Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
feketesolyom Nováček

Registrace: 23.10. 2009 Příspěvky: 57
|
Zaslal: út březen 04, 2014 7:32 pm Předmět: |
|
|
perzský luk od Hadúra som ešte nemal v ruke, ani som nevidel.
Od výrobcu poznám hunský a maďarský C.
hunský je veľký kludný luk, malá rýchlosť malý dostrel, nič extra.
maďarský C luk, je lepší rýchlejší. Oproti hunskému v dostrele pri tej istej sile je o cca 30m lepší.
za tú cenu už kúpiť krajšie, lepšie a aj výkonnejšie luky.
http://veghbow.com/site/14/Gallerie |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Thomas_Cale Nováček

Registrace: 14.3. 2013 Příspěvky: 19 Bydliště: Prievidza
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
feketesolyom Nováček

Registrace: 23.10. 2009 Příspěvky: 57
|
Zaslal: út březen 04, 2014 6:13 pm Předmět: |
|
|
Vieš poslať odkaz kde si našiel ten perzký hadúr luk? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Thomas_Cale Nováček

Registrace: 14.3. 2013 Příspěvky: 19 Bydliště: Prievidza
|
Zaslal: ne březen 02, 2014 9:54 pm Předmět: |
|
|
Zdravím, nemáte niekto skúsenosti s lukmi Hadúr od maďarského miestneho výrobcu? Konkrétne ma zaujal ten perzský.
Vopred ďakujem za každú info _________________ Vietor sa neodhaduje,ten sa musí prekonať... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jas Grafoman

Registrace: 12.11. 2006 Příspěvky: 2772
|
Zaslal: čt říjen 04, 2007 8:08 pm Předmět: |
|
|
Neviem , ci to je v Prahe este povolene , ale myslim ze unia robi smrtelnou pravidelnostou cistky aj tam , ale ja so slzou v oku spominam na zaciatok 90-tich rokov , ked sa kapre cistili za par korun na ulici a ,mliec s hlavami a vnutornostami sa dal kupit za par halierov kilo . To boli casi.  _________________ J. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mysa Grafoman

Registrace: 25.9. 2006 Příspěvky: 4466 Bydliště: Praha - Radotín
|
Zaslal: čt říjen 04, 2007 8:03 pm Předmět: |
|
|
Praha je laskavá  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jas Grafoman

|
Zaslal: čt říjen 04, 2007 7:56 pm Předmět: |
|
|
No to uz sme s Janom dalej -presne podla turkov glej z podnebia ustnej dutiny jesetera.Smrdi to rovnako , ale kvalita by mala byt nepomerna.  _________________ J. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

Registrace: 22.2. 2007 Příspěvky: 5356 Bydliště: Galgocy
|
Zaslal: čt říjen 04, 2007 7:50 pm Předmět: |
|
|
Dobrý nápad.
Stačí poprosiť pol Prahy aby ti dali plávací mechúr z vianočného kapra. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mysa Grafoman

|
Zaslal: čt říjen 04, 2007 7:43 pm Předmět: |
|
|
skusím dělat klih z rybích měchýřů, až budou na Vánoce křesťani slavit narozeniny Perského boha a šidit půst pojídáním kaprů  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jas Grafoman

|
Zaslal: čt říjen 04, 2007 7:22 pm Předmět: |
|
|
Nuz , taky je zivot...  _________________ J. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

|
Zaslal: čt říjen 04, 2007 6:47 pm Předmět: |
|
|
Jas, no neviem aby sa ti to v mrazáku neskazilo, zas sa budeš vyhovárať na nekvalitný glej.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jas Grafoman

|
Zaslal: čt říjen 04, 2007 6:18 pm Předmět: |
|
|
Nieco urcite kuti, len nedavno vyrabal vlastny ryby glej a tiez sa mi uz davno neozval. Aj v tom je vidno moj pristup , mna tie iste Jesetery cakaju v mrazaku , ale Jano ich uz ma v podobe suchych granuliek...  _________________ J. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

