Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
alwarez Grafoman

Registrace: 12.7. 2009 Příspěvky: 2333 Bydliště: Severni Karolina USA
|
Zaslal: so červenec 25, 2009 5:42 pm Předmět: |
|
|
Po prekopani lukostrelce jsem narazil na clanek od Kejvala, jak meril natahovou krivku luku Tate ll ,tak jsem si nahledal vyrobce a zjistil o co jde , pokud luk ma spatnou natahovou krivku ,proste luk nekupovat a nechat lukare vypracovat lepsi natahovou krivku ,coz obycejne neni velky problem,musi trochu pozmenit formu ve ktere klizi zaklizky. Nekteri
lukari se nechteji packat s formou ,nebot to stoji cas a penize a musi byt
prinuceni tim ,ze najednou jejich luky nekupuje a potom zacnou premyslet
proc . Tvrdy kapitalismus je prinuti ke zmene chovani= nikdo nekupuje!! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
jchocz Stálý přispivatel

Registrace: 17.8. 2008 Příspěvky: 397 Bydliště: Třemošnice
|
Zaslal: pá červenec 24, 2009 12:02 am Předmět: |
|
|
Joe_Pike napsal: |
Chápu jak ta velkovýroba funguje...
Co tedy luky od Arniho?! |
Těch možností je celkem dost i u českých výrobců. Nevím samozřejmě to porovnat tak precizně podle parametrů, ale je to spíše o tom, co Ti sedne a s čím budeš mít dobrý pocit při střílení. Jinak ale neodsuzuji ani velkovýrobu a již vůbec ne v Číně nebo Koreji. Vždy se mi vybaví, jak se lidé smáli, když viděli např. automobily produkce ala Korea a dnes ? Mám zkušenost, že i lidé co mají luk udělaný na míru nebo super značku nakonec nestřílí tak skvěle. Oni však mají lepší pocit a o ten jde jim a nakonec i mně. Já sám používám luk od zcela neznámého výrobce za nějakých 1400,- Kč a jsem spokojen. Jednoduše jsem si zvykl i na nedostatky a snažím se je eliminovat.
Jinak ale luky od Arniho jsou taky dobré. Já bych osobně raději viděl stále větší počet luků od našich výrobců i když se mi líbí i luky z Koree, Maďarska, Polska. Vlastně se mi líbí jakýkoli luk, který se naučí střelec ovládat (snad s výjimkou těch pavouků - luky s mířidly, stabilizátory, závažími, atd.). To mi pak lukostřelec střílející z té mechanické zrůdy připadá jako takový Robocop. _________________ Jichoč
---------------------------------------------------------------------------------------------
Každý má svoji cestu, kterou musí nebo chce absolvovat.
mobil: 777 328 863, Skype: jchocz_vision
http://redukceerp.ic.cz/ |
|
Návrat nahoru |
|
 |
alwarez Grafoman

|
Zaslal: čt červenec 23, 2009 11:51 pm Předmět: |
|
|
Nejlepsi system vybirani luku pro zacatacnika je somrovani na zpusob bufetaka .....pan uz nebude parecek? Tedy vydat se na lukostrelecke zavody po okoli a zacit somrovat aby te nechali vystrelit z luku ,alespon par sipu a budou lidi co odmitnou,ale najdou se lidi velmi ochotni co pomohou zacatecniku a tak si muzeme udelat dobry obraz ktery luk se mi najlepe zamlouva ,potom si cele nechat rozlezet v makovici a navstivit dalsi zavod a opakovat somrovani za 14 dni budu presne vedet co chci!!!
Nakonec za 1-2roky si koupim dalsi luk atd. obycejne lukostrelci maji doma nekolik luku ,uspesne a stastne somrovani!!!!!!!!!!!!!!!! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Joe_Pike Nováček

