Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Griffin Grafoman

Registrace: 21.7. 2006 Příspěvky: 1283 Bydliště: Nymburk
|
Zaslal: so červen 20, 2009 11:27 pm Předmět: |
|
|
Re Kenny: Já bych si vzal teda rozhodně luk! Je to sympatická parta... na www budou určitě fotky z minulých turnajů. Samozřejmě ale kostýmová povinnost je kostýmová povinnost - to je právo pořadatele. _________________ Griffin |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Kenny Nováček

Registrace: 3.6. 2009 Příspěvky: 20 Bydliště: Kvasice.Okr.Kroměříž
|
Zaslal: so červen 20, 2009 7:43 pm Předmět: |
|
|
PERFECT,moc díky za tip.budou to první akce,pojedu do bruntalu,ale asi jen jako sběrač informací a posluchač.  _________________ Kenny |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Griffin Grafoman

|
Zaslal: so červen 20, 2009 4:25 pm Předmět: |
|
|
Pro longbow, celodřevěné luky apod.:
Viz http://www.morrigan.estranky.cz/clanky/aktualne/plan-akci-na-rok-2009
červenec:
4.- 5.7. - Andělská Hora u Bruntálu - turnaj v tradiční lukostřelbě (Moravská liga)
srpen:
1.- 2.8. - Buchlov - III. Chřibský krkavec - turnaj v tradiční lukostřelbě (Mor. liga) _________________ Griffin |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Kenny Nováček

|
Zaslal: pá červen 19, 2009 3:57 pm Předmět: |
|
|
DĚKUJU  _________________ Kenny |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jaroslav Kejval Grafoman

Registrace: 21.6. 2006 Příspěvky: 741
|
Zaslal: pá červen 19, 2009 11:19 am Předmět: |
|
|
20.6. Česká Ves u Jeseníku viz www.alexbow.cz Turnaje |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Kenny Nováček

|
Zaslal: pá červen 19, 2009 10:26 am Předmět: |
|
|
v typu dl.luk,klas.luk,holý luk....  _________________ Kenny |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Kenny Nováček

|
Zaslal: pá červen 19, 2009 10:24 am Předmět: |
|
|
prosím lidi konají se nějaké turnaje aj na Moravě?zlín,Uh,Kroměříž,brno atp...??za info moc díky.... _________________ Kenny |
|
Návrat nahoru |
|
 |
atlatlista Nováček

Registrace: 22.2. 2009 Příspěvky: 77
|
Zaslal: st červen 17, 2009 1:28 am Předmět: |
|
|
Skvělý turnaj , jsem tu nováček, turnajový panic ,lukohrátky 09 můj první , ale skvěle jsem se bavil, nesledoval jsem výsledky a střílel tak abych se ve skupině nemusel stydět a byl to skvělý adrenalin až jsem se někdy celý klepal díky. P.S.Mám problém trénink mi teď přijde trochu bez vzrušení . |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mysa Grafoman

Registrace: 25.9. 2006 Příspěvky: 4466 Bydliště: Praha - Radotín
|
Zaslal: po květen 18, 2009 8:23 pm Předmět: |
|
|
tož veliká gratulace. Štěstí přeje připraveným  _________________ Důvěřuj Aláhovi, ale napřed si uvaž velblouda.
Prorok Mohamed |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bambulka Grafoman

Registrace: 16.6. 2006 Příspěvky: 548
|
Zaslal: ne květen 17, 2009 11:43 pm Předmět: |
|
|
DĚKUUUUUUUJEEEEEEMEEEEE. VYYYHRÁÁÁLYYYYYYYY JSME.
Všem, kteří podpořili náš tanec s křídly ve videosoutěži v rámci Květnového festivalu, moc děkujeme.
 _________________ Praktikujte náhodnou laskavost a nesmyslně krásné činy. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Gator Grafoman

