Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Vason Občasný přispivatel

Registrace: 27.5. 2008 Příspěvky: 157
|
Zaslal: po prosinec 28, 2009 10:10 am Předmět: KAYA |
|
|
Pred tydnem jsem si byl u pana Matyaska luk Kaya zkusit a jestli jsem byl necim zklaman, tak je to kratky natah! Nedelali jsme sice primo mereni, ale pan Matyasek mluvil o 30" coz by i tak nejak odpovidalo tomu co jsem zkusil (na rozdil od Hwaranga, ktery jde na 33-34"), jinak to strilelo svizne. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
TS Spelec Grafoman

Registrace: 5.12. 2009 Příspěvky: 524 Bydliště: Vyškovsko
|
Zaslal: čt prosinec 24, 2009 4:40 pm Předmět: |
|
|
jchocz napsal: | TS Spelec napsal: | No myslel jsem třeba síly tohoto luku a jak je počítaná určitá síla na kolik palců nátahu. |
To je právě ta anomálie, že ani toto není nikde uvedeno stejně. Před nějakým časem jsem to shodou okolností hledal a různí prodejci Kaya uvádějí různé údaje od 28" do 32" pro udávanou sílu. Např. u Hwarangu je to napínací síla při 32". Dokonce ani výrobce Kaya to neuvádí, takže snad jedině dotazem na výrobce by to bylo správně určeno... |
Spíše bych řekl vážný nedostatek. Každý nemá stejný nátah ani napínací sílu a pokud budu chtít něco konkrétního tak nemá ani cenu kvůli tomu někam jet protože to prodejce ani nemusí mít a když neví.....poslal jsem dotaz,prodejce neodpovídá. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
jchocz Stálý přispivatel

Registrace: 17.8. 2008 Příspěvky: 397 Bydliště: Třemošnice
|
Zaslal: čt prosinec 24, 2009 3:33 pm Předmět: |
|
|
TS Spelec napsal: | No myslel jsem třeba síly tohoto luku a jak je počítaná určitá síla na kolik palců nátahu. |
To je právě ta anomálie, že ani toto není nikde uvedeno stejně. Před nějakým časem jsem to shodou okolností hledal a různí prodejci Kaya uvádějí různé údaje od 28" do 32" pro udávanou sílu. Např. u Hwarangu je to napínací síla při 32". Dokonce ani výrobce Kaya to neuvádí, takže snad jedině dotazem na výrobce by to bylo správně určeno... _________________ Jichoč
---------------------------------------------------------------------------------------------
Každý má svoji cestu, kterou musí nebo chce absolvovat.
mobil: 777 328 863, Skype: jchocz_vision
http://redukceerp.ic.cz/ |
|
Návrat nahoru |
|
 |
TS Spelec Grafoman

|
Zaslal: čt prosinec 24, 2009 3:02 pm Předmět: |
|
|
No myslel jsem třeba síly tohoto luku a jak je počítaná určitá síla na kolik palců nátahu. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
jchocz Stálý přispivatel

Registrace: 17.8. 2008 Příspěvky: 397 Bydliště: Třemošnice
|
Zaslal: čt prosinec 24, 2009 1:43 pm Předmět: |
|
|
TS Spelec napsal: | U korejského Kaya nemá popis ani parametry. |
http://www.kayaarchery.com/ktb.html
Tento luk je optickou kopií klasických korejských hornbow, ale dnes postavený z moderních materiálů. Tyto luky jsou stavěny na nátah až do 34". Všichni výrobci těchto korejských luků je fakticky žádným způsobem nepopisují a nevychvalují, protože pokládají jejich vlastnosti za standardní a nedělají jim žádnou velkou reklamu. Je to taková jiná filosofie výroby a prodeje proti jakýmkoli dalším výrobcům, kteří rádi uvádějí popis "super" vlastností jejich luků... a připojují recenze střelců atd.
Je to takový jiný svět. Absence těch super popisů a recenzí ale fakt neznamená, že ty luky jsou špatné. Spíše naopak. _________________ Jichoč
---------------------------------------------------------------------------------------------
Každý má svoji cestu, kterou musí nebo chce absolvovat.
mobil: 777 328 863, Skype: jchocz_vision
http://redukceerp.ic.cz/ |
|
Návrat nahoru |
|
 |
TS Spelec Grafoman

|
Zaslal: čt prosinec 24, 2009 12:31 pm Předmět: |
|
|
U korejského Kaya nemá popis ani parametry. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
traperbob Nováček

Registrace: 9.12. 2007 Příspěvky: 97
|
Zaslal: čt prosinec 24, 2009 10:50 am Předmět: |
|
|
Jestřáb je taková dorostenecká věc proto těch 28,já ho tahám na 30 a v pohodě,laminát jen tak lehce nezlomíš. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
TS Spelec Grafoman

|
Zaslal: ne prosinec 20, 2009 9:53 am Předmět: |
|
|
Araba od Matyáška jsem viděl střílet a měl jsem ho v ruce ale nebyl čas na zkoušku takže první dojem od podívání..- JO. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
MV Nováček

Registrace: 10.10. 2009 Příspěvky: 21
|
Zaslal: so prosinec 19, 2009 6:45 pm Předmět: |
|
|
Domluv se s Matiáškem mluvil jsem s ním po telefonu a je komunikativní, dost věcí si vysvětlíte. _________________ Najít si svou cestu |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Joe_Pike Nováček

Registrace: 21.7. 2009 Příspěvky: 61 Bydliště: Plzeň
|
Zaslal: so prosinec 19, 2009 11:40 am Předmět: |
|
|
Ten Jestřáb by se mi taky celkem líbil jenže je na mě těch 28" nátahu málo... Proto se rozhoduji mezi Atilou a Arabem. Našel jsem někde na netu i detailnější fotky těch luků a to zpracování mi přijde v pořádku takže tak...
Pravděpodobně to "vyhraje" Atila. Jen kdyby se ozval někdo kdo ho má... _________________ How hard can it be?! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
traperbob Nováček

Registrace: 9.12. 2007 Příspěvky: 97
|
Zaslal: so prosinec 19, 2009 10:31 am Předmět: |
|
|
No já mám jen Jestřába 40lb a Avara 50lb ,jsem spokojen jen těch 50lb je trochu zabiják |
|
Návrat nahoru |
|
 |
MV Nováček

Registrace: 10.10. 2009 Příspěvky: 21
|
Zaslal: ne prosinec 13, 2009 6:45 pm Předmět: |
|
|
Viděl jsem střílet Jednoho kluka z Matiáškova araba a střílel velmi dobře. Já ten luk nenatáhl.  _________________ Najít si svou cestu |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Joe_Pike Nováček

Registrace: 21.7. 2009 Příspěvky: 61 Bydliště: Plzeň
|
Zaslal: so prosinec 12, 2009 10:38 pm Předmět: Luky Arab a Atila od J. Matyáška |
|
|
Ahoj, lukostřelci. Máte někdo zkušenosti s těmito luky? Stabilita při výstřelu a chování obecně...
Díky za postřehy.  _________________ How hard can it be?! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|