Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
fenit Grafoman

Registrace: 5.12. 2010 Příspěvky: 540 Bydliště: Mallow,Irsko
|
Zaslal: út prosinec 28, 2010 7:59 pm Předmět: |
|
|
fenit napsal: | alwarez napsal: | fenit-vyrabet luky v neznamem prostredi je skutecne doprodruzstvi ,nejdrive si musi nasadit boty a vydat se na pruzkum co tam vubec je a v Irsku to nevim ani ja ...Je to maly ostrov co je dnes zbankrotovan ,ale bude tam malo dreva vetcinou vykaceno a budou tam pouze green ,green hills of Ireland ,nicneme ostrov je bicovan vetry z Atlantiku a tak se spise ptej na Elm at je to poddruh co je naprikad Witch Elm atd ,ja jesem zde nasel Wing Elm co ma takova mala kridelka na kure a dal ma majitele ze to je dobre drevo na luk a on mel pravdu .... | dik za rady neni to pre mna cudzie prostredie,zijem tu sedem rokov.Je pravda ze tu je malo lesov,ale rastie tu Tis a to je dobre drevo na luk myslim.A s bankrotom v Irsku to je omyl,cely svet vie o krize v irsku len my to tu nejak necitime,Iri nemaju ziadne problemy a myslim ze uz ani mat nebudu.Idem sa pozriet na to ddrevo co pises dik este raz maj sa | nasiel som ho tu to je brest winged elm(ulmus alata) vraj dobre drevo na luk dik |
|
Návrat nahoru |
|
 |
fenit Grafoman

|
Zaslal: út prosinec 28, 2010 7:37 pm Předmět: |
|
|
alwarez napsal: | fenit-vyrabet luky v neznamem prostredi je skutecne doprodruzstvi ,nejdrive si musi nasadit boty a vydat se na pruzkum co tam vubec je a v Irsku to nevim ani ja ...Je to maly ostrov co je dnes zbankrotovan ,ale bude tam malo dreva vetcinou vykaceno a budou tam pouze green ,green hills of Ireland ,nicneme ostrov je bicovan vetry z Atlantiku a tak se spise ptej na Elm at je to poddruh co je naprikad Witch Elm atd ,ja jesem zde nasel Wing Elm co ma takova mala kridelka na kure a dal ma majitele ze to je dobre drevo na luk a on mel pravdu .... | dik za rady neni to pre mna cudzie prostredie,zijem tu sedem rokov.Je pravda ze tu je malo lesov,ale rastie tu Tis a to je dobre drevo na luk myslim.A s bankrotom v Irsku to je omyl,cely svet vie o krize v irsku len my to tu nejak necitime,Iri nemaju ziadne problemy a myslim ze uz ani mat nebudu.Idem sa pozriet na to ddrevo co pises dik este raz maj sa |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

Registrace: 22.2. 2007 Příspěvky: 5356 Bydliště: Galgocy
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Patrik11 Občasný přispivatel

Registrace: 27.11. 2010 Příspěvky: 159 Bydliště: Levice
|
Zaslal: po prosinec 27, 2010 5:10 pm Předmět: |
|
|
Cornus tú fermež u agátu dávaš koľko naterov 3 s prebrusenim? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Zeryk Nováček

Registrace: 6.10. 2010 Příspěvky: 104
|
Zaslal: so prosinec 25, 2010 11:53 am Předmět: |
|
|
Nj ale čím to vyhlazuješ? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Zeryk Nováček

|
Zaslal: pá prosinec 24, 2010 11:20 am Předmět: |
|
|
Jak moc si můžu dovolit upravovat vnější stranu luku? Jenom oboustraným nožem a šmirglem...? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
alwarez Grafoman