Registrace: 11.8. 2006 Příspěvky: 652
|
Zaslal: ne květen 17, 2009 7:31 pm Předmět: |
|
|
Souhlasím s Griffinem, soutěžení je motivující a body měří nejen můj výkon vůči ostatním, ale i výsledky jednoho střelce závod od závodu.
Připomenu Sandurův zvěřejňovaný trénink, výbornej nápad co fungoval a touha pochlubit se lepším výsledkem přidávala na váhy ten poslední kamínek (k celkové lásce k lukostřelbě), který byl potřeba, aby soustředěný trénink dostal přednost před jinou aktivitou.
Chlubivost je jen jednou z podob soutěživosti, takže kdo je velmi chlubivý, tomu i na závodech bude velmi záležet na výsledku.
Nic proti tomu, když to udrží na uzdě.
Co je důležité, aby soutěžení bylo korigováno touhou se dozvědět víc (to znamená uvědomit si, že něco nevím) a přátelstvím.
Proto prosazuju trojjedinost principů tradiční lukostřelby: Edukace (forum, ukázky práce, sdílení zkušeností, četba), Stimulace (soutěžení apod.) Přátelství _________________ Ostatně soudím, že stane-li se tradiční lukostřelba sportem, bude zničena. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
jchocz Stálý přispivatel

Registrace: 17.8. 2008 Příspěvky: 397 Bydliště: Třemošnice
|
Zaslal: ne květen 17, 2009 1:22 am Předmět: |
|
|
Griffin napsal: | Ještě k tomu soutěžení a nesoutěžení:
2. No jo ale rád bych se zastal soutěžení. Kdyby toho nebylo, tak se nebudeme střelecky vyvíjet a posunovat. Koukněte se jenom na výsledky turnaj od turnaje a rok od roku!! Jsou tu obrovské posuny a naše tradiční lukostřelba se díky Káčkům, turnajům a lize jednoznačně zkvalitňuje. Tím, že chceme vyhrát turnaj, ligu nebo se posunout před nějakého kolegu, nutíme se trénovat a střelecky se vyvíjíme!!
3. Ještě je tady jedna motivace, alespoň pro mne. Vždycky si sečtu výsledky všech luků bez ohledu na kategorie. A tak mám radost, že Mýša s Iwarem penetrovali na 3.a 4. místo ze všech luků a Gawain se propracoval těsně do první desítky! Ještě je s TL v první desítce umístil Rosomák. To je, podle mne taky slušný úspěch!!
Rád vidím, když objektivně horší luk a šípy přestřílí ty technicky dokonalejší luky i šípy. Považuju to pak za "čistou esenci" lukostřelecké dovednosti a řemeslné zručnosti u luků a u šípů znalostí a zručnosti střelce. Samozřejmě v kategoriích TL a ještě více v PL.
4. Bez bodů, bez soutěžení a ligy bychom se střelecky nevyvíjeli a dokonce by se nezkvalitňovaly ani naše luky a šípy. Bylo by to "jenom" o setkání ale tradiční lukostřelbu bychom vpodstatě nikam neposunovali, a to by bylo špatně. Tak nějak to cítím. |
Naprosto se shoduji s Griffinem. Soutěže jsou pro mne jedna z příležitostí, kde vidím, co lze dokázat a strašně mne to byčuje ke zkoušení. Nejsem v tomto extrémista ale rád bych se přiblížil k těm dobrým (jo, je to ještě kus cesty..). Ta druhá stránka je ta lidská, protože rád vidím lidi, kteří něco dělají a nesedí jenom doma (taky ty večírky jsou někdy velice zajímavé ' ). Oceňuji i to, že většina lidí, co jsem se měl možnost s nimi potkat se chová normálně i kdyby mohli mít např. podle výsledků nebo podle postavení a majetku nos nahoře. _________________ Jichoč
---------------------------------------------------------------------------------------------
Každý má svoji cestu, kterou musí nebo chce absolvovat.
mobil: 777 328 863, Skype: jchocz_vision
http://redukceerp.ic.cz/ |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Griffin Grafoman

