Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Rajce Nováček

Registrace: 19.2. 2009 Příspěvky: 49 Bydliště: Letohrad, Pardubický kraj, ČR
|
Zaslal: ne březen 15, 2009 6:18 pm Předmět: |
|
|
Jardo díky....kupodivu jsem konečně našel i jakouštakouš tabulku....takže to podle ní vidím spíš na tu 66". Tak teď už jen nakoupit a začít pravidelně trénovat
JardaM napsal: | Já s tím střílím asi dva roky. Pro tvůj nátah je 70" moc. Volil bych 66 nebo 68". To 1 kilo v tahu ani nepoznáš. Jestli se ti střílelo s 28 lbs dobře, tak si vezmi těch 30 (když posiluješ)  |
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
JardaM Grafoman

Registrace: 21.9. 2008 Příspěvky: 1190 Bydliště: Zlín
|
Zaslal: ne březen 15, 2009 4:35 pm Předmět: |
|
|
Já s tím střílím asi dva roky. Pro tvůj nátah je 70" moc. Volil bych 66 nebo 68". To 1 kilo v tahu ani nepoznáš. Jestli se ti střílelo s 28 lbs dobře, tak si vezmi těch 30 (když posiluješ)  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rajce Nováček

Registrace: 19.2. 2009 Příspěvky: 49 Bydliště: Letohrad, Pardubický kraj, ČR
|
Zaslal: ne březen 15, 2009 9:49 am Předmět: |
|
|
Zdravím
tak jsem díky chlapů z Chiméry HK měl možnost si tenhle luk odzkoušet, pokud mne paměť neklame byl to 70"-28lbs. Také mi ho doporučili jako začátečnickou volbu, takže prvotní koupě je jasná. Teď bych se ještě rád poradil ohledně přesnějších parametrů a tak jsem zamířil s otázkami sem
1) podle několika rad tady jsem si "změřil" (vypočítal) délku nátahu 27", ale prodejci u tohoto luku uvádějí celkovou délku luku nikoliv nátah, jaká délka by tedy byla odpovídající mým proporcím?
2) jak velký rozdíl v síle nátahu je mezi 28 a 30 lbs? Jde mi o to, jestli zůstat u slabší varianty, kterou jsem si vyzkoušel a nebo zvolit mírně silnější. Nejsem zrovna moc fyzicky zdatný i kdyzž co jsem se rozhodl pro tenhle sport, tak se snažím posilovat, ale to taky nebude mít okamžitý efekt.
předem díky za poznatky |
|
Návrat nahoru |
|
 |
JardaM Grafoman

|
Zaslal: út únor 10, 2009 8:49 am Předmět: |
|
|
SanDuro napsal: | Jardo,
az pojedu na chatu, je to pres kopec od Zlina muzu se u tebe stavit a prinesu oba luky a muzes si vyskouset.
San |
No to by bylo skvělé!!!
A kam to přes ten kopec jezdíš? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
SanDuro Grafoman

Registrace: 22.7. 2007 Příspěvky: 1663 Bydliště: Praha
|
Zaslal: út únor 10, 2009 8:24 am Předmět: |
|
|
Jardo,
az pojedu na chatu, je to pres kopec od Zlina muzu se u tebe stavit a prinesu oba luky a muzes si vyskouset.
Ale je to navykove ..... hihi
Nebo prijed nekam na akci .....
Kdyz "nahodou" budes mit cestu kolem Teplic zastav se u Kyzla, prinejmensim pokecate ... Je to moc prima clovek, kterych se uz najde malo na tomto svete.
Ja se chystam k Arnimu kdyz uz budu motorizovan a pomine tam to lyzarske silenstvi. Budu se tam kolem valet stejne tyden v laznich.
San |
|
Návrat nahoru |
|
 |
JardaM Grafoman

|
Zaslal: út únor 10, 2009 7:15 am Předmět: |
|
|
fokous napsal: | Je to zajimavé tak ,jsem se do toho zahloubal a mam s toho oči  |
Ono to má volné pokračování na vlákně "je šíp tvrdý nebo měkký?". To je ještě zajímavější, tak bacha na oči!  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
fokous Nováček

