tím máte někdo problém vaše věc. O dakronu jsem před tím jen slyšel a nemyslel jsem si že to nejak připěje ke kvalitě dostřelu. Jen jsem ho potřeboval, protože mi tětivy z dratve vydrželi na tak silnym luku jen par ran. Takže překonal moje očekávání. nic víc k tomu dodávat nemusim.
luk je akatovej slachovej potazenej hadi kuzi. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
eon Anonymní
|
Zaslal: st květen 07, 2008 12:47 pm Předmět: |
|
|
Navrhujem v lete usporiadať nejaké stretnutie lukarou ,aby sa tieto veci mohli riešiť. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jaroslav Kejval Grafoman

Registrace: 21.6. 2006 Příspěvky: 741
|
Zaslal: st květen 07, 2008 12:43 pm Předmět: |
|
|
Tak si kup pořádný metr... luk dlouhý 110 cm , šíp s nátahem na 55 cm co je 21 palců a tak těžký nemůže dostřelit 190 metrů a přitom ještě z dacronem který se tahá jako špageta |
|
Návrat nahoru |
|
 |
eon Anonymní
|
Zaslal: st květen 07, 2008 12:43 pm Předmět: |
|
|
To bola asi makačka človeče ,ja strieľam cez futbalové ihrisko ,po chodník za ním mám 180m čo bol môj max ,ale kedže tento rok mám celkom kvalitnejšie drevo asi ohrozím priestory za ním . |
|
Návrat nahoru |
|
 |
proražečkostí Stálý přispivatel

Registrace: 18.1. 2008 Příspěvky: 300
|
Zaslal: st květen 07, 2008 12:27 pm Předmět: |
|
|
35gr, meril jsem to pravitkem clovece (???) |
|