Registrace: 21.7. 2009 Příspěvky: 61 Bydliště: Plzeň
|
Zaslal: čt červenec 23, 2009 10:22 pm Předmět: |
|
|
Chápu jak ta velkovýroba funguje...
Co tedy luky od Arniho?! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
alwarez Grafoman

|
Zaslal: čt červenec 23, 2009 10:01 pm Předmět: |
|
|
Drzte si klobouky panove jedeme z kopce! Presne vim, ze ktere souteze byla fotka porizena ,nebot jsem tam rozpoznal par lidi,ale to je vedlejsi !
Samick jako Jiho-Korejska firma se stale zabyva vyrobou hudebnich nastroju,ale v poslednich letech jak vzrusta zajem o klasickou lukostrelbu firma zacala vyrabet luky, nebot na tom chteli vytriskat co nejvice penez
i kdyz se tez snazili pomoci svym reprezentantum/chvalihodne/ ,zajem na zapade ovsem neustale vzrustal/Bodnik se chlubi ,ze ma 15 lukaru v cesku,kteri pro nej vyrabi 8000 luku rocne/ a Samick se prestehoval do Ciny kde delnikum plati 1$ US na hodinu a ti nicemu nerozumejici vyrabi
krapy na zapad a cena luku co prodavaji treba do skladu Holandska je pri
velkoobchodni cene 30$ US za luk ,potom sklad si prida 100% a obchodnik dalsich 50-70% a cechacci to koupi za 100-120$ US a rvou jaky levny smejd koupili . Kdyz se podivame na luk co ma tvar radoby jezdeckeho luku ,kazdy musi videt ,ze se jedna o tu nejlevnejsi vyrobu,
kde luk byl slepen na kopytu a strasne rychle obrousen na brusce,mozna prace na pul hodiny,cinsky udernik nemusel nic merit jako okno na luku
atd. pouze vybrousil zaklizek =ohnuty zaklizeny klacek no a na zapade od
Ciny v Cesku tohle kupuji ,drevolaminatovy luk by mel vydrzet 1 milion
ohybu a tahle zmrsenina vydrzi 20 000 ohybu. Prominte ,vzdy mne to rozcili ,kdyz vidim Samick a jeho cimbalovou produkci luku !!!!! ] |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Joe_Pike Nováček

|
Zaslal: st červenec 22, 2009 11:00 am Předmět: |
|
|
Díky za fotky z akce... SKB se mi jako luk hodně líbí... Taková strohá jednoduchost... Ale rád bych aby to mělo nějakou rozumnou kvalitu... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Sobik Nováček

Registrace: 3.5. 2009 Příspěvky: 13 Bydliště: Lanškroun
|
Zaslal: st červenec 22, 2009 10:02 am Předmět: |
|
|
Hodnotně asi moc nepřispěju, ale když se tu bavíte o SKB, přikládám pár fotek kolegovýho ozdobenýho (na živo však vypadá ale ještě líp)...
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
alwarez Grafoman

|
Zaslal: út červenec 21, 2009 8:59 pm Předmět: |
|
|
Potrebujes tak 35 liberni recurve a podivej se na stranky nekolika lukaru v Cesku i kdyz si take mozna vyberes nejaky ten drevo laminatovy long
bow a i treba kratky hybrid. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Joe_Pike Nováček

|
Zaslal: út červenec 21, 2009 8:47 pm Předmět: |
|
|
Ahoj.... Díky za rychlou odpověď... Úplný začátečník nejsem, už jsem něco nastřílel s longbow luky (tak kolem 30lb)... Jde mi spíš o to vybrat nějakej slušnej luk do začátku...  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
alwarez Grafoman

|
Zaslal: út červenec 21, 2009 8:42 pm Předmět: |
|
|
Kup si dobry luk a ne levny luk ! Dobry luk muzes snaze prodat ,kdyz te lukostrelba prestane bavit , prvni luk by nemel mit moc tahu ,chyba je ku-
povat prvni luk moc slaby ,nebot za par mesicu svaly zesili a luk priliz silny kdy do tohoto tahu svaly nikdy nezesili a navic silnym lukem se nikdy nenaucis dobrou streleckou techniku a precti si celeho lukostrelce
jsou tam zajimave informace ,jestli jsi to tak uz neudelal. Samic napatri mezi dobre luky ,pouze levne luky. Domaci lukari vyrabeji o mnoho lepsi luky !!! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Joe_Pike Nováček

|
Zaslal: út červenec 21, 2009 8:09 pm Předmět: Samick SKB alternativy |
|
|
Ahoj lukostřelci... Mám v plánu si koupit svůj první luk. Co říkáte na Samick SKB? Taky jsem koukal na luky od Arniho (konkrétně Čiklan)...
Poraďte alternativy...
Díky |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|