Registrace: 12.7. 2009 Příspěvky: 2333 Bydliště: Severni Karolina USA
|
Zaslal: čt prosinec 23, 2010 6:33 pm Předmět: |
|
|
fenit-vyrabet luky v neznamem prostredi je skutecne doprodruzstvi ,nejdrive si musi nasadit boty a vydat se na pruzkum co tam vubec je a v Irsku to nevim ani ja ...Je to maly ostrov co je dnes zbankrotovan ,ale bude tam malo dreva vetcinou vykaceno a budou tam pouze green ,green hills of Ireland ,nicneme ostrov je bicovan vetry z Atlantiku a tak se spise ptej na Elm at je to poddruh co je naprikad Witch Elm atd ,ja jesem zde nasel Wing Elm co ma takova mala kridelka na kure a dal ma majitele ze to je dobre drevo na luk a on mel pravdu .... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Zeryk Nováček

|
Zaslal: út prosinec 21, 2010 4:23 pm Předmět: |
|
|
A co nějaká prevence? Způsob čtvrcení kmene nebo jak to děláte, abyste dostali čtvrtku bez suků...? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Hrom Občasný přispivatel

Registrace: 3.8. 2006 Příspěvky: 175
|
Zaslal: út prosinec 21, 2010 11:18 am Předmět: Akátový luk |
|
|
Pro Zeryk:
Ten suk musíš nechat mírně vyčnívat nad záda luku a opatrně kolem něj odškrabat přebytečný materiál. Uděláš kolem něj takový ostrůvek, který zabraňuje přeříznutému materiálu dále se štípat až jej natáhneš. Hlavně se snaž zachovat poslední letokruh na zádech neporušený. Podívej se na foto http://alminar.rajce.idnes.cz/nastenka/
Hrom. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Zeryk Nováček

|
Zaslal: út prosinec 21, 2010 9:57 am Předmět: |
|
|
Zdravím, narazil jsem na pár překážek, tak se chci zeptat...
Myslím že už je to těžce přes dva měsíce, ale pořád se mi to zdá moc mokrý, jak poznám že už je zralej (vysušenej)?
http://nahrejto.cz/files/64038862074538164875.jpg
Většina co mám jsou nějak pokroucené, buďto do vrtule nebo nerovnoměrný prohyb (reflex, deflex --> nevím co je co).
Teďkom před vánocemi by se mi hodilo nějaké levné řešení na ohýbávní, napadl mě (fén, elektrické foukací kamínka, plynový hořák nebo pára, ale s tou nevím jak bych se popasoval), co vy na to?
A další problém jsou suky, když jsem sundal kůru, tak jsem si říkal "paráda, bez suků, krásný dřevo", sotva jsem sundal bělmo, tak se mi slovník hodně rychle změnil. Přikládám pár fotek a svou otázku, je to velký problém nebo můžu pokračovat a nějak to vydrží?
http://nahrejto.cz/files/41920210740450294553.jpg
http://nahrejto.cz/files/17629810899068941794.jpg
Tohle jsou dvě fotky jednoho suku, kterej mě asi nejvíc trápí i když si myslím že ho nějak obejdu.
http://nahrejto.cz/files/29101287985941232293.jpg
http://nahrejto.cz/files/11400908070969967432.jpg
Děkuji za odpovědi. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
fenit Grafoman

|
Zaslal: ne prosinec 19, 2010 11:06 pm Předmět: |
|
|
cornus napsal: | To som nerobil ja.
Nález originál tisový luk Meare Heat datovaný približne 2600 p.n.l.
Je to dlhý plochý luk predpokladám veľkej sily, 90-100 lb. | nevadi,ale aj tak co tu sledujem si odbornik jak ma byt a insiroval si ma,Mam sice kladkovy,ale urcite skusim vyrobit z dreva,len nikde som tu v Irsku nevidel agat.Je tu Tis a skusim ho vyrobit jak za starych casov co najmenej techniky a misto smirgla zralociu kozu.S nou dakedy v zime smirglovali lode a nachytam si zralocky na to.Len asi by sa malo drevo teraz odpilit ked nerastie uz neviem,cosi som tu cital ze na jesen. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jas Grafoman

