Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Pája1111 Grafoman

Registrace: 24.1. 2007 Příspěvky: 548 Bydliště: Brno
|
Zaslal: st únor 06, 2008 9:46 pm Předmět: Re: s |
|
|
... _________________ Když máš obě ruce levé, staň se levákem, budeš ve výhodě!
Naposledy upravil Pája1111 dne čt červenec 31, 2008 8:47 am, celkově upraveno 1 krát. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
eon Anonymní
|
Zaslal: st únor 06, 2008 9:22 pm Předmět: s |
|
|
Navyše ja uprednostím luk o dľžke 130-160cm a kludne nech je to aj z jadrom ako viking vždy to bude lepšie ako hocičo iné to je fakt, tis je proste "dar od boha na luk" ,a mne stačí aj záhradný aj tak to bude lepšie a "nemusím znášať ťažké klády agátu" |
|
Návrat nahoru |
|
 |
eon Anonymní
|
Zaslal: st únor 06, 2008 8:03 pm Předmět: p |
|
|
Pekné to hej, 170m. Možno idem nesprávne Ale to ti poviem ,jak ten tis plieskal , to bol "pocit" to sa z ničím nedá porovnať (proste čarovné) ! By som povadal až prekvapujúce . |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

Registrace: 22.2. 2007 Příspěvky: 5356 Bydliště: Galgocy
|
Zaslal: st únor 06, 2008 7:24 pm Předmět: |
|
|
Mr. eon, tento konkrétne som zatiaľ neskúšal, všade je blato.
Obdobným lukom z rovnakého materialu sa dá dostreliť 160-170 metrov.
Uberáš sa nesprávnou cestou keď sa zaoberáš iba materialom. Podstata je správny dizajn- dĺžka, prierez ramien a koncov. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
eon Anonymní
|
Zaslal: st únor 06, 2008 6:42 pm Předmět: g |
|
|
Pekná práca majster Cornus. Aký máš dostrel ,povedzme s 30g šípom ? Ináč ja už hádžem flintu do žita , vy ste tu vraveli o tom ženáš tis (kriakový) je guma , ja však nič leošie nepoznám, čo som počul u nás, tu sa okrem tisu a moruše nič iné nepoužívalo , som s toho trochu vedla a asi sa na jasen a iné vykašlem a radšej použijem tenký a krátky tis , s tím mám jedine dobré výsledky, a to vážne lepšie ako z dlhým jasenom ,takto 130cm tis s tenkov vrstvov bieleho my striela neporovnatelne lepšie ako 190 jasen (dobre suchý).Takže sa asi vykašlem na čokolvek iné a zbúcham si jeden tisák, čo vydrží a budem v klude,alebo nebudem už robyť nič.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
proražečkostí Stálý přispivatel

Registrace: 18.1. 2008 Příspěvky: 300
|
Zaslal: út únor 05, 2008 6:44 pm Předmět: napareni luku |
|
|
s tou horkovzdusnou pistoli to delam bezne, ja delam luky za sirova, teplem natvaruji a konec.
ale pred 14 dny jsem dodelal ze suchyho am.tisu 102cm luk D a chtel bych ho zkusit naparit na reflex. ma ted 25kg strili dobre, mozna je to skoda ho naparit, ale uvidime. zatim ste mi k tomu moc nerekli. Co to udela se drevem po napareni. Ja tvaruju luky za sirova a pak az uschnopu je dodelam, tim pak vsechny ohyby pracujou. Nejsem si jist, jestli to po napareni bude stejne. diky za jakyko-li navrh. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Pája1111 Grafoman

|
Zaslal: út únor 05, 2008 6:25 pm Předmět: Re: naparovani |
|
|
Naposledy upravil Pája1111 dne čt červenec 31, 2008 8:47 am, celkově upraveno 1 krát. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pet.ar.kay Administrátor

Registrace: 19.6. 2006 Příspěvky: 1582 Bydliště: Praha - Řepy
|
Zaslal: út únor 05, 2008 5:36 pm Předmět: |
|
|
Když jsem si sháněl úplně první informace o luku tak jsem narazil na toto.
http://www.volny.cz/repliky/l_06.htm
Jak je to funkční nevím. Ale to co jsem dělal pro Sorona do nemocnice z jídelních hůlek tak to bylo na podobném principu.  _________________ Říkej co říct chceš a mysli to vážně. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
SanDuro Grafoman

