Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
borisparuzik Nováček

Registrace: 30.5. 2009 Příspěvky: 3
|
Zaslal: ne květen 31, 2009 9:47 pm Předmět: |
|
|
Aha, díky...No já slabší luk mám, ale to je hodně málo...Myslím že asi těch 4ř bude stačit...Díky za radu. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Buky Občasný přispivatel

Registrace: 11.10. 2008 Příspěvky: 263 Bydliště: Praha
|
Zaslal: ne květen 31, 2009 9:44 pm Předmět: otázka |
|
|
Citace: | Aha, a síla myslíš že ok?Nebo příště by sis koupil silnější/slabší?? |
Takto otázka nestojí. Síla luku je individuální záležitost. Staří mazáci ti potvrdí, že pro učení je lepší slabší luk. Po vystřílení určitého množství šípů získáš zkušenosti a fyzickou sílu. Potom je logický přechod k silnějšímu luku a uvidíš, kam až s tou sílou dojdeš. Já jsem si koupil Matyáškova Jestřába 29 liber jako svůj první luk - a můžu být jen rád, že při této koupi jsem natrefil na Zelího, který mi o tom něco řekl. Jinak bych si z neznalosti vybral luk, který ještě jakž takž natáhnu. Po půlroce jsem přešel na 35 lb a myslím, že se někdy v budoucnu zastavím na nějakých 45 lb.
Jestli jsi na začátku svoji lučnické kariéry, tak nad výrobcem moc přemýšlet nemusíš. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
borisparuzik Nováček

|
Zaslal: ne květen 31, 2009 8:12 pm Předmět: |
|
|
traperbob napsal: | No,vlastníme Jestřába 40lb,kluk s ním střílí druhou sezonu a je spokojen,navíc si myslím,že to je nejlepší luk co se týče cena x výkon,
Dále vlastním Avara 50lb a jsem s ním taktéž spokojen |
Aha, a síla myslíš že ok?Nebo příště by sis koupil silnější/slabší?? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
traperbob Nováček

Registrace: 9.12. 2007 Příspěvky: 97
|
Zaslal: ne květen 31, 2009 7:26 pm Předmět: |
|
|
No,vlastníme Jestřába 40lb,kluk s ním střílí druhou sezonu a je spokojen,navíc si myslím,že to je nejlepší luk co se týče cena x výkon,
Dále vlastním Avara 50lb a jsem s ním taktéž spokojen |
|
Návrat nahoru |
|
 |
zeli Grafoman

Registrace: 17.8. 2007 Příspěvky: 1047 Bydliště: Jindřichův Hradec
|
Zaslal: ne květen 31, 2009 3:49 pm Předmět: Re: odp. |
|
|
Kvapa napsal: | Luky od pana Matyáška ti nedoporučuju. |
A proč?
Já jsem loňskou sezónu střílel s Matyáškovým Atilou a byl jsem spokojen. I nějaké úspěchy se dostavily. Byl jsem s ním na turnajích LL a na několika závodech 3D a občas jsem se docela dobře umístil. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Kvapa Nováček

Registrace: 28.1. 2009 Příspěvky: 27 Bydliště: Uherský Ostroh
|
Zaslal: ne květen 31, 2009 12:17 pm Předmět: odp. |
|
|
Luky od pana Matyáška ti nedoporučuju. _________________ Rozum je jako květina: moudrým rozkvétá, hloupým chřadne.
(židovské přísloví) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
borisparuzik Nováček

|
Zaslal: so květen 30, 2009 8:26 pm Předmět: prosba |
|
|
Ahoj, máte někdo zkušenost s Avarem???A taky se silou tohoto luku?? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
vladik Občasný přispivatel

Registrace: 14.10. 2008 Příspěvky: 230 Bydliště: Michalovce, SR
|
Zaslal: út květen 12, 2009 9:53 pm Předmět: |
|
|
Barno182 napsal: | stále som sa zaoberal anglickým lukom a neviem ci reflexný luk sa v takom tvare vyreže alebo potom ohne |
relex sa zasadne dosahuje ohybanim
ci uz ide o prirodne kompozity, alebo sucastne drevolaminaty... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mysa Grafoman

