04-23-2019, 07:28 PM
(04-23-2019, 06:36 PM)Faolins Napsal(a): Zdravím všechny příznivce tohoto super fóraDříve jsem tu trávil spoustu času takže vím že jsou tu super lidi ale už nevím přihlašovací údaje. Procházel jsem fórum nového lukostřelce a měl bych dotaz který jsem tu nenašel a prosím vás o váš názor
z jakého důvodu se nedoporučují jehličnany pro výrobu luku ?? Jde vyrobit luk např z borovice ?? V čem je to dřevo tak špatné ?? Moc děkuji jestli mi někdo odpoví
Nie je ihličnan ako ihličnan. Tis patrí do skupiny ihličnanov a je to vhodné drevo na luk (nie každý kus..ale to je už iná téma). Luk spravíš aj z borievky, skúšal som napr. aj tuju a to drevo na slabom luku fungovalo. Iné ihličnany, napr. spomínaná borovica alebo smrek sú dreviny riedke, krehké. Výnimkou môže byť napríklad kompresné drevo u smreku, ktoré ma trocha iné vlastnosti...Ak sa ale chystáš pustiť do výroby luku skús radšej listnáče, máš dostatočné veľký výber.

Dříve jsem tu trávil spoustu času takže vím že jsou tu super lidi ale už nevím přihlašovací údaje. Procházel jsem fórum nového lukostřelce a měl bych dotaz který jsem tu nenašel a prosím vás o váš názor