Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Víte co to znamená "strhnutí výstřelu"? |
ANO |
|
83% |
[ 15 ] |
NE |
|
11% |
[ 2 ] |
Již jsem o tom slyšel, ale nevěnuji tomu pozornost |
|
5% |
[ 1 ] |
|
Celkem hlasů : 18 |
|
Autor |
Zpráva |
Kibe Grafoman

Registrace: 15.10. 2006 Příspěvky: 1065 Bydliště: Turnov/Praha
|
Zaslal: út duben 06, 2010 10:24 pm Předmět: |
|
|
Chtělo by to vidět, ale zkus si takovou drobnost: stoupni si zády těsně před dveře(otevřené) a upaž, hřbety rukou se opři o futra/nebo spíš dál(asi nemáš tak široké dveře ...nebo se těma napnutýma rukama opři o cokoliv jiného ) a silou zatlač proti hřbetům rukou(měl by jsi cítit velké napětí těch správných svalů, na které se máš soudtředit a pevně je zatnout při každém výstřelu...důvodů bude asi víc, ale tohle by mohlo trochu pomoci. _________________ když se střetne smysl s významem, tak počkej se svýmy soudy |
|
Návrat nahoru |
|
 |
JardaM Grafoman

Registrace: 21.9. 2008 Příspěvky: 1190 Bydliště: Zlín
|
Zaslal: út duben 06, 2010 5:45 pm Předmět: |
|
|
Někdy před rokem se mi dělo něco podobného. Na začátku střelby chodily šípy dopravá nahoru a potom postupně doleva dolů. San říkal, že je to běžná chyba, že si člověk podvědomě s únavou zkracuje nátah tak, že jde hlavou (krkem) postupně dopředu.
Už se mi to ale neděje  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
PeZ Občasný přispivatel

Registrace: 27.6. 2006 Příspěvky: 174 Bydliště: kousek od Řípu a Labe
|
Zaslal: út duben 06, 2010 3:59 pm Předmět: Dotaz na vlastní střeleckou chybu |
|
|
Poradíte mi někdo, proč se neumím trefit do středu?
Když střílím větší množství šípů (10 a více), dělá mi soustřel úhlopříčku z levého dolního do pravého horního rohu terče.
Jsem pravák, luk držím skoro svisle, mířím přes hrot šípu, střílím v otevřeném postoji. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
SanDuro Grafoman

Registrace: 22.7. 2007 Příspěvky: 1663 Bydliště: Praha
|
Zaslal: po duben 05, 2010 9:38 pm Předmět: |
|
|
Ale ja to nehanim ani nechvalim proste konstatuji fakt, precti si moji treneskou praci
San |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jirka H. Občasný přispivatel

Registrace: 23.12. 2007 Příspěvky: 172
|
Zaslal: po duben 05, 2010 9:04 pm Předmět: |
|
|
Ahoj
S tím, že nedotahují a nekotví.
JirkaH. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
SanDuro Grafoman

|
Zaslal: po duben 05, 2010 3:59 pm Předmět: |
|
|
A se kterou casti meho nazoru souhlasis ?
San |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jirka H. Občasný přispivatel

Registrace: 23.12. 2007 Příspěvky: 172
|
Zaslal: po duben 05, 2010 10:13 am Předmět: |
|
|
Ahoj Sane
Kdyby to o HH a Arnim napsal alvarez, kterej má všechno jen vyčtený tak se nedivím .
Ale ty?
Je to můj názor a do další diskuze se už nebudu zapojovat.
JirkaH. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
nancak Nováček

Registrace: 15.9. 2009 Příspěvky: 45 Bydliště: Praha 4 Lhotka
|
Zaslal: ne duben 04, 2010 9:32 pm Předmět: |
|
|
Budu pracovat na prodloužení nátahu.Sic jsem včera přišel o šíp,pořád mi jich zbývá 9.To je dost na to,abych se naučil je dotahovat.Udělal jsem si řemínek k ruce,ale časem od něj upustim.Půjdu spíš tou trnitoucestou.
Jak psal Spelec dýl mě to vydrží.
To ovšem neznamená,že si nenechám poradit. _________________ cesta je cíl |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Kibe Grafoman

