Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Sysel Grafoman

Registrace: 25.4. 2009 Příspěvky: 819 Bydliště: Rožnov pod Radhoštěm
|
Zaslal: po duben 19, 2010 3:38 pm Předmět: |
|
|
pallo007 napsal: | ale mne osobne to neprijde ako diskusia, obycajne je to vyryvanie a provokacie zo strany p. Kejvala... preco sa neriadi heslom "Zi a nechaj zit"?
Sysel, ako dlho strielas? |
Střílím cca 18 let, hlouběji jsem do problematiky začal pronikat v posledních letech. Vzhledem k tomu, že jsem se živil několik let testováním fotografické techniky, vím, jaký je rozdíl mezi recenzí, testem a názorem. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pallo007 Grafoman

Registrace: 17.9. 2007 Příspěvky: 1428 Bydliště: Senec
|
Zaslal: po duben 19, 2010 3:33 pm Předmět: |
|
|
ale mne osobne to neprijde ako diskusia, obycajne je to vyryvanie a provokacie zo strany p. Kejvala... preco sa neriadi heslom "Zi a nechaj zit"?
Sysel, ako dlho strielas? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Sysel Grafoman

|
Zaslal: po duben 19, 2010 3:29 pm Předmět: |
|
|
Jan napsal: | Tohle jsou jen dojmy. Bez vyzkoušení nelze dělat závěry.
Někdo drží luk volně, jiný jako krumpáč.
Arni nabízí možnost na závodech nebo u něj doma vyzkoušet si různé luky. Stačí zvednout telefon nebo napsat emajl. |
Hrozně rád bych ho vyzkoušel, protože mě to začíná zajímat. Na jednu stranu mě štve, že se dva tak očividně skvělý lidi musejí dohadovat na internetu, na druhou stranu ta diskuse odhaluje mnohé zajímavé aspekty ... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jan Stálý přispivatel

Registrace: 5.4. 2010 Příspěvky: 414
|
Zaslal: po duben 19, 2010 3:23 pm Předmět: |
|
|
Tohle jsou jen dojmy. Bez vyzkoušení nelze dělat závěry.
Někdo drží luk volně, jiný jako krumpáč.
Arni nabízí možnost na závodech nebo u něj doma vyzkoušet si různé luky. Stačí zvednout telefon nebo napsat emajl. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Sysel Grafoman

|
Zaslal: po duben 19, 2010 2:55 pm Předmět: |
|
|
Jaroslav Kejval napsal: | Zatím nikdo jiný na tom videu nic nepostřehl???? Až na to příjdete napiště rád si počtu  |
No, pokud jde o video Hazira, tak kromě detailu, že má IMHO moc dlouhé šípy jsem si všiml, jak se luk po výstřelu jakoby zatřese. Protože vím houby, jak takové video má vypadat, namátkou jsem vyhledal nějaký výstřel z tureckého luku na youtube a skutečně. Výstřel na srovnávaném videu je klidnější. Luk se střelci sice mírně skloní, ale to je podle mě dáno pouze uvolněním povýstřelového napětí. Všiměte si však, že bez onoho "chvění" či "cuknutí" viditelného na videu Hazira. Pro větší objektivitu jsem si našel další video a závěr je stejný. Toliko můj laický postřeh.
http://luky.arni.cz/index.php?id=luky_hazir
VS
http://www.youtube.com/watch?v=_T80CyJyBkc
http://www.youtube.com/watch?v=mNK-6Hn0uiw&feature=related |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jirka H. Občasný přispivatel

Registrace: 23.12. 2007 Příspěvky: 172
|
Zaslal: po duben 19, 2010 12:29 pm Předmět: |
|
|
Myslím, že oproti dřívějšímu videu si Tomáš nechal narůst fousy. Je to tak, že? Kdo přišel na něco jiného tak napište.
JirkaH. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jaroslav Kejval Grafoman

Registrace: 21.6. 2006 Příspěvky: 741
|
Zaslal: po duben 19, 2010 11:00 am Předmět: |
|
|
Zatím nikdo jiný na tom videu nic nepostřehl???? Až na to příjdete napiště rád si počtu  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Napeska Občasný přispivatel

Registrace: 8.9. 2008 Příspěvky: 254 Bydliště: Praha Malá Strana
|
Zaslal: čt duben 15, 2010 10:34 pm Předmět: |
|
|
-
Tato cast luku sa vola "BAŠ". To co tym pravdepodobne vsetci mylne nazyvate siahom- teda zahnuta zhrubnuta cast v tvare trojuholnika( samozrejme na originaloch ) sa vola kASAN
Ano ,tak to je a souhlasím s Jasem ! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Elév Grafoman