|
Zaslal: ne květen 17, 2009 12:24 am Předmět: |
|
|
Ještě k tomu soutěžení a nesoutěžení:
1. Je samozřejmě pravda, že nás to neživí a děláme to pro zábavu. Velký význam má pro mě i to, že se setkám s podobně "postiženými" lidmi, ukážeme si ty naše "klacky", probereme trénink, probereme lukostřeleckou "latinu" atd. atd.
2. No jo ale rád bych se zastal soutěžení. Kdyby toho nebylo, tak se nebudeme střelecky vyvíjet a posunovat. Koukněte se jenom na výsledky turnaj od turnaje a rok od roku!! Jsou tu obrovské posuny a naše tradiční lukostřelba se díky Káčkům, turnajům a lize jednoznačně zkvalitňuje. Tím, že chceme vyhrát turnaj, ligu nebo se posunout před nějakého kolegu, nutíme se trénovat a střelecky se vyvíjíme!!
3. Ještě je tady jedna motivace, alespoň pro mne. Vždycky si sečtu výsledky všech luků bez ohledu na kategorie. A tak mám radost, že Mýša s Iwarem penetrovali na 3.a 4. místo ze všech luků a Gawain se propracoval těsně do první desítky! Ještě je s TL v první desítce umístil Rosomák. To je, podle mne taky slušný úspěch!! Trochu mne mrzí, že kromě Gawaina jsme my ostatní s PL skončili poměrně hluboko v poli účastníků ale je to pro mne motivace s tím něco udělat. Rád vidím, když objektivně horší luk a šípy přestřílí ty technicky dokonalejší luky i šípy. Považuju to pak za "čistou esenci" lukostřelecké dovednosti a řemeslné zručnosti u luků a u šípů znalostí a zručnosti střelce. Samozřejmě v kategoriích TL a ještě více v PL.
4. Bez bodů, bez soutěžení a ligy bychom se střelecky nevyvíjeli a dokonce by se nezkvalitňovaly ani naše luky a šípy. Bylo by to "jenom" o setkání ale tradiční lukostřelbu bychom vpodstatě nikam neposunovali, a to by bylo špatně. Tak nějak to cítím. _________________ Griffin |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pet.ar.kay Administrátor

Registrace: 19.6. 2006 Příspěvky: 1582 Bydliště: Praha - Řepy
|
Zaslal: so květen 16, 2009 10:00 pm Předmět: |
|
|
Mysa napsal: | tak jo, já se zlepším
Kolikátý jsem v tabulce je mi pumpička. Povšimni si, že jsem se nehlásil do ligy  |
Ano toho jsem si všiml, navíc sám si mi to říkal v Libichově, takže jsem si to pohlídal při zadávání do databáze.  _________________ Říkej co říct chceš a mysli to vážně. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mysa Grafoman

|
Zaslal: so květen 16, 2009 9:07 pm Předmět: |
|
|
tak jo, já se zlepším
Kolikátý jsem v tabulce je mi pumpička. Povšimni si, že jsem se nehlásil do ligy  _________________ Důvěřuj Aláhovi, ale napřed si uvaž velblouda.
Prorok Mohamed |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pet.ar.kay Administrátor

|
Zaslal: so květen 16, 2009 6:58 pm Předmět: |
|
|
Mysa napsal: | pet.ar.kay napsal: | Berete to moc vážně, |
Vždyť to je dobře ne??  |
Ano to je dobře pokud to zaměříš na své výkony a na to jak se zlepšit. Ale na to kolikátý si v tabulce? To by snad mělo význam jen v případě že by si byl profesionál a na pořadí v tabulce záležela tvá obživa. Aspoň tak to vidím já. _________________ Říkej co říct chceš a mysli to vážně. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mysa Grafoman

|
Zaslal: so květen 16, 2009 4:09 pm Předmět: |
|
|
taky jste pašáci a je třeba si na vás dávat pozor  _________________ Důvěřuj Aláhovi, ale napřed si uvaž velblouda.
Prorok Mohamed |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ivar Nováček