Registrace: 25.9. 2006 Příspěvky: 4466 Bydliště: Praha - Radotín
|
Zaslal: po květen 11, 2009 11:53 pm Předmět: |
|
|
Griffin napsal: | Barno182 napsal: | stále som sa zaoberal anglickým lukom a neviem ci reflexný luk sa v takom tvare vyreže alebo potom ohne |
Konečně správná otázka!!
Ano - přímý luk je v zásadě otcem všech luků. Tzn. reflexní luk je v zásadě pokřivený flatbow (dalo by se říci i "znetvořený"). Je možné se o tom přesvědčit jednoduchým pokusem - po narovnání reflexního luku dostaneme opět přímý luk!!!  |
se kterým bychom ovšem byli pravidelně pobíjeni, takže ho rovnat nebudeme _________________ Důvěřuj Aláhovi, ale napřed si uvaž velblouda.
Prorok Mohamed |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Griffin Grafoman

Registrace: 21.7. 2006 Příspěvky: 1283 Bydliště: Nymburk
|
Zaslal: po květen 11, 2009 10:56 pm Předmět: |
|
|
Barno182 napsal: | stále som sa zaoberal anglickým lukom a neviem ci reflexný luk sa v takom tvare vyreže alebo potom ohne |
Konečně správná otázka!!
Ano - přímý luk je v zásadě otcem všech luků. Tzn. reflexní luk je v zásadě pokřivený flatbow (dalo by se říci i "znetvořený"). Je možné se o tom přesvědčit jednoduchým pokusem - po narovnání reflexního luku dostaneme opět přímý luk!!!  _________________ Griffin |
|
Návrat nahoru |
|
 |
gawain Grafoman

Registrace: 17.11. 2007 Příspěvky: 580 Bydliště: Svätý Jur
|
Zaslal: po květen 11, 2009 5:35 pm Předmět: |
|
|
Gator chcel zrejme napisat (150-200 libier)  _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Barno182 Nováček

Registrace: 23.2. 2009 Příspěvky: 47 Bydliště: Branovo
|
Zaslal: po květen 11, 2009 4:54 pm Předmět: |
|
|
stále som sa zaoberal anglickým lukom a neviem ci reflexný luk sa v takom tvare vyreže alebo potom ohne |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Gator Grafoman

Registrace: 11.8. 2006 Příspěvky: 652
|
Zaslal: út duben 14, 2009 2:03 pm Předmět: |
|
|
200 lbs nebylo běžné, průměry byly níž. 200 lbs byly highendy.
Marry Rose long bows se pohybovaly v rozpětí 680-900 N (150 - 200 lbs) (viz The Great Warbow: From Hastings to the Mary Rose. Matthew Strickland. Sutton Publishing 2005
a např.
Turecké luky válečné 90-180 lbs (průměr 110lbs) (dle měření Ozveriho a Karpowicze)
Jezdecké luky byly pochopitelně v průměru nátahově slabší než luky pěší. _________________ Ostatně soudím, že stane-li se tradiční lukostřelba sportem, bude zničena.
Naposledy upravil Gator dne po květen 11, 2009 6:10 pm, celkově upraveno 1 krát. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rumburak Nováček

Registrace: 11.4. 2009 Příspěvky: 9
|
Zaslal: út duben 14, 2009 12:10 pm Předmět: |
|
|
už sem si toho tady projel dost, sem myslel že je holý luk a basta ale až tady sem si všiml, že se řadí na další kategorie
ještě jedna technická..... je možny že anglicky dlouhy luky mývali na nátah až 90Kg = 200 liber? nedovedu si představit že by to někdo natáhl |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ludek Grafoman

Registrace: 18.3. 2009 Příspěvky: 778 Bydliště: Předměřice nad Labem
|
Zaslal: út duben 14, 2009 10:10 am Předmět: |
|
|
No ono tady holý luk není totéž co holý luk v terminilogii kterou používá ČLS. Pokud mas zelezný stred, carbon laminat ramena, zakládku a buton, tako to je ocesaný olympijský luk. Tímhle očesaným lukem začíná střílet čím dal vic lidí. Jednak střilíme pod ČLS halu, terénní a ted i terčovku na 30-70m. A pod EAA 3D střílíme na gumový zvířata. Čistě OL lukem teda stabliky, zamerovac, klapačka tak tím se střílí hlavne pod ČLS, tady si myslim není snad ani jeden strelec, který by s tím střílel, kromě asi mě co jsem si dal jeden halový závod kompletne nastrojeným lukem. Je to zase uplně jiné střílení, mě na tom vadí jedine ze nez to slozím tak to trvá dost dlouho, ale zase výstřel je mnohem čistší než z BB. A samozrejme je to daleko přesnější coz je taky pěkny. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
JardaM Grafoman