Registrace: 12.11. 2006 Příspěvky: 2772
|
Zaslal: ne prosinec 19, 2010 2:52 pm Předmět: |
|
|
Neprehnal si to s tými rokmi ?...  _________________ J. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ivan Stálý přispivatel

Registrace: 1.9. 2010 Příspěvky: 441
|
Zaslal: ne prosinec 19, 2010 2:32 pm Předmět: |
|
|
dav1dMldc - Tím chci říct,že spoléhám na skušenost a cit pro materiál Cornusa a rozhodně chci radši rychlého a lehkého šviháka který to vzdá po několika tisících výstřelů než předimenzovaný,těžký klacek,který díky velké hmotnosti ramen nedá potřebnou rychlost a navíc mne bude mlátit do kloubů.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
fenit Grafoman

|
Zaslal: so prosinec 18, 2010 10:44 pm Předmět: |
|
|
krasna praca,to si vyrobil ty? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
fenit Grafoman

|
Zaslal: so prosinec 18, 2010 10:12 pm Předmět: |
|
|
tak toto je parada,to ma chytilo. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
dav1dMldc Grafoman

Registrace: 16.1. 2010 Příspěvky: 580 Bydliště: ladce
|
Zaslal: čt prosinec 16, 2010 7:08 pm Předmět: |
|
|
Ivan napsal: | Cornus - Až mi budeš dělat ten objednaný akátový Holmík tak prosím tě nedělej ho nezničitelný,jednak bych ho rád unesl vlastními silami a dále bych rád aby k terči dostřelil a nemusel jsem tam ty šípy nosit.  |
tým chceš povedať čo?
pre ten agát čo mám je 45mm pre 50lbs ešte málo. a neradil náhodou niekto pred časom chanovi na brodci, že má luk z hrabu, ktorý znesie o veľa väčšie mechanické zaťaženie, urobiť 50mm široký?
inak, jarda má pravdu s tou rezervou, len záleží potom na materiale a myslím, že tie tvoje sú vykompenzované jeho kvalitou. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ivan Stálý přispivatel

Registrace: 1.9. 2010 Příspěvky: 441
|
Zaslal: út prosinec 14, 2010 3:30 pm Předmět: |
|
|
Cornus - Až mi budeš dělat ten objednaný akátový Holmík tak prosím tě nedělej ho nezničitelný,jednak bych ho rád unesl vlastními silami a dále bych rád aby k terči dostřelil a nemusel jsem tam ty šípy nosit.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
JardaM Grafoman

Registrace: 21.9. 2008 Příspěvky: 1190 Bydliště: Zlín
|
Zaslal: út prosinec 14, 2010 12:38 pm Předmět: |
|
|
cornus napsal: | Jardo, no to máš teoreticky pravdu.
Dotaz:
Čo je ťažšie u ramien luku?, prehnaná dĺžka alebo prehnaná šírka?
Tulák dík,
nachádza sa vo mne z neznámej príčiny talent na výrobu lukov.
 |
Tak to řeknu diplomatičtěji:
Ten Davidův luk má větší pevnostní rezervu, ale všechno je na úkor něčeho jiného.
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
tulak77 Grafoman

Registrace: 31.12. 2007 Příspěvky: 2096 Bydliště: Pataš
|
Zaslal: út prosinec 14, 2010 11:50 am Předmět: |
|
|
mam agatovy luk od Cornusa po roku pouzivania ziaden set a uz vobec nie prasknutie .. co dodat ? dlzka 68" |
|
Návrat nahoru |
|
 |
JardaM Grafoman

Registrace: 21.9. 2008 Příspěvky: 1190 Bydliště: Zlín
|
Zaslal: út prosinec 14, 2010 11:47 am Předmět: |
|
|
cornus napsal: | Dík, to som chcel vedieť.
Robím kratšie 68 ´´ pre náťah 28 ´´,
šírku u agátu 40 mm pre 50 lb. |
Tak to ti ten akát rupne o hodně dřív než Davidovi nebo aspoň chytne větší set... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|