Registrace: 15.10. 2006 Příspěvky: 1065 Bydliště: Turnov/Praha
|
Zaslal: so duben 03, 2010 11:14 pm Předmět: |
|
|
Kotvit v podstatě znamená vystřelit vždy ze stejného místa(délka a výška nátahu)= od pasu nahoru je tělo vždy v naprosto stejné pozici při výstřelu. _________________ když se střetne smysl s významem, tak počkej se svýmy soudy |
|
Návrat nahoru |
|
 |
SanDuro Grafoman

|
Zaslal: pá duben 02, 2010 10:57 pm Předmět: |
|
|
To je otazka co je kotveni. Ja pod kotvenim rozumim akorat radikalni spomaleni natahu. Ne zastaveni. Richi to ted dela hodne podobne a slavi s tim uspechy.
Na Howarda Hilla se vykaslete, nedotahoval protoze nevyrabeli dostatecne dlouhe sipy na jeho natah dnes by tak uz nestrilel.
Lukostrelba je umeni opakovani a kdyz delas dle knihy vsechno blbeale delas to furt stejne tak se budes trefovat.
Nemusis studovat Hilla staci se podivat na Arniho, dela secko blbe a trefuje se. Holt pali kazdy den na zahrade. Jak jsem psal mnohokrat existuje optimalni forma, kterou by se mel naucit kazdy zacatecnik a bude to mit lehci, pak se musi naucit tu svou. Ale cesta dlouha a trnita funguje taky, kdyz do toho clovek investuje dostatek casu a energie.
San |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mysa Grafoman

Registrace: 25.9. 2006 Příspěvky: 4466 Bydliště: Praha - Radotín
|
Zaslal: pá duben 02, 2010 4:21 pm Předmět: |
|
|
Střelecká technika Wiléma Tella. Nekotví prakticky vůbec
http://www.youtube.com/watch?v=ooIz5UEAal4 _________________ Důvěřuj Aláhovi, ale napřed si uvaž velblouda.
Prorok Mohamed |
|
Návrat nahoru |
|
 |
nancak Nováček

|
Zaslal: pá duben 02, 2010 2:34 pm Předmět: |
|
|
Škoda že Howardu Hillovi nevidim na záda.Mě se zdá,že mám lopatky moc daleko od sebe a z toho plyne krátký nátah.Chtěl bych vědět jestli je to pravda.Prodloužením nátahu by se vyřešily i ty dlouhý šípy.
PS Mám je proto,že jsem si připadal větší. _________________ cesta je cíl |
|
Návrat nahoru |
|
 |
alwarez Grafoman

Registrace: 12.7. 2009 Příspěvky: 2333 Bydliště: Severni Karolina USA
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
TS Spelec Grafoman

Registrace: 5.12. 2009 Příspěvky: 524 Bydliště: Vyškovsko
|
Zaslal: pá duben 02, 2010 1:07 pm Předmět: Re: Nedomčené lopatky |
|
|
[quote="nancak"]Zkuste prosím někdo ohodnotit moje pokusy o lukostřelbu.Denně 20minut,než ženu děti do školky si takhle blbnu už 2 měsíce.
Tohle všechno co popisuješ přesně odráží to co pořádd řeším i já a pořád to není ono(po 8. měsících) -velmi kratičká doba- a asi to nebude nikdy ono, a asi je to dobře,protože , kdyby to už bylo" ONO" tak se bojím že by mně to pak přestalo bavit. Paradox: to ,že to neumím mně u toho drží nejvíc. P.S. Ty šípy na videu máš nějak moc zbytečně dlouhý. Pročpak? Ahoj. TS. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
nancak Nováček

|
Zaslal: pá duben 02, 2010 11:34 am Předmět: |
|
|
Díky.
Přemýšlel jsem přivázat luk.Když udělám Učko a nedržim ho,jsem z toho nervozní.Minule to odnesl okenní rám.Taky potom luk při výstřelu zvoní jak struna. _________________ cesta je cíl |
|
Návrat nahoru |
|
 |
JardaM Grafoman

|
Zaslal: pá duben 02, 2010 11:28 am Předmět: |
|
|
No z mého pohledu pokročilého začátečníka a majitele cvičného sportovního luku by to chtělo na přední ruku úvaz a uvolnit sevření a tou zadní rukou jít po vypuštění plynule dále dozadu.
Ale počkej si na profesionály a trenéry - to se dozvíš věci
(i já jsem zvědavý na jejich posudek) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
nancak Nováček