Registrace: 23.1. 2009 Příspěvky: 6
|
Zaslal: po únor 09, 2009 7:23 pm Předmět: |
|
|
Jardo tvoje vlákno jsem si prohledl. Je to zajimavé tak ,jsem se do toho zahloubal a mam s toho oči  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
JardaM Grafoman

|
Zaslal: ne únor 08, 2009 11:31 am Předmět: |
|
|
Středy Hoyt mají u Matyáška, ty Tradtech pinnacle tu snad ani nikdo neprodává, ale obojí přijdou tak ke 4 tisícům a to mě dost odrazuje.
Raději bych zůstal u sportovního luku, ale ne za takovou cenu. Ten mind 10 mi připadal přijatelný, ale pokud to proti polarisu není žádné zlepšení, tak si asi něco vystrouhám z "bazy" nebo "svíbu"  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
SanDuro Grafoman

|
Zaslal: ne únor 08, 2009 10:06 am Předmět: |
|
|
Po po polarisu jse nekolik rozumnych aternativ. Ted je otazka jestli chces delat tradicni nebo sportovni lukostrelbu.
Na trdicni je nekolik dobrych vyrobcu. Ja mam dobre skusenosti s lukami od Kyzla. Nejlepsi LB co jsem v ruce drzel je of Franty Hadase a ma ho Kocourek ale trvalo mu pul roku nez ho vyrobil. Pisu jen o tom z ceho jsem strilel, vyrobcu primitivnich luku je nekolik. s rozlicnym stupnem kvality a doby dodani.
Reflxaky jsou dobre od kyzla a arniho co znam.
Pokud chces strilet sportovne, treba holy luk tam je uplne nejlepsi alternativa stred tradtech pinnacle, ma to ILF montovani na ramena a muzes na to primontovat rameno od jakehokoliv vyrobce. Stred je drevenny ale je to moc hezky luk. Mam ho doma, koupil si ho ted i mh ten uz ma model cislo 2 , je tenci a vice sexy. Lidi s tim strileli i na MCR v terreni.
Pokud chces pak do opravdu sportovni lukostrelby tak Hoyt stred, ramena libovolna spotrovni, pokud budes delat stringwalkinh tak poridit luk co nejdelsi.
Absolutni spicka jsou stredy Spigarelli a Bernardini navrzeny specialne pro barebow a k tomu ramena Border, ale to u nas nikdo nedodava a ten luk te uz vyjde docela mastne.
Takze odpovez si co chces strilet ...
Tradicni lukostrelbu - vetsinou luky bez okna mimo kategorie holy luk
3D - plati stejny vyber luku jao pro tradicni lukostrelbu akurat v kategorii HL muzes pouzit kovovy sportovni stred.
Sportovni lukostrelbu - letos nam FITA otevrela nekolik preknych kategorii a tereni je paradni disciplina.
Anebo si vem to co doma mas ted a objed si akce tradicni , 3D (dalo by se moluvit mozna na vyjimce kdyz nemas licenci, nebo prijed na terennni nebo na FITU. A uvidis sam co ti sedi.
San |
|
Návrat nahoru |
|
 |
JardaM Grafoman

|
Zaslal: ne únor 08, 2009 8:14 am Předmět: |
|
|
Tak jo, ale co po Polarisu? Osobně jsem myslel, že bych si pořídil Mind10. (pokud to vůbec je vyšší úroveň?). Na Olympiádu se nechystám a jezdecký nechci, nemám koňa. Nebo je další úroveň "svíbový" ? Poraďte... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
vladik Občasný přispivatel