Registrace: 16.5. 2008 Příspěvky: 36 Bydliště: Przecieszyn, Polsko
|
Zaslal: so květen 16, 2009 3:34 pm Předmět: |
|
|
Hmm... ale się dyskusja wywiązała...
Nie miałem zamiaru niczego krytykować, regulamin zawodów jest regulaminem i jeśli to komuś nie pasuje to po prostu nie przyjeżdża na imprezę.
Moje osobiste przekonanie jest takie, że jeśli nastrzelam jakieś punkty to nie widzę przeszkód, żeby ich nie mnożyć x2... ale jeśli w jakiejś dyscyplinie jestem słaby to nie znaczy, że mam za darmo brać 50 pkt, tylko, że mam tą dyscyplinę więcej trenować
I z tego tylko powodu nie brałem DK.
Zresztą... najważniejsza jest zabawa... i naprawdę daleko mi do tego, żeby być złym na cokolwiek, tylko z tego powodu, że byłem drugi, trzeci czy 10-ty ...zwłaszcza, że przez te 3 dni strzelanie było dla mnie tylko miłym dodatkiem do medoviny (ale proszę nie traktować tego jako receptę na sukces ).
Pozdrawiam gorąco! _________________ "Łucznik wart jest jedynie tyle ile jest warta jego zapasowa cięciwa" - przysłowie |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mysa Grafoman

|
Zaslal: so květen 16, 2009 1:13 pm Předmět: |
|
|
pet.ar.kay napsal: | Berete to moc vážně, |
Vždyť to je dobře ne??  _________________ Důvěřuj Aláhovi, ale napřed si uvaž velblouda.
Prorok Mohamed |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Itazipa Grafoman

Registrace: 16.6. 2006 Příspěvky: 1017 Bydliště: Kladno
|
Zaslal: so květen 16, 2009 1:06 pm Předmět: |
|
|
Petře, počítal jsem ti terčovku, protože současně s tebou stříleli dva lidi od nás. _________________ ...to je dobrý vědět... Itazipa Yuksá Óta |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pet.ar.kay Administrátor

|
Zaslal: so květen 16, 2009 11:41 am Předmět: |
|
|
Berete to moc vážně, je to hra a tak použití karet tam vnáší prvek nejistoty. Prostě známý Murphyho cyklistický zákon v praxi (Ať děláš co děláš vždy je to do kopce a proti větru). A že vás někdo porazí pomocí divoké karty nebo žolíka? Hold měly jste své karty investovat líp
A nebo je nepoužít vůbec pak ale koukat jen na své výsledky a ne na pořadí. _________________ Říkej co říct chceš a mysli to vážně. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mysa Grafoman

|
Zaslal: so květen 16, 2009 11:26 am Předmět: |
|
|
Taky jsem to řešil. Když mne někdo přestřílí, protože je lepší, tak mu to přeju- Jenom u Griffina je to nesnesitelné, protože pak následuje povinné focení a drobné ponižování- ale když se někdo dostane přede mne protože si dal žulíka na disciplínu, kde ve skutečnosti nastřílel o třetinu míň než já, tak mne to hněte. Divoká karta je pro mne ještě problematičtější, protože je mi žinantní něco v podstatě vzdát, tak jsem si jí dal alespoň na disciplínu, kde předpokládám že tak jako tak budu mít něco kolem 50K. Příště je zkusím nepoužít.
Ale jsou to Lukohrátky- tedy nejde o soutěžení , ale blbnutí s lukem, takže jsem spokojen _________________ Důvěřuj Aláhovi, ale napřed si uvaž velblouda.
Prorok Mohamed |
|
Návrat nahoru |
|
 |
PeZ Občasný přispivatel