Registrace: 21.9. 2008 Příspěvky: 1190 Bydliště: Zlín
|
Zaslal: út duben 14, 2009 9:56 am Předmět: |
|
|
Chachá, to jsi mě teda Vladiku rozesmál... Já bych si tomu mýmu Polarisu nikdy netroufl říkat tak vznešeně "olympijský".
Nemám stabilizátory, klapačku, miřidla mám za 140 Kč, levnějí už nebyla.
ale jinak fajn  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
vladik Občasný přispivatel

Registrace: 14.10. 2008 Příspěvky: 230 Bydliště: Michalovce, SR
|
Zaslal: út duben 14, 2009 9:33 am Předmět: |
|
|
pokial viem olympijskym lukom tu striela JardaM, tak hadam sem zabludi.. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rumburak Nováček

|
Zaslal: po duben 13, 2009 9:49 pm Předmět: |
|
|
jj reflexní a pro upřesnění Olympijský luk |
|
Návrat nahoru |
|
 |
SanDuro Grafoman

Registrace: 22.7. 2007 Příspěvky: 1663 Bydliště: Praha
|
Zaslal: po duben 13, 2009 7:24 pm Předmět: |
|
|
Reflexnim lukem strilime vsichni, mas na mysli olympijsky luk ? Miridla stabilizator, klapacka ?
San |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pet.ar.kay Administrátor

Registrace: 19.6. 2006 Příspěvky: 1582 Bydliště: Praha - Řepy
|
Zaslal: ne duben 12, 2009 11:14 pm Předmět: |
|
|
Neztrácej naději určitě sem zajde i někdo kdo střílí olympijským lukem. I když já dávám přednost jezdeckému luku. Rozhodně téma věnované olympijskému luku to tady obohatí.  _________________ Říkej co říct chceš a mysli to vážně. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jas Grafoman

Registrace: 12.11. 2006 Příspěvky: 2772
|
Zaslal: ne duben 12, 2009 11:07 pm Předmět: |
|
|
Tak ty si myslel sportovy olympijsky ? My sme tu hlavne holy primitivy , takze veru nic moc okolo srobovacieho laminatu- hoci aj taky su tu  _________________ J. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rumburak Nováček

|
Zaslal: ne duben 12, 2009 11:02 pm Předmět: |
|
|
no už sem si všiml, že tady je jen a jen holý luk, takže tady asi nepochodím |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rumburak Nováček

|
Zaslal: ne duben 12, 2009 6:36 pm Předmět: |
|
|
Kydliman napsal: | K reflexním lukům, bráno sportovní terminologií, se tu moc lidí nevyjadřuje. Takže si možná založil novou sekci. Bude jedině dobře, když se k tobě někdo přidá. Mi ostatní se alespoň dozvíme něco z vašeho" lukostřeleckého světa". |
Právě všude narážím jen na holý luk a jelikož se lukostřelbě věnuju už hodně let, překvapilo mě, kolik lidí se tady tomu věnuje, jaké se pořádají akce atd, protože v kategorii holý luk přím pod českým lukostřeleckým svazem zas až tak moc lidí není a hlavně s porovnáním cca 8stovek členů tohoto fora je to jen zlomek.
Jinak já střílím klasickým sportovním lukem, to jest v kategorii reflex a rád bych někde našel nějaky forum kde bych mohl diskutovat s dalšíma střelcema této kategorie. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jas Grafoman

Registrace: 12.11. 2006 Příspěvky: 2772
|
Zaslal: ne duben 12, 2009 5:18 pm Předmět: |
|
|
Preberaju sa tu vsetky mozne luky, a reflexne tiez , akurat teda kompozitne. Urcite bude dobre , ak sa tu rozhojnie aj drevenny reflex ci uz s neohybnym , alebo ohybnym koncom. To su lukx ktore mozem.  _________________ J. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Itazipa Grafoman

Registrace: 16.6. 2006 Příspěvky: 1017 Bydliště: Kladno
|
Zaslal: ne duben 12, 2009 4:09 pm Předmět: |
|
|
K reflexním lukům, bráno sportovní terminologií, se tu moc lidí nevyjadřuje. Takže si možná založil novou sekci. Bude jedině dobře, když se k tobě někdo přidá. Mi ostatní se alespoň dozvíme něco z vašeho" lukostřeleckého světa". _________________ ...to je dobrý vědět... Itazipa Yuksá Óta |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rumburak Nováček

|
Zaslal: ne duben 12, 2009 1:39 pm Předmět: |
|
|
jo díky, tos mi odně pomohl |
|