|
Zaslal: čt říjen 04, 2007 6:06 pm Předmět: |
|
|
Jano ho určite zvládne, musí to mať v genoch veď sa volá Nagy.
Dlho o nom nieje počuť, možno ho už dokončil. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jas Grafoman

|
Zaslal: čt říjen 04, 2007 4:57 pm Předmět: |
|
|
pod na skype Miso.  _________________ J. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mysa Grafoman

|
Zaslal: čt říjen 04, 2007 4:44 pm Předmět: |
|
|
Vietnamské bambusy jsou chycené plísní!!!!! Čekám na novou várku. Rohovinu budem mít od Fuy |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jas Grafoman

|
Zaslal: čt říjen 04, 2007 4:40 pm Předmět: |
|
|
Hovoris mi z duse , ale medzi tym sa este stretneme.  _________________ J. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mysa Grafoman

|
Zaslal: čt říjen 04, 2007 4:37 pm Předmět: |
|
|
Přez zimu se do toho zase pustím. Teď trpím ztrátou motivace. Půjdu do turka. Mongola si koupím. Jako hornbow jsou vcelku levní. Musím říct, že se ze mne stal náročný parchant a mám to podobně jako pan Palivec Jednak bych chtěl sbírat různé modely hornbows a jednak mne zajímají co nejefektivnější luky staré formy, ale moderní technologie, vhodné i pro střelbu v mlze A samozřejmě brutální historicky věrný hornbow vlastní výroby a převeliké krásy |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jas Grafoman

|
Zaslal: čt říjen 04, 2007 11:55 am Předmět: |
|
|
Ja so to tu uz niekde pisal, ale tie luky vznikli davno pred tym nez som sa zapojil do tohoto fora a navyse uz ich ani nemam (dar, predaj...) Ako som neporiadny v praci tak aj vo foteni . mam doma este jeden maly 135 cm (120 cm od zarezu po zarez) ma okolo 26 kg pri natahu 70 cm .Zasadne vsak neukazujem nedokoncene veci. Popraskala mi brezova kora na nom, tak riesim ine pokrytie (asi had) , ale na tomto vidno , ako ne to nemam cas nedostal som sa k tomu uz pol roka...  _________________ J. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Pája1111 Grafoman

Registrace: 24.1. 2007 Příspěvky: 548 Bydliště: Brno
|
Zaslal: čt říjen 04, 2007 11:41 am Předmět: |
|
|
Jas napsal: | V kazdom pripade drzim palce Janovi . Poznal som ho a je to pedant a pracant .To ja teda zdaleka nie a tato praca to dost vyzaduje . Na take tie mongolsko -cinske mi to este stacilo , ale ked uz ides do totalneho kruhu , tam sa ti preciznost zide.Podobne luky ako na tom paleoplanete ma ten mlady mam uz davno za sebou.  |
Foto by nebylo??? _________________ Když máš obě ruce levé, staň se levákem, budeš ve výhodě! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jas Grafoman

|
Zaslal: čt říjen 04, 2007 11:27 am Předmět: |
|
|
V kazdom pripade drzim palce Janovi . Poznal som ho a je to pedant a pracant .To ja teda zdaleka nie a tato praca to dost vyzaduje . Na take tie mongolsko -cinske mi to este stacilo , ale ked uz ides do totalneho kruhu , tam sa ti preciznost zide.Podobne luky ako na tom paleoplanete ma ten mlady mam uz davno za sebou.  _________________ J. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

|
Zaslal: čt říjen 04, 2007 11:11 am Předmět: |
|
|
uprimne poviem, že si na to netrúfnem. Práve preto že som si uvedomujem záludnosti výroby.
Ten chlapík ho urobil vraj na tretí pokus, asi nemal zábrany.
Jas, ja verím že to budeš práve ty alebo Jano.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jas Grafoman