Registrace: 4.2. 2010 Příspěvky: 1107 Bydliště: Pacov
|
Zaslal: čt duben 15, 2010 3:27 pm Předmět: |
|
|
Jas, už som si na tie tvoje luky kúpil nové prasiatko na šporenie, len už ďalej vo svojich úvahách o cene nepokračuj...  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jas Grafoman

Registrace: 12.11. 2006 Příspěvky: 2772
|
Zaslal: čt duben 15, 2010 3:16 pm Předmět: |
|
|
Postupne-podlahol som omylu ze sme na Kejvalovom vlakne- ospravedlnenie.
- Bolo by fajn keby sa operovalo so spravnym nazvoslovym. Vzil sa akosi nazov "siah". Je to cisto arabsky nazov pre poslednu cast zahnutia so zarezom pre tetivu. Na turecke luky sa nehodi.
Tato cast luku sa vola "BAŠ". To co tym pravdepodobne vsetci mylne nazyvate siahom- teda zahnuta zhrubnuta cast v tvare trojuholnika( samozrejme na originaloch ) sa vola kASAN
- Arniho luk ma aj jedno aj druhe- hoci kasan je samozrejme modifikovany a skrateny - je tam. Baš je skoro ako u originalov.
- Cena je samozrejme svetova a ja neprotestujem - len tak v hlave premietam , ze ked budem chciet pripadne predat jeden zo svojich originalov , kolko si budem musiet zapytat , ked drevolaminat moze u nas stat 15 - 18 000 kč...  _________________ J. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jaroslav Kejval Grafoman

|
Zaslal: čt duben 15, 2010 1:14 pm Předmět: |
|
|
Hele kdo to tady zase tuto diskusi cenzuruje!!!!. proč tady zase někdo vymazal příspěvek k diskusi (ne můj) který tady jeden napsal a komu smekám protože poznal důležitou věc!! Mu doporučuji a´t ji znovu už nepíše počkáme na jiného odvážlivce.
Jestli to je tak i u jiných diskusí tak se lidi nedivte....podstatné věci se tady mažou aby nedej bože nějakému bramboráři, který udělá motyku se nepřišlo na to že ta motyka je krumpáč!!!!
Takže tady neexistuje žádná objektivita protože kdejaký Viktor čistič v tom dělá osobní pořádky !!!! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jaroslav Kejval Grafoman

|
Zaslal: čt duben 15, 2010 11:56 am Předmět: |
|
|
Já jen aby ti ortodoxní vyznavači Horsebow tady nezačali ječet
jinak skytský luk má pouze zesílené konce pro recurve |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pet.ar.kay Administrátor

Registrace: 19.6. 2006 Příspěvky: 1582 Bydliště: Praha - Řepy
|
Zaslal: čt duben 15, 2010 10:53 am Předmět: |
|
|
Jaroslav Kejval napsal: | Jak může být turecký luk bez Syahů  |
Asi stejně jako tvůj skythský. Nicméně Arniho Hazir siyahy má. _________________ Říkej co říct chceš a mysli to vážně.
Naposledy upravil pet.ar.kay dne čt duben 15, 2010 12:50 pm, celkově upraveno 1 krát. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jan Stálý přispivatel

Registrace: 5.4. 2010 Příspěvky: 414
|
Zaslal: čt duben 15, 2010 10:22 am Předmět: |
|
|
Kdo je ochoten za práci druhého zaplatit může mít siyahy.
Neboť opracování siyahu je opravdu náročné i z důvodů dodržrení přesnosti.
Kdo chce ušetřit, může mít luk podobný s reverzním klínem.
Jen pro zajímavost koukněte na ceny luků a příplatky za nadstandard u Saluki bows. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jaroslav Kejval Grafoman

|
Zaslal: čt duben 15, 2010 9:34 am Předmět: |
|
|
Jak může být turecký luk bez Syahů  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pallo007 Grafoman

|
Zaslal: čt duben 15, 2010 8:19 am Předmět: |
|
|
Jas napsal: | Ja som si hlavne vsimol zdvojnasobenia cien lukov. Arni prestal byt "ludovym" vyrobcom a orientuje sa na solventnych zakaznikov.Nech sa mu dari. |
ako mi pisal, budu aj lacnejsie, toto je top varianta...
citat: "lacnejsia bude o 2000 bez potahu a bude aj bez siyah s reverznym klinom"
(pozn. prekladatela: "a kurna, keby som tak vedel co to znamena" )
pre pripadnych slovenskych zaujemcov: mozno bude k dispozicii na Castrume |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pallo007 Grafoman