|
Zaslal: pá duben 02, 2010 11:08 am Předmět: Nedomčené lopatky |
|
|
Zkuste prosím někdo ohodnotit moje pokusy o lukostřelbu.Denně 20minut,než ženu děti do školky si takhle blbnu už 2 měsíce.Většinou nemířim,jen se snažím o rovnoměrný rozptyl,abych nerozstřeloval šípy.Pokud chci,dosahuju soustřelu z 9m 20cm.
Snažim se srovnat záda,ramena dolu,přednátah,loket nahoru,kotvit u lícní kosti,s uvolněnou rukou tlačit loket dozadu a lopatky k sobě.
Tělo si zatim dělá co chce.Ani se slabým lukem nedotahuju lopatky k sobě.Mám pracovat dál na prodlužování nátahu a kotvit víc u ucha?
Šípy z běžkového luku(16lb) nemaj spin a proto visí různě v terči.
http://www.youtube.com/watch?v=IDahRsYxjso _________________ cesta je cíl |
|
Návrat nahoru |
|
 |
alwarez Grafoman

|
Zaslal: čt duben 01, 2010 11:32 am Předmět: |
|
|
Urcite a prave tento zpusob na tohle strileni dobre funguje , zkuste si namirit na cil a potom zavrit oci a pak vypustit sip otevrit oci po vypusteni sipu ,nebo az kdyz slysime ze zasahl cile na 20 metru .... jinak strilet na plamen svicky v tmave mistnosti je urcite dobra legrace ,ja jsem cetl od jednoho cestovatele ze bydlel s divochy nekde v Indonesii a v chatrcich pobihalo v noci plno potkanu a domorodci je za tmy strileli luky a rano posbirali mrtve potkany a sipy  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

Registrace: 22.2. 2007 Příspěvky: 5356 Bydliště: Galgocy
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
alwarez Grafoman

|
Zaslal: čt duben 01, 2010 10:34 am Předmět: |
|
|
Ja presne takto strilim ,namirim sipem na cil a potom moje pozornost se soustredi na maly bod na terci a cim je tento bod mensi tim tesneji u sebe budou sipy ,a sip vidim jako rozmazany v periferii meho zraku
a periferie zraku je ,ze si pred sebe dame dva ukazovacky a ty pak roztahujeme ,az je nevidime oba dva a tam kde je stale vidime anihz musime pohybovat okem ,tam je konec naseho periferniho zraku ..... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
alwarez Grafoman

|
Zaslal: čt duben 01, 2010 9:30 am Předmět: |
|
|
Ja vim ,ale prichazeji dalsi a dalsi zacatecnici a tak nekdy tyhle stara videa jim pomohou ....... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

Registrace: 22.2. 2007 Příspěvky: 5356 Bydliště: Galgocy
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
alwarez Grafoman

|
Zaslal: čt duben 01, 2010 6:35 am Předmět: |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=h5TcPR2Lz78&feature=related
Technika srelby ,pouzivana k bowhunting jak je uci Rick Welch
tri prsty pod sipem , blizko pod oko a divame se na cil ze zacatku mirime sipem na cil ,neco jako kdyz se divame po hlavni brokovnice .... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
orange Stálý přispivatel

Registrace: 1.9. 2008 Příspěvky: 459 Bydliště: Praha Dablice
|
Zaslal: pá srpen 28, 2009 11:20 am Předmět: |
|
|
JardoM: Ty zadove svaly maji pracovat pri celem natahu, nepohamaji ti jen luk drzet napnuty, prevazne oni ho napinaji. Prave pak muzes uvolnit ruku (rika se, ze ruka je pak jen lezene oprena o luk) a to ti prave umoznuje volne domirovat, jako bys krouzil klackem v ramenim kloubu. Vypousteni je pak zalezitost lokte a zadovych svalu u natahovaci ruky, tim se drzi napeti v zadovych svalech, aby se forma nerozpadla.
Plynulost celeho pohybu to drzi cele porad spravne napnute. I kdyz se zda ze po natahu strelci stoji na miste a neco "jineho delaji", ve skutecnosti pomale snimky uzkazi ze porad stejne (pomalu) tahnou.
Prijed na mistrovstvi nebo tak a San ti to jiste rad na svem BB ukaze, ja chodin s jezdeckym. (Mirim stejne porad prostorove dvema ocima)
Imago: Zkousel jsem mireni jednim okem a sip k nemu, loket pak ale chce moc nahoru a uz neudelam spravne ten vypousteci krouzek  _________________ Všichni opeřenci se musí naučit dobře létat, proč to ale šípům trvá ze všech opeřenců nejdéle ? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
JardaM Grafoman

|
Zaslal: pá srpen 28, 2009 10:05 am Předmět: |
|
|
Tak dík, díval jsem se na to. Na záda si stejně nevidím. Ještě mám ale takový pocit, jestli se nezaměňuje příčina a následek. Že jako když "zamknu lopatky", nebo něco jiného, že to je ono.
Spíš se mi to ale jeví tak, že když budu mít správnou polohu přední ruky a tou zadní budu pohybovat po správné dráze, tak se ty lopatky v důsledku toho dostanou na správné místo, ať se jim to líbí nebo ne.
Samozřejmě roli budou mít ty zádové svaly, stupeň jejich trénovanosti, ale v daném okamžiku je to jen parametr, konstanta. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
SanDuro Grafoman

|
Zaslal: pá srpen 28, 2009 9:05 am Předmět: |
|
|
imago,
to cos poslal je jina epizoda, ja mluvim o epizode 22 Dynamic posture.
San  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
SanDuro Grafoman