Registrace: 14.10. 2008 Příspěvky: 230 Bydliště: Michalovce, SR
|
Zaslal: so únor 07, 2009 11:13 pm Předmět: |
|
|
jardo, samicka mam stale... ale coraz castejsie skusam instinktivnu
strelbu...otec mi spravil dva longbowy, jeden je 18 kilovy, druhy oklolo 35...ale na ten som este nevyzral....
nuz a kazdym dnom cakam jazdecky luk od Arniho...a vidim to tak,
ze na na longbowy zacne sadat prach...xexe |
|
Návrat nahoru |
|
 |
JardaM Grafoman

|
Zaslal: so únor 07, 2009 5:18 pm Předmět: |
|
|
vladik napsal: | ....samick polaris je v tomto pripade, myslim si, vhodnym razcestim.... |
a aký luk máš teraz? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
fokous Nováček

|
Zaslal: so únor 07, 2009 11:21 am Předmět: |
|
|
To vlákno oSamicku jsem četl je to docela zajimavý a eště jednou dík za rady. Už se na to docela těšim |
|
Návrat nahoru |
|
 |
JardaM Grafoman

|
Zaslal: pá únor 06, 2009 12:42 pm Předmět: |
|
|
To Fokous
Já už jsem jedno vlákno Samick polaris před pár měsíci založil. Měl jsem s ním jakési potíže, ale díky J. Kejvalovi to dopadlo dobře. Tak si to přečti.
Teď jsem s ním spokojený. |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: pá únor 06, 2009 9:22 am Předmět: |
|
|
ano. San to napisal presne....polaris je vybornou volbou na zaciatok,
nema ziadne vyrazne zaludnosti, dobre sa snim uci postoj, natah....(30-40lib staci)
skus ho s mieridlami a bez nich...a neskorej uvidis, akou cestou chces ist dalej, ci bare bow a instinktivna lukostrelba, alebo si vyberies sportovu, olypijsku lukostrelbu....samick polaris je v tomto pripade, myslim si, vhodnym razcestim.... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
fokous Nováček

|
Zaslal: čt únor 05, 2009 5:32 pm Předmět: |
|
|
Díky za odpověd tak do něj du. Jen sem chtěl znát názor zkušenějších: Nechtěl jsem kupovat zajíce v pytli  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
SanDuro Grafoman

|
Zaslal: čt únor 05, 2009 5:15 pm Předmět: |
|
|
Na kvalitu sa vykasli, je to supr luk na uceni se. Mel jsem ho sam. A nastrilel. Za tri mesice ho nekomu prodas, kdyz se naucis formu. Kdyz si poridis luk silnejsi nenaucis se nic. Je jen par rozumnych alternativ na zacatek. Lanura kdyz chces strilet LB a Geronimo kdyz chces strilet reflex. Tyto luky strileji i u male libraze presne. S dalsimi pro zacatek nemam skusenosti. Snad me dalsi doplni aby to neznelo jako ednostarana reklama. Jeste horsebow od Kejvala ale to je pro deti.
SAN |
|
Návrat nahoru |
|
 |
fokous Nováček

|
Zaslal: čt únor 05, 2009 4:59 pm Předmět: |
|
|
A dík za odezvu |
|
Návrat nahoru |
|
 |
fokous Nováček

|
Zaslal: čt únor 05, 2009 4:58 pm Předmět: |
|
|
Ctěl bych si ho pořídit na rekreační střelbu a tak mě zajimají náke recenze. Jenom mne zajimá kvalita a zda se na začátek doopravdy hodí. |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: čt únor 05, 2009 9:17 am Předmět: |
|
|
skusenosti s tymto lukom mam....zacinal som s nim...
aku pomoc konkretne potrebujes? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
fokous Nováček

|
Zaslal: st únor 04, 2009 9:06 pm Předmět: Samick polaris |
|
|
Jsem totální začátečník a chtěl bych poradit. Dost mě zaujal luk Samick Polaris máte s ním někdo zkušenosti. Děkuji za pomoc  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|