|
Zaslal: čt duben 15, 2010 7:38 am Předmět: |
|
|
Jas napsal: | Tak to je naozaj parada. Vyzera fakt pekne. Ale podme chvalitArniho na jeho vlakno  |
no ved sme na jeho vlakne, ci??? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jas Grafoman

|
Zaslal: čt duben 15, 2010 1:51 am Předmět: |
|
|
Ja som si hlavne vsimol zdvojnasobenia cien lukov. Arni prestal byt "ludovym" vyrobcom a orientuje sa na solventnych zakaznikov.Nech sa mu dari. _________________ J. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jaroslav Kejval Grafoman

|
Zaslal: čt duben 15, 2010 12:18 am Předmět: |
|
|
Až si ten video záznam výstřelu prohlédnete tak tady napiště čeho zásadního jste si při výstřelu u toho luku všimli  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jas Grafoman

|
Zaslal: st duben 14, 2010 11:26 pm Předmět: |
|
|
Tak to je naozaj parada. Vyzera fakt pekne. Ale podme chvalitArniho na jeho vlakno  _________________ J. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ludek Grafoman

Registrace: 18.3. 2009 Příspěvky: 778 Bydliště: Předměřice nad Labem
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
pallo007 Grafoman

|
Zaslal: st duben 14, 2010 11:03 pm Předmět: |
|
|
neviem ci ste si vsimli, ale Arni ma v ponuke noveho turka:-) a na stranke su doplnene videa - strelba z Jekyllu aj Hazira... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Arni Nováček

Registrace: 8.9. 2008 Příspěvky: 39
|
Zaslal: út březen 16, 2010 10:20 pm Předmět: |
|
|
Jaroslave, Jaroslave opět jsi nezklamal. Na tu snůšku překrouceností a polopravd nehodlám už reagovat, většinu lidí to tu už musí otravovat.
To vlákno se jmenuje recurve bow versus moderní longbow (myšleno hybridní). Ty máš na to svůj názor a já také svůj. Ty rád píšeš - dalo by se říci za dva a mě se zdálo, že lepší než tuna teorie je nejlepší praktický test.
Nechápu co stále máš proti porovnávání různých profilů, přeci i podle tebe každý luk je v ně čem lepší a v něčem horší a o to jde. Oba jsme si řekli své a tak přeci praktická zkouška je ideální rozuzlení pro každého koho zajímá pravda.........
Tvé podezření, že jsem tvůj luk podepjal a svůj vyladil myslím názorně ukazuje na způsob tvého uvažování tak by jsi to asi udělal ty, ale ujišťuju tě, že byl nastaven tak jak doporučuješ.
Tímto tuto debatu končím a svůj čas hodlám věnovat praxi kolem luků a ne klávesnici. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ludek Grafoman

Registrace: 18.3. 2009 Příspěvky: 778 Bydliště: Předměřice nad Labem
|
Zaslal: út březen 16, 2010 11:36 am Předmět: |
|
|
Z toho si nic nedělěj Hrome, kromě dvou neomylných přispěvatelů jsme tu všichni ostatní pitomci, co potřebujou vést za ruku. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Hrom Občasný přispivatel

Registrace: 3.8. 2006 Příspěvky: 175
|
Zaslal: út březen 16, 2010 11:27 am Předmět: Luky od Arniho |
|
|
Svým příspěvkem jsem nechtěl nikoho naštvat. Což se mi asi bohužel povedlo . Tímto se Jardo omlouvám, jestli k tomu došlo.
Chtěl jsem také pochválit Arniho za jeho výrobek, vyjádřit, že se mi s ním dobře střílí a nepociťuji nic, co bych mohl nazvat handshockem. Možná by bylo opravdu na místě kdyby sem znalci nějakou definici handshocku vložili. Pak třeba zjistím, že ten můj luk handshock má.
Také jsem chtěl říci, že by bylo dobré pro nás obyčejné střelce a i ku prospěchu výrobců luků, kdyby zapůjčili své srovnatelné výrobky k objektivnímu testování. Myslím, že by to bylo lepší, než plýtvat časem a jitřit emoce v diskuzních fórech. Hrom |
|
Návrat nahoru |
|
 |
JardaM Grafoman

Registrace: 21.9. 2008 Příspěvky: 1190 Bydliště: Zlín
|
Zaslal: út březen 16, 2010 5:53 am Předmět: |
|
|
Možná by stálo za to definovat, co to hendšok je.
Možná by stálo za to říct, jak se pocitově projevuje.
Možná, že každý si pod tím představuje neco jiného.
Možná, že právě proto je tu spousta zbytečných hádek.
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jaroslav Kejval Grafoman

|
Zaslal: po březen 15, 2010 11:20 pm Předmět: |
|
|
Jinak luk je naprosto jednoduchá věc stejně jako záchod  |