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
orange Stálý přispivatel

Registrace: 1.9. 2008 Příspěvky: 459 Bydliště: Praha Dablice
|
Zaslal: pá srpen 28, 2009 8:31 am Předmět: |
|
|
JardaM Citace: | ale zacházíme už do oblasti filozofie |
Ne, bohuzel, spise nedobrych prekladu a vet vytrzenych s kontextu.
Imago Citace: | Naklánění hlavy mi naprosto nefunguje |
Mno, ono nejde u BB o naklaneni hlavy, ale spise o povystrceni hlavy na nejvyssi casti krku, tak ze vystrcis bradu. San ma pravdu, ze prilis velky prilkon cele hlavy je spatne (a boli z toho krk).
PS: Ja jsem take levostrany strelec.
JadroM: V tom odkazu na B.E.S.T. jsou i videa o praci zad.
Strucne si to muzes pocitove vyzkouset s 2 lirovejma flasma s mlikem.
Vezmi do kaze ruky jednu flasku, posav se a predklon asi 30stupnu, pak rozpaz a snaz se soutredit na parci zad okolo a pod lopatkama.
Svaly primacknou lopatky k sobe a k zadum. To je pocit co bys mnel mit kdyz mas plne natazeny luk. Zadove svaly okolo lopatek drzi natazeny luk - zamykaji formu
Otevirani je prehana prace zad na ukor vytrceni hrudi vpred (luk te prepere a sverakuje), vysouple rameno je zase problem ze te luk te prepere tak, ze te svira moc nahore.
Vetsina probelmu s technikou je skryty problem moc silneho luku na jeji trening, ale chlapum to trva dele nez si to priznaji  _________________ Všichni opeřenci se musí naučit dobře létat, proč to ale šípům trvá ze všech opeřenců nejdéle ? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
JardaM Grafoman

|
Zaslal: pá srpen 28, 2009 7:35 am Předmět: |
|
|
Pánové, zjistil jsem, že jsem asi nějaký vadný.
Imago píše: Když jsem kdysi přední lopatku zamykal k páteři, zase mě to hodně otevíralo v horní části trupu
Nebo zase San: Pri lopatkovem zamku neni ani problem prava lopatka ale leva protoze e musi sjet proti lopatce prave ...
Někde jinde se zase zamykají zádové svaly...
Je to jako u zámečníka, samé zámky
Zkoušel jsem to, ale vůbec nevím, o co jde.
Sval dovedu protáhnout, napnout, znehybnit, ale ne zamknout. Ještě horší je to s těmi lopatkami. Ty jsou připevněné (aspoň si myslím) k ramennímu kloubu, takže můžu rameno a s ním i lopatku zvednout, spustit, nebo s ním nehýbat, ale zamykat ji k páteři nebo k něčemu jinému, to fakt nedokážu
Co teď? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
SanDuro Grafoman

|
Zaslal: čt srpen 27, 2009 10:27 pm Předmět: |
|
|
Prikloneni hlavy je vec osemetna. Pokud zakmnes zada a mas srovnany krk a kotvis na stejnem miste (ja prstenikem v koutku ust, ) mas konzistenci. Dotykani se tetivy kdekoliv je jen pomocny prvek.
Kdyz priklonis hlavu k luku je to nekonzistentni a co vic jak zacnes byt unaveny tak mas tendenci naklanet se cim dal vice a ulehcovat si natah ejhle je to v natah se ti zkrati.
Probiral jsem to s Martinou , i Tomasem (cerstvym mistrem EU 3d) jak ma problem dotahnout klapacku, predtim strilel BB ted ma Olympa.
Takze hlavu nepriklanet, jak clovek uciti ze to dela :
1. Okamzite prestat s treninkem
2. Povoolit ramena nebo vzit slabsi luk
V tomto pripade je pocet vystrelenych sipu kontraproduktivni a skodlivy. Pri lopatkovem zamku neni ani problem prava lopatka ale leva protoze e musi sjet proti lopatce prave ... Aspon ja s tim bojuji. U imaga pochopitelne opacne.
San |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|