Registrace: 22.7. 2007 Příspěvky: 1663 Bydliště: Praha
|
Zaslal: út únor 05, 2008 5:18 pm Předmět: Re: naparovani |
|
|
proražečkostí napsal: | nemate nekdo zkusenosti s naparovanim, diky  |
Toz naparuje sa kde kto. Jasan se mui jiz schne , ale sused rikal neco ze ma ve stodole naky suchy jasen na topurka, ale pry je liny a topurka si radsi koupi. Tk mu to asi vyberu.
Pry to ma ale tak od 70 cisel do metru, tak to bude ktaky luk, nebo naka slepenia s dvou kusu. Delal jiz nekdo slepeninu ?
San |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jas Grafoman

Registrace: 12.11. 2006 Příspěvky: 2772
|
Zaslal: út únor 05, 2008 5:02 pm Předmět: |
|
|
Ja som tusil , ze ta provokativna otazka smerovala len k tomu , aby si zvrhle mohol znovu exibovat svoje agatove struhance, ktore sa mnozia matematickym radom ! Si sadista. Dufam , ze mas aj tolko kupcov , ked uz tolko struhas. Jedine , ze by si tym neskor oteploval steny obyvačky...  _________________ J. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mysa Grafoman

Registrace: 25.9. 2006 Příspěvky: 4466 Bydliště: Praha - Radotín
|
Zaslal: út únor 05, 2008 3:57 pm Předmět: |
|
|
něco podobného mají houslaři na dýhy. Hliníková tlustostěná trubka poněkud kapkovitého průřezu(aby tam byly různé poloměry zakřivení )a uvnitř těleso z bojleru. Dá se to i koupit v profi provedení |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jas Grafoman

|
Zaslal: út únor 05, 2008 3:50 pm Předmět: |
|
|
Mame. Hadam skoro vsetci. Uz sa to tu niekde preberalo . Su v podstate dve moznosti. Bud za sucha nahrievas drevo napr. teplovzdusnou pistolou , alebo v nejakej vhodnej nadobe naparujes drevo prikrite foliou a potom ohybas v oboch pripadoch na formu. Mozes samozrejme aj drevo priamo vo vode varit , ale tam uz nastavaju vacsie skody na kvalite dreva. Nakoniec poskodit si drevo mozes ktorymkolvek sposobom, ak to neustrazis a nemas dostatok skusenosti a tie nadobudnes len castym skusanim roznich hrubok a druhov dreva . Mozes drevo aj namocit na nejaku dobu a potom ho nahrievat nad drevennym uhlym - to je primitivnejsi sposob. Videl som aj v televizii z nejakej arabskej krajiny zaujimavu metodu. Do zeleznej rury zhruba 30 cm priemeru dlhej asi 50 cm poukladali rozpalene drevenne uhlie a ked sa riadne rozzeravila tak na nej v pohode ohybali drevo. Rura bola zaroven aj formou.Vela stastia.  _________________ J. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
proražečkostí Stálý přispivatel

Registrace: 18.1. 2008 Příspěvky: 300
|
Zaslal: út únor 05, 2008 3:02 pm Předmět: naparovani |
|
|
nemate nekdo zkusenosti s naparovanim, diky  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jas Grafoman

|
Zaslal: út únor 05, 2008 1:26 pm Předmět: |
|
|
Ako vždy , je to len na tebe Cornus...Nasinec od skladanych poklada za velky pracovny uspech , ked sa prebrodil cez kopu sajrajtu z koze , masa tuku , srsti, kopyt pokrytych hnojom a blatom smrdiacich , ako cert , lebo si ich odlozil este ked mrzlo na neskor a uz je skoro neskoro a vydoluje z toho slachy, alebo kus surovej koze. Vam len s nozikom rasplou a sekerkou je hej.  _________________ J. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Pája1111 Grafoman

|
Zaslal: út únor 05, 2008 12:54 pm Předmět: |
|
|
Naposledy upravil Pája1111 dne čt červenec 31, 2008 8:48 am, celkově upraveno 1 krát. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
honzabe Nováček