|
Zaslal: čt říjen 04, 2007 11:06 am Předmět: |
|
|
Kriste, ja viem ze sato da ! Kazdy den na svete pribuda mozno 20 - mozno 100 novych dokoncenych skladancov.Len u nas sa toho este nechytil sikovny mlady nadsenec. Ja som lenivec , a prekusavanie sa cez nedostatok informacii a neusúpechy z toho plinuce ma znechutil podobne , ako Misu alebo Jana vzdy na dobrych par mesiacov.Par lukov uz aj stabilne sztriela. Uz minimalne 1,5 roku viem dost presne ,ako na to , ale zasa sa k tomu nemozem z roznych dovodov dostat.Je mi uplne jasne , ze aj vdaka nasim kecom prave na tychto strankach sme uz vyprovokovali nejake noveho nadsenca co nema respekt pred materialom a nema daleko od slov k cinom , ako ja a uz doma struha fantastickeho turka.Mozno to budes nakoniec aj ty Cornus ...  _________________ J. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cornus Grafoman

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Gator Grafoman

Registrace: 11.8. 2006 Příspěvky: 652
|
Zaslal: st říjen 03, 2007 11:03 pm Předmět: |
|
|
Hawkwind napsal:
ostatně mistři Gator, Divous a spol, kteří neváhají se registrovat na jiných diskuzních fóech, nebo se mnou diskutovat aniž by se identifikovali
Se znepokojením Jaroslave sleduji, že se s nástupem podzimu zase dekompenzuješ. Výše uvedená citace je lež, nebo paranoidní blud. Žlučovitost tvých příspěvků je tvou smutnou vizitkou, ale ke lži by ses snad snižovat nemusel. To je fuj Jarouši. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Lucínek Administrátor

Registrace: 16.6. 2006 Příspěvky: 2024 Bydliště: Kladno
|
Zaslal: st říjen 03, 2007 9:36 am Předmět: |
|
|
Palivec napsal: |
Sice nechápu, co je osobního na tom, že jsem se pokusil sepsat pár konkrétních bodů, podle kterých má smysl věcně srovnávat typy luků, ale budiž. Podle té záplavy osobních invektiv, která se poté snesla na moji hlavu jsem se evidentně dopustil opravdového ďábelství. Nadále se tedy k tématu nebudu vyjadřovat. |
Dane, já jsem tím myslel spíše ten Tvůj (do té doby) poslední příspěvek a zejména předchozí smršť různých invektiv z mnoha různých stran. Za Tvou snahu o uvedení debaty opět správným směrem Ti patří dík. Teď šlo tedy zejména o prosbu VŠEM, aby se nenechávali strhnout do flame wars nebo aby je sami nezačínali/nepodněcovali. Buďme věcní a můžeme se něčeho dobrat.
Emoce via internet nikam nevedou, v reálu byste se nikdo takhle neosočoval a druhým nenadával, protože by bylo i z dalších faktorů (jako mimika, tón a zabarvení hlasu, mimoverbální komunikace obecně) patrné, že tím, co jste nyní řekli, nechcete toho druhého urážet či zesměšňovat. Takhle to ale patrné být nemusí a zbytečně se můžete cítit osočeni a bráníte se něčemu, co ani nebylo myšleno jako útok atd. a celá diskuse se dostává úplně někam jinam, případně se přenese i do roviny osobní, takže se zúčastnění pak "moc nemusí" ani při osobním setkání, ačkoli na počátku mohl být jen špatný výklad slov toho druhého ...
Díky za pochopení. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Palivec Nováček

Registrace: 30.7. 2007 Příspěvky: 111 Bydliště: Praha
|
Zaslal: st říjen 03, 2007 9:13 am Předmět: |
|
|
Lucínek napsal: | Palivec, Hawkwind (a případně i ostatní):
Prosím, zdržte se osobních výpadů, nepatří to sem. Pokud máte potřebu takovéto komunikace, posílejte si emaily, SZ a nebo se třeba ve Všeticích poperte Ale diskuse zde by měla být pokud možno věcná k tématu luků a lukostřelby, ne k tomu, kdo je jaká "píča". Jakákoli takováto i malá flame war se časem rozhoří do zbytečných vleklých osobních sporů, ve kterých se smysl diskuse zcela ztrácí. Toto fórum je částečně moderované, tak nás nenuťte jej pravidelně čistit od osobních výpadů ... Díky moc ... |
Sice nechápu, co je osobního na tom, že jsem se pokusil sepsat pár konkrétních bodů, podle kterých má smysl věcně srovnávat typy luků, ale budiž. Podle té záplavy osobních invektiv, která se poté snesla na moji hlavu jsem se evidentně dopustil opravdového ďábelství. Nadále se tedy k tématu nebudu vyjadřovat.
Takže jak se zdá, pokud se bude chtít kdokoli dotázat na moje zkušenosti s Hunem od Kassaie, asi jedině do pošty.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Lucínek Administrátor