Registrace: 27.6. 2006 Příspěvky: 174 Bydliště: kousek od Řípu a Labe
|
Zaslal: so květen 16, 2009 10:43 am Předmět: Dálková |
|
|
Zpytoval jsem svědomí a zkoumal, co bych měl trénovat a co jsem podělal a všimnul jsem si. že mám na dálkové jen dva body, přestože si matně pamatuju, že jsem trefil nějakou červenou, dvě modré , černou a bílou. Body počítal Kydliman a zapisoval Kibe. Vcelku nejde o nic, rozdíl mezi 5. a 6. místem není podstatný, ale příští rok si to nechám zapisovat do kartičky, protože rozdíl mezi 1. a 2. místem mi podstatný přijde.
Uvědomil jsem si taky, že spousta lidí nevyužilo karty a hanba mě fackuje , že já jo. Takže od příště budu hrát taky fair-play. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mysa Grafoman

|
Zaslal: pá květen 15, 2009 8:15 pm Předmět: |
|
|
Ha.
Pořádně jsem si přečetl zprávu od Ivara a musím se stydět
Bohužel, zachoval jsem se nesportovně a divokou kartu použil a sice na terčovku na padesát.
Zapisoval jsem já, takže je to moje vina. Zřejmě k tomu došlo tak, že jsem nastoupil na metu, ohlásil DK, odstřílel, spočítali jsme body- tak že se vytahovaly šípy a nahlas počítalo- a pak Šedý Vlk s Gawainou partičkou udělali frontu a zapisoval jsem jim do kartiček. V tom šrumci jsem to buďto nenapsal, nebo to v té mazanici nebylo čitelné a nebo to ten, kdo přepisoval výsledky přehlédl.
Jelikož jsem nastřílel 60K, získal jsem tak neoprávněně o 10K navíc, než byla skutečnost. Omlouvám se  _________________ Důvěřuj Aláhovi, ale napřed si uvaž velblouda.
Prorok Mohamed |
|
Návrat nahoru |
|
 |
orange Stálý přispivatel

Registrace: 1.9. 2008 Příspěvky: 459 Bydliště: Praha Dablice
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jerry Nováček

Registrace: 10.6. 2007 Příspěvky: 81 Bydliště: Beroun
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Napeska Občasný přispivatel

Registrace: 8.9. 2008 Příspěvky: 254 Bydliště: Praha Malá Strana
|
Zaslal: st květen 13, 2009 3:26 pm Předmět: |
|
|
Griffinka napsal: | Napeska napsal: | No,doufám ,že na Licoměrsko nastupuješ s tím právým lukem a samo dřev šajpy !!! 48 je nejvíc ! Držím palce .[/b] |
No, to víš ,že nastoupím, ale obávám se, že to bude až příští rok. Uvidíme... |
Jak příští rok?? Snad jsou závody příští týden a s větví stříliš už ne ,co ? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Griffinka Nováček

Registrace: 7.1. 2007 Příspěvky: 5 Bydliště: Nymburk
|
Zaslal: st květen 13, 2009 3:16 pm Předmět: |
|
|
Napeska napsal: | No,doufám ,že na Licoměrsko nastupuješ s tím právým lukem a samo dřev šajpy !!! 48 je nejvíc ! Držím palce .[/b] |
No, to víš ,že nastoupím, ale obávám se, že to bude až příští rok. Uvidíme... _________________ Griffinka |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bambulka Grafoman

Registrace: 16.6. 2006 Příspěvky: 548
|
Zaslal: st květen 13, 2009 11:56 am Předmět: |
|
|
Slíbila jsem odkazy na materiály, ze kterých byly Lukohrátkovské terče. Kdo máte zájem tak mi napište SZ. _________________ Praktikujte náhodnou laskavost a nesmyslně krásné činy. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Hoonza Nováček

Registrace: 8.1. 2009 Příspěvky: 3 Bydliště: Chrášťany (u Českého Brodu)
|
Zaslal: út květen 12, 2009 11:19 pm Předmět: |
|
|
Zdravím všechny. Také bych chtěl poděkovat organizátorům za skvělý výkon. Byl jsem na lukostřeleckém turnaji poprvé a po uplynulém víkendu určitě ne naposledy. Díky. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|