Registrace: 18.1. 2007 Příspěvky: 110 Bydliště: Písek
|
Zaslal: út únor 05, 2008 10:24 am Předmět: |
|
|
Ale jo. Mám hrubý tvar a dneska začnu tilerovat. Určitě bude do víkendu luk, nebo ten nepodarek  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

|
Zaslal: út únor 05, 2008 10:05 am Předmět: |
|
|
Nejak nám to tu zdechlo.
Nikto nič v zime nevyrábate? Ani nepodarky? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
honzabe Nováček

|
Zaslal: so leden 26, 2008 8:22 pm Předmět: |
|
|
Dík, to jsem chtěl slyšet  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

|
Zaslal: so leden 26, 2008 8:13 pm Předmět: |
|
|
Konkrétne jasan nepresušíš. Mal som kus na topení veľmi dlho pri vysokej teplote a bol dobrý. Bolo to štiepané drevo. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
eon Anonymní
|
Zaslal: so leden 26, 2008 6:48 pm Předmět: d |
|
|
Nedá sa , avšak na radiator až na fajront nemôžeš tam buchnúť neodležané drevo potom by si si ho mohol..... vieš čo .Odležané drevo znamená plán ala drak. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
honzabe Nováček

|
Zaslal: so leden 26, 2008 6:32 pm Předmět: |
|
|
V paneláku je sucho samo o sobě dost. Mám trochu strach pak ještě z toho topení jak radí cornus. Nevím jestli se to nedá prostě přehnat. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Pája1111 Grafoman

|
Zaslal: so leden 26, 2008 5:57 pm Předmět: |
|
|
Naposledy upravil Pája1111 dne čt červenec 31, 2008 8:48 am, celkově upraveno 1 krát. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
honzabe Nováček

|
Zaslal: so leden 26, 2008 5:32 pm Předmět: |
|
|
Buď rád, že máš podmínky. Já jsem zase rád za tolerantní manželku  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Drakobijec Stálý přispivatel

Registrace: 25.3. 2007 Příspěvky: 381 Bydliště: Brno
|
Zaslal: so leden 26, 2008 5:21 pm Předmět: |
|
|
S tím prostorem máš pravdu ale já mám prostoru dost ale když sem babičce dal do kuchyně tři polotovary na luky tak taky nebyla nadšená.Když mi řekla ať to dám do chodby (kde je moc vlhko) argumentoval jsem tím že kdyby to tam dal děda tak to vadit nebude  _________________ DRAK |
|
Návrat nahoru |
|
 |
honzabe Nováček

|
Zaslal: so leden 26, 2008 5:10 pm Předmět: |
|
|
Ono taky záleží jestli máš na sušení dost prostoru. V panelákovém sklepě není ani místo, ani nejvhodnější prostředí.
Dá se jasan přesušit? Platí obecně vysušit co nejvíc, nebo musí zůstat nějaká optimální vlhkost? |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: so leden 26, 2008 5:00 pm Předmět: |
|
|
Jasný ale v x% vlhkosti ho částečně vysušim v nižším % vlhkosti znova vysuším atd. až do co nejnižšího % vlhkosti myslím si že přírodní sušení je ke dřevu šetrnější než rychlé sušení na radiátoru. _________________ DRAK |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

|
Zaslal: so leden 26, 2008 4:41 pm Předmět: |
|
|
Podľa mňa nezáleží ako dlho sa drevo suší, ale podstatná je optimálna konečná vlhkosť. Používam drevá, ktoré potrebujú veľmi nízku vlhkosť preto je najlepšie sušiť umelo.
V prostredí s vysokou vzdušnou vlhkosťou vám drevo nevyschne dobre ani za x let. |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: so leden 26, 2008 3:31 pm Předmět: |
|
|
Však budou mít všecky aspoň 15cm průměr.Agátu mám dost. _________________ DRAK |
|
Návrat nahoru |
|
 |
eon Anonymní
|
Zaslal: so leden 26, 2008 3:18 pm Předmět: d |
|
|
radšej jeden riadny strom ako 6 kmínkú alebo lúp agát tam rozoznáš jadro |
|
Návrat nahoru |