Registrace: 16.6. 2006 Příspěvky: 2024 Bydliště: Kladno
|
Zaslal: st říjen 03, 2007 9:06 am Předmět: |
|
|
Palivec, Hawkwind (a případně i ostatní):
Prosím, zdržte se osobních výpadů, nepatří to sem. Pokud máte potřebu takovéto komunikace, posílejte si emaily, SZ a nebo se třeba ve Všeticích poperte Ale diskuse zde by měla být pokud možno věcná k tématu luků a lukostřelby, ne k tomu, kdo je jaká "píča". Jakákoli takováto i malá flame war se časem rozhoří do zbytečných vleklých osobních sporů, ve kterých se smysl diskuse zcela ztrácí. Toto fórum je částečně moderované, tak nás nenuťte jej pravidelně čistit od osobních výpadů ... Díky moc ... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Palivec Nováček

Registrace: 30.7. 2007 Příspěvky: 111 Bydliště: Praha
|
Zaslal: st říjen 03, 2007 8:50 am Předmět: |
|
|
hawkwind napsal: | Palivec: Můj příspěvek je naprosto konkrétní v tom jak by měla být debata vedena co se týče pomníků lukostřelecké soutěže z dvanáctého století ukradených rusáky do ermiáže a o to mi přesně šlo. Takže jestli ti jde jenom o to mě kofrontovat tak to udělej veřejně, vyser se na skryté narážky, nejsem na ně zvědavej a nechovej se jako píča, na tyhle věci tu máme jiný lidi který jsem poslal do prdele, jako třeba Gatora. Nejsi první pitomec který měl se mnou soukromný spor a začal ho řešit na veřejných fórech, ostatně mistři Gator, Divous a spol, kteří neváhají se registrovat na jiných diskuzních fóech, nebo se mnou diskutovat aniž by se identifikovali, viditelně nepřekračujíc meze nadávek, leč blijících kryptické a skryté narážky v každém druhém příspěvku, udělej biologický zázrak a nech si narůst nějakou páteř. Lidí kteří kolem sebe nechávají slizkou cestičku je dost a dost.
J. |
Ty jsi fakt trouba. Místo aby ses konkrétně vyjádřil k faktům, tak na mě sprostě řveš. Mimochodem, pokud mě chceš nazývat pitomcem, tak v technické diskusi jen z toho důvodu, že jsem řekl něco věcně nesprávného; ne proto, že mi chceš dát najevo svojí nenávist. Proč tu radši nenapíšeš něco k věci, a ne tyhle emotivní výlevy?
A reagoval jsem na út 02. říjen, 2007 20:18 - mám pocit, že se domníváš, že to je na ten další.
Naposledy upravil Palivec dne st říjen 03, 2007 9:24 am, celkově upraveno 1 krát. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Griffin Grafoman

Registrace: 21.7. 2006 Příspěvky: 1283 Bydliště: Nymburk
|
Zaslal: st říjen 03, 2007 12:24 am Předmět: |
|
|
Re Hawkwind: To asi chápu. Kouknul jsem dolů po diskusi a než jsem nasmolil při různém odbíhání svůj drobný komentář, tak se debata, která podle mne začala celkem nevině, pěkně rozohnila!! _________________ Griffin |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jas Grafoman

|
Zaslal: út říjen 02, 2007 11:58 pm Předmět: |
|
|
O.K.  